En İyi Cevaplar
Her anlattığınız gibi bir durumsa gerçekten durumunuza fazlasıyla üzüldüm, evliliklerde hiçbir şekilde maddiyat ayrıcalıklı olmaması gerekiyor Bu kadın için de böyle erkek için de böyle yani bir para birikiyorsa ortak kasada olması gerekiyor aile bağları bu şekilde meydana gelir, genelde düğünden sonra bu takım şeyler oluyor insanlar takı derdine düşüyor harcadıkları para derdine düşüyor zaten bu yüzden düğün olayını hiçbir şekilde sevmiyorum saçma sapan 3 peşin sana beslemek için ya da 3 5 insandan altın gidecek diye saçma sapan adetleri insanları zorunlu gibi gösteriyorlar. Eşinizin yaptığı bu davranışı tasvip etmiyorum öncelikle bu durumun kendisi ile güzel bir şekilde konuşmanız gerekiyor, ayrıca bir de şunu dile getirmek isterim ki eşiniz böyle bir şey yaparken sizin kişisel ihtiyaçlarınızı karşılıyorsa evinizin yiyeceğini içeceğini karşılıyorsa yani sizi aşağı çıktı bırakmıyor her türlü ihtiyacınızı karşılıyorsa bence gereksiz yere evham yapıyorsunuz. Çünkü aile içinde para ayrıca da olursa o ailede birlik beraberlik veya evlilik gibi durumlar söz konusu olmaz. Yani Senin paran benim param lafı meydana gelirse emin olun ki evde ayrıcalıklar ve huzursuzlukları meydana gelir aynı sofraya oturuyorsanız aynı ekmeği yiyorsanız sizin ihtiyacınızı karşılıyorsa olsun elinizden alsın bu kötü bir şey değil ama sizin herhangi bir ihtiyacınızı karşılamıyor istediğiniz bir şey de size kötü davranıyor ve hep Bir şeylerimiz eksik kalıyorsa Evet eşiniz bu konuda haksız diyebilirim, genelde insanlar burada okudukları yorum üzerine diğer insanlar hakkında olur olmadık yorumlar yaparlar belki şu anda size eşinizden boşanmak gerektiğini o adamdan size herhangi bir iş olmayacağını bile yazanlar olacaktır hiçbir şekilde insanların dolduruşuna gelmeden güzellik bir düşünün ve eşinizi karşınıza alarak bu durumu kendisi ile güzel bir şekilde konuşun eğer ihtiyacınız karşılamıyorsa bir eksiğiniz varsa bu durumun meydana getirin onun dışında gereksiz huzursuzluk yapmaya evde huzursuzluk çıkarmaya para ayrıcalığı yapmaya gerek yoktur. Böyle olursa evlilik bağları'nı hiçbir zaman karşılamak mümkün olmaz ve kopar gider. Eşinizle konuşup kendiniz çözün, ayrıca evlilik esnasında erkek tarafının harcadığı para miktarı daha fazla olduğu için bundan dolayı kendisine göre bir hesap kitap yapmış olabilir. Yani netice olarak olayın iç yüzünü bilmediğim için yanlış bir yapmak istemiyorum. Bunu en doğru bir şekilde eşinizi de konuşarak çözecek olan sizsiniz, umarım en kısa sürede yoluna koyarsınız.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı. Yuh artık! Daha neler neler görecek bu gözler acaba? Bu yazılanlar doğru mu? Eğer doğruysa felaket daha da büyük demektir. İnsan olan, eşini seven biri böyle bir şey yapmayı aklının ucundan bile geçirmez. Sizin eşiniz hayat arkadaşı değil, yolunacak kaz arıyormuş çok belli yani. İnsan hakları denen bir şey var. Siz özgür ve irade sahibi bir bireysiniz. Eşinizin size böyle davranması evlilik birliğini temelinden sarsacak bir harekettir. Bu durumda karşı tarafa güven duyma durumu ortadan kalkar. Üstelik bunu yapan zihniyetin de öğretmen olması ayrı bir facia konusu. Allah o adamın ders verdiği çocuklara acısın. İnşallah okul yönetiminden gizli çocukları saçmasapan kadın düşmanı fikirleri ile zehirlemiyordur. Sizin bu duruma sessiz kalmanız aslında en büyük sorun. Böyle bir adama nasıl güvenip aynı evde yaşamaya devam edebiliyorsunuz? Derhal boşanma davası açmalısınız. Kendinizi kullandırmayın böyle bir pisliğe..
7810 Yorumla- +1 yıl
Amin
- +1 yıl
+1.
- +1 yıl
Sakin ol knk sende hemen velveleye verdin ortalığı kurtarıcı yapıcı ol biraz tamam yapılan hoş bişey değil ama şöyle yapsan daha iyi olur demeyi dene aklına girip “derhal boşanmalısın “ demek bence hoş değildi
Gerçekten insanın eşinin, evlendiği insanın böyle davranması çok kırıcı okurken ben üzüldüm. Bence bunun sonu ayrılığa kadar gider çünkü çok açık ve net kullanılıyorsunuz. Ya böyle davranmayı bırakıp kendine çeki düzen verecek, sizi sevdiğine ikna edecek, ilişkide tekrar güven kuracak (ki bunun geri gelmesi çok zor ve uzun bir süreç) ya da ayrılıp kendi yolunuza bakacaksınız ki emin olun böyle bir adamla evli olmaktan çok çok daha hayırlı olur sizin için. Eğitimli, kendi işi, kariyeri olan bir kadınsınız. Bu çok önemli ve değerli bir şey. Şimdi ayrılsanız kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsiniz rahatça. Maddi bağımsızlığınızı kaybetmeyin, maaşınızı eşiniz olsa bile hiçkimseye vermek zorunda değilsiniz. Her şeyin en iyisini diliyorum size...
01 Yorumla- +1 yıl
Güncellemeyi okudum ve inanamıyorum. Bu adam sizi asla ve asla haketmiyor. Böyle yapmasına izin vermeyin. Yaptıkları ayrılık sebebi. Finansal istismara uğruyorsunuz resmen. Ekonomik bağımsızlığınızı kaybetmeyin ve bir an önce bu densize tekmeyi basın. Umarım bundan sonra hep iyi insanlar çıkar karşınıza…
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
186Cevap
- +1 yıl
Eşinizi açık ve net bir şekilde uyarmanız ve eğer taleplerinizi yerine getirmezse neler yaşanabileceğine sair çizgileri çekmeniz gerekli. Ha yok yine aynı tas aynı hamamsa. Bedelini ödemeli. O zaman ne demiş atalarımız.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 25,4b cevap paylaştı. Ayrılmalısın, kullanıyor seni..
102 Yorumla- +1 yıl
Onun banka hesap dökümü, yani maaşının orda kalması veya yaptığı yatırım hepsi bellidir, senden kesilenler in faturaları bellidir.
Hukuki olarak her türlü seni haklı. cikaracak. kagit kürek var ve bunları bir avukat kolayca ulaşıp seni en kısa sürede bu sömürücü asalaktan bosagir ve tazminatıni bile aldırır.
Bence çalışan iki insanın yatan maaşları, ortak açılan bir hesaba aktarılıp masraflar düşüldükten sonra kalan orada kalmalı ve nasıl degerlendirilecegine. ortak. karar verilmeli. Bu da yani ortak hesap bankalarda mümkün30 Yorumla- +1 yıl
vay arkadas
egıtım fakultesı fakulteler ıcınde en bar zosudur tamam ama 4 yıllık egıtım almıs köylü tip şark kurnazı erkek oldguunu duymak benı bıle utandırdı.
tam arizona kertenkelesi.
ustune ustluk senı sevdıgını dusunmuyoruım alıp parayı fazıe atıyorsa yarın obur gun farklı bır durum oldugunda ıspatlayamazsın bıle . ve adam hem paranı alıyor hemde senınle yatıyor. dısardan bakınca sanslı gıbı bır durum bıle var aslında erkek acısından.
sen nasıl bu adam ıle evleneyım baba olsun adam bu dıye dusunup evlendın .
bır erkek eşi çalısıyor olacak para ıstersın ortak odemeler olur ama maaş alır almaz cebıne atmak ben dedem anneanenm de bıle eskı kafalı ınsanlar gormedım.
bır an once o arizona kertenkelesinden kurtul su an tepkı vermez ısen omur boyu ceker alıstırmıs olur ve 10 sene sonra hayatımı bosuna harcamıs olan yere gelırsın ve gıden zaman olur.
Allah sabır versin.30 Yorumla Valla direkt boşan demek doğru geliyor ama yapılması kolay değil. Yasal olarak ve dinen tabi eğer müslümansanız, eşine düğünde sana takılan altınların sadece senin olduğunu onun bunlar üzerinde hakkı olmadığı söylemelisin. Onun akrabası takmış olsa bile. Ayrıca evin giderlerini karşılamak yanılmıyorsam kanunen de önce erkeğin sorumluluğundadır. Birde senin maaşın üzerinde hakkı yoktur, sen rızanla eve harcarsan olur, yoksa tamamını biriktirebilirsin. Hoş faiz yiyen biri bunları dinler mi tartışılır.
Madem eşin konuşmaktan anlamıyor git yeni banka hesabı aç ve maaşının hesabını o yap. Ev giderlerini de karşılamak senin borcun de, bakalım gerçek evliliğe ne kadar dayanacak.10 Yorumla- +1 yıl
ben senin gibi kadrolu öğretmen olucam aşkımdan ölsemde zırnık koklatmam. Allah ım neden benim gibi birini atamıyorsunda böylelerine veriyorsun illa böyle salak mı olmalıydım :( kusura bakma ama salakta yapmaz ya bunu. seninkisi salaklığın ötesi. hayat senin tercihin fakat derhal karşına al konuş ben bu durumdan rahatsızım.. giderlere ortak ödeme yapalım artan paraları ise herkes ayrıca biriktirebilir de. senin maaşı kadınlarla yer içer ruhun duymaz. o gördüğün canlı erkek. bin pişman olursunda zamanı geri alamazsın. umarım yanılırım ama bbundan sana hayat arkadaşı olmaz gibi gözüküyor. Maaşının kontrolu sende olmazsa BOŞANMANI TAVSİYE EDERİM. tercih sorumluluğu sana ait ben tavsiye verebilirim.
00 Yorumla - +1 yıl
Yani çok ayıp etmiş eşiniz, bir eğitimcinin böyle yapması beni şaşırtıyor yakıştıramadım.
Yani manipüle ederek konuşmayı deneyin derim.
Bir öğretmenime fikir vermek bana yakışmaz ama, şöyle bir giriş yapsanız;
İkimiz eşit değilmiyiz her konuda aynı katkıyı yapıyoruz aynı maaş’ı alıyoruz. Derseniz, nasıl olur. Aslında bu bir baş kaldırıdır. Şimdi susarsan ileride hep susarsın. Rahatsızlığını dile getir. bankaya gidin ortak havuz hesap açın, sonuçta o paraya ortaksınız. Bütün ödemeler o hesaptan yapılsın zaten kontrollü harcamayı bilen kişisinizdir.01 Yorumla - +1 yıl
Bu anlattığınız durum gerçekten çok fena. Küçücük çocuklar değiliz ki kardeşim, biri gelip gelinden paranı alsın. Senin yerinde olsam hemen kontra atağa geçerdim. Durumu kabullenip yıllarca evliliğini sürdürmek adına yıpranmak istersen, yine de sen bilirsin. Ama burda başta saygısızlıktan bahsediyoruz. Bu çok ileri gitmez. Gitmesinde zaten. Yarın öbür gün hamile kalıp iyice eşinize mahkum olmadan acilen evlilik kararınızı gözden geçirin. Çok yakın bir arkadaşımdan biliyorum, kira ödemeyen, evin ihtiyçları ile hiçbir şekilde ilgilenmeyen bir eş, çok yoruyor (kesin bilgi). Nolur susmayın.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 308 cevap paylaştı. Anlattıklarını doğru varsayarak konuşuyorum.
Kocan olacak herif bunu önceden planlayarak senle evlenmiş olmalı. Aksi halde henüz evliliğin başında anlattıkların çok vahim.
Nasıl çözememişsin bu ruh hastasını diyeceğim de, bu tür insanlar güzel rol yapar, kendilerini yutturmayı iyi becerirler. Evlendikten sonra gerçek yüzleri ortaya çıkar.
Diyecek fazla bişey yok aslında. Yapılacak şey belli. Gerçek tekdir. O gerçek de bu evliliğin yürümeyeceği.
Daha fazla kendini yıpratmadan henüz başında iken boşanmalısın. Boşanmaya dünyanın sonu gibi bakma. Nasıl evlenmek doğal bişeyde, anlaşmazlık olduğunda boşanmak da o kadar doğal. Umarım tez zamanda kurtulursun o ruh hastasından.00 Yorumla- +1 yıl
Ya oha bu kadar da olmaz aw. O senin emeğin ve özgürce harcaman için var paranin sende durmasi lazim. Ben her zaman bunu söylerim evlensen de iki tarafin parasi da kendinde kalmali istediği gibi harcamali. Bir sey alinacaksa birlikte alinir zaten ama o kadar calisacaksin geri de bir sey almadan önce birine mi soracaksin? Seni bildiğin kullaniyor, özellikle "artık kira elektrik hiçbir şey ödemiyorum hepsini o ödüyor" cümlesinden iğrendim bu nasil bir cümle o senin malın mi aw. Ben bu adamin konusmaktan laf anlayacagini sanmam sen de baskin karakter değilsin zaten ayrıl gitsin annesine odetsin kira elektirigi.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı. Yani mantık evliliği böyle bişe sanırım aşk evliliği olsa şartlar farklı olurdu bu saaten sonra tek şansın eşini bıktırmak örnek veriom 100 tl ihtiyacın varsa 50 tl iste olmadık bi zamanda ilteyken ara mesaj at rahatsız olsun bidaha 50 iste böyle böyle 50-100 vs parça parça en sonunda al aylığını naparsan yap desin yoksa maddi gücünüz var olcak ama istediğinizi özgürce yapamıyosanız bi anlamı yok 60 yaşından sonra evlerim arabalarım dükkanlarım olsa ne olur bazı şeyleri güç yettiğince şimdiden yaşamak lazım
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
evlilik müşterektir ama evi gecindirmek erkegin görevidir diyip maaşini istedigi gibi degerlendiren kadin cok
Bi evi gecindirmek hem erkegin hemde kadinin görewidir
kadin calismasa bile evde tutumlu olarak calisan eşine katkida bulunmalidir
ortak bi kredi kartiniz olsun ordan harcayin
ama sanirim sizi üzen laubali tavır ve konusmalari
ben aslinda kadinin calismasina karsiyim kadin evi çekip çevirse anca
ha hem calis hem evi çevir bu kadine eziyettir bide üzerine bunun kiymetini görme
sanirim cehennem bu olsa gerek
eşiniz bu tavirlari sebebiyle sizi yani yuvasini kaybedebiliceni malesef göremiyor
yazık kendi kaybeder
adınıza üzüldüm ögretmenim 😶10 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Oncelikle benim bildigim nisanda takilan takilar kızındır düğünde takılanlar ise erkeğindir ancak ben bu durumu hoş bulmuyorum yarı yarıya bolusmekde fayda var sonuçta iki kişi evleniyor her ikisininde hakki oldugunu dusunuyorum eşine ordan bi - puan yazıyorum ayrıca maşını elinden alması tamamen saçmalık boyle bir şey söz konusu dahi olamaz şu şekilde olur iki tarafda çıkartır ortaya koyar herkes ihtiyacı kadar alır ve harcamalarini yapar geriye kalan para ortak bir hesapda paylasilir ve birikilir sonrasinda ev araba vs alinir diğer konuna gelecek olursak bedavaya yasiyorum demek istemis tamamen adilik bunun adi eşinize gereken neyse onu konusun ortasinida bulamiyorsaniz ona haddi bildirin kimse kimsenin kolesi degil acikcasi kendi menfatini dusunen birisi sacma bir adam
00 Yorumla Ne kadar şerefsiz para göz pislik erkek doldu etraf ya valla deliriyorum eski zamanda asla böyle erkek yokmuş şimdi tüm erkekler resmen yolacak kadın arıyor rezillik yani. Fiziksel sömürmeye çalıştıkları yetmiyor bi de kadının parasına el koyuyorlar valla gebermeli bunlar gurursuz onursuz işe yaramaz piçler.
50 Yorumla- +1 yıl
Aslında tutumluluk iyidir, faize yatırma da en risksizi, hatta sıfır risk hayat eskisi gibi değil zor artık çift maaş da olsa ama pek iyi niyetli olmadığı besbelli yol yakınken ve net kanıt varken çocuk yapmadan boşan. Boşanmayacaksan da çocuk yapmayacam diye diret, çocupa da yazık, çocuk olsa ekstra dert, ayrılmak istersin çocuk var biraz daha duraun boşanma işi diye diye heder olursun.
21 Yorumla- +1 yıl
Aklınca çakallık yapıyor, boşan bu adamdan.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kullaniliyorsun zaten? Madem boyle tartismalar oluyordu ne diye evlendin banka hesabin yok mu para oraya gidiyorsa cekme verme parani ve bosanma islemlerini de bir an once baslatmaya bak yaptigin sacmalik neyi bekliyorsun hala kazancini ona mi yediriceksin birde kardesine attigi mesaja bak ordan bile belli
22 Yorumla- +1 yıl
Güncellemeden sonra tekrar yaziyorum herseyi gozgore gore neden bir sey yapmiyorsun hayir boyle davranilmasi hosuna gidiyorsa bunu buraya yazip niye milleti bos yere mesgul ediyorsun ve sinirlendiriyorsun? Boşanmayi falanda dusunmuyorsun sanirim sömurulmek hosuna gidiyor gibi? Ya da soru komple troll sen de hepimizle dalga geciyorsun ve egleniyorsun hangisi sen seç
- +1 yıl
Abi böyle insanlardan soğuyun bak işte bak bunlar hakediyor herşeyi. Ne kadar utanç verici bi durum. Allah sabır versin. Bence al karşına konuş ben böyle böyle olmasından rahatsızım de. Bana bu şekilde hissettiriyorsun sonu hiç iyiye gitmiyor de uyar onu. Evliliğin açısından diyorum nişanlı falan olsanız bırak it gibi ortada derdim.
11 Yorumla Sen salak mısınkanka? Kusura bakma kendine gelmen için ağır konuşacağım. Git bankadan yeni kart al diğer kartı iptal ettir. Bunun için mi okudun? Ailen bunun için mi emek verdi sana? Sen kazan da kocan yesin diye mi? Evliliğin başında böyleyse sonunda ne olur? Birlikte konuşur biriktirirsiniz amenna ama adam abisiyle dalga bile geçiyosa durum başka altınları da takocam diye al git kasa açtır bankadan oraya koy. Onlar senşn mihrin. Acil birşeye lazım olursa bozdurursun. Kaynanana vermediğini nerden biliyosun? Sakın haaa sakınnn.. İlkokul bebesi değilsin harçlık isteyecek kadar. Sınav stresi çektin millet gezerken sen ders çalıştın. Ödülü bu mu kocan verirse toksun vermezse aç. Hadi diyelim tartışınız annenin yanına gitmek istedin nası gidicem. Para verecek mi sana o zaman sırf gitme diye vermeyecek. Akıllı ol kuzum
30 Yorumla- +1 yıl
boşan kızım öylesinde koca olmaz nerden bulursunuz bu angutları bilmem ki seni hem maddi olarak kullanıyor hemde kadınlık yaptırıyor yemek seks falan filan köle gibi yani adam olsa pardon insan olsa böyle yapmazdı zararın neresinden dönersen kardır acilen boşan ne dersede salaklık yapıp inanma sakın
12 Yorumla- +1 yıl
valla neden boşanmıyon onu da anlamadık yani bu olay ne kadar süredir devam ediyor ay olarak yani öğretmesin maaşın var yav bide öğretmen olacan haa sözde
- +1 yıl
şakamı yapıyorsun anlamadım ben seni neden hala bir avukata gitmiyorsun zevk mi alıyorsun bu durumdan anlamadım bu sorunun fake bir soru olmasını umarım
- +1 yıl
Yarın bir gün bir kızı koluna takıp gelir senin paralarını onunla yer. Ne yap ne et o verdiğin paraları al bir daha da verme sonrasında elektirik faturasını sen öde o da su faturasını ödesin böyle eşit bı düzen yapın. Ha buna karşı çıkarsa pes etme olmadı darp etsin seni o zamanda boşanırsın böylelikle harika bı boşanma nedenin olur nafakanı alır mis gibi yaşarsın.
10 Yorumla - +1 yıl
Yeterince yorum yapılmış gibi görünüyor. Umarım uyanmanıza yararı olur Hocam. Eşinizin yaptığı fazlasıyla yanlış. Muhtaç olmadığı halde kendi parasını faize yatırması, sizin paranızı ev masrafları için kullanması ve dahası abisine şaka yollu da olsa böyle bir mesaj yazması toptan sıkıntı. Umarım gerekeni yaparsınız.
11 Yorumla- +1 yıl
Hocam, siz hemen boşanin bu insandan. Hemen. Bir dakika durmayın.
- +1 yıl
Evet hoş bir durum değil maddi yönünü bir kenara bırakalım manevi yönden kalp kırıcı bir davranış sen bir yuva kurmuş aile olmuşsun. Alınan kararlar ortak olmalı başına buyruk hareket edemezsin. Eşinin de fikrini almalısın resmen seni yok saymış belliki sevmemiş, ayrıca bir kadının ihtiyaçları erkekten fazladır maaşına el koymak nedir bariz öküzlük bu
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 5,2b cevap paylaştı. Saf ve enayi olma lütfen ve acilen mahkemeye başvur ve boşan. Yok efendim konuşalım orta yolu bulalım gibi bir hayale de kapılma. Uzun süre ilişki danışmanlığı yapmış birisi olarak onlarcakes şahit oldum bu tipler düzelmez ve onlarla orta yol bulunmaz. Sabah o uyanmadan evden çık avukata vs git. İlk önce o altınları alırsın sonra el koyulan maaşlarını üzerine birde tazminat alırsın ek olarak nafaka. Zaafiyet gösterme yoksa sürünürsün bu devirde sana acıyan merhamet eden olmaz.
10 Yorumla- +1 yıl
Senin hesabında kimse senden zorla almıyor. vermek istemiyorsan vermezsin. Onun gerekli tartışmasını yaparsın noktayı koyarsın. Burada yazdıklarını ona söyleyeceksin ben kimseden para istemek için evlenmedim boşunami bunca yıl okudum Kendi ayaklarımın üstünde durayım diye. Maaşımı sana vermeyeceğim eve gerekli paraya ortak koyarız gerekirse paramızı ortak hesapta biriktiririz lakin sadece senin hesapta olmaz dersin bunları bize değil ona söylemen gerek.
10 Yorumla - +1 yıl
.
Bu ne büyük rezilliktir.
Böyle bir rezalete nasıl katlanılabilir bilemiyorum.
Para pul değil önemli olan.
Ayrıca inancı yok her halde ya da Müslüman değil.
İslamiyet'te evin tüm giderleri ve kadının tüm giderleri eşi tarafından karşılanır.
Siz eve bir ekmek dahil alamazsınız.
Allah sabır versin işiniz çok zor.
.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Anneannelerinizin, annelerinizin hayatlarını sürdürmeye kararlısınız.
Yıl olmuş bilmem kaç..
Yeni neslin kadınlarısınız.
Ben hala ve hala böyle şeyler duyunca inanılmaz şaşırıyorum. Nasıl yani? İzin vermeyeceksin tabiki. Kese oetak olsa da elinden para almak ne demektir.
Yapmayın artık.
Konuş tavrını baştan koy.
Benim emeğim bende kalacak. Almandan rahatsız oluyorum de.
Bu ezik ve muhtaç kadın kafanızdan bir çıkın artık.10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Zengin iyi erkekle evlenmemizi istemeyip gönüle bakın diyen erkekler okusunlar bu soruyu, ha zengin erkeğin sevip sevilemeyeceğini mi düşünüyorlar orası ayrı bi zeka seviyesi de😁, fakirin gönlünü de alın görün 🙂Ne kanun önünde ne Allah katında kadın çalışmak zorunda değildir, kadının parasını boğazından geçiren erkeğin gururu yoktur.
40 Yorumla Ya ayrilirsanda kazanimlarini geri aliyorsun sanirim. ornegin araba benim. adima kayitli esime ev vs kalsa ya da birikim yapmis olsam bunu sorun etmem sonucta cocuklarim varsa yoksada zaten eslerin evlilikteki kazanimlari bosanmada hak. kaybi olmadan geri veriliyor
01 YorumlaYok artık ya buna nasıl izin veriyorsun gerekirse kavganın büyüğünü çıkar dediğin gibi bu yaşına zorlukla gelip aldığın maaşı da elinden alan bir kocan varsa niye evlendin ki o zaman bir de buna minnet edeceğine dalga geçmiş adam şaka gibi? Derhal boşan yoluna bak bir ömür böyle geçmez kahrolursun ki bu insanın karakterinin genelinin iğrenç olduğunu sezdim muhtemelen öyledir
00 YorumlaKız o ne öyle? Koca mı hırsız mı belli değil. Hatta direk hırsızlık. Ortak birleştirip masrafları ikiniz beraber kontrol edersiniz bu çok normal bir şey ama senin durum bildiğin hırsızlık. Bazı erkekler fakir olsa bile sırf sevdiği için sevgilisine hiçbir şeyi ödetmez bile. İnsan karısına buna yapar mı? Sen bu adamdan boşan bu daha da fazlasını yapar. Emin ol çok rahatlayacaksın.
00 Yorumlaozaman masanin ustune yumrugunu vur... ve ortak harcamalar ortak, kalanini herkes kendi hesabinda biriktirecek de... olur mu oyle, bedavadan kendine para biriktirecek belki ev alacak sonra isterse seni kapi disari edecek. gerci evlilik icinde edinilen mallar orrtak ama satabilir senin iznin olmadan ve parayi kacirabilir. abir tanidigim yapti bunu... ikiside ogretmen kari koca biriktirip bir ev aldilar, adamin ustune sonra 3 cocukla bosandi adam ve kadina tek kurus odemedi, ayrica evi de kendi ustune oldu gu icin dedigim gibi yapip satmis vs..
01 Yorumla- +1 yıl
Evlilikten, modern köleleşmeye. Ne yazık ki eşlerin birbirini ATM cihazı olarak gördüğü bir vaka daha. Sık karşılaşılan bir durum. Kadınları kullanmanın bir başka yolu.
Böylesi bir zihniyete ve bir muameleye bir dakika daha sabretmemeniz dileği ile...
Net bitirin.
.
.
#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''00 Yorumla ogretmensınız yanı dıyalıog kurma yetınız yuksek ıkı taraftada. kardesıne oyle bısey atmasına takılma ama ortak kazancsa ortak hesap acın.. ozaman ayrıca kadın oldugunz ıcın erkege gore daha fazla ıhtıyaclarınız var demektır. bunu anlayısla karsılamıcaksa bosanalım deee
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı. Özür dilerim ama seni sağımlık inek gibi görüyor. Yatırım amacı olsa dahi bu böyle olmamalı. Maaşını sen çekmelisin ve sen kullanmalısın. Yatırım yapılacaksa da ikiniz kendi hesaplarınızda yapın. ya da ortak bir hesap açıp oraya aktarın. Ama o hesap üzerinde biriniz tek başına işlem yapamasın
01 Yorumla- +1 yıl
Yorumları okudum şimdi iyi dinleyin.
1. Kadının parası malı kendinindir
2. Erkeğin görevi ailesinin barınma ve nafaka işlerini yerine getirmeli
3. Kadın isterse kendi kazancını vermez
Sana tavsiyem bankayı ara ve kartını iptal ettir71 Yorumla- +1 yıl
Beğenileri takip ediyorum Ve teskkur
- +1 yıl
Direk mahkemeye git yol yakınken...
Normalde boşanmayı hiç tavsiye eden biri değilim ama bu öyle bir durum...
Benim maaş kartım kredi kartım hepa şifrelerim ve tüm ziynet eşyalarım eşimde insan karısına güvenmez mi karısına güvenmeyen adamın karısı kendisine güvenecek erkek bulur... Olacak iş değil...00 Yorumla - +1 yıl
Vur popona tekmeyi ula biz kredi kartımıza kadar eşimize bıraktık gene yaranamadık o halde gitti aldattı siz elinizdeki maaşa kadar teslim ediyorsunuz o halde esim diye hitap ediyorsunuz uğrasmayin bu gibi varlıklarla
30 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Resmen zorbalık! Yaptığı korkunç bir şey. Para biriktirilecekse ortak karar verilir. Paranı elinden alması ne demek ya? Burcu ne bu adamın Oğlak falan mı😒 Bana böyle bir şey yapacak sçarım bacağına onun. Konuş onunla açık açık ve net bi şekilde. Hayırdır sen o mesaj ne öyle maaşımı almalar falan?
12 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Sen bu kişiyle nişanlı oldun illa ki sevgili oldun bu dönemde onun paragöz birisi olduğunu anlamadım mı ya? Hiç mi adamı gözlemlemedin denemedim?
- Cevap sahibi+1 yıl
Denemedin?
- +1 yıl
Keşke evlenmeden önce iyice tanısaydınız onu evlilik çocuk oyuncağı bir şey değil fakat bu yazılanların hepsi doğru ise sende sert tavrını koy aklını başına almasını sağla ama oda olmuyorsa yollarınızı ayırmanız gerek
20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Okudukça şok geçirdim. Kadının özgür olup para kazanması mükemmel bişi ama sonunda böyle buna benzer çok şeyler okuyoruz. Kadın olarak artık napcamızı şaşırdık hakketen. Çalışınca da başına gelene bak. Bu durum böyle olmaz. Maaşını çektiğin an bankaya yatır bari vadeli çekeme. Hayır ilerde Allah muhafaza ayrılsanız elinde birikimin olmıcak valla ne tavsiye versem bilemedim. Çok zor bir durum ya. Ailesine mi yansıtsan acaba? ya da ortak birikim yapın ikinizin parasıda biriksin. Ya da o ayrı sen ayrı biriktirin.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 557 cevap paylaştı. Boşan... Tek söyleyeceğim bu BOŞAN !!!
Hatta bu durumda haklı olduğun için lojmanda kalmaya devam edersin, onu sepetlerler büyük ihtimalle.51 Yorumla- +1 yıl
Son güncellemeye baktım da, KESİNLİKLE BOŞAN !!!
Hatta bu mesajları bir şekilde kaydet, avukat ile görüş, nasıl delil olarak kullanılabileceği konusunda, çünkü bu resmmen dolandırıcılıktır, sana yanlış bilgi verip abisi ile bir olup senden para çalıyorlar, bu büyük bir suçtur.
HEMEN AVUKAT İLE GÖRÜŞ, HEMEN !!!
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yani birde öğretmensiniz, asla buna müsade etmem asla, senin benim yok lafınada itimadım yok asla. Sebebi ise menfaat ve çıkarlardan dolayı, bu zamanda eşim dahi olsa kimseye güvenmem, yarın ayrılsam birşey ispat edemem tüm emeklerim onda kalacak. Ben sizin yerinizde olsam hesabımdan parayı asla çıkarmam, bu yüzden size tavır alacaksa ayrılın gitsin, öylelerinden hayır gelmez.
05 Yorumla- +1 yıl
Eşine güvenmiyorsan nasıl evlenebildin be
- Cevap sahibi+1 yıl
@Lütfetmedinizefenim Ne alakası var tamanlamı ile asla güvenmem, belki mantık evliliği yaptım nereden biliyorsun boş konuşmak yerine biraz aklını kullan. Güven biraz vardı elbette evlendiğimde, ama tam anlamı ile ben bu hayatta kimseye asla güvenmem, adam babasından kazık yiyor sen babanı reddedebiliyor musun. Sonuç ne söylimmi asla maaşımı vermedim, bu sayede arabamı aldım, güvendiğim için az buçuk altınlarımı verdim ona borcunu ödedim yaranamadım, sonra boşanma davası açtım çünki çok fedakarlıkdan dolayı daima karşı taraf hep beklentiye giren biri haline geldi ve yalanlar dolanlar. Eğer sizin gibi tam anlamı ile güvenmeyi tercih edersem ohooooo siz güvenin ben böyle iyiyim
- +1 yıl
O adam nasıl birisi bilmem ama
Sen bu hustla daha çok...
Elinde gelse çekip burdan 😂😂😂 - +1 yıl
"Burdan" kelimesi yerine "vurucan" kelimesini koy
Haklisin bir yandan - +1 yıl
🤣🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
eleman gerçekten şanslı. iyi para kaldırmıştır. tavsiyem maddi manevi nafaka ile boşanma davası açman. sana karşı paranı aldığı durumları video kayıdı ses kayıdı yapabilirsen yararına olur. şahitte bulabilirsen senden şimdiyece aldıklarını ömür boyu sana öder hahaha :=). hayat ne güzeldir şimdi seninkine hehe.
30 Yorumla Ah be ablam benim be. Bir şey yapabileceğini zannetmiyorum ama istersen Bi annesiyle babasıyla veya annenle babanla konuş. Eğer anneniz veya babanız yoksa sizi babası gibi seven biriyle konuş. Seni ezdiriceğini zannetmiyorum..
10 Yorumla- +1 yıl
Seni kullanıyormuş gibi o gözüküyor o mesajda. Umarım hesapta belli bir miktar para biriktirip ayrılmaz. ya da o oparayla aalem yapmaz.
40 Yorumla - +1 yıl
Kusura bakma ama bu baya baya kullanıyor seni. Koskoca kadınsın kendi birikimini yapabilecek yaştasın. Kiraya faturaya bir şey diyemem ev ekonomisine yardımcı olmak adına ama eşiniz de bir garip yani. Seni kendisine eş, hayat arkadaşı değil de daha çok ekonomik köle olarak almis gibi :(
20 Yorumla - +1 yıl
Maaşını biran önce kendi üzeirne al o niye alıyor sen niye böyle birşeye izin veriyorsun ya da onu dene bu sefer ben biriktiricem bana ver de bakalım ne dicek
20 Yorumla - +1 yıl
Anlattıklarına göre sogumamak elde değil ki... Madem söğüdün yürütmeye çalışma o evliliği bitir kafan ruhun rahat etsin. Ne biçim erkek bu böyle aklım almıyor 🤦
21 Yorumla- +1 yıl
Sen bu ka. hpenin evladiyla ne kadar daha devam edeceksin?
Eşinizin öğretmenlik durumu halinde düzgün bir davranışı olmamış. Keşke bu konularda gerçekten destek verebilecek. Ne acı bir durum. 😔 Umarım en kısa sürede en doğru kararı verirsiniz.
20 YorumlaAyrılmayı yazan olmuş kesinlikle çözüm değil sizin yapmanız gereken maaşınızı istemek düzgün bir şekilde vermezse hesap sizin zaten bankayla görüşüp alabilirsiniz ama bundan da önce oturup konuşmak en önemlisi buraya yazdıklarınızı ona da açıklamanız lazım
20 YorumlaYazıklar olsun tez zamanda boşanmalısın ayaklarının üstünde duruyorsun ona ihtiyacın yok. Ne aç gözlüymüş onun için okumadın umarım ayrılırsın lütfen ayrıl.
20 Yorumla- +1 yıl
maaş ve takılar ortak yönetilir.
İkinci seçenek yok.
bence ayrıl evden direkt makhameye ver. celp eve geline öğrensin
takımlarınından ve maaşından hakkını ve varsa faiz hakkını al213 Yorumla- +1 yıl
ya da bu soruyu sil
- +1 yıl
Bu soruyu sorup ne cevap bekliyor olabilir
- +1 yıl
bilmiyorum
- +1 yıl
Öğretmen olmuş ama hala bir kişiliği oturmamış
- +1 yıl
takılma boşver. varsa bir soru sana hitap eden cevapla. yoksa görmezden gel
- +1 yıl
Ama garip oluyor insan
Ne acayip insanlar var
Niye herkes başka insanı ezmeye çalışıyor ki - +1 yıl
İyi ki sanal dünya var. Bahane ile öğrendik. Hem insanlar bir kaç yüzlü. Sanalda diğer yüzlerini gösterip eğleniyorlar ya da başka yerlerini icra ediyorlar. bir de ne nakadar cahil /, cehalet sahibi insanlar var bunu görüyoruz
- +1 yıl
O zaman internet iyi birşey değil mi
Bak ne kadar iğrenç sapik insan var bu insanlar yanımızda normal biri - +1 yıl
Sadist aç gözlü acimasiz
- +1 yıl
yani. normalden de korkmak gerektiğini öğrendik
- +1 yıl
Sabah sabah vaktini çaldım kusura bakma
- +1 yıl
çok hoş olaylar
- +1 yıl
🤗🤗🤗🤗
- +1 yıl
Kullaniyor kendi gelecegini garantiliyor seni kullanarak
50 Yorumla - +1 yıl
Kullanıyor evet ! Bişan kardeşiç, kendi hayatını yaşa. Bu yüzden de boşanmalar artıyor, benim de evlenmek fikrim yok. Kızlar, oturun evde kendi hayatınıza bakın, anne babanıza bakın koca koca ne kocası ya her gün 1 ton şey duyuyoruz
01 Yorumla- +1 yıl
Boşan kardeşim* imla hatası, sorry
- +1 yıl
Özürdilerim ama eşiniz sizi eş olarak değil sağdece bi maddi gelir olarak görüyor bu nasıl bi bencillik nasılbi aptallıktır emek hırsızlıgıdır emin olunki siz okumuş ve kültürlü bi insansınız siz ve bütün bayanlarımız ezilmesin kimseler ezemesin
03 Yorumla- +1 yıl
Bayan?
- +1 yıl
Anlamadım bayan derken
- +1 yıl
Valla eşiniz tam bir dolandırıcıymış yazıklar olsun
- +1 yıl
Öyle şey olur mu ya evin parası yani ona ödeteyim kafasında olmak bence çok saçma biriken para da ikinizin parası ama eşin herhalde ilerde birikmiş paraya da benim param diyecek senin maaşından da sen biriktirseydin diyecek saçmalık
00 Yorumla - +1 yıl
yani bu kadar kendini ezdirmen çok doğru değil sana saygı duymalı.. abisine attığı mesajda hiç şık olmamış.. bir eğitimci olarak eşine yani meslektaşıma yakıştırmadım... ama sen bu durumu kabul edip devam ettirirsen devamı gelir sayın hocam.
01 Yorumla- +1 yıl
ee bnları gördükten sonra sen ne yapıyorsun?
- +1 yıl
ben bile tiksindim ya. ne erkekler var arkadaş. ben daha eşimin maaş kartına dokunmadım. erkek dediğin kadının parasına göz dikmez. evi kendi döndürür. sizinki gerçekten çok garip. boşanmak bile düşünülebilir.
01 Yorumla- +1 yıl
resmen dolandırıyor seni bu. kullanıyor. kesinlikle kurtul bundan. bu seni sevmemiş öğretmenliğini maaşını sevmiş.
Aşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Yapman gereken tek şey hiç düşünmeden ayrılmak. Yoksa bunlar hayatının en iyi günlerini ona göre hareket et.
30 YorumlaBişi dicem, böyle birisi ile evlilik aşamasına nasıl geldiniz, evlenmeden önce bu sıkıntıları yaşayacağına dair hiç işaret göremedin mi
30 Yorumla- Devamını Gör (271)
Detaylı bilgi
Bu tür ilişki problemleriyle ilgili yıllardır verdiğim danışmanlıklarda yoğun olarak gördüğüm ve saptadığım bir konu vardır. Hayır diyememe ve sınır koyamama durumudur. Her ikinizde öğretmen olduğunuza göre oturup rahatlıkla her konuyu modern bir şekilde konuşabildiğinizi ve bu durumdan memnun olmadığınızı eşinize söylediğinizi fakat onun sizi ciddiye almadığını yazdıklarınızdan anlıyorum.
Hayır diyememe ve sınır koyamama ile ilgili sorunları olan kişiler alma-verme dengesini sağlayamaz ve yaşamını partnerleri, eşleri domine eder.
Bu tarz sınır koyamama sorunlarını muhtemelen siz evlenmeden önce de yakın çevrenize (anne, baba, kardeş, arkadaş, vs) karşı da kısmen yaşadığınızı düşünüyorum. Hayır diyememe sorunu temelinde çoğunlukla güvensizlik, yetersizlik, sevilmeme, yalnız kalma, vs. gibi korkular olabilir. Buraları içsel olarak çalışır ve kendinizdeki bu durumu çözerseniz eşinizle olan bu önemli sıkıntıyı da kolaylıkla halledebilirsiniz. Arzu ederseniz bu konu profesyonel mesleğim olduğu için bana özelden de mesaj yazabilirsiniz, size yardımcı olmaya çalışırım.
Nasil. olcak hayirin karsilugi siddete donusurse? daha kotuye giderse? ayrilirsa yasal. haklari vardir ancak.
Şiddet varsa tabii ki yasal haklar kullanılmalıdır, fakat kişi içsel çalışmalar yapıp ayrıca kendini mağdur duruma geçirmesinin sebeplerini bulup çözmelidir.
Ekononomik ozgürlugu olmayan kadinlarin geleceklerini yarinlarini mutluluklarini tasarlayio dizayn ediuoruz. birikimlerinden sigortasina dahi yalniz kaldiginda onu ayakta tutabilecek teminatar yapiyoruz. kaldki bu kadin katkida bulunmak icin didinirken seffaf olmayan bencil bir kocayla evli alt benliginde bu kocanin şiddet egilimindede olabilecegini düşünuyorum. psikolog degilim. ama ongorulerime gore düşünuyorum. onyargiliyim maalesef...