Avukat Bi'Bilenlerimizin görüşlerini gördükçe aklıma gelen soru. Arkadaşlarla da oturup tartıştık bu konuyu.
Çalışmayan kadınları bir nebze ayırıyorum bu konudan ama işi gücü olan kendi evini kendi geçindirebilecek bir kadının eşinden nafaka alması size normal geliyor mu, merak ettim. Bana saçma geliyor çünkü. Çeyiz parasını bile alabiliyorlarmış, ilginç geldi.
Bununla ilgili bir yasa geçecekti en son. Boşanma sonrası kadın çalışmıyorsa eğer düzenini kurana kadar nafaka almaya devam edecekti yanılmıyorsam 2 yıldı. Desteklediğim bir şey. Aksi takdirde 10 sene önce boşanılmış kadın başkasıyla hayatını kurmuş kalkıp o adamı sömürmek olarak görüyorum ben bunu.
2 sene 10 sene bana benzer geliyor ya, yani evlenmeden önce nasıl yaşıyordum ki evlilikten sonra birden başkasının parasına muhtaç kalayım bilmiyorum çok mu düz düşününüyorum. Nafaka alan biri gelse de aydınlansak
Esasen mesleği elinde olan ve zaten kazanan bir kadın buna ihtiyaç duymaz dediğin gibi ama işte çalışmayan ve erkeğin eline bakan çok fazla örnek var ya da evlilik sonrası işini gücünü bırakmış tipler vs. Düşüne yapın doğru ama herkesi kapsamıyor bir süre gerekli çalışmayan için bence ama işte 10 yıl 20 yıl düşünsene ızdırap yani.
Yani evet çalışmayanları ben de ayırdım bi kenara, çünkü bir kadının görüşünü görmüştüm "baba evinden direkt koca evine geçen ve boşanınca evine dönemeyecek kadınlar var" diye, haklı da yani var bu tipler. Ama diğer kısmı düşününce de hepsini aynı kefeye koymak gereksiz geliyor.
Nafaka Türk kültürüne batıdan ithal edilmiş bir olay. Kültürümüzle ne kadar bağlantılı tartışılır.
O yüzden bunun orta yolunu bulamadılar.
Oysa ki bizim kültürümüzde "mehir" denen bir şey vardır ve "kadının gönlünden ne geçiyorsa" o evlenirken verilir. Kadın bunu evliliği boyunca kullanıp artıra da bilir isterse iş kurup da artırabilir, ayrıldıklarında da bir müddet bu parayla geçinebilirç vs.. Erkeğin de zoruna gitmez. Sonuçta o meblayı verdiği kişi karısı. Fakat nafakayı, hiç sevmediği veya istemediği için ayrıldığı birine vermek zorunda.
Ya kadının konuşmaya hakkı mi oluyor sanki ! Babasi kaç para derse o kadar mehir biçiliyor. Kıza sorsalar bile o anki mutlulukla kimse çok bişey istemez ki düğünü zarı zor yapıyorlar zaten. Hadi onu geçtim kimse öyle mehir parasını kızın eline nakit saymaz. Sonradan da unutulur gider, daha sayayım mı?
Valla "muallime" hanım bende size daha fazla bişey anlatmak istemiyorum ama temennim o dur ki, umarım başınıza gelir ya da çocuklarinizin başına gelir, bu durumdan mağdur olunca eminim daha iyi anlarsınız. İyi akşamlar
kendi iç mahkemem yani vicdanım alınmaması gerektiğini söylüyor. bir insan cinsiyetinden bagımsız olarak bir bireydir. evlenmiştir ok. bosanadabilir anlasamazsa. o zamanda terkrar ilk haline yani bekar haline döner. o zamanda eski eşinden para alması bence itici. eskiden bekarken ne yapıyorsa onu yapmalı. hayatını idame için calısabilir. ya da baba evine döner babası bakar. ya da tekrar evlenir calısmadan kocası bakar. onun kararı. ama bosanma ile tüm baglar kopmalı düşüncesindeyim. eger arada bir ödeme olursa bu bag kopmaz ki. ekonomık olarak arada bir bağ devam eder. ve artık para ödeyen (bu hemen hemen her durumda erkek oluyor) düşünün hayatını nasıl iademe ettirsin. rızkını onu n ıcın artık geride kalmıs birine yani eski eşine vericek. belki onda cocuklarının hakkı var. evlendi yeni eşicocukları var. yani adamın maasında bir kesinti. ne bilim. bosanınca kişisel düşüncem full time bosanma olmalı. ekonomık bosanmada. ben kız olsam bu durumda kişisel olarak da gururum kırılırdı sanırım. kocamdan para almam acizlik göstergesi olarak görürdüm. ayakları üzerinde duran kendıne saygılı bir kadın ne münasebet neden para vercekmişki diyip reddetmeli. artık toplum bu konuda hazır kanımca. bence 1 sene tekrar eski hayata alısma süreci için nafaka verilebilir. ama o da kanunen limiti belirlenerek uygulanmalı. 1 sene ya da başka bir süre belirlenebilir. o süre sonunda evli evine koylu koyune. eger arada evlilik sozlesmesi yoksa. bir eşyanın bir garanti süresi var. herseyin öyle. sonsuza kadar nafaka olması herhangi bir insanın düşünüp ok diyebileceği birşey değil. o 2. kadın da olunabilir. düşünün o zaman kocanızın maasından zart zurt kesıntı. kızmazmısınız.
228- وَالْمُطَلَّقَاتُ يَتَرَبَّصْنَ بِأَنفُسِهِنَّ ثَلاَثَةَ قُرُوَءٍ “Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ay hâli beklerler.”
Burada kastedilen boşanmış kadınlar, kendileriyle cinsel ilişkiye girilmiş hayız gören kadınlardır. Ayetler ve hadisler, buna delâlet eder. Çünkü bu şartlarda olmayanlar için başka hükümler vardır.
“Beklerler” ifadesi “beklesinler” anlamında kullanılmıştır. Böyle gelmesi hem te’kid, hem de bunun yerine getirilmesinde özen göstermek gerektiğini hissettirmek içindir.
“Kendi kendilerine beklerler” ifadesi, bekleme hakkında onlara bir tenbihtir. Çünkü kadınların nefisleri erkeklere isteklidir. Böylece nefislerini beklemeye ikna ve razı etmekle emrolundular.
Ayette geçen قُرُوَء “kuru” kelimesi hayız anlamında kullanılır. Hz. Peygamber bir hanıma şöyle demiştir: “Hayız günlerinde namazı bırak.”
Bu kelime iki hayız arasını ayıran temiz hâl için de kullanılır.
وَلاَ يَحِلُّ لَهُنَّ أَن يَكْتُمْنَ مَا خَلَقَ اللّهُ فِي أَرْحَامِهِنَّ إِن كُنَّ يُؤْمِنَّ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ “Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorlarsa, Allah’ın kendi rahimlerinde yarattığını gizlemeleri onlara helâl olmaz.”
Allahın rahimlerde yarattığı, çocuktur. Boşanmış kadın hamile ise, bunu gizlemesi uygun değildir.
Veya bundan murat iddetini bir an önce tamamlamak arzusuyla veya erkeğin dönüş hakkını ibtal için hayızı henüz bitmediği hâlde bitmiş gibi göstermenin yasaklanması da olabilir.
Ayette, iddetin bitimi hususunda kadının sözünün kabulüne bir delil vardır.
Ayetten murat “eğer Allaha ve ahiret gününe inanmıyorlarsa, Allahın rahimlerinde yarattığını gizlemeleri helâl olur” manası olmayıp, böyle bir hareketin imana aykırı olduğuna tenbihte bulunmaktır. Mü’min böyle bir şeye cüret etmez ve böyle yapması uygun da olmaz..
Nafaka çocuk dışında olmamalı çalışıyorsa da çalışmıyorsada sonuçta adamın babasının çocuğu değil bu kadın evlilik bitince sıradan bir yabancı ve para ödemek zorunda değil. Kadında kendi ayağı üstünde durabilmeli nafakaya bakan kadın bana göre kendine saygısı olmayan bir kadındır gençken evlenen 20 yıllık eşlik yapmış kadınlara birşey demiyorum onlar ayrı ne yazık ki o zamanlardaki şartlar şimdiki gibi değildi ama kadın ayağı üstünde durabilmeli yok ben ortada kaldım falan demesin adamda demekki ortadan almış ki bırakıncada ortasına geri dönüyor. Ben böyle düşünüyorum açıkcası birçok insan bana katılıcaktır zaten zoruna giden kişiler gerçeği yüzüne vurduğum kişilerdir. İyi günler dilerim <3
Bence alınmamalı. adama da yazık ya. gerçekten. hiç mi acimalari yok kadınların. adam evlenmek için o kdr yıl çalışıyor biriktiriyor. sonra bi kadın alıyor hayatına ıyi boş. sinra boşanacaz diyorlar. Altınları da alıp gidiyor. Ohh ne ala ya. bir de nafaka al. oldu canim. sonra adam cinnet geçirdi diye haberlere çıkıyorlar. wala bende olsam cinnet geçiririm. yanlis anlamayın haberde çıkanları desteklemiyorum ama örnek veriyorum. biraz erkekleri de düşünmek gerek bence. bir kadın oturup adil olup düşünmesi gerek bence.
Bence şartlara bağlı. Boşanma sebebi nedir? Kadın aldattı mı? Erkek şiddet mi uyguladı? Erkek mi aldattı? Yoksa sadece anlaşamıyorlar mıydı?
Ayrıca süresiz olmamalı. Erkek boşandığı kadına neden bakmak zorunda kalsın? Kadın sırf nafakadan olmamak için bir daha evlenmiyor sonra.
Bu yüzden süresiz olmamalı.
Ayrıca nafaka bence mağdur'a ödenmeli. Mesela kadınla erkek evlendi, ikisi de çalışıyor. Kadın aldattıysa, kadın nafaka ödesin, erkek aldattıysa erkek ödesin. Madem kadınla erkek eşit olsun isteniyor, bu konularda da olmalı.
inanan birisi olarak cevap vereceğim, doğru bulmuyorum, kişilik, ve karakterle bağlantılı bir konu bu, ayrılığın ne şekilde olduğuda, bağlantılı, aldatma söz konusu var ise, karşı taraf hırçın davranabilir, malum insanız etten kemikten ibaretiz, öfke insanın kalbini karartır. İhtiyacı olmayan bir kadının ceyiz parasını geri isteme geri alma durumu, kendisine benim gözümde yaşananlara saygısızlık benim fikrim. Yaşandı ve bitti orda kalması gerektiğini düşünüyorum, talep edilmesini sağlıklı bulmuyorum.
Bence nafaka denilen bu saçmalığın kaldırılması lazım. Geçen bir prof yazmıştı 10 gün evli kaldım 25 senedir nafaka ödüyorum. Bu zulümdür arkadaş. Ülkede kadın diye diye erkeklere ne zulümler yapılıyor. Ben eğer boşandıysam o kadın bana artık yabancı biri. Ben benden olmayan ailem olmayan yabancı birini beslemek zorunda mıyım. Geçen akşam tvde haber çıktı kadın nafaka arttırma davası açmış mahkemeye de dini nikahlı kocasıyla gelmiş. Resmi nikah kıymamış ki nafaka kaldırılmasın. İkisi de adamın sırtından geçiniyorlar. Eski kocanın babası da şahitlik yapmaya gelmişti adamı mahkemede döverek öldürdüler. Bu nafaka belasının bir an önce kaldırılması lazım. Kaldırılmamalı diyen erkeklere de şaşırmıyorum. Nafakayı kendileri ödemiyorlar ya budan duyar kasıyorlar.
Evi kadına bırakıp evden erkek gidiyorsa nafaka ödememeli bence. Evi erkek aldıysa kadın düzenini kurana kadar 6 ay 1yıl arası nafaka ödensin kadın düzenini kursun sonra nafaka kesilsin herkes kendi çaresine baksın. Sonuçta evden ayrılmak düzen kurmaya çalışmak kadın için daha zor heleki çalışmıyorsa boşanma sonrası çalışmaya başlamışsa dahada zor.
Evet kadınlar boşanıp genelde durumları olmayanlar baba ocağına dönüyor ve oradaki psikolojileri boşanıp gelmiş olması aile tarafından hırpalanmasına sebep oluyor çokca örneği var malesef kısa süreli yardım şart.
3 ay evli kalıp ömür boyu nafaka alıyorlar. Bu bana çok adaletsiz geliyor. Dediğinize katılıyorum. En azından kendi hayatını idame ettirebilecek insanlara nafaka çok süre verilmemeli. Sırf nafaka borcu ödeyemeyen insanlar cezaevine bile girebiliyor. Bununla ilgili düzenleme gelecekti en son.
Bence almamalı, alınmamalı, verilmemeli, Çünkü bu tarz kanunlar kötüye kullanılıyor artık, İnsanlar zaten kimseye güvenemiyor, evlenmeye korkuyor, Böyle bir durumda daha da güvenemez kimseye, Günümüzde herkes kolay yoldan para kazanma peşinde, Bu da onlardan biridir, Zaten evlilikte bütün yük bütün masraflar erkeğin sırtında oluyor, gırtlağına kadar borca batıyor, Evlendikten 3 ay sonra kadın bi bahane uydurup boşanıyor, bu adam nafakamı ödeyecek yoksa borcunu mu ödeyecek?
Kadınlar zaten biz güçlüyüz kimseye muhtaç değiliz diyenler değilimdir, Bunu diyenler herhalde nafakaya da ihtiyacı yoktur, olmamalı da...
Şimdi kaba olacak belki aamaa kadın evlenmeden önce çalışmıyor ve hayatını nasıl devam ettiriyorsa boşandıktan sonrada öyle devam ettirme kanısındayım. Kendisine tahammül edemediği adamdan neden maddi destek beklerler ki anlamıyorum🤷🏻♀️bilmiyorum bana saçma geliyor ben tennezzül etmem..
Ayşe Kulin ile Armağan Çağlayan soylesısınde Ayşe Kulin nin bir cümlesi ‘’Kocalardan da karakterim icabı nafaka almadım boşanırken. Çünkü aldığınız zaman üstünüzde tahakküm kurarlar.’’ Tüm kadınlarımızın bu duru özgüvene bu naifliğe erişmesini dilerim. Bazı kadınlarımızı tenzih ederek.
Cumhuriyet kadınıdır kendisi.1941 doğumlu.4 çocuk annesi💚
Ben boşanmada hatalı olan taraftan nafaka alınması taraftarıyım. Nafakaya maddi geçim sağlamak olayından çok, evliliği bir oyuncak olarak görmenin engeli olarak bakıyorum. Biri hayatıma girecek, benim belki daha iyi bir hayata başlamanın önüne geçecek ve bir süre sonra benden boşanmak isteyecek. Boşanma konusunda o haklı ise nafakayı severek öderim, çocuk şart değildir çünkü onun hayatında bir bölüm çaldım. Eğer o haksız ise o bana nafaka ödemeli, çünkü hayatımdan bir bölüm çaldı.
Kendi başına ayakta durabilecek gücü varsa almamalı bence. Hele ki günümüze bakacak olursak adam sana bu şartlarda durumun iyi olduğu halde tonla para ödemek zorunda mi. Her ne kadar nefret ederek ayrılmış olsanız da biraz karşı tarafı da düşünün derim.
Hayır neden alınsın? İşlerine gelince biz eşitiz işlerine gelmeyince o bana baksın. Kimse kimseye bakmak zorunda değil hele ki yollar ayrıldıktan sonra. Varsa evlilik sürecinde bir yıpranma tazminat alınır. Aylığa bağlanmak niye? Herkes girsin işe çalışsın yattığı yerden para almak için evlenenler çoğaldı bu saçmalık yüzünden.
Calistiktan sonra napayim adamin parasini. Calismayan kadinin hakkidir nafaka. Ama evlilikte yasananlar yipranmalar vs dusunulunce tazminat gibi nafaka baglanabilir ya da direkt tazminat istenebilir.
Çalışan kadınlara pek bağlanmıyor zaten. Çalışıyorsa bağlanmamalı fikri mantıklı olsa da pratikte kadın çalışacağıma nafaka alırım deyip çalışmıyor, ya da sigortasız gizli işte çalışıp nafakayı da alıyor. Bence nafaka kalkmalı kısa dönemde kadınlara zararı olacak ama uzun süreçte toplumsal faydası olacak. Aileler ileride kızım boşanırsa ortada kalır diye kızların meslek sahibi olmasını daha çok destekler. Kızlar ne okuyup çalışacağım kocam bakar fikrinden uzaklaşır. Boşandığı kadına nafaka vermeyen adam da kadın üstünde hak iddaa edemez kadını rahat bırakır diye düşünüyorum. Çocuk varsa nafakası ödenir tabi.
Verirse alınsın. Toplumda bekar denmiyor boşanan kişilere artık dulsun diyorlar bakışları farklı oluyor. Ismimiz zedeleniyor bu yüzden. Neden boşandı ki? Kadın birşey mi yaptı ki? Bitmeyen dedikodular. Belki işten bile uzaklaştırılıyor insan. Bu yüzden kadınlar almalı ihtiyacı varsa.
3 kuruş nafaka almak için çırpınanları görünce çok üzülüyorum ve utanıyorum. çalışıyorum ve paramı hakkımla kazanıyorum eğer kendim kendime yetemiyorsam problem zaten budur. tek sefere mahsus olmak üzere , tazminat benzeri bir şey olabilir bu bazen gerekebilir eğer evlilik bir tarafı zarara uğrattıysa ama nafakaya karşıyım.
Iliskideki diğer değişkenlere bakmak lazım. Diyelim ciftlerden birisi ev işlerini yapmak için kariyerini, işini terk etti veya hiç işe girmedi. Ve uzun yıllar evli kaldılar. Bu durumda olası bir boşanmada ev işlerine bakan eş madur olur. Ve tabii ki bosanmadaki kusur durumuna göre nafaka verilebilmeli veya verilmemeli. Tabi bu benim şahsi vicdani görüşümdür. Yani sadece çocuksuz olma durumu tek basina nafaka hakkını belirleyememeli.
Kadının işi gücü yoksa , bir müddet kadına nafaka verilmeli, geçimi karşılanmalı ki ayaklarının üstünde dursun, sonuç olarak, geçmişte sevdiğin bir insan ı perişan halde, sıkıntılı bir durumda bırakmak , erkek onuruna yakışmaz,, tabiki Aldatma gibi şerefsizce bir olay , yasatmamak kaydıyla
Bana çok saçma geliyor kadının sağlığı yerindeyse çalışması gerekir bu şekilde erkeğe haksızlık olduğunu düşünüyorum en fazla 6 ay nafaka alır sonra hayatına devam ettirir . Boşanan erkek ömür boyu nafaka öderken başka evlilik kuramaz. Erkeklerin boşandıktan sonra nafaka ödemekten bunaltıldığı için şiddete meylettiğini düşünüyorum Bu konuyu suistimal edildiğini düşünüyorum
Hem boşanacaksın hemde boşandığın asanın parasının alacaksın!!! Bu pek dürüstçe gelmedi bana çalışsın çalışmasın! madem geçinecek Durumun yok ve adam veya kadın geçimsiz birisi evet boşanılacaksın ama nafaka istemek bence etik değil, çocuk olsa anlarım
Çalışmayan kadınları neden ayırıyorsun anlamadım. Çalışsınlar, bedensel engelleri mi var? Zaten evliliklerinde çalışmamışlar, çocukta yok bir de boşanınca nafaka mı vermemiz gerekiyor böyle saçma şey mi olur?
Neden ayırıyorum çünkü her kesimi düşünmek lazım, baba evinden neredeyse satılarak koca evine giden, okutulmamış eli ekmek tutmamış kişiler boşanınca baba evine dönemiyor. Ömür boyu ayıramam onları da elbette ama kendi ayaklarının üzerinde durması çalışan kadınlara göre daha uzun zaman alabiliyor.
Bu ayrım yasalarca yapılmalı her çalışmayan kadın böyle değil. Ayrıca o verdiğin örnekteki insanlar genelde medenice boşanamıyor zaten. Yani satın alan adam boşunınca birşey ödemez.
Uzun süre evliliklerde çocuklu çocuksuz nafaka alınmalı ama bir iki yıllık evlilikte birde cocuksuzsa bir kişiye bir ömür yük bindirmek tamamiyle haksizlik
Erkek çalışıp hem kariyerini hem maddi durumunu birikimini ve sigorta sebebi ile geleceğini garakti altına alırken kadın evde bütün işlerle uğraşıp hem yaş alıp hem çalışma hayatını bitirip hemde gelirsiz kalıyor ayrılınca da tam bir boşluğa düşüyor manevi eksikliğin yanında birde gelecek kaygısı ama alacağı para bir nebze de olsa kendini iyi hissttirebilir
Çalışan bir kadının sadece velayet kendinde ise çocuğu için isteyebilir ama kendisi için istemesini ben mantıklı ve etik bulmuyorum bir evlilik insanın bütün hayatını maddi olarak ipotek altına alacak kadar acımasız olmamali
Alınmali tabi yeğenim. Kadın toplum onün de mimleniyor. Kadın yasaları sonuna kadar desteklenmeli, hatta kuvvetlendirilmeli. Bu Anayasanın değişmez maddesi olmalı.
Mimlenen konu nedir? Bu devirde her konuda mimlenen birini bulabiliriz, kadın doğmak da bazı ülkelerde bizi mimliyor kadın doğanlara ekstra para verilsin o halde.
Bu coğrafya'da batı veya uzakdoğudan kat kat Kadınin düşmanı çok kendisi de dahil yeğen. Zaten toplumu yetiştiren Kadın, hem doğurarak doğrudan, hem yetistirip yaşatarak dolaylı. Kurban olduğum şahlar şahı ATATÜRK neye kadina bunca hakkı verdi ta 100 yıl evvel. Kadın hakkı tartışmaya kapalı, bütün yasalar kuvvetlendirilmeli, İstanbul sözleşmesi dahil. Halaya devam devrime selam yani
Hiç nafaka alan erkek görmedim hani eşitlik vardı islerine nasıl geliyorsa öyle yorumluyorlar :))) komik çalismayan erkege de kadinlar nafaka odesin o zaman
Haberlerde gördüm ya sen de görmüşsündür, felç geçiren adamı nafakasını ödemedi diye otobüsten indirmişler falan. Böyle bir durumda nasıl nafaka hala kadına verilebiliyor hayret
Allah belanızı versin ne aç gözlü şey oldunuz ln siz, bu kafada olan kadınlar malsınız hepiniz çünkü para ile satın alıyorsunuz kendinizi aciz yaratıklar, hayatınız boyunca köle gibi birine bağlı olarak yaşayacaksınız belki çok paranız olduğunu sanacaksınız ama o para boğacak sizi, asla huzurlu olmayacaksınız net.. Kuzenimin başına geldi ana kız 100 bin liraz dolandırdı. Bu saatten sonra evlenmeden önce SÖZLEŞMEYİ koyup evlenmeyen ahmaktır aptaldır, BU KADINLARIN ALAYI KAN EMİCİ VAMPİR, sırf çocuğum olsun diye evlenip atarım sonra kapıdan dışarı
Kız görüşlerine bakınca hepsi alınmasın demiş ama eminim ki mahkeme verse hayır demezler. Çocuk, şiddetli geçimsizlik, aldatma vs yok ama 1 yıllık evliliğe 6 yılda 50 bin lira nafaka ödemişim. Kanun hep kadınlardan yana galiba neden hiç erkeklere yarar sağlamıyor?
Ben yapı olarak aşırı sadık biriyim yalnız ☺️ kadın aldattığı zaman erkek tarafı hiçbir şekilde nafaka ödemiyor zaten bu da benim desteklediğim bir şey.
Diğer konuları geçtim ama aldatma konusunda aşırı hassasım aldatan kadına da erkeğe de hiç acımam kadın tarafı aldattıysa kadın tarafı da ödemeli bence. Çünkü sadakatsizlik anlık bir hata değil olmayan karakterin dışa vurumudur.
Hayır. Çocuk yoksa nafakaya son derece karşıyım. Her ne olursa olsun; hayatımdan çıkardığım / çıkan bir insanın parasını asla kabul etmem şahsen. Bana saçma geliyor.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence yıl hesabı olmalı. Mesela 10 yıl ustuyse kesinlikle almalı ya da ilk 3 5 yıl içinde bosanildiysa birkaç yıl da olsa almalı. Zor bir konu açıkçası
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Aslında boşanma sebebi de önemli olmalı bu konuda. Suç kimde? Anlaşmazlık durumu varsa belli bir süre ödenip kesilmeli. Aldatma varsa mesela aldatan kesim nafaka ödemeli hem de 4 te 1 gibi komik oranlarda degil. maaşın yarısını ödemeli aldatan kesim Hem bu şekilde aldatmalarin da önüne geçilmiş olur. Aksi takdirde toplum ciddi manada bozulacak. Bu devri arayacak oluruz her geçen yıl.
Ben aldatmanın azalabileceğini düşünmüyorum ya, profesyonel aldatıcılar artar. :) Suç konusu da çok muğlak, aldattım ama evine bakmıyordu vs dese hop suç karşı tarafa.
Yasalarin bu konuda daha sert olmasından yanayım. Aldatmanın herhangi bir bahaneye sığınması mahkemelerce çok da önemli değil. Evine bakmiyorsa da yine mahkeme yoluyla adımlar atılabilir. Mesela boşanmadan dahi olsa evine bakmayan erkeklerin maaşından belli bir oranda kadına doğrudan para aktarılmali nafaka yoluyla. Böyle bir adım dediğiniz şeyin önünü de kapatır. Çok faktörlü bir olay evlilik boşanma gibi konular. Ama sağlıklı bir toplum olmak için de bu konuda çok daha detaylı yasalar hazırlanmalı. Aksi takdirde 2021de bile evliliğin içi böyle bosalmisken atıyorum 10 yıl sonra çok daha feci cokusler olacaktır
Ben ağlamıyorum :D Ana sayfaya hiç bakmıyorsun herhalde, çeyizi bile alabiliyor kadın boşanmadan sonra, korkmakta haklılar. Erkek olsam ben de korkardım.
Kadın erkek eşitliğine onay veriyorsak çocuksuz nafakaya da hayır demeliyiz. Çalışan ya da çalışmayan fark etmeksizin. Çünkü sağlığı yerinde olan herkes çalışabilir. Sarılığı el verişli olmayan kişilere nafaka verilebilir.
Ben nafaka falan almam. Karşıyım fakat bunu hak eden erkekler de var. Çünkü kendileri kaşınıyor. Eğer karımı çalıştırmam ben diye artislik yapanlarınız varsa bir zahmet ödesinler o zaman. Hayatı boyunca hiç çalışmamış birinin iş bulması işte tutunması bence çok daha zor. En azından kadın durumunu toparlayana kadar ödemeliler. Ama böyle bir sorun yoksa, herşey normalse, kadın kendi çalışmamışsa o zaman almasınlar bir zahmet.
Ben çocuksuz kadına nafaka ödenmesine karşıyım. Boşanma gerçekleşince iki taraf da mağdur oluyor. Çocuksuz kadına nafaka ödemek bana göre eşitlik ilkelerine aykırı bir durum. Çünkü bu durumu ticarete dönüştürenler var. Yani uzun lafın kısası ya evlenmeyin ya da evlilik sözleşmesi yapın.
Her yerde bangır bangır bağıran eşitiz diyen kadınlar yıllarca bir erkeği nafakaya mecbur edip hayatlarını sürdürmek istiyorlar ama utanmadan sıkılmadan her yerde pankart açmayı biliyorlar
Hep söylerim kadın, erkeğin eline bakmamalı, okumalı, çalışmalı, ekmeğini eline almalı. Ekonomik özgürlüğünü kazanmalı. Nafaka (çocuğunki hariç) , kolay geçim kaynağı, sömürü aracı oldu.
Bunu suistimal eden kadınların sayısı çok arttı. Kanunda bir düzenleme yapılmalı. Diğer türlü çocuk varsa tabi ve haksızsa da özellikle ödenmeli. Diğer türlü erkeğinde hayatını bitirebilir. Hassas konular.
Yasal olarak kadın ciğerini bile sökebilir boşandığı erkeğin... tabi ki acınası bir parazitten ötesi olamaz bu tarz bir insan. Allah korusun diyelim bizi eyşanlardan...
çocuğu olan birinin nafaka alması olabilir belki durumdan duruma değişir ama bana ne çalışan bir kadının ne çalışmayan bir kadının mantıklı geliyor eli ayağı tutaj biri kalksin is sahibi olsun asgari maasla calissin cocuug olmayan bir kadının nafaka almasi tamamrn ezikliktir acizliktir bir adam bir kaidnla evlendi diye ömrü boyunca ceza oder gibi para odememeli
Kadin calismiyorsa evet... evlendim bosandim hadi sen yoluna ben yoluma diye duz mantik bir sey yok ki... evlenmeden kaynakli magduriyet var iki taraf icinde...
Çalışsa da çalışmasa da erkek hiçbir koşulda boşandığı kadına nafaka vermemeli , evlenmeden önce nasıl yaşıyorsa gitsin yine öyle yaşasın erkek artık yabancı olduğu bir kadının masrafını çekmek zorunda değil, çocuk içinde ayrı nafaka hesabı oluşturulup para oraya yatmalı, hatta neden çocuğun velayeti hep anneye verilir? Madem babası bakacak çocuğa veleyeti de babaya verilmelidir
Alınmamalı. Ama evlenildiginde hersey ortak olur. Boşandığında çocuk yoksa belki dulluk parası alabilir.. ama yinede alabilir bir şekilde diye biliyorum. Eger cok zenginse ya da çok malı varsa.
Eşitlik isteyen kadınlar ama yine erkeği yolma peşinde olanlar da kadınlar. Neden erkek alamıyor nafaka? Erkek çocuğuna bakmakla yükümlü, boşandığı eşine değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
@psychobabble bu konuda cahil olduğunu düşünüyorum. Direk kadınlar üzerine yogunlasmissin.
Ama bir farkında gozetmissin.
Çalışan veya gereksinimi olmayan kadınlar.
Ujutulmamali ki nafaka sadece kadının hakkı değildir. Eğer ki gelir seviyesi düşükse veya hiç yoksa , ERKEKTE ayrıldığı kadının durumuna göre NAFAKA TALEP EDEBİLİR
Yani Bence biz erkeklere nafaka vermeleri lazım kadınlarını Çünkü yıllarca bizi kullanıyorlar gençliğimiz gidiyor enerjimiz gidiyor yıpranma payı olarak bize tazminat vermeleri lazım kadınların