Eşim beni aldatıp bir başkasına kaçtı. Şu an hala evli gözüküyoruz.' çocuğumuz var... Protokol yaparak anlaşmalı tek celsede boşanmak istiyoruz...
Çocukların velayetini sen al ama 2 gün göreyim diyor haftada. Ben hiç görmesini istemiyorum. Bu durumu kabul etmez ise anlaşmasız boşanma sürecine giricez.
Çocukların tamamının velayetini alma şansım nedir ? Yani hiç göstermek istemiyorum ...
Not: benimle bir alakası yok bu konunun...
Çocukların velayetini sen al ama 2 gün göreyim diyor haftada. Ben hiç görmesini istemiyorum. Bu durumu kabul etmez ise anlaşmasız boşanma sürecine giricez.
Çocukların tamamının velayetini alma şansım nedir ? Yani hiç göstermek istemiyorum ...
Not: benimle bir alakası yok bu konunun...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Boşanma davasında çocuğumun velayetini alabilir miyim?
https://www.youtube.com/embed/697rpD6O9tkÇocuğun, her iki ebeveynle de zaman geçirmesi gerekmektedir. Velayet hangi tarafa verilirse verilsin iki tarafın da çocuk ile kişisel bağ kurma hakkı vardır. Bu kişisel ilişki ancak belirli hallerde kaldırılabilir. Örneğin kişinin cezaevinde olması olabilir, akıl hastanesinde bulunması olabilir ya da ahlaka aykırı bir yaşam sürmesi olabilir. Bu gibi hallerde, ebeveynliği yerine getiremeyeceği durumlar söz konusu olur ise; kişisel ilişkinin kaldırılması söz konusu olabilecektir. Ya da müşterek çocuğunuza karşı herhangi bir suç işlemeye kalkmışsa, onu yaralama ya da öldürmeye teşebbüs etmişse, ciddi bir tehlike var ise kişisel ilişki kurulmayabilir.
Ancak bu durumlar dışında siz “Ben çocuğumu sana göstermeyeceğim.” deme lüksüne sahip değilsiniz. Hatta velayet hakkı size verilmesine rağmen, müşterek çocuğunuzu eşinize göstermekten imtina ederseniz; çocuğun kaçırılması, alıkonulması suçuna da tabii olursunuz.
Benim size tavsiyem; anlaşmalı boşanma şansınız varsa bunu bu şekilde nihayete erdirip, protokole bağlayarak boşanmanız. Daha sonra karşılıklı anlayış çerçevesinde karşı tarafın çocuk ile görüşmesine imkan sağlamanız.
Avukat Hanım, eşin aldatıp başkasına kaçması ahlaka aykırı davranış olmuyor mu adalet sistemimizde?
O karınla senin aranda olan bir problem çocukla annesi arasında olan bir problem değil
Nasıl değil? Aileyi bozan kadın. Aldatan kadın. Ahlaksızlığı yapan kadın işte.
Haklısın kabul edilir bir şey değil fakat çocuğun annesiz büyüsün ister misin? Evet annesi çok ahlaksız birisi olabilir. Ama çocuğun yaşıtları mutlu aile tablolarında büyürken çocuğunun öksüz olacak, bunu da düşün lütfen
Ben ona düzgün bir anne bulup evlenirim.
@єчєσfthєdrαgσn pazardan mal mı alıyorsunuz ben ona düzgün bir anne bulurum ne demek? İlk seçiminizi göz önünde bulundurursanız pek de düzgün birilerini bulamıyorsunuz demektir. Bu lafı demezdim ama böyle bir düşünceye sahip olan bir insan bu lafı hak eder.
Çocukları dünyaya getirip sonra oradan oraya kendi isteğinize göre sürükleyemezsiniz. Kendi aranızdaki sorunlar yüzünden psikolojisini bozmaya hakkınız hiç hiç yok.
Anne zaten sorumsuz, bir baba olarak en azından sizin çocuğunuz için mantıklı düşünmeniz ve davranmanız gerekir. Çocuğu annenin görmemesi anneye değil çocuğa ceza.
@NereyeDiyeSormam bana mı diyorsunuz? Yahu beb bekar adamım evli bile değilim. Siz konuyu çooook yanlış anlamışsınız. Baştan tekrar okuyunuz. Hayırlı akşamlar.
@єчєσfthєdrαgσn olsun sen yine iyice oku bu kafayla gidersen böyle bir durımda yine kendi çocuğunu yakarsın çünkü. Bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok.
Bence siz ne dediğimi anlamadınız. Yukarıda deniyor ki çocuğun anne ile ilişkisi belli hallerde tamamen kesilir denmiş. Kişinin cezaevinde olması, akıl hastanesinde olması ve kadının ahlaka aykırı bir yaşam sürmesi denmiş. Sonra altta demiş ki Ben çocuğumu sana göstermeyeceğim deme lüksüne sahip değilsiniz. Ben de bunun üzerine sordum avukat hanıma, kocasını ve çocuğunu terk edip başka adama kaçmak ahlaksızlık kısmına girmiyor mu diye. Bence giriyor ve adamın çocuğu göstermeme hakkı doğuyor.
Oxplorer da benim yorumuma demiş ki haklısın ama çocuğunum annesiz büyümesini ister miydin demiş. Ben onun üzerine demek istedim ki çocuğunu ve eşini bırakıp aldatan bir kadının anneliğindense, ben iyi bir kadınla evlenirim annesi o olur. Bence gayet açık ve iyi niyetli bir yazı. Siz anlamak istememişsiniz.
@єчєσfthєdrαgσn çocuklarını çokta görmek isteyen anne bir adam için bırakıp kaçmazdı herhalde zaten bence görmeyi haketmiyor ama bilemeyeceğim...