Sporun gençleri cesaretlendirdiği, onlara ilham verdiği ve sağlam adımlarla ilerlemelerini sağladığı bir gerçek! 🏅
Kendini tanıyan, başarabileceklerinin farkında olan ve öz güvenli nesiller yetiştirmek için sporun önemi hakkında sen ne düşünüyorsun?
Sporun öz güven geliştirici etkisinin farkındayız ve kadınları hayatın her anında desteklediğimiz gibi Kadın Milli Voleybol Takımı’mızı da 19 yıldır destekliyoruz! Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Kadın Milli Voleybol Takımı’mızın bu yıl da cesaret sponsoruyuz. #FileninSultanları
Şimdi spor için cesaret zamanı! 💪
Ergenlik döneminde spor yapan kadınların %77'si, sporun bugün oldukları kişi olmalarına yardımcı olduğunu belirtirken sporun fiziki zindeliklerine ek olarak, öz güven, zihinsel dayanıklılık ve takım çalışması becerilerini geliştirdiğini vurguluyor. Buna rağmen, okul ve sınavlara odaklanma ihtiyacı hissetmek, maddi zorluklar ve aile, arkadaşlarından yeterli desteği görememe gibi sebeplerle genç kızların 5’te 1’i hiç spor yapmıyor.*
Peki, sporla ilgilenen genç kızlar için Orkid olarak neler yaptık?
💙 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 20 okulda sporla uğraşan on binlerce genç kıza ulaşarak spor malzemesi desteği gerçekleştirdik.
💙 Proje kapsamında ortak noktası spor olan başarılı kadınları bir araya getirerek genç kızlara ilham olduk.
💙 Türkiye Voleybol Federasyonu’na yapılan yardımlarla Ankara Voleybol Lisesi’nde okuyan genç kızlara destek olduk. #OrkidSeninle
Yeni Orkid Platinum koruma ve rahatlıkta en iyisi; pedi değil, korumayı hisset!
Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nı takip ediyor musun? Görüşlerini bizimle paylaşmayı ve Filenin Sultanları’na destek olmayı unutma. 👭
*Orkid’in İpsos ile Türkiye genelinde gerçekleştirdiği araştırmaya göre.
Kızlar Ne Diyor
Benim babam basketbol koçuydu ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeniydi.
Türkiye'nin farklı şehirlerini gezdik babamın mesleği sebebi ile.
Dönem başlarında eğitimci arkadaşları ile gönüllü voleybol/basketbol kursları açarlardı. Ve çok yetenekli çocuklar fark ederlerdi idmanlarda. Erkek çocuklarını babaları ellerinden tutup idmanlara getirirdi. Ama ne hikmetse bu kızların babaları asslaa istemezdi.
Bir kere, kursumdan erken çıkmıştım. Eve babamla beraber gidebilmek için , idmana uğradım. Tribüne oturdum. İdmanın sonuna doğru bir adam hışımla içeri girdi. Paldır küldür sahadaki kızların arasına yürüdü. Bir kızı kulağından tuttu , hızlı hızlı çekti. Sonra da "sen şort geçirip bacım mu olacaksın!" Diyip tokatladı. Kız yere yığıldı.
(Şort falan giyilmiyordu yıldız takımda. O da ayrı bir mesele.)
Babamla arkadaşı bir süre geçmesini bekledi. Sonra evine kadar gittiler kızın, babası ile konuşmak için. Kız, bir daha okula dahi gitmemiş. Ücra bir okula kaydını almışlar. Küçüktüm ama ben bile hatırlıyorum: o kadar istekliydi ki idmanlarda !
Şimdi diyorlar : bu filenin sultanları abartılıyor vs diye. Arkadaşlar.. siz ister kabul edin ister etmeyin, bir Ortadoğu ülkesinde yaşıyorsunuz. Bu ülke kadınlarını baskılayan aşağılayan geriye çekmeye çalışan bir ülke
Bu kızlar çalışkanlar. Bu kızların her biri röportajlarda rahat rahat ingilizce konuşabiliyor. Filede aslan gibiler ama karşı takımda bir sakatlık olduğunda melek gibiler.
Ahlaklılar.. açıp bir maçı baştan sona röportajları ile izlemenizi öneririm.
Futbol fanatizminin seviyesizleştirdiği ve domine ettiği spor dünyamızda güneş gibiler. Hem de sırf şort giydikleri için bacım olduklarını düşünen bir ülkeye ve zihniyete rağmen.. ya da sırf maskülen buldukları ve pembe saçından rahatsız oldukları içn linçlemekten geri kalmayan karalayan güzel ülkeme rağmen.
Hepsi pırlanta gibiler. Ben bu kızlara baktıkça hem gurur duyuyorum. Hem de herkesin ortasında kalbi incinen umudu sönen o kızı görüp hüzünleniyorum. O kız bu topraklardaki binlerce örnekten yalnızca birisi.. inanın.
Hazirlik döneminde bir an biraz düşüş yaşasak da gerçekten dünya yıldızı diyebileceğimiz orta oyunculara sahibiz. Bu noktada ben biraz Ayçin'den bahsetmek istiyorum. Ben Ayçin'i çok beğeniyorum. sultanlar ligini takip edenler biliyordur fakat bilmeyenlere, o kadar yildiz oyuncuyu geride birakarak gectigimiz sezon eda ve bahar ile beraber ligin en cok blok yapan 2. oyuncusu aycin oldu (lig birinci aslı kalac). ve bunu su an kume dusmus olan karayolları takımıyla yaptı. cok iyi tek ayak hucumlari oldugu gibi cok da atletik. yine takımda su an etkili servis atabilen tek oyuncu meliha. bu noktada herkesin vnl'de dikkatini ceken servis sıkıntımıza deginelim. maalesef hazırlık doneminde bu sorun cok da cozulmemis. bizim normalde en etkili serviscilerimiz cansu-eda-ebrar'dır fakat bu yıl beklenen servis performansı bu oyunculardan gelmedi ustelik cok hata yapıyorlar. milli takim teknik ekibine paye vermek istemem, tamamen fenerbahce opet sisteminden alisik olan meliha servisinde seri yakalayabildigimiz tek oyuncu.
Çocuğun Spora alışması için küçüklükten mutlu enerjik bi hayatının olması gerekiyor. Özellikle kızlar için anneye ev işlerinde yardımcı olarak değil. Çocuğu olarak bakıldığında ve yönlendirme sağlandığında her çocuk sporu sever. Çevre de çok önemli çocuğun arkadaş çevresi yoksa kiminle oynayacak? Çok önemli çok , sanırım kendimi anlattım. Burdan anne babalara ve adaylara sesleniyorum. Cinsiyet ayrıcalığı evet çok eskide kaldı ama ola ki yanlışlıkla olsa bile yapmayın gözden kaçırmayın. Her türlü imkanı eşit bir şekilde sunun evlatlarınıza. Benim ne sosyalleşmeme izin verildi ne de değer gördüm. Değer görmediğim için de dışarda çok özgüvensiz duruyordum kim benimle arkadaşlık ederdi ki? Etmediler zaten de ilkokul lise yıllarım çok acılıdır bu yüzden. Şimdi boyum yaşıtlarıma göre kısa ve omuzlarım içe dönük , zayıfım ama bunlar hareketsizlikten galiba. Her şeyi harekete ve spora bağlıyorum. Benim öyle bi hayatım olmadı sporsuz hareketsiz bi hayatım oldu. çok eksikliğini hissediyorum. Gerçekten çok önemli spor ve spor oyunları. Çocuklarımıza İyi bi psikoloji ve oyun alanları vererek işe başlayabiliriz.
Edit: şu an psikolog olarak çalışıyorum. İyi bir mesleğim ve kariyerim var. Kendi yolumu çizip kendimi toparladım çok şükür ki. Geçmiş ise böyle bazen zaman zaman hatırlıyorum işte 😊
Formada Orkid yazısını görmek benim hoşuma gidiyor. Senelerdir ped bile diyemeyenler, gazeteye sarıp siyah poşette satanlardan hatta markette elimizdeki ped paketini görüp suratını buruşturup bizleri garip bakışlara maruz bırakan onca kişiye inatmışcasına. İyi ki sponsorsunuz
Artık dik durma zamanı geldi de geçiyor kızlar ! Önceki zamanlarda bu kadar imkan yoktu rahatlık yoktu ve biz bu imkansızlıkları aştıysak bundan sonra da kimse tutamaz bizi. Sponsorluğunuzun verdiği lüksü sizlerinde hissettiği rahatlık kimsede yok 😊 Başarılar !👏
Formada Orkid yazısını görmek benim hoşuma gidiyor. Senelerdir ped bile diyemeyenler, gazeteye sarıp siyah poşette satanlardan hatta markette elimizdeki ped paketini görüp suratını buruşturup bizleri garip bakışlara maruz bırakan onca kişiye inatmışcasına. İyi ki sponsorsunuz
Ben oğlumu kareteye yazdırdım öz güveni gelişsin diye biraz çekimser yabaniydi 12 yaşında henüz kendini ifade edemiyordu 3 ay gibi kısa sürede iyi sonuçlar aldım insanlara karışmakta iyi geldi kuşak degişimi oldu şu an baya iyi birşeyleri başarmak onu mutlu ediyor bunu anladım kendine güveni gelmeye başladı şükür psırık bir çocuk tu iyiye gidiyor
Sağlık açısından sporun faydalı saymakla bitmez. Sadece sağlık değil öz güven kazanma, disiplin kazanma gibi durumlar için de fayda sağlıyor. Yıllardır Orkid’in bu konudaki desteğini duyuyorum. Arkamızda bir destekçi olduğunu hissetmek çok daha güzel ve mutlu hissediyor.
Spor ciddi anlamda öz güven kazanmayı sağlayan bir şey. Keşke tüm kadınlar aynı şartlar altında spora ve diğer imkanlara erişebilse.
Artık sporun kadını ve erkeği yok!🥳Çevre baskısından ziyade özel günlerimiz de bizi spordan soğutan etkenlerdir. Konfor, temizlik ve rahatlık biz kadınlar için önemli hususlardır. Bu hususlar dört dörtlük olunca spora hiçbir şey engel değil. Buna özel tasarlanmış pedler sayesinde yolumuzda hiçbir engel yok.✨
#OrkidSeninle
#OrkidBenimle
#OrkidBizimle
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
⭐ Yeryüzünde daha fazla insan spora yöneldikçe haksızlıkların da, savaşların da, ahmaklıkların da azalarak hükmen mağlup olacaklarına inancım tam. Ailelerin dünya görüşü ne olursa olsun, tüm çocuklar sporun en az bir dalına istikrarlı olarak yönlendirilmeli. Spora ve sportif yaşama tutkuyla bağlıyım. Spora sarılmak, kadınlara da erkeklere de muazzam katkı sağlıyor.⭐
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Spor bedenimiz ve ruhumuz için bir ilaç. Bunun yanında kadınların spora ve başarılara ulaşımının desteklenmesi müthiş bir şey. Orkid'i destekleri sebebiyle kutluyorum. Kadınlarımız başta olmak üzere yeni nesiller spordaki başarıları, sağlam vücutları ve diri zihinleri ile bize gurur katacaklar. 🥰
Spor tabi ki de insanı ruhen bedenen geliştiren bir şey. Ben de bir spor dalında ilgileniyorum küçükken atletizme merakım vardi isterdim ki ailem de desteklesin beni özel olarak bir yere yazdırsin ama destek olmadılar bu kadar bilinçli değiller.
Son olarak Orkid i yaptığı yardımlardan dolayı destekliyorum.
Sporla ozguven kazanıldığını düşünmüyorum, ama sağlıklı bir vücuda sahip olabiliriz. Çünkü sağlıklı beslenmenin önemini anlarız. Ayrıca doğru antrenör ile çalıştığınız taktirde sizi başarıya bile götürebilir.
Türk milleti anadan doğma sporcudur. Henüz yürümeye başlayan köy çocuklarını bile harman yerinde güreşirken görürsünüz. Ata en çok , ve iyi binen yalnız Türk erkekleri değildir. Türk kadını da bu işi iyi bilir. K. Atatürk♾️
Bence spora sadece yorulmak olarak bakilmamali sporun alanı çok geniş herkes kendi zevkine göre eglenecegi spor dalını seçebilir böylece hem vücudu zinde kalır sağlığı korur ve dilerse o alana çabalayıp yükselmek isteyerek başarıyı da yakalayabilir hem fizikten hemde ruhen iyi hissettiren bir aktivitedir
Bence sporla ilgilenen kızlar için daha çok şey yapmalısın @Orkid daha fazla çaba sarf etmeliyiz. Mesela spora ilgisi olan 3kiza eğitim verebilrsiniz ve daha bir çok şey.
Sporun fizikten ruhen ve zihnen insana ne kadar iyi geldiğini hepimiz biliyoruz özel günlerimiz kara günümüz olmasın diye pedlerimiz hep bizimle #orkidbizimle
İlk izlenim her zaman önemlidir. Duruşun, postürün güzel olmalı ki kendine güvenen biri olduğunu gösterebilesin. Postürünün düzgün olması da sporla mümkün 🤗
Spor insanı sağlık olarak, fiziken ve mental olarak daha dinç bir beden yapısına hazırlayan önemli bir aktivite. Hayatımın her zaman bir parçası olarak spor yapmaya özen gösteriyorum.
Ülkemizin gelişmesini istiyorsak istisnasız her cocuk en az 1 spor dalında uzmanlasmalı ve en az 1 enstrüman calmalı. Fakat ülkemizde kadın voleybol takımlarından için a yuzunuzden cıkaramadım bir arkanızı dönün tanırım şakaları rahatca yapılırken hiç bir ilerleme olmaz. Once zihniyet değişmeli
Yeryüzünde daha fazla insan spora yöneldikçe haksızlıkların da, savaşların da, ahmaklıkların da azalarak hükmen mağlup olacaklarına inancım tam. Ailelerin dünya görüşü ne olursa olsun, tüm çocuklar sporun en az bir dalına istikrarlı olarak yönlendirilmeli. Spora ve sportif yaşama tutkuyla bağlıyım. Spora sarılmak, kadınlara da erkeklere de muazzam katkı sağlıyor.
Marka ismi vermeksizin hangi marka olursa olsun diyeyim açıkça formada amblemi bile hoşuma gidiyor. Utanma diyor o amblem bana… spor utanma der, spor seni özgür kılar
Oynamayı pek beceremesem de , izlemesi çok keyifli bi spor. Birde milli takımımızın bu alanda başarısını görmek inanılmaz gururlandırıcı.. Umarım daha büyük başarılara imza atarlar 🇹🇷🇹🇷
Voleybol şampiyonasını takip etmiyorum.. fakat öğrenci dönemimde okul turnualarına katılmıştım... sizi canı gönülden tebrik ediyorum kızlarrr!.. güç sende!.. 🇹🇷
#orkid
Spor yapan bir kadın için kendini güvende ve rahat hissetmenin nasıl bir his olduğunu çok iyi biliyorum.
Regl olurken benim halim hiç olmuyor her yerim ağrıyor bunlar nasıl voleybol oynuyor ya şaşırıyorum 🙄
Ozguvenimizin temellerinden spor ve vazgecilmezimiz orkidle nice umut dolu ve sağlam yarınlara
Okul döneminin en erken döneminde çocuklara spor aynı okuma yazma gibi aşılanmalı ve geleceğe temeli sağlam nesiller yetiştirilmeli
İstek olduktan sonra her türlü spor yapılır yeter ki insan istesin bunun kadının erkeği yoktur
Kadınların spora da el atması harika bir şey üstelik arkalarında bu kadar büyük bir sponsorları varken diğer kadınların gurur kaynağı ❤️