aldatıldım. ilk aşkım tarafından. üstüne titriyordum, minik bebeğim gibi her detayını nakış nakış işliyordum. beni birden fazla kızla aldatmış hatta eskiye gidiyormuş. benden önce uzun ilişkisi vardı onu da aldatmış. takip ettiği kızların 10 tanesi düzenli özel hayat yaşadığı kızlar. kızlar bu sirkülasyonun farkında. şu an yeni bir sevgili yapmış biz ayrılalı 2 ay oldu. ona çiçek almış bana sadece doğum günümde almıştı. story atmışlar beraber, ben yalvarmıştım beni paylaşması için yapmamıştı. o kızlar hâlâ hesabında mevcut. şimdi soruyorum benim onca gözyaşım emeğim hayallerim hepsi boşuna mıydı. ben kaç gece uykusuz kaldım gözüme uyku girmedi. kalbimde bir ağrı oldu hâlâ ara ara gelir. kendimi o kadar değersiz hissettim ki. tarifsiz bir duygu bilemiyorum belki hemcinslerim anlayacaktır ne demek istediğimi. bunların hepsi boşuna mıydı? o hayatına gül gibi devam edip başka bir kızı mutlu ediyor. peki ya benim acım? gözyaşlarım? bu ondan çıkacak mı? ilahi adalet gerçek mi? içim rahatlasın diye değil ben görmesem de olur ama kendime çok üzülüyorum. ya da mesela bundan sonra hayatıma doğru insanın gireceğine dair olan inancımı yitirmeli miyim?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
İlahi adalet gerçek ama bizim arzularımıza ve keyfimize göre işlemez. Görünmeyeni gören, bilinmeyeni bilenin adaleti ile bizim adaletimiz bir olamaz. Sen sadece kendini haklı çıkaracak şeyleri anlatabilirsin, geçmişte başkalarına yaptığın kötülükleri unutabilirsin, hatta farkında bile olmayabilirsin, biz bunu bilemeyiz, biz sadece senin anlattıklarını biliyoruz o kadar, insan kendini haklı çıkarmak için sadece işine gelen şeyleri anlatabiliyor ve hatta kendi de buna inanabiliyor, işine gelmeyen şeyler zihninin gölgesinde kalabiliyor, geçmişte yaptığı kötülükleri unutmuş olabiliyor ama yaratıcı her şeyi bildiği için onunla bizim adaletimiz bir olmuyor. Bir de Allah'ın bir ismi de Halim'dir, yani hemen cezalandırmaz ama cezayı da unutmaz. Senin başına gelenler yıllar önce yaptığın kötülüklerin sonucu olabiliyor. Ayrıca kuranda yazar, başınıza gelen her kötülük kendi nefsinizdendir der. Bir de Allah'ın tuzağa çekmek gibi bir özelliği var. Senin önüne yemleri dizer dizer, sen hayatım çok güzel gidiyor diye sevinirsin, demek ki ben çok doğru biriyim diye şımarırsın ve tam o sevincin zirvesinde Allah tepene çöker. O zaman ne kadar yalvarsan da, haykırsan da o acıdan kurtulamıyorsun. Yani birinin hayatının güzel gitmesi Allah'ın ona iyilik yaptığı anlamına gelmez, aksine bu onun kötülüğü için olabiliyor ve düşüşünü daha ağır yapmak için onu zirvelere çıkarmış olabiliyor. Sadece birinin hayatının iyiye gitmesi onun hayrına mı zararına mı olduğunu biz bilemeyiz. Sen sadece dua edeceksin, kötülüklerin için bağışlanma dileyeceksin, tövbe edeceksin ve gerisini Allah'a bırakacaksın o kadar. Kuranda da yazar, onlar unutunca biz her şeyin kapısını onlara açtık, yani bu kişilerin hayatı çok iyiye gitti, sonra onlar şımarınca Allah biz onları yakaladık diyor, yani azap ile tepelerine çökmüş ki bu kadar iyi şeyden sonra gelen azabın etkisi çok daha ağır oluyor. Ayrıca bu ayeti sadece başkaları için değil kendin için de düşünmelisin, senin de o adamla hayatın çok iyiye giderken düşüşün ağır olmuş, belki sen de unutanlardan biriydin. Kurandaki bu ayet bir topluluğun hayatının iyiye gitmesi onun hayrına olmadığını anlatan en net ayet :
Onlar, kendilerine yapılan uyarıları unutunca her şeyin kapılarını onlara açtık. Nihayet kendilerine verilenler yüzünden şımardıkları zaman onları ansızın yakaladık! Böylece onlar birden bire bütün ümitlerini yitirdiler. Sonunda zulmeden kavmin kökü kesildi. Her türlü övgü, âlemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur. (Enam suresi, 44-45)
teşekkür ediyorum 🤍
İlahi diyince din sorusu sandım, yine kıytırık aşk hikayesiymiş
tabii ki de gün gelicek pişman da olacak zaten ama o pişman olana kadar senin kendini toparlaman hayatına bakman lazım ki iyice kudursun
teşekkür ederim 🤍
Öyle bişey yok maalesef ya
ilahi adalet mi bilmem de herkes yaşattığını yaşar
Belkide daha agirini ceker
Yok olsadi brinci dunya savasi olmaz di
sen kendini avutmak için neden arıyorsun üzgünüm
Hayır
İyi olmuş
Niye ceksin ki
ona saf duyguyla yaklaşan bir insanın ahını aldı yetmez mi?