Bu kitaplar şu an orjinal halinde midir?
"İçinde Allah'ın hükmü bulunan Tevrat yanlarında dururken seni nasıl hakem yapıyorlar da ondan sonra da dönüyorlar (verdiğin hükme razı olmuyorlar?)..." (Kur'an: Maide 5:43)
Bu ayette Hz. Muhammed (S. A. V) zamanında tevrat kitabının değişmediğini görüyoruz.
"Eğer bilmiyorsanız zikir ehline (yani meseleyi bilen, eski Kitab sahiplerine) sorun. (Kur'an: Enbiya 21:7)
"Eğer sen, sana indirdiğimizden kuşkuda isen, senden önce Kitab okuyanlara sor... Ve sakın Allah'ın ayetlerini yalanlayanlardan olma, yoksa ziyana
uğrayanlardan olursun." (Kur'an: Yunus 10:94-95)
"De ki: 'Doğru iseniz, Tevrat'ı getirip okuyun.'" (Kur'an: Al-i İmran 3:93)
"Bilmiyorsanız zikir ehline (bilen Kitab ehline) sorun." (Kur'an: Nahl 16:43)
Bu ayetler de de bozulma ve değişme olmadığını gösteriyor.

"Size emretmekte olduğum söze bir şey katmayacaksınız ve ondan eksiltmeyeceksiniz, ta ki, Allahınız RABBİN, size emretmekte olduğum emirlerini tutasınız." (Tevrat: Tesniye 4:2)
"Sana emretmekte olduğum her şeyi yapmak için tutacaksın, üzerine bir şey katmayacaksın, ve ondan eksiltmeyeceksin."(Tevrat: Tesniye 12:32)
"Allahın her sözü denenmiştir. Kendisine sığınanlara kalkandır. Onun sözüne bir şey katma, yoksa seni tedip eder, ve yalancı çıkarsın." (Zebur: Süleyman'ın Meselleri 30:5-6)
"Bu kitaptaki peygamberlik sözlerini duyan herkesi uyarıyorum! Eğer bir kimse bu sözlere bir şey katarsa, Tanrı da bu kitapta yazılı belaları ona katacaktır. Eğer bir kimse bu peygamberlik kitabının sözlerinden bir şey çıkarırsa, Tanrı da bu kitapta yazılı yaşam ağacından ve kutsal kentten ona düşen payı çıkaracaktır." (İncil: Esinleme 22:18-19)
Sizin düşünceleriniz ve fikirleriniz nelerdir?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer