7 gü

Sizce bu ayıp mıdır? Annem haklı mı?

Muhafazakar bir ailedeyim, tesettürlü ve bu kurallara dikkat eden biriyim. Annem küçüklüğümden beri bana "amcanın yanında taytla gezme ayıptır her şeyin ortada" diyor. Bunu küçükken de yapıyordu. Annem ben odaya girme üstüm müsait değil dediğimde sınırımı hiçe sayar utandığım halde "neyine bakacağım be" der durur ki göbek deliğim mahrem bölge diye utanırım atletle vs gezmem kardeşimin yanında da olsa zorunlu olsa gezmem. Bahsettiğim şey pijama altı ile (bol) ve kolsuz üst veya en kızdığı şey tayt ama üstünde uzun tişörtüm de olsa. Erkeklere bunu yapmıyorlar nedense ben kardeşime tesettür öğrettim, tesettüre de kendim girdim ama kız kardeşimi ilk kapanması gerektiğinde dövmüş (evde değildim) bana tesettür bilgisini verdiği için şükrediyorum ama çok ağrıma giden şeyler söylüyor bazen. Bunları burada tekrarlamayacağım günah diye de değil "ayıp" diye. Benim için "ayıp" kelimesi pek bir şey ifade etmiyor tabii benim de uygunsuz bulduğum şeyler var kadın erkek fark etmeksizin ama kimseye gidip heryerinu açmışsın diyip ahlaksız muamelesi yapmıyorum mahrem bölgelerinden söz etmiyorum. Küçükken anlamıyordum pek dikkat ediyordum.

İtiraz edebilirsiniz buna, saygılı olduğu sürece dinleyeceğim.

Sizce bu ayıp mıdır? Annem haklı mı?