Gelinliğim çok kötü oldu. Ne yapmalıyım?

Kayinvalidemin (eşini kaybetmiş) maddi durumu pek iyi olmadığından toptan ve parakende gelinlik yapan yerden uygun fiyatlı gelinlik beğendim. Aslında tam beğendim diyemem değişmesini istediğim çok şey vardı. Gelinlik dükkanındayken her şeye tamam olur dediler. Sonrasındaki provalarım atölyede oldu. İlk 2 provada beden aldılar. 3. Provaya bi gittim üstümden dökülen bir şey var üstümde. Asla anlattiğımla alakası olmayan bir gelinlik giydirdirler. Anlattım durumu ve dedim üstüme oturmadan ben bir şey diyemiyorum, bedenime göre yapın önce sonra yine geleceğim. Gittim geçen oturmuş üstüme de geri kalan çöp. Askı istemedim, askı yapılmış. Uzun takma kol istedim olmazmiş düşük kol yapılmış (yine istemediğimi söylememe rağmen). Tarlatan takmak istemiyorum dökümlü dursun istiyorum dedim olmazmış. Karın bölgemin transparan olmasını istemedim bunu söyledim olmazmis transparan olmuş. Etek işlemesi istemedim o da öyle olmazmış işleme olmuş. En son saldım artık dedim tamam. Şu an o gelinliği görmek bile istemiyorum. İstemediğim ne varsa oldu. Pazartesi teslim almaya gideceğim. Normalde böyle pasif her şeye he diyen bi insan değilim. Atölyedeki insanlar da iyi insanlar hem de Kayınvalidem üzülsün istemiyorum. Aman diyorum kendime kötü olsa nolcak bi kere giycen atcan zaten takma kafana. Olmuyor. İnsan kendini güzel hissedip istediği gibi olsun istiyormuş. Düğün 26 mayısta. Pazartesi o bok gibi gelinliği teslim alayım mı? Yoksa dükkana gidip atölye sahipleriyle konuşayım mı? Napayım ben ya vallahi kafayı yiyeceğim..

Gelinliğim çok kötü oldu. Ne yapmalıyım?