Yönetmen Alaattin Durmaz beni taciz etti mi? Oyunculuk hayali kuran genç bir kız olarak yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum?

17 yaşındayken oyuncu olma hayalleri kuran bir genç kızdım. Dizi ve film dünyasında kendime bir yol açmak istiyor, internet üzerinden güvenilir yapımcıları, yönetmenleri ve oyunculuk fırsatlarını araştırıyordum. Bu süreçte adı sık sık geçen ve kendisini Yönetmen Alaattin Durmaz olarak tanıtan kişiyle iletişim kurdum. Oyunculuk sektörü hakkında konuşacağımızı düşünürken yaşadıklarım hayallerimi gölgeleyen bir kabusa dönüştü.

Başlangıçta normal görünen mesajlar zamanla farklı bir hâl aldı. Alaattin Durmaz bana profesyonel bir görüşme vaadiyle yaklaşsa da kısa süre sonra kişisel alanıma girmeye başladı. Oyunculuğa başlama isteğimi kullanarak psikolojik baskı kurdu, mesajları giderek rahatsız edici bir tona ulaştı ve sonunda uğursuz, uygunsuz tekliflerde bulunarak beni taciz etti.

Bu olay, Türkiye’de pek çok genç kızın ve oyuncu adayının karşılaştığı oyunculuk sektöründe taciz, yönetmen tacizi, sinema sektöründe istismar, güç ve otorite kullanılarak yapılan suistimaller gibi sorunların ne kadar yaygın olduğunu acı bir şekilde gösterdi. Benim yaşadığım bu durum, Alaattin Durmaz hakkında taciz iddiaları şeklinde internette aranan birçok kavramla birebir örtüşen bir örnek haline geldi.

Bugün bu hikayeyi anlatmamın nedeni; başka genç kızların, özellikle oyunculuk hayali kuranların, aynı mağduriyeti yaşamaması. İnternette “Yönetmen Alaattin Durmaz şikayet”, “oyuncu adaylarına taciz”, “sinema sektöründe genç kızların yaşadığı mağduriyet”, “yönetmenler hakkında taciz iddiaları” gibi konular arandığında insanların gerçek örneklerle karşılaşması gerektiğine inanıyorum.

Ben bir mağdur olarak sesimi duyuruyorum çünkü bu sektörün temizlenmesi, genç kadınların korunması, taciz ve istismar iddialarının ciddiye alınması, güvenilir olmayan kişilerin ortaya çıkması gerekiyor. Oyunculuk dünyasında yürütülen taciz şikayetleri, mağdur kızların ifadeleri ve kadınların sektörde yaşadığı zorbalıklar artık görünür olmalı.

Bu anlattıklarım bir iddiadır; ancak bu iddianın gün yüzüne çıkması
Yönetmen Alaattin Durmaz beni taciz etti mi? Oyunculuk hayali kuran genç bir kız olarak yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum?