80 yaşında hayatını kaybeden oyuncu, yönetmen, çevirmen ve yazar Ahmet Levendoğlu'nun vasiyeti üzerine cenaze namazı kılınmadı. Levendoğlu'nun cenazesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. siz cenaze namazınız kılınsın ister misiniz?
Oyuncu
Oyuncu Ahmet Levendoğlu vasiyeti üzerine cenaze namazı kılınmadan gömüldü siz cenaze namazınız kılınsın ister misiniz?
Ahiretteki yaşamını kim nasıl isterse öyle uğurlanmak istiyor anladık. Hiç kimseye laf söyleyemeyiz, herkesin kendi seçimi. Her koyun kendi bacağından asılacak ya zaten. Onun için kim ne yapıyorsa yapsın, Elhamdülillah Müslümanım ve öyle de uğurlanmak isterim.
İlk defa birinin vasiyetini uygulamislar şok oldum. Metin uca senelerce müslümanlara atıp tuttu aynı şekil namazımı kilmayn dedi adam ve cenaze namazını kılıp gömdüler adamı
Bilmiyorum o kadarını belki sadece lafta demiştir volkan konak Karadeniz i çok sevdgi icn beni yakın külleri de Karadeniz e serpin demişti ama laftaydi bu asil vasiyeti babasının yanına defnedilmekti öyle yaptılar Allah rahmet eylesin.
Arap dini değil, dünyaya gelen Tüm Peygamberler insanları Allaha ibadet etmeye çağırdılar. Tüm peygamberler hep aynı şeyi istemiştir. Son peygamberimiz ile peygamber gönderimi sonlanmıştır. 1400 yıl önce dünyanın nüfusunun ne kadar olduğunu düşünseydin böyle cümle kurmazdın.
@Musti423 öyle bir şey tok o sizlere doğru diye öğretilen yalanlar. Ben de inandım bunlara 40 sene boyunca. Ama ciddi ciddi araştırınca her şey netleşti
@Musti423 dünya karaları yaklaşık 155 milyon kilometre kare. 5 milyon kilometre karelik ortadoğu hariç neden dünyanın hiçbir yerinde aska ve asla tek bir ibrani din ya da peygambere rastlanmıyor?
Peygamberler, yoldan çıkan kavimlere gönderilmiştir. şu an dünya nüfusu 8.5 milyar. 50 sene önce ki dünya nüfusu 4 Milyardı, 1960 da 3Milyardı. 1400 sene evvel geriye gittiğinde sayılacak adam yoktu neredeyse, sen kavimden bahsediyorsun. 1400 sene önce dünya nüfusu sence kaçtı? Bu yazdığım kesin verilerdi.
@Musti423 arkadaşım sen cidden harbiden cahilsin. Sen önce tarih coğrafya ve dinler tarihi çalış bir kaç sene ondan sonra konuşalım seninle. Neyse bu konuları uzatmaya gerek yok sana tek bir sorum var. Peygamberim dediğin herifin koynuna aldığı ayşenin yaşı kaçtı?
Kardeş senin koynuna aldığının yaşından daha pişmiş haldeydi. Zaten o zamanda da senin gibi Peygamber düşmanları vardı, eğer yanlış bir şey yapıyor olsaydı senden önce onlar linç ederdi merak etme. Senin zihniyetin farklı. Anlaman da mümkün değil. Kendini zeki zannediyorsun ama hemen cahilliği bana yakıştırdın, sen cahil olma tamam mı? Seni de böyle tiyatro sahnesinde uğurlasınlar. Gittiğin yerde de ne göreceğin Sürpriz olsun sana. Ama geri dönüşü yok sonra ağlama.
@Musti423 Hz. İsa’ya sormuşlar: “Ölü diriltmekten daha zor ne olabilir?” Demiş ki: “İfhamu men lâ yefhem.” Yani: “Anlamayana anlatmak.” boş ver uğraşma
@Musti423 abi gerçekten ama gerçekten bazen dayanamıyorum. Zerre tarih dinler tarihi mitoloji coğrafya matematik fizik kimya biyoloji bilgisi yok. 140ü sene önce bir aranın yazdığı masalalr üstünden sürekli ama sürekli tehtıt var. Kusura bakma da sapıkların tabiki de düşmanı olacam. Kendisi 51 yaşındayken 6 yaşındaki zavallı kızları iğrenç cinsel emellerine alet edecek sapıkları taktir edecek kadar yani sizler kadar ne sspığım ne vicdanısızım ne de k*r*ktersiz. . Haa şimdi sen cehaletinle yine diyecekein ki yok onun halı u değildi 18 di kızların yaşı adetle başlardı araplarda. O zaman hatice zeynebi 55 yaşında mı doğurdu. Bu herifin 68 tane karısı ve cariyesi oldu hiçbirinin yaşı adetle başlamadı da iş ayşeye gelince sapıklık ortaya çıkmasın diye birden yaş adetle başlar oldu. Artık eğitimli kimse inanmıyor bu yalanlara. Kuran desen komple bilime aykırı. Dur sana bşzzat islamın kendi sitelerinden ayşenin doğum tarihinin 614 olduğunun ve 6 yaşında olduğunun kanıtlarını atayım da belki utanıp susarsın
O da inanmayanların kendi sorunu olsun, gelip bana şikayet edecek halleri yok yaa. inansalarmış beni ilgilendirmez. Zaten ona iman sahibi diyoruz. Dünyaya ne için geldik? Neyiz? Nereye gidiyoruz? Sorgulamıyorsa zaten beni ilgilendirmez. Ben diyeceğimi derim, ikna etmek gibi zorunluluğum yok. Dinde zorlama da yok biliyon. Zorla güzellik olmuyor. Kendileri bilirler, herkes kendisinden mesuldür.
Devamı var vasiyetli olanlar da var. Bir tanesi de alkışlayın demişti, bekliyorum alkışlamayı. Bu kadar islam dini düşmanlığı da olmaz yani. Gözlerindeki Perde kalktığında görecekler. Sınav bitti şimdi sınavdan kaç aldığına bakacağız diyecekler.
Kendi tercihi. Millet artık dinsizdi diye konuşur arkasından? Millete ne? Allah ile kul arasında değil mi din? Allah bazı kimseleri kendine vekil mi kılmış? Kimi insanlar haddini bilmiyor? Ölüden şeytan bile vaz geçer
Teşekkür ederim. Hayata bir şeyler katarak, güzel bir yaşam içinde öleyim o yeterli. İyi bir insan olduktan sonra, arkamda beni seven saygı duyan kişiler olduktan sonra dinin, gömülmenin veya yakılmanın önemi yok benim için. Sizin için de her şey gönlünüzce güzel olsun 🙏🙏
Kardeş anlamadım gitti bir islam düşmanlığı var gerçekten batıyor bu din. Cem Karaca nın yarısı bile etmezler. Şimdi her ikisini aynı hizaya koyamam ki.