Soru gayet cevap bile veremeyeceğiniz kadar sizin yaşam tarzınız açısından içler acısı değil mi arkadaşlar , bu eser sizin , vebal sizin Moderncik arkadaşlar...
Osmanlıda böyle zaten olmadı , olmazdı. Varsayım üzerinden cevabım İdam edilir , Taksimde çürürdü.
"Din ve Bireysel Eylemler" birbirinden ayrıdır afshhdjdzk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Osmanlı'da yabancılar bedelli yaparken Türkler zorunlu askerlik yapıyordu. Gerçekten çok adaletliymiş Osmanlı! Buradaki sorunun hukuk yasaları olduğunu, dönem olmadığını anlaman dileğiyle.
Yabancılar bedelli yapmıyordu bedelli diye bir şey yoktu. Onlardan cizye alınıyordu. Vatan tehlikeye düşmesin hainlik etmesinler diye askere alınmıyorlardı. AYRICA KONUYLA NE ALAKASI VAR? Tamda içerikte yazdığım gibi haklı cümlelerim...
Bu çok komik bir savunma oldu farkında mısın? Cizye vergi demek zaten. Para ödüyorlar. Ne vatan tehlikeye düşmesi? Yabancılar ayrıcalıklıydı her konu da olduğu gibi.
Vergi demek zaten kendin diyorsun , ama ne dediğini bilmiyorsun. Bedelli askerlik ayrı mevzu , vergi ayrı mevzu. Çoğu Yahu. di ve Erme. ni yani bizi (yüzde 90'ı) hep arkadan ve önden vuranlar , neyini soruyorsun mağarada mı yaşıyorsun , yoksa sende mi yabancısın?
Hangi konuds ayrıcalıklı? Biz hep savaşırken onlar zevki sefa yapıyorlardı. Devlet zaten onları acıda da aldı , sonra hayatlarına müdahale etseydi çelişki olurdu...
Osmanlı'nın vatandaşlık vermek için yanıp tutuştuğundan habersizsin demek.
Sen sürekli konudan konuya atlıyorsun demek ki bana hak verip onayladığını beyan ediyorsun böylece. Sorun yok güzel tarihi sohbet olur. Osmanlı vatandaş aradığı dönemler oldu evet de ne alaka yani devşirme olanlar sadece seçkin yüzde 10 falan gayrimüslim tebaaydı. Çocukken yetişen biri zaten kolay kolay ihanet etmez dostum.
Son cümleni baz alarak yazdım. Konudan konuya atlamadım yani. O kadar feth edip sonra hepsini devşirebilecek bir sistem yok. Kaldı ki devşirmeler de sonradan ayaklandı. Kaç tane padişah yeniçeriden kurtulmak istedi.
Yani ben bile hepsine kötü demiyorken sen hepsini isyancı terörist mi ilan ediyorsun? Vay be ne zıt dünyalar...
Genç Osman neden öldü?
Hem diyorsun ki toprak kaybı oldu hem de yabancı çoktu diyosun 😄 Bizden ayrıldı hemen hepsi. Balkanlarda kaybettiğimiz savaş ve topraklarda da Müslüman nüfusu arttı. Yüzde 40 Yabancı Tebaa vardı sonra dağıldı. Bence bu oran yüksek yani yanlıştı.
Toprak kaybı nerede yazmışım? Yeniçerilerden bahsediyorduk en son.
Yukarda yazmıştınız. Genç Osmanı sormuşsunuz. Genç Osman yenilikçi reformist ve milliyetçiydi. Benim gibi gelenekçi ve yabancılaşmaya karşı kültürlü ve Hakiki Mümin olduğu için Şehid edildi.
İşte kim şehit etti 😸?
Yeniçeriler şehid etti Dedektif Hatun , yani tam bir yeniçeri düşmanısın sen de ha =)
Sadece Genç Osman'a karşı ayaklanmadılar. Yeniçerilerin sadık olduğu bir dönemde oldu elbette ama sonradan yerini açgözlü yeniçeriler aldı. Bunu kabullenmek lazım. Düşmanlıktan değil, objektif bir şekilde tarihi anlatıyorum.
Doğrudur tamam ben karşı bir şey demedim zaten. Yeniçerileri hem severim hem sevmem dönemsel ☺️
Osmanlı tarihini araştırıp Osmanlıyı sevmeyen ya da sevemeyen kişilere akıl sır erdiremiyorum. Ya yanlı okuyorlar ya da ateistlerin Kur'anı okuması gibi önyargı ve subjektif şekilde yaklaşıyorlar...
Osmanlı'nın vatansever padişahlarını elbette severim ama şimdi ki dönemde Osmanlı yönetim biçimi çok geri kapalıca olur.
Osmanlıda yaşamak isterdim ama şu an Osmanlı dönemi yaşansa uyar mıydı bilemem. Peki dürüst olmak gerekirse , dünyada Japon , Çin , İngiliz , Alman , Hindistan, Rus nerdeyse tüm ülkeler krallık ve geleneklere göre hala aynı dil ve kültürlerine sahip çıkmış şekilde yaşıyorlar. Ve biz tam tersi olduğumuz için onların gerisinde kalmış olmayalım? Neden 100 senedir izlenen yollar bir arpa boyu bizi ileriye taşımadı? Onlar bizden en az 50 sene neden ilerideler?
Dünya da savaş olmasının sebebi hâlâ bu krallıklar değil mi zaten?
Savaş olma sebebi bana göre hem krallıklar hem de seküler pagan savuncuları ve yahu. diler... Burası Dünya savaş gayet doğal ve belki de BAZEN YA DA HEP olması gereken bir şey... Biraz felsefe ve Dini bilen savaşın bu dünyada her zaman olduğunu ve olacağını bilir. Kötülük bitmiyor napalım? Türkler dış dünyada kötülüğun en büyük düşmanı...
Sadece Ahir zamanda belki de ilk ve son kez barış olacak Hz. İsa döneminde...
Senin öve öve bitiremediğin Osmanlı Atatürkün zamanındayken zaten bitmiş yıkılmıştı toprak satmaktan osmanlı mı kalmıştı ki. Boş yapıyorsun. Madem laikliği sevmiyorsun şeriat seviyorsun Afganistana git. Arabistan bile medenileşmeye çalışıyor artık
Al işte yarım asırdır hiçbir çözüm üretemeyip , sadece çıplaklık ve sınırsız ve etik olmayan özgürlük çalışmaları yapan siyasi oluşum ve oy veren kitleden zaten böyle temcit pilavı , klasik ve aptalca cevap beklenirdi =)
Ya siz laikler neden eleştiri kabul etmiyor ve sorulara cevap veremeyip sorulardan kaçıp İslamla özdeşleşmiş simge ve şahıslara laf atıyorsunuz. Çocuk gibi çömlek kırmaca mı oynucaz? Toprak satan Filistini terk eden , İsra. ilde heykeli ve kitaplıkları bulunan senin Atan zaten... Bugün çocuklar neden öldürülüyor bilmezsin tabîî...
Sq ya boş yapma. Sizin ne halt olduğunuzu 22 senedir gördük. Asalaklar bir kurtulamadık sizden. Üreyip duruyorsunuz
Doğu Türkistanda Türkler öldürülüyor. Senin vicdanın elin arabı ölünce mi ortaya çıktı. Vicdansız seni. Türk bile değilsin Allah bilir.
Ulan o... çoçğu tanımadığın bilmediğin birine hem küfür ediyorsun hem soruya cevap vermiyorsun hem de kafana görr yargılıyorsun. Tipik cahil , yobaz , çakma modern , gerici , bağnaz , münafık ve batı özentisi bir şahsiyetsiz Yunan dölekisin.
Akpnin de senin de taaa...
Doğu Türkistan bayrağı 2 senedir wp profilim... Facebook ve twitterda 13 senedir Doğu Türkistandaki zulmü paylaşıyorum. D. Türkistanlı arkadaşım var. Aksarayda ocaklarına gidiyorum yeterli mi beyaz peynir seni...
Hadi be oradan...
Noldu mors mu oldun yoksa döt mü ha? Hahahahahahaah ,😅🤣😂😆😁
Eşeğin siqi oldu. Boş yapıyorsun. Yazdığın şeyleri okumaya bile vakit harcamıyorum. O kadar umrumda değilsin yani anladın mı. Uzatma yallah. Boş işler müdürü.
Konuşma üslubu ve jargonun ve okuma , kitap ile alakanın olmayışı kesinlikle paralel bir bağlantı sonucudur.
Beni haklı çıkardığın için teşekkür ederim ahlaksız , edepsiz , terbiyesiz cahil , mankurt kadın...
Ya bir sq. Ne uyuşuk herifsin ya.
Hala konuşuyorsun vır vır vır. Bu soruyu millete bulaşmak için açmışsın. Çingene gibi herkese sataşıyorsun
Senden başka kimse yok. Hayvan ve Din düşmanısın galiba sen de ha? Yol al...
Hayvan düşmanı değilim ama cahil ve çingene düşmanıyım. Kapa çeneni. Yoksa sınırımı zorluyorsun artık. Beni bir şeyler yapmaya zorlama.
Kardesim ruh hastasisin ve tedavi olmalisin.
Hadi lan canım kardeşim sensin o , zoruna gitti galiba ezik