Hayır. Sadece dua ederek kilo vermek mümkün değil sanırım. Aslında bu her konu için geçerli. Önce biraz çabalamak gerekiyor. Tabii ki Allah’a dua etmeliyiz olmasını istediğimiz şeyler için. Hayırlısını istemeliyiz. Ama şimdi mesela ben oturduğum yerden sürekli yemek yiyip Allah’a dua ederek de kilo veremem. Veya sınavım varken ders notlarının yüzüne bakmayıp Allah’a dersten geçmek için dua etmem mantıklı gelmiyor kulağa bir kere. Önce bir şeyler için çabalamak, sonra bu çabanın karşılığı için dua etmek gerekiyor bana kalırsa. Bana katılan olur veya olmaz, ben yalnızca kendi fikrimi söylüyorum.
Dua ederek kilo veriliyorsa eğer dua ederek her şeye sahip olabilirim. Bir denemek lazım diyeceğim ama insanlar zaten her şey için sürekli dua ediyor. Eğer bu dualar kabul olsaydı herkes en iyi şartlarda yaşayıp en iyi bedene sahip olmuş olurlardı. Fazla uçuk bir diyet tavsiyesi vermiş.
Ben mesleğim gereği insanlara nasıl başaracaklarını anlata anlata dilimde tüy bitti. Bir Allah’ın kulu bile sağlıklı beslenme veya sporla ilgili şeylerle gelmiyor. Hepsi ne içersem yağlarım erir kafasında. Velhasıl kelam bunu denerler yine spora ve sağlıklı beslenmeye yönelmezler.
Sevimsiz, samimiyetsiz, kişiliksiz, karaktersiz, iktidar yalakası bir insan artığı! Suratına kürekle vurulası tiplerden hem de! Cehaletle kilo veremezsiniz ama çok şey kaybedersiniz.
@hakanuralofficial Sabah programında canlı yayında bu açıklamayı yaparken bende programı izliyordum.. Bu gözler gördü kulaklar işitti şahit oldu Eee insaf yani.. Medya basın olayı nasılda çarptırmış.. Adam dua ederek zayıflıyorum demedi.. Diyet rejime başlarken kilo aldırıcı besinleri yememek tüketmemesi için kendime ve boğamıza hakim olabilmek için irademi güçlü kılması için Allah'a dua ediyorum dedi.. Zaten insanın diyet konusunda iradesi güçlü olursa kilo verir dedi.. Çok büyük vebal aldılar.. Hakan Uraldan helallik istemeleri lazım bence
Ya bu adam belki insanlara samimi ve delikanlı gibi gelebilir ama bu adam bana hiç güven vermiyor ve samimi bir adam da olduğunu düşünmüyorum, bunun Kanal d programında yayın yaptı bir program var oraya obez ve bakıma muhtaç bir çocuk çıkmıştı ailesinin maddi durumu da yerinde değildi hani insan bir yardım ederim bir şey yaparım der Hayır kendi işini kendin yapabiliyor dedi ve haberi kapattı.
Yine aynı şekilde Niğde'de yaşlı bir teyzenin televizyonu çalınmış onun haberini yaptı yani parası olmayan bir insan değil teyzeye bir televizyon hediye ettim diyemedi.
"En kıymetli şeyi size söyleyeyim mi? Ben kendi adıma, ne zaman muvaffak oldum. Hep verebiliyorum. Dua ediyorum ben. Kiloyu alan da sensin veren de sensin. Asıl sır sende. O iradenin devreye girmesi... Vallahi billahi ben dua ediyorum. Cenab-ı Allah'ım sen bana yardım et diye"(Gayet güzel açıklama yapmış adam, Dua et gayret çaba senden tabiki oturduğun yerden de olmaz..)
Babasının bile reddettiği gündemde kalmak için devlete her türlü yalakalığı yapan ülkemi vatanımı seviyorum deyip ama asker kaçağı olmaktan ceza almış üç kağıtçı birinin söylediği hiç bir şeye inanmam gerçi ben bu ve bunun gibilerin Allah bir dediğine bile inanmam
Evet duanın bir yardımı var ama eminim de o da her gün sadece fast food yiyip, yatarak 'Allah'ım beni zayıflat' dememiştir. Ki bu hem Allah inancına hem de tevekküle ters. Çünkü tevekkülde önce çabalar, elinden geleni yaparsın. Sonra Allah'a dua eder, istekte bulunursun. Yani böyle bir şey mümkün değil ๑
Yanlış anlamayın da Beyni olmayan insanlar ile beyni olan insanları ayırıyor ve bu konuda aşırı ırkçılık yapıyorum Beyni olmayan insanların yaşamasının kesinlikle Fuzuli olduğunu düşünüyorum Bu şahsı da hangi kategoriye koyduğumu az çok anlamış olduğunuz teşekkürler saygılar sesli mesaj ile yazdığım için hatalar olabilir Kusura bakmayın
Aklınca bizim beyni olmayan kesime kendini yamamaya çalışıyor. Askerde sahte çürük raporu aldı geçen gün vatan millet naraları atıyordu mehter çalıyordu.
Mesajınız ilgili meleklerle tarafımıza iletildi. Yapmak istediğiniz işlemi tekrarlar mısınız? Örneğin 5 yıllık kalori silme işlemi ya da 10 yıllık kilo verme çabaları olumlu sonuçlansın, gibi. Sizi dinliyorum... 😄😄
Din ticaretinin farklı bir yolunu seçmiş gibi görünse de aslında "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" sloganını uygulamış. bir şey söylemiş ve gündem olmuş, insanların kendinden bahsetmesini sağlamış, reklamını başarıyla yapmış işte.
Alah resulu muhammed s. a. v ' e sormuşlar? eşeği kazıga baglayim mi yoksa dua mi edeyim diye... s. a. v ; "eseğini kazıga baglani dua et " buyurmuştur...
Kilo sayesinde hiçbir zaman fazla kilo almiyormus yanlış aktarim olmuş düzeltin dua sayesinde olacak orası.. Dua etmek insanımızın temelidir görevimizdir sorumluluğumuzdur. Duzensiz beslenme varsa kısıtlı hareket ve hareketsizlik varsa yalnızca dua edip kilo verilmez haberin ayrıntılarını bilmiyorum bu paylaşıma göre yorumda bulunuyorum..
Kendisini aslında severim ama bu tam bir fiyasko açıklama olmuş. Hani vardır ya, gel seni bir okuyup üfleyelim geçer diye, onun gibi bir şey, sesli güldüm😂
Duanın gücüne inanan biriyim Belki bu dualar bilincaltını etkilemistir Neden olmasn hayatta her sey mümkün Sadece diyet ve spor yaparak zayıflayabilme inancı zaten sınırlı bir inanctr
Katılmayan kim, çok merak ediyorum. Hayır tabii ki herkes benimle aynı fikirde olmayabilir de, bahsedilen isimlerden ekranlarda Devletine ve Milletine tek bir yararı olmuş ve ya ne yararı dokunmuş neyi değiştirebilmiş hadi en basiti hangi bakış açısını düzeltebilmiş bu ikisi? Bana örnekleyin de boşa günahlarını almayım :p
Acaba buraya üyeler mi :D :D :D Beklenir mi, vallahi beklenir.
Kimi seversiniz kime katılırsınız özgürsünüz tabi ki, hatta Müslüman da olmayadabilirsiniz, fakat Dua'ya boş iş diyemezsiniz haddinize değil.. Ki müslümansanız bu daha vahim..
Sonuna ünlem ❗ iyi okuyun iyi. Bahsedilen isimlerin memelekete devletine tek bir yararı olmuş mu diyorum. Siz ilkokul falan mısınız. Tamam ya uzatmayın gece gece. Bildiğinizle kalın.
Neden bu kadar kaba ve saygısızsınız acaba 🤔 yanlış anlayabilirim. Velev ki doğru anladım, seviyeli bir tartışmaya ve savunduğunuz durumu anlatmaya devam edebilirsiniz... Saygısızca karşındakini tanımadan bilip bilmeden aşağılamaya lüzum yok..
Sana ilk yanlış anladığına dair zaten anlatmışım, sen cevabının sonuna ünlem koyarak zaten at gözlüğü takıp seni duymuyorum demişsin. Saygısız olarak bu sitede nitelendirebileceğin son insanım, gizli profilimde, gizli tek bi görüş ve ya soru dahi sormam, her şeyim açık, merak edersen az profilimi incele, ön yargılarınla sana iyi günler. Lütfen daha fazla polemiğe girme. Bu kadar takıntı iyi değil.