Pucca, Escobar hakkında tweet attı diye 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu twit;
Bu tweeti okudugu icin uyusturucu kullanmaya baslayan gerizekali var mi gercekten? Siz kadina ceza vereceginize ozenti cocuklarin ailelerine, egitmenlerine ceza verin bu cocugu yapamamislar olmamis diye! #pucca#puccayalnızdeğildirpic.twitter.com/0dszgSEkN5— Seyda Yuksel (@SeydaYuksel) July 12, 2019
Escobar hakkında tweet attığı için Pucca'ya Hapis Şoku
Bence bu inanılır gibi değil. torbacıların bile salınıverdiği bir ülkede bu kadın sırf böyle bir tweet attı diye 7 yıl hapis cezası alıyor.. Küçücük çocuğu da var.
yok artık ya bu ne? videoyu da izledim içim parçalandı resmen. bir tweet yüzünden gencecik kadının hayatını karartacaklar #puccahttps://t.co/NXgkyRo0Ot— nerde o eski tivitler (@eskitvitler) July 12, 2019
#pucca ben haktan hukuktan yasadan anlayan biri değilim ama inşallah bu cezanın bir çözümü vardır. Mahvoldum sabah sabah :( pic.twitter.com/d3g3kjua91— Nida Dansık (@Nida_dnsk) July 12, 2019
Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Ceza 5 yıl 10 aya indirilmiş.
Pucca, Escobar hakkında tweet attı diye 7 yıl hapis aldı! Sizce bunu hak etti mi?
Asla hak etmiyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Bir Twit atılıyor , hapis cezası... Bir siyasetçiyi (Kim olduğunu biliyorsunuz) eleştiriyorsunuz ve hapise giriyorsunuz. Ama hayvana, çocuğa, kadına tecavüz ve şiddet de kimse ceza almıyor. Herkes istediği gibi düşünce özgürlüğünü dile getirmeli. Yok bir dizi oluyor şuna buna özendirdi, bir şarkı oluyor uyuşturucuya özendirdi yok biri bir şey yazıyor uyuşturucuya özendirdi böyle sa lak şeyleri izleyip gaza gelen varsa zaten kafadan sakattır. Amerika , Rusya , Almanya dizilerini izlediğinizde sıkca teenager olaylarında görülür medyasında ama kimse de gaza gelip içmez. İçenler yok demiyorum ama medyadan özenmez. Onun yerine sıkı denetimle okulların oralarda gerçekten satış yapan insanları cezalandırsınlar , sokakları geceleri rahat yürünecek hale getirsinler insanlar saat kaç olursa olsun güvenli şekilde gece dolaşabilsinler. Umarım Pucca için bu saçma ceza sadece lafta kalır. Hadi kadını umursamadılar da minicik Batı'ya da mı acımadılar? Yazık gerçekten.
Bir tweet atuliyor ama kadinin en az 1 milyon takibcisi var. Bu sayi azimsanacak bisey degil bu yuzden kurdugu cumleyi cok iyi secmesi gerekirdi... duygusal dusunmeyin
@Funnyman07 Kendisinin hiçbir şeyi düşünmesi gerekmez.
Takipçisi var ise, bu kendisini onaylayan koca bir kitleyi işaret eder, çıkıp kadına ceza verdiğinde ''Siz de ayağınızı denk alın'' mesajı vermiş olursun.
Y ve Z kuşağı diye tarif edilen nesilleri şu anki devlet hiç mi hiç anlamıyor. Sanıyorlar ki kısıtlama ve korkutma ile bir yere varabilirler.
@Ragnar_Lodbrok sanada hak veriyorum ama bu konu cok hassas bir konu yeni nesil bilhassa sosyal medyadaki ünlülerin ne giydiginden ne yediginden ne soylediginden sac stilinden vs berseyi örnek aliyor arti bir 2 yil once 18, 20li yaslarda genc bonzai cekmis parkda ölümle yasam arasi gidip geliyordu onuda özel tv kanali haberde vermisti.. birde habere cikmayanlari dusunsen turkiyenin kanayan yarasi bu illet.. yeni nesil menthal olarak gücsüz , hep genelde kendilerine idol ariyorlar.. birde kelebek etkisi var.. ufacik kelebeklerin kanatlarinin yaydigi hafif rüzgar büyük firtinalarin olusmasina öncüdür diye bir yazi okumustum bir yerde +dip not örneğin bir kisi cinayet islese; isleyen değilde azmettiren daha cok ceza alir derler
Aslında buraya karışmak istemiyordum ancak düşünce özgürlüğü bir kişiyi fiili ya da düşünce bakimindan bir suça ve kötü bir davranışa yönetmeyi kapsamaz her insan dusuncegsini özgürce paylaşır bu gibi kendini fenomenkte olarak tanıtan kişilerin üye ortalaması 13-25 yaş arasıdır 15 yaşındaki bir çocuğun hangi uyuşturucu madde kullanmak istersin dersen eğer o çocuğu özendirmek suçuna girer. Bu kadın sözde bir yazar ama ben hiç kitabını görmedim 10 bin maaş alıyor ve kendi çocuğu var bunu bile düşünerek bir uyuşturucu baronun anlatmak yerine uyuşturucunun ne denli kötü bir madde olduğunu söylemesi gerekirdi diye düşünüyorum. 2 olarak evet ülkede bir adalet yolsuzluğu bulunuyor ancak cezayı mahkemelr değil hakimler ve kurul üyeleri verir şahsi düşüncem ve kanaatimce bayanın hakketigi cezayı hapiste yatması istediğimi tüm içten arzularimla söylerim ve ülkem ve milletim adına tüm hakim ve kurul üyelerimizi bu bayanın davasındaki gibi gerrken adaleti uygulamaya davet ederim. Nasıl ki uvey çocuğuna tacız ettigi için 43 yıl hapis alan ( doğru hatırlıyorum sanırsam) bir şuursuz kişiye doğru olan cezayı almış diyebiliyorsak. Bu kadın içinde aynı şeyi içten söylerim. Çünkü özendirmek büyük bir suctur. Özendirmek için içermisin demesine gerek yok. Merak ettirsin yeter. Ayrıca unutmayalım ki ergen bir psikoloji tamamen merak ve özenti iç güdüsü ile hakaret etmektedir ben bir psikoloji araştırmacısı olarak. Ki okudum çocuk psikolojisi kitaplarının sayısını ben bile bilmiyorum cezası tam gerektiği gibidir umarım adalet sistemi hep böyle adil ve eşit çalışır. Sadece ünlü ve seviyorsunuz diye bunu bukadar büyüttünuz
Ancak objektif olmayan bir kişi adaleti savunamaz 👍. Teşekkür ederim. Özgürce düşünceniz paylaştınız görüşünüze saygı duyar aynı şeyi sizde de beklerim
Çocuğu var diye ozaman tüm çocuğu olan mahkumları salalım. Bukadar acınacak hale düşeceğini o kadından beklemezdim gerçekten acıdım şimdi çocuğu var ama başkalarının cocuklarinin akıllarına uyuşturucu denen pisliği sokmaktan çekinmeyen bir kişinin sadece hapse yollamak icap eder malesef keşke bu cezayı alsa da yatsa içerde
Evet zaten sorun bu bir ülke var ve bu ülkede 80 milyon kişi yaşıyor. Ve hepsinin birbirine saygılı durması gerekiyor. Ayrıca gençler kafasına göre haraket etmiyor batıya ozentilikle hareket ediyor. Hiç çocuk sosyolojisi ya da psikolojisi okudun mu? Merak ettim açıkçası nereden varsın gençler istediğini yaomak istiyor düşüncesine. Uyuşturucu dünyanın çoğu ülkesinde yasak olan bir üründür ve bizim ülkemizde de yasaktır. Buna özendirmek tam manasıyla suçtur. Neyi neden savunduğunu bilmeyen birisin
@yasarbektas01 Ülkede kibirlilik ve ne idüğü belirsizlerin ona buna büyüklenmesi de gelenek oldu.
Devlet şu Pucca gereksizi ile uğraşacağına Çorlu Tren Kazası'nda bir sene sonra yapılan duruşmada son dakikada davadan çekilip adalet bekleyen onca insanı ortada öylece bırakan hakimlerle uğraşsın, işi olan şeylerle ilgilensin, kimin gençlere ne söyleyeceğine karışacağına bir boka yarayacak kararlar alsın adalet konusunda.
@LeydiStark "Ama hayvana, çocuğa, kadına tecavüz ve şiddet de kimse ceza almıyor" bunu nerden çıkardın? Erkekleri niye eklemedin oraya? Çünkü erkek düşmanı bir feministsin ondan değil mi? Tam tersi erkeklere taciz, tecavüz iftirası atan, şiddet uygulayıp katleden kadınlara ceza verilmiyor. Siz feministler ne kadar yalancı ve bol keseden sallayan insanlarsınız.
Kitap çıkarmış güzel bir reklam olmuş işte avukatı bişe çıkmaz diyomuş hala ağlıyor acaba niye? Duymayan kalmamıştır heralde google bölgede trend olmuş ohh daha nolsun. Bu durum gülben seren davasını hatırlattı bana gülben açtığı davayı kazanmış seren serengilin medya yasağını çiğnemesi durumunda hapis istemiyle yargılanacaktı serencik küçük ibo gibi yaptığı programda 3 saat ağladı program çıkışında cezaevinin kapısına gitti orda 5 saat konuştu sonra durumu yanlış anlamışmış gibi yaptı öğrenemediniz mi reklam kokan hareketler bunlar hayır bşde pucca mıdır nedir ağladığı videosunda arkada çocuk oynuyor insanların algısına tecavüzdür bu yahu yani anneymiş yani cezayı haketmemiş anneysen otur ilgilen çocuğunla yavrumm sana ne kolombiyanın fakir kesiminden eve ekmek götüreninden escobar öleli yıllar olmuş böyleleri yüzünden unutulmuyor işte hep hatırlanıyor sanki hatırlanması gerek biriymişcesine. Bence uyuşturucu kullanmak özendirmek kdr gündemde tutmakda suç unsurudur gitsin yatsın haketmiş
Paylaştığı şeylerin çok da masum şeyler olduğunu düşünmüyorum. FAKAT, bir hukuk kararı değerlendirilirken hep şuna bakılır: Eşdeğer suçlara da bu cezalar veriliyor mu?
Sosyal medyada Murat denilen bir şerefsiz papağanına işkence yapışını yayınladı, insanları hayvana işkenceye özendirmiş olmadı mı? Noldu? Alkollüydüm dedi yırttı. Aylarca işkence ettiği papağan öldü.
Eğer sosyal medya paylaşımlarına bu şekilde karışılacaksa ülkenin yarısından çoğu hapse girer. O yüzden verilen kararı doğru bulmuyorum.
Yerine sosyal medya hesabını kapatma kararı ve geri açma yasağı konulmalı böyle durumlarda.
Buradan ne yazsan boş ama yine de kafamı boşaltıp, burayı doldurmak isteniyor benden. Nabza göre şerbet diye söz vardır ya, o sözü belli alanlara dokunmamalıyım şeklinde de algılayıp kafaya atmalıyız. Göz önünde bulananların buna daha çok ehemmiyet göstermesi lazım gelir. Ama onlarda gereken dikkati o alanların çoğalmasıyla umarsamazlığı tercih ediyorlar. Sözlerimi, günümüz hayatında bir twit ile bin retwit alanlardansanız twit atmanın sonunun volta atma sorununa dönüşebileceğini bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz.
Envai çeşit pisliği dile getirene bir şey olmuyor. Din kisvesi altında ona buna hakaretler yağdıranlara bir şey olmuyor. İçki içiyor diye demediği laf bırakmayanlara bir şey olmuyor. Tüm bunları geçiyorum, bu ülkenin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e yıllardır hakaret eden, saygısızlıkta bulunan ve en tiksinti verici ifadeleri paylaşan tüm şerefsiz sürüsüne bir şey olmuyor da kadının biri kalkıp uyuşturucuyla alakalı birkaç satır yazınca mı adaletin terazisi ölüm uykusundan kımıldıyor? Adalet uzun zamandır yok zaten. Ama akıl da git gide yok oluyor. Yazık!
Sakarya'da 8 yaşındaki kız çocuğu, annesine "Senin babandan sakladığın sır var mı?" diye sordu. Annesi, "Babaya karşı sır olmaz, her şeyi anlatmalısın" deyince kız çocuğu, yaşadığı dehşeti anlattı. Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, E. Y. (8) adlı kız çocuğu, annesine "Senin babandan sakladığın sır var mı?" diye sordu. Annesi, "Babaya karşı sır olmaz. Her şeyi anlatmalısın" cevabını verince küçük kız, amcasının oğlu Ö. Y. (14) ile komşu D. Ş.'nin (62) cinsel istismarına uğradığını söyledi.
Serdivan'a bağlı 32 Evler Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan E. Y. adlı kız çocuğu, akşam yemeğinde annesine, "Senin babandan sakladığın bir sır var mı?" diye sordu. Anne de kızına "Babaya karşı sır olmaz. Her şeyi anlatmalısın" yanıtını verdi. Bunun üzerine küçük kız, kuzeni Ö. Y. ile aralarında sır olduğunu söyledi. E. Y. adlı kız, aynı mahallede yaşayan amcasının oğlu Ö. Y.'nin, oyun oynamaya bahanesiyle kendisini odaya götürüp, cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Küçük kız, bu olayın defalarca yaşandığını belirtti.
- Anne sordu küçük kız anlattı
Çocuğunun söyledikleriyle şok yaşayan anne, "Sana bu şekilde başka dokunan oldu mu?" diye sorunca küçük kız, başka bir olayı anlattı. Aynı mahallede oturdukları babaannesinin komşusu D. Ş.'ye, bayramda şeker almaya gittiğinde, kendisine istismarda bulunduğunu söyleyen E. Y., babaannesine gittikleri başka zaman da adamın kendisini evin arkasındaki ormanlığa götürerek, yine istismarda bulunduğunu anlattı. Olaylarla ilgili E. Y.'nin ailesi, polise gidip, şikayette bulundu.
- Biri tutuklandı, diğerine adli kontrol
Küçük kızın psikolog eşliğinde ifadesi alındı. D. Ş. ve Ö. Y. ise gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen D. Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Ö. Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Emojiyi ben koymadim biri hapise gidiyor biri adli kontrol altinda saliniyor bu olmamali bence bir tanidigim ailesinle maddiyat yüzünden ters düsüyor aileside ters düstü diye vasisi olmak istiyor hakime söylemis brn vasi istemiyorum hakim buna sen karar veremrzsin dedi bir insana bunlar yapiliyorsa gerisini siz düsünün artik burada hakliyken haksiz oluyor hakkini savunamiyor ALLAH yardjmcisi olsun
Bence haklı bir ceza. Hangi uyuşturucuyu kullanmak isterdin diye bir paylaşımı daha vardi bu kadının ama tam konuya hakim değilim. Şöyle düşünün bir fenomensiniz sosyal medya üzerinde ve tek bir video ile milyonlarca kişiye ulaşıyorsunuz. Bence gayet doğru bir ceza ama tüm suçlarda hak edilen cezayı vermek te lazım. Türkiye'de bir kanunsuzluk düzeni var evet. Ancak bu kanunların değil hakimlerin suçu. Davayı gören hakim doğru bir karar vermiş. Çocuğu olan bir insan uyuşturucu konusunda bukadar umursamaztavirla hangi uyuşturucu kullanmak istersin diyerek diğer annelerin çocuklarını düşünmeye tek nasıl çocuğunu yetiştirecek merak ediyorum o çocuktan ne hayır gelecek
Kadını tanımıyorum duymadım ama o kadar basit bir tweet için hapis cezası alacağını sanmıyorum arkasında başka bir şeyler vardır. Ayrıca oğlunu düşünen bir anne onu arkasına alıp 7 sene hapis cezası diye ağlamaz. Eski anneler olsa çocuğumdan nasıl saklarım diye düşünür yeninin medyatik anneleri çocuğumu kullanayim diye düşünüyor. Çocuklara yazık!
Ya kadın gerçekten korkmuş belli ki çocuğu içinde endişeleniyor olabilir büyük ihtimalle ve medya dan destek almak istemiş yani sizler bir kadın olarak birbirinizi daha iyi anlayıp daha çok destek olmanız gerekirken şu söylediklerine bak, çocuğunu da alsınlar diyeni gördüm ya ne vicdansız insanlar siniz
Çocuğunu da alsınlar diyen kim? Hiç masum bir video değil.. çocuğu için endiselenen anne bunu yapmaz bir kadin olarak söyluyorum bunu. Bu sosyal aglarla cocuklari maşa gibi kullanmaya başladılar artik. Kimse de böyle basit bir sey için hapis yatmaz. Çocuğunu arkasına alıp önde 7 yıl hapis diye aglamasi sana cok masum geliyorsa gerçekten oldukça masum veya dünyadan birhabersindir. Evladını düşünen anne çocuğunda bunun oluşturacağı travmayı düşünür ona göre hareket eder.
Bu nasil bir sey ya! Yo kartik tamam sakincali bir paylasim da gelin %50 indirimli satayim mi demis nedir yani? Yazik gunah be!
Tamamen siyasi aciklamalariyla kadina sinir olup pesine takildiklarini dusunuyorum. Umarim yatar vermezler. Yani bildigim kadariyla ceza almasi ille yatmasi demek degil. Cok uzuldum resmen, katillere bu kadar yatar verilmiyor yok iyi hal yok kiravat indirimi diye.
Bence gayet yerinde ve güzel bir ceza ve Pucca fazlasıyla hak etmiş (kendisini de daha bugün öğreniyorum) her kim olursa olsun isterse dünyanın en ünlüsü olsun uyuşturucu kullanımına özendirme ağır bir suçtur ve cezası da ağır olmalı. Diyeceksiniz, tecavüzcülere pedofililere böyle ceza verilmiyor ama veriliyor kardeşim hemde hapisten canlı dahi çıkamıyorlar. (Bakınız: Özgecan'ın katili) Milyonlarca takipçisi olan bir insanın kelimelerini 10 kere düşünüp seçmesi gerek ve dikkat etmesi gerek. Uyuşturucu kullanır kullanmaz kendi hayatı ama işin içine özendirme satma vs. giriyorsa en ağır ceza verilmelidir indirim dahi yapılmamalıdır. Böyle insanların küçük çocuklarımıza kötü örnek olmasına asla izin verilmemeli..
Yav arkadaş Deniz Seki uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan 2.5 sene hapis cezası aldı. Sadece 2.5 sene. Ki kendisi ünlü. Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca gibi vasıfsızlar uyuşturucu kullandıkları ve sattıkları iddiasıyla sadece göz altına alınıp bırakıldı. Ki bu insanlar ÜNLÜ. Hani mesele gençleri özendirmek ya. Puccanın evinden ne tonla Esrar çıktı ne kanında çıktı ne de ticaretini yaptı sadece bir tweet attı ki attığı tweetin uyuşturucuya özendirir ne gibi bir tarafı var ben hala çözebilmiş değilim. Pucca bunu attığı tweet yüzünden değil de siyasi paylaşımları her şeyi alaya alması bir kesimin canını çok acıttığı ve hedef gösterildiği için aldı.
Hak etti diyen sikiklere de tek sözüm umarım bir gün mahkeme koridorlarında adalet diye haykırırsınız umarım bir gün adaletin herkese lazım olduğu gerçeğini yaşayarak öğrenir umarım acıların en kötüsüne şahit olursunuz.
Halen kadını savunanlar, cezayı ağır bulanlar, nerde adaleet diye yaftalayanlar... Uyuşturucu kullanımının ilkokula indiği Türkiye'de çıkıp da bir fenomenin böyle bir tweet atmasını hiç aklınız mantığınız alıyor mu? Normal yetişkin bir insan tutup da elbette özenmez ama çocuk özenir arkadaşım adı üstünde ÇO-CUK. Artık günümüzde küçücük çocukların bile sosyal medya hesabı var. Çocuğun biri sırf böyle şeyleri görüp de özenerek uyuşturucuya başlasa bunun hesabını kim verecek? Çok hakettiği bir ceza umarım derhal tutuklanarak cezaevine girer ve aklı başına gelir. İşin en kötüsü de bu kadının bir "anne" olması, ona değil çocuğuna acıdım..
Üff fena duyar kasılmış. Arkadaşlar bu internet fenomeni kadını takip eden hata yapma potansiyeline sahip binlerce meraklı ergen var. Bu ülkede değil, dünyada yok adalet dediğiniz şey. Evet bu olaya kadar çok daha önemli konular var cezalandırılması gereken. Fakat zaten adalet yok diye bunu da görmezden gelemeyiz ve bu kadının yaptığını meşrulaştıramayız, hepimiz zamanında bir şeylerden etkilenip özenmişizdir. Verilen ceza doğru değil elbette zaten onu da hapse sokmayacak, demek istediğim bir şeylerin eksikliğine tepki gösterirken bir diğer yanlışı savunmamalıyız.
Bu ülkede tecavüzcüsü, katili, tacizcisi, sübyancısı, hırsızı, kaçakçısı bu kadar ceza almıyor. Bu kadını takip etmem hakkında bilgim yok ama sadece bir tweet için bu kadar ceza çok saçma. O zaman Mardin temalı kadını aşağılayan atv dizileri de ceza alsın. Sürekli adam öldürülen balat dizileri de kaldırılsın. Belli ki biri bu kadınla uğraşmak istemiş başka bir açıklaması olamaz. Çocuğa yazık.
@XoxBurak ben öyle bir şey mi yazmışım canımın içi? Ülkede bu kadar sorun varken sıra bu kadına mı gelmiş? Ya da zilleri taktık çiki çiki yaptık moduna girdik te benim mi haberim yok? Bu tarz basit bir tweet yüzünden uyuşturucuya başlayacak bir kişi göstersene? Teröristine tacizcisine indirim yap fakat basit bir tweete yedi yıl ver? Senin aklın alıyor mu böyle işi. Şahsen benim almıyor çünkü kansız değilim.
Evet ceza fazla ama senin yazdıkların saçma bu kadar sorun varsa diğet suçlular ceza alamayacak mı saçmalamışsın çünkü, bir tane yanlış varsa diğerleridr mi yanlış olmak zorunda, adam yasada ne yazıyosa o cezayı vermiş sen desenki böyle yasamı olur çok saçma he o zaman haklısın o senin görüşündür ve ciddende fazla insanlar şikayey ettikten sonra o hakim yasada ne yazıyosa o czayı vermek zorunda zaten ve 5-10 yıl arası ceza diyo yasa anladın mı? Ben iyi olmuş dmeedim zaten
Birilerine örnek olmak için yaşamıyoruz hiçbirimiz. İnsanlar, devlet, aile , toplum çocuklar üzerine veya bireyler üzerinde yeterince özeni ilgiyi göstermiyorlar Yya da yanlış gösteriyorlar sonuçlarından dokayı da suçlayacak bir kesim arıyorlar kadının sorduğu soru doğru degil fakat daha büyük sıkıntıları çözmekten kaçınmak için “bakın bizler gençleri düşünüyoruz” demek için kendinlerine zorlama suçlu yaratıyorlar. Öncelikle çocuklarınıza neyi örnek alınması veya alınmaması gerektiğini öğretin. Benden bir kaç yaş küçük çocukların kendilerine isim takıp kabadayı gibi dizi özentisi gruplar kurduklarına şahit oluyorum bu çocuklar üniversite sınavına girdi sizce sonuç nE olacak? Bu daha vahim bir sorun
Kadını tanımıyorum, umurumda da değil şahsen. Ama insana bir sorarlar... Hay at ağızlı, madem bu çocuk doğru-yanlış ayrımı yapamıyor; ne işi var twitter'da? Ben twitter kullanmıyorum, ama ks'de mesela yaş sınırı var. Devletin aklı başında gördüğü bireyler yani +18 alınıyor sadece. He +18 bir insan , twit üzerine gidip uyuşturucu içiyorsa; Allah belasını vermiş zaten onun, bırakın ölene kadar içsin. Ne kadar saçma bir hukuk sistemimiz var ya. Hayır her şeyi geçtim, neredeyse her gün haberlerde netten çocukları taciz eden bir sürü şerefsiz çıkıyor. Bu kadar şerefsiz varken, sen neyine güvenip çocuğuna twitter açtırıyorsun? Sonra da acıtasyon... Hak mı şimdi 7 yıl?
Bu tip takipçisi çok olan fenomenler ağzından çıkana yazdığına çok dikkat etmeli. Yanlışlıkla yapılmış birsey değil bu. Başka twitt leri de vardı. İçen suçlu değil. Satan reklam yapan ve ozendiren suçludur. Cezanın fazlaligi milyonlara ulaşabildiği içindir. Biraz fazla olmuş da olabilir. Ama bu tip insanlar kendilerini bu kadar rahat olmamalı. Ben sadece çocuğuna acıyorum. Allah yardım etsin. Birde bu soruyu soran arkadaş çocuğuyla olan fotoğrafıni koyup millete acitasyon yapmamalı. Sonuçta bir suçlu var. Suçu büyük veya küçük.
Hak ediyor. Devir teknoloji devri hangi çocuğu sosyal medyadan geri çekebilirsin ki? Bu tarz ünlüleri rol model gören çocuklarımız, gençlerimiz var. Teşvikte edebilir, teşvik etmese dahi bu tarz konularda bilgi sahibi olmasını da sağlayabilir. Kendisi de anne öncelikle bir anne olarak bir evlat sahibi olarak yaptığını kendi vicdanınca yorumlasın. Verilen ceza elbette fazla ama caydırıcı nitelikte olduğunu düşünüyorum.
Saçmalama, düşünce özgürlüğü kalmıyor o zaman. Onun yerine aileler çocuklarını uzak tutsunlar sakıncalı içeriklerden. Bu anne babanın görevi kişisel olarak.
Kusura bakma ama senin düşünce özgürlüğün başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde biter. Sen resmen düşünce özgürlüğüne karşısın, düşünce özgürlüğüne karşı birisi zaten düşüncelerini dile getirmesin yani, sizin istediğiniz bu zaten, o zaman susun 😂😂😂
Karısını öldüresiye döven dangalakları, hayvanlara işkence edip tecavüz eden kendini bilmez şeref yoksunlarını, bebeklere bile el uzatan o kansızlara ceza yok da bu kadına mı ceza kesiyorsunuz? 🤔 neyin kafasıdır bu? Hayret etmemek elde değil.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Biraz fazla agir kacmis ceza. Umarim bir cozum yolu bulunur. Ama ben de bu kadar 1 milyon takipcili kisilerin daha dikkatli olmasi taraftariyim. Uyusturucuya ozendirici hicbir paylasima biz de sitede izin vermiyoruz misal. Hani diyoruz ya "bunu gorup de deneyecek olan var mi?" Diye. Var arkadaslar var....maalesef ki neyin dogru neyin yanlis oldugunu sorgulamadan, pisi pisine merakindan veya ozentilikten yanlis yola sapan cok gencimiz var. Bu ulke cocuklari bir donem Kurtlar vadisi izleyip yol keser olmustu unutmayalim. O yuzden evet ifade ozgurlugumuz olmali ama bir kitle tarafindan ciddiye alinan kisilerin masumca yaptigi paylasimlarin bile sonucund ne olacagini dusunerek hareket etmesi gerek.
Biz ülke olarak 10yıldan fazla kurtlar vadisi diye çinayet nasıl işlenirlerle dolu ahmaklık serisi izledik.. ama 80milyonun %0,001'inin bile görmediği uyuşturucu tweeti yüzünden böyle bir ahmaklık olmamalı.. Gerçi hakim olmak için hukuk okuma şartını ortadan kaldıran bir sistem böyle kararlar verecek bir sistemin varlığından da rahatsız olmaz.. yazıklar olsun bu ülkenin yasama ve yargı sistemini içler acısı hale getirenlere
Kötülüğün çoğalıp iyiliğin azaldığı şu zamanda, kötülüğe özendirici her ne yapılırsa suçtur ve etkilediği kitlenin fazlalığına göre ceza verilir. Bu kadının Twitter'da önemsiz denmeyecek bir takipçi kitlesi var ki bu cezasının 7 yıl olmasını gerektirmiş. Sen diline sahip çıkacaksın ki fenomenliğini kullanarak her şey hakkında konuşmayacaksın. Kötülük gizli, iyilik açık yapılmalı. Kötülüğün çoğaldığını bilen böyle yapar. Kafada sorgulattığı soru hiç masum değil.
Neymiş uyuşturucu ticareti yapan, kullanan salınıyormuş hemencecik. Yalanın daniskası. Dünyada uyuşturucu ile mücadelede ya en iyi ya da en iyi 3 ülke arasındayız ama bizim elit kafalı genç bunaklarımız yalan söylemeye bayılıyorlar. O uyuşturucu satıcıları en fazla 100 kişiyi alıştırır taş çatlasa ama bu kadın bir tweetle binleri alıştırır. Aptal olmayın!
Balçiçek İlter diye bir program vardı. Orda bir kız vardı yıllardır kayıptı alenen kimin öldürdüğü belliydi kanıtlar bile vardı ama hapis cezası verilmedi. Daha bir çok örneği var küçük kız çocuklarına tecavüz edenler, hayvanları vahşice katledenler, birebir uyuşturucu maddesini kullanana ceza yok ama sadece bir twit yüzünden 7 yıl hapis cezası..! Üstelik küçük bir çocuğu var.
insanları yanlış yönlendirmeyin. "Bir uyuşturucu kullanma hakkınız olsa, hangi uyuşturucuyu kullanırdınız?" diye tweet attığı için ceza aldı. Ben de 'bir çocuğa tecavüz etme hakkınız olsa hangi çocuğa tecavüz ederdiniz?' diye sorayım, o zaman da tweet'e ceza verilmez vb. şeyler söyler misiniz? Bu kadar sorumsuzca konuşmanın bedeli budur, ibret olur ve millet söylediklerine biraz dikkat eder.
Bu kadın ne yapsa linç yiyor zaten. Belki yaptığı yanlıştır bilemem, belki arkasında başka şeyler de var. Ama hapse girmesi gereken insanlar sıraya girecek olsa Pucca’ya sıra gelmemesi gerek, ondan çok daha ağır şeyler yapanlar ve hala sallana sallana gezenler var. Adil değil ✩
Başka tivitleri de var “bir uyuşturucu kullanacak olsanız hangisini seçerdiniz” diye saçma sapan gereksiz birsürü tiviti var. Sanki uyuşturucu çok güzel sıradan hepimizin hayatında olabilecek öylesine masum bir şeymiş gibi...
Yani gerek yok bu aptalca sosyal medya artistliklerine.. asla acımayacağım gereksiz biri. Sadece bebeğini düşünürüm kendisi umrumda değil.
Alınsın ank ben içeri alınsam o bu kadar kafaya takar mıydı kusura bakmayın ama saçma salak insanlar için yıpranmaya değmez bir bakıyorum millet içeri giren nazım Hikmet gibi necip Fazıl gibi ayaklanıyor kardeşim böyle salaklar içeri girdi diye yırtınıyorsanız ondan sonra da yok efendim asimile oluyoruz gençlere kötü örnek diye ağlamayacaksınız bir ara da savunduğunuz tinerci ezel midir nedir gördük terör sempatizanınım teki çıktı bırakın yahu bırakın alınsın Türk milleti bir temizlensin!!
Devlet adamlarını görenler de çalmaya hırsızlık yolsuzluk el altından götürme hak yeme hakkından fazlasına göz dikme varsa gücü güçsüze karşı güç kullanma insanları çıkarları uğruna kullanma gibi gibi şeylere özeniyor hep beraber bu durumlara kaeşı bizde tweet atsak kaç devlet adamı 6,7 yıl yer? Tweet saçma yersiz olmuş kabul cezası nedir daha ince düşünülmeliydi i. Ama bu ceza şahsa kesilmiş bir ceza gibi durmuyor
Pucca kendi halinde kimseye zararı olmayan bir kadın. Delidir değişiktir biraz. O tiviti bilinçli atmamıştır eminim. Bu ceza bence o tivite değil onun siyasi görüşüne verildi. Bir kurban daha gözdağı vermek için.
Hak etti diyenler çok katılaşmış bir kalbe sahip sanki. Bu ceza sana gelse iyiki gelmiş hak ettim der miydin?
İşte bu yüzden adalet konusunu sorguluyoruz. Hukukta suç cezaya denk olmalı.
Kendisini hiç sevmem ama 7 yıl çok ağır değil mi? Bunun mutlaka bir cezası olmalıydı da 5-6 ay aklını basina getirirdi zaten. Tacir degil sonuçta 1 ay bile baya korkuturdu. Ağladığı video içimi sızlattı. Bu kadar sene ceza alan biri öyle biri olmalı ki icerde kaldığı müddetçe bu yasa dışı ticareti yapamamalı. 7 sene nedir abi? Kime yarayacak bu? nolacak sanki uyusturucu kartelleri mi çökecek?
Cezalar genelde böyle oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. Önce bir hapis cezası. Sonra cezanın süresi ve suçun şiddeti düşük olduğu için para cezasına dönüştürülüyor genelde.
Bu arada, diğer ülkelerde de böyle abez şeyler oluyor. Bizim ülkeyi kötülemenin bir manası yok.
“bir uyuşturucu kullanacak olsanız hangisini seçerdiniz” gibi ilginç twitleri olan kadın. Ceza her ne kadar ağır olsa da bu kadını takip eden ve bu twitleri sebebiyle uyuşturucuya merak salan bir gencin ve ailesinin çekeceği cezadan çok daha az bir ceza almış. Herkes sorumlu davransın. Fenomen olmanın bir sorumluluğu var.
Tweetin haklı yanı yok. O kadar takipçisi olan bir kadın söylemlerine biraz olsun dikkat etmeli. Yine de cezanın fazla olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şey için insanları hapise atacaklarına daha topluma faydası olan bir ceza verseler keşke
Sistem manipüle ne güzel ediliyor peki sizce tweet attığı için mı yedi gerçekten öyle mi düşünüyorsunuz eğer 12 yasinda takipçisi varsa ve bu soruyla merakını uyandiriyorsa diye sanırım düşünmüyor kimse ama kimse bu şekilde davranamaz herkez yazdığına dikkat etmeli nokta
Ülkede uyusturucu satanlar torbacilar sokaklarda uyusturucu satmaya devam ederken bir tweetin 7 yıl ceza almasi cok ironik demin gördüm ağlıyor kadın yazık hem ona hem ülkenin haline üzüldüm
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Uyuşturucu ile ilgili bir değil bir çok paylaşımı var ama hiç biri lanetleyici değil aksine çoğu hoş bile gösteriyor. Uyuşturucuyu masum ve hoş göstermek var mı? Elbette var takip edin görürsünüz ama bu kadar ceza fazla. Bu kadına 7 yıl veriliyorsa uyuşturucudan yargılanan ünlüler 20 yıl yemeliydi ama hiç bişey olmadı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Malesef kanunlarımız cumhuriyet döneminde "SIRF KANUNLAŞTIK DİYE" başka ülkelerden alınarak yapılırsa böyle sonuçlar ortaya çıkabilir. Ancak yargıtayın bu kararı bozacağını düşünüyorum . Buna benzer bir olay olmuştu ve yargıtay bozmuştu. (Hukukçuyum) buna ceza vermek bunun daha fazlasının önüne geçmek oluyor (buda cezanın caydırıcılığından ötürüdür) Bunu okuyan kimse uyuşturucu hakkında bişey yazmaz diye düşünüyorum. Tehlikeli sularda neden yüzer ki insan. Macera arıyorsa keyfi bilir :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
7 yil ceza alir ama 7 gün yatamaz böyleleri. Mantiginiz olsa cezayi hak ettigini anlarsiniz. Fenomen birisi, UYUSTURUCU kullanimini ticaretini normallestiren, basitlesitren twett atiyor. Uyusturucununda insanlarin hayatlarini ne hallere getirdigini, genclerin hayatlarini, gelecegini nasil söndürdügünü görüyoruz.
Cezanın büyüklüğü tartışılır ama yaşamı ve paylaşımı göz önünde olan ve takipçisi daha doğrusu onu örnek alan rol model gören insanlar, çocuklar napar o twiti görünce biraz düşünsün. Kimse kusura bakmasın çocuklarımızı, gençlerimizi ne yazık ki bu tarz antik kuntik fenomenler etkiliyor dolayısıyla ceza yemekte haklı. Yapmadan önce düşüncek biraz öyle ağlamakla ben napcam demekle olmaz o işler.
Tamam masum bir twit değil fakat 7 yıl nedir güzel kardeşim ya. Pedofili iğrenç yaratıklara kadına tecavüz edene verilmiyor bu kadar... Bir başka örnek dilencilere 100 tl ceza kesiliyor. Canlı bahis oynayanlara 10.000 tl. Sahada sözüm yok. Nokta.
Hak etmiyor. Ülkede adalet yok ise salakça cezaları belirlerler. BU cezanın Amerika adlı ülkenin altından çıktığınıda düşünüyorum. Bir görüşmede şunu tutuklayın dese bizim Erdoğan zaten hizmetçi gibi yapıyor dediğini. Ülke batıyor. Avrupa'ya kaçın!
Normalde suç, ama hak etmiyor. Bu ülke de şule çet'in Rabia Naz'ın katilleri hala dışarıda serbest dolanıyorlarken, bu kadının tivitten 7 yıl alması , birilerinin rahatsız olmasından dolayıdır. Bizim ülkede adalet, emmioğlu adaletidir.
7 yıl uzun emıııdeeeeee nasull uzunnnn 7x365 yandı devreler daha ılk 1 ay yalvaracaskın cıkarın benı dıye 5 aydan sonra alısma 1 yıl sonra klasık evınmıs gelıcek su dakıakdan sonra 3 un 1 ını almıs bulunuyorsun pucca afıyet olsun brommm
Umrumda değil. Çocuğunu düşünen insan "hangi uyuşturucuyu tercih ederdiniz" şeklinde tweet atmazdı. Resmen teşvik edercesine... Fenomen olacağız diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar.
Çok saçma haketmiyor tabi ki bu ülke de bütün pislik insanlar dışarda elini kolunu sallayarak geziyor! Ne yapmış sanki 7 yıl hapis cezası alacak kadar Ülke de adalet yok gerçi çokta şaşırmamak lazım.
Hayır haketmedi adaletin geldiği noktaya bakar mısınız? Torbacıya o kadar ceza verilmiyor bu ülke de yazık gerçekten adalet bir gün herkes için lazım olucak
Ceza almasi gerekenler almıyor (tecavüzcü tacizci katil ) Almamasi gerekenlerde alıyor (Eleştiri yapan hakkini savunan vb. ) bu durum beni şaşırtmıyor artık
Saçmalıklar dünyası. Devlet tabi sözde escobar çok kötü biri bitti geçti şimdi devlet olarak onun ismini bile geçirmeyelim kafasında ama Escobar bazı haklar arasında halen seviliyor.
Daha beter olmasi dilegiyle. Sanal ortamda inanilmaz igrenclikler var. Ozellikle bazi Youtuberlar kendini aşmiş. Daha agir cezalarin gelmesi dilegiyle.
Ezhelede böyle yapılmıştı ne bekliyodunuz ki cidden o çocuğa yazık 8 yaşına kadar annesini görmeden mi büyüyecek bir cümle için yazıklar olsun gerçekten
Bu kadının gördüğüm bir kaç twitinde biraz aşırıya kaçmış olabilir. Arada saçmaladığının kendiside farkında. Şaka yollu bile olsa uyuşturucunun özendirilmesine ve mizah malzemesi olarak kullanılmasına karşıyım. Cezayı haketmiş midir? Belki.. Ama hakettiği ceza 7 yıl kesinlikle olamaz.(yaptığı şeyin bilincinde olduğunu sanmıyorum.)
Adam akıllı, güzelliğe teşvik eden bir tane twiti yok. seks, uyuşturucu, bağımlılık vs vs çoğunluğu bu şekilde. Belki ceza çok ağır ama bu tür fenomenlerin de gözü korkacaktır eminim.
Twitter yazilari binlerce insanin basini yakti.. bu twitter iyi bir sey degil.. ve yine binlerce insan mahkemelik oldu.. hakaret edenler ,. edilenler onbinlerce.. yazik hakikaten..
Tanımadığım bir kadın fakat akıl alır bir ceza değil. Bu ülke de katiller, tecavüzcüler elini kolunu sallaya sallaya geziyor, bir tweete bu ceza saçma, yazık..
Ve kenar mahalleler birer uyuşturucu madeniyken , tek sorun mikrofonda bahsettiğim maddeler mi? S. ktir et bana birazcık adrenalin gerek , biraz amfetamin birazcık da hap ve bali ! Jagged
Kendisini tanımıyorum ama üzücü haber. Khalifayı getirtip konser verdirten kişiler de uyuşturucuya özendirme suçundan yargılansın o zaman adamın sonuçta uyuşturucu olmayan şarkısı yok. Ama Ceg de hapis cezası alacak uyuşturucuya özendirme suçundan. Hapis cezası almasına bişey demiyorum ama rap sokağı anlatır , rap şarkıda uyuşturucu varsa sokakları temizlemeleri lazım rap şarkılarını ve rapçileri değil. Puccanın durumu da aynı , narcosu izlettirmeyin madem ceza verecekseniz.
Bir maddenin satışının yapılmasına müsade edeceksin, her hangi bir şekilde sosyal medyayla işi gücü olmayan hatta mümkünse okuma yazması bile zayıf olan gençler zehirleniyor olacak ne ocaklar sönüyor olacak ama bir tweet yüzünden 7 yıl ceza vereceksin.. bunda bir gariplik yok ve kanunda madde açık öyle mi?
En İyi Cevaplar