Yıllardır interneti ve Sosyal Medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanıyorum. Bu zamana kadar bu arkadaşın attığı gibi ne bir Face durumu, ne Tweet, ne de benzeri bir şey yazmadım. Yani böyle şeyler yazınca ne oluyor, takipçi mi geliyor?
Hayır, bu arkadaşın yazdığı tek tweet bu değil, bunun gibi bir sürü var tweeti var, hepsi de ne hikmetse uyuşturucu ile ilgili. Kendisi de kafa güzel, çekmiş bir vaziyette bu tweetleri atıyordu muhakkak. Artık girdiği yerde de bu Tweet yeteneğini geliştirir, kağıt üstünde daha güzel şeyler yazar.
Uyuşturucuyu teşvik etmek suç olmalıdır. Oğlu İki çuval Uyuşturucuyla yakalanıp sonra aşiretiyle jandarma karakolunu basıp hem uyuşturucuyu hem oğlunu birlikte çıkaran AKP Van milletvekili hakkında bir işlem yapılmamışsa ve olay örtbas edilmemişse batsın bu dünya.
Uyuşturucu bir çok şarkıda ve filmde zaten özendirilen bişey. Neden onlara hapis yok... Şule çet davası sürekli erteleniyor. Hala adalet yerini bulmadı neden bu konuda hemen 7 yıl hapis verildi... Eğer adalet bu kadar hızlıysa Şule çet davasını neden erteleniyor... Ben Allah tan bu hakimlere akıl fikir ve vizdan istiyorum...
Abartmadınız mı sizce de ya? Kadının attığı tek tweet bu değil ve sadece uyuşturucu hakkında da yazmıyor zaten, ki sadece uyuşturucudan ceza almış olsa bile gayet yasalarda yazan ve gereken ceza bu. Hakimin yanlış veya adaletsiz karar verdiği falan yok, çünkü kadının hak ettiği şey bu. bir salın artık şu konuyu ya.
Kanunun oyle oldugunu biliyorum, fikir ifade ozgurlugu, saka yapabilme ozgyrlugu ya herkes icin olmali ya da komple olmamalidir. Tam tersi oldugu takdirde inanılmaz keyfi, suistimale acik, belli bir grubun hassasiyetlerini gozetecek sekilde zorbalık yapmak demektir bu, ki kadin solcu oldugundan sebebi de acik.
Kendini ifade etmek ya da şaka, bir başkasına zarar verebilecek nitelikteyse bu özgürlük değildir ve burada söz konusu olan şey uyuşturucu. Bildiğim kadarıyla da ceza uygulanan tweet görselde paylasilan değil, ilk kez uyuşturucu kullanacak olsaniz hangilerini kullanirdiniz şeklinde bir tweet. Ve böyle bir tweetin ne gibi şeylere yol açacağı tahmin edilebilir ve kanundaki şarta da gayet uyuyor. E şikayet edildiyse işlem de uygulanması gerekiyor, ne yapabilirler? "Sadece bir tweetten uyuşturucuya mı başlanır, kendi akılları yok mu?" diye de düşünülebilir, bu da ailenin çocuğa verdiği eğitimle alakalı az çok ama evet, kendi aklını kullanamayan insanlar, gençler de var ve adı üstünde 'teşvik'. Kimileri için örnek alınabilecek yanıtlarla dolu bir tweet ve düşünsene bir gencin bu sebeple uyuşturucuya başladığını ve bağımlı olduğunu, uyuşturucudan bahsediyoruz basit bir şeyden değil. Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.
eee ne var canım çocuklar ölmesin diye kucağında bebekle cezaevine giren Ayşe öğretmen vardı. Bir tarafta da oluk oluk kan akıtacağız diyen sedat vardı. Hakkında işlem bile yapılmadı.
la barız kokocu karı neyı anlamadınız zengınım para cok asılıyorum dıyor emnıyette almıs ıcerı atla deve degıl yesın 7 yıl kendıne gelır ahahahahhaa la madem ıcıyorsun ne dıye yazıyorsun kamıl :S:SD:D:SD ayrıca her turlu kımyasal ve sıgara dahıl herseye karsıyız!!! yasasın saglıklı vucutlar yasasın yesılay yasasın dumansız hava sahası agaaaaa
O twit bu twit değil yalnız. Söz konusu twit tam olarak şöyle, “bir uyuşturucu kullanma hakkınız olsaydı hangisini kullanırdınız?” Alenen uyuşturucuya özendirmektir bu. Ayrıca bu kadının Twitter hesabı hep esrar, kokain, uyuşturucu üzerine, nasıl bunu meşrulaştırıyorsunuz anlamıyorum?
Netflix salt bir film dizi kanalı değil... aptallaştırma sadık köpek yetiştirme kanalıdır. Netflix kurucuları o kanalı para kazanmak için kurmadı algı yönlendirmesi yaparak uyuşuk beyinler yaratmak için kurdu.
saçma sapan bir yargılama. torbacılar bile o kadar ceza almıyor. tecavüz ülkeye ihanet darp hırsızlık dolandırıcılık gibi suçların bile önüne geçti düşünce suçları :/
Günümüzde internet kullanım yaşının çok küçük olduğunu düşünürsek ve bu küçük çocuklarında bunları örnek aldığını düşünürsek bence çok yerinde bir karar. Ayrıca sadece bir tweet yüzündende verilmemiştir bu karar.
sadece para cezası gayet caydırıcı bir ceza olurdu zaten, 5.5 yıl hapis cezası çok abartı. Şu tweeti bilmeyen kalmadı, bir anlamı yok şu an verilen hapis cezasının.
ey gerizekalılar, hakim savcı narcos marcos dinlemez götünüzden kan alır, şu yazıya bak, sosyal medyada birşey yazarken dikkatli olacaksınız sonra zırlarsınız öyle
En İyi Cevaplar