Sanatı para için yapıyorlar, kazandıktan sonra da para bolluğundan sanatı bırakıyorlar. Sanatçı olmayana fakirlikte zenginlikte yaramıyor, her türlü sanatın içine ediyorlar.
Dünyamızda vardır ama hep tanınmamış kişilerdir. Tanınan insanları sanatçı göremiyorum nedense. Hep reklam, talk show, sosyal medya vs var bu devirde
Kendisini hiç duymadım ve araştırmadım ama güzel bir konuya parmak basmış. "Sanat, ekmek peşinde koşarsa, alçalır" demisinin sebebi aslında "Sanatın" ne kadar önemli ve güzel olduğunu vurgulamak istemiş. Sanata hakettiği değerin verilmesi ve verilmediği takdirde, ne olacağını en açık şekilde belirmiş.
Sanati sanat icin yapan sanatcilar da var ama yasam mucadelesinin basladigi yerde sanat geri planda kalir. Aristophanesin yasadigi donemde yasam mucadelesi ya da zorluk olmadigi icin sadece o donem adina haklidir. Gunumuz icin pek anlam ifade etmez bu cumle.
Hayir yok hersey yaptigi seyden snra para pesinde Aldigi paraya gire beynini calistiriyor adamalr Ne kadr para o kadr resim o kadr sarki o kadar istisare..
Şu an hayatta olanlardan sanatçı diyebileceğimiz, Zülfü Livaneli, Haluk Levent, Paul Dwyer gibileri var bence. Diğerleri sanatçıdan çok zanaatçılık yapıyor.
İlk fotoya aşık oldum😍 Tabii ki de var sanatçılarımız, bu sözü biliyordum daha önceden Aristophanes abimiz doğru demiş fakat bizim de ekmek paramız ne yapcan:D
En İyi Cevaplar