Sanatçıyı sanat yapan yaptığı sanat değildir aslında. Sanat ruhtur, içinde sanat ruhu olmayan kimse sanat yapamaz, sanatçı olamaz. Günümüzde ise sözde sanatçıların sanat diye yutturmaya çalıştıkları şeylere sadece gülüyorum. Sanat toplum adına yapılan faydalı bir iştir. Ruhunu bütün samimiyetle insanlık adına, bağlı olduğun toplum adına ortaya koymalı. Sanatı icra edecek kişi ise topluma önderlik edebilecek nitelikte "Sanatçı" diye sınıflandırdığımız insanlardır. Fakat bunların örneği ülkemizde hatta dünyada yok denecek kadar azdır.
#SelamGençlik 🦄🍀⭐🌺🍏💛🔥☀️🌻🐝🥥💋🍒❤️❤️👀 Bana göre ne kadar fedakarlık yaparak, ne denli "adanarak" bir konuda eser üretildiğinin hiçbir önemi kalmadı. İnsanlar sadece haz ve konfor odaklı yaşamanın sırrı için savaşıyor gibiler. Sanatçı sanat yapıyor diye değil o sanatla meşgulken ne denli zekice hareket ederek kendisine ve eserine karşılık/cevap/tepki almayı başarıyorsa o derece büyük bir sanatkâr. Bunun kavgası tüm sanatçılar arasında mevcuttur da, bence mevzu çağımızın düşünüş tarzıyla alakalı. Yoksa biri der ki ben hayatımı feda ederek şu sanat alanında kendimi adamak istiyorum, diğeri de bu tabloyu daha çok satmak için nasıl bir strateji geliştirsem? Sonuçta sanat ruhların ve zihinlerin oyun parkı gibi. Herkes hür, herkes naparsa yapsın. Ben cem yılmaz ile benzer ekoldenim o ayrı tabi😂😂😂😂
Sanatçıyı sanatçı yapan; yeteneği, yaratıcılığı, özgünlüğü, farklılığı, sanata gösterdiği sevgi ve hassasiyetidir. Alanında biraz bilgisi olana üstad, sanatın herhangi bir alanıyla ilgilenene de sanatçı denmez benim için. Bu uzun bir yol ve büyük bir emek gerektiren süreçtir.
Sanatçının ruhu ne kadar derin ve inceyse yapmış olduğu eserlerine de bunu yansıtıyor ister istemez. Bu yüzden sanatçının eserleri onun ruhunu temsil eder. Ve bende sanatçıyı sanatçı yapan şey onun eseridir. İnsanlara kendini sözlerle anlatamadığı için ruhunu tuvale, mermere, kağıda dökmüştür.