Soyunmak cesaret gösterisi midir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sanatın soyunma olduğunu düşünen bir zihniyetin sanat adına daha çoook yol katetmesi gerekir. Niye soyunuyorsuz ya! Sanat deyince akla tek gelen bu mu? Yazın ürünleri yok mu, vitral, nakkaş, ebru ve hat gibi şeyler yok mu? İş bir soyunmaya mı kaldı. Soyununcaya kadar neden japonların yaptığı gibi harkulade binalar yapmıyoruz. Adam bir bina yapmış, dışına öyle bir boya sistemi kurmuş ki, güneşin açısına göre binanın şekli her saat farklı görünüyor. Sabahleyin bina iç bükey konveks gibi dururken öğlen dikdörtgen şeklinde gözüküyor. İkindi olunca bir de bakmışsın şişman bir adam gibi duruyor. Al sana sanatın kralı. Biz niye soyunmaya takılıp kaldık.
Sonra insanlık nereye gidiyor oluyor. Neden böyle oluyor.
Sanat soyunma değil. Daha doğrusu insanin kendi vücudunu tenini sergilemesi bir iş olamaz kaldi ki adı sanat olsun.
Ben ne tasvir ediyorum ne onaylıyor nede doğru buluyorum. Bu ölene kadar değişmeyecek fikrim ve zikrimdir.
kim demiş avrupa insanı medeni?
ne edep var ne haya, çırılçıplak bedeni!
eğer medeniyet açıp saçmaksa bedeni;
desenize hayvanlar bizden daha medeni!
-Mehmet Akif
Hayatimda duydugum en sacma soru ille sizin dediginiz gibi seyleri mi yapmali sanatci olmak icin sanatci en once insan olmali ve insan olmak icin namuslu olmali bence
Cevap
96Cevap
Nedense aklıma NFK geldi. Diyor ki :
Sanat için soyunana alkış tutan eller neden kapana zulm eder?
Bazıları sanat mesleğine aşık her şeyi yaparlar onları eleştirmek benim işim değil yalnız bence sanatın da bir sınırı olmalı.
Twitter
1979 yılında o zamanlar henüz pek tanınmamış olan performans sanatçısı Marina Abramovic, gösteri sanatları tarihinin en unutulmaz, en konuşulan ve belki de en korkunç gösterilerinden birini gerçekleştirdi. Rhythm 0 adını verdiği bu gösteride, yaptığı şey aslında çok basitti. Olduğu yerde sabit durmak. Bunun yanı sıra gösteriyi izlemeye gelenlerin seçimine bırakılmış şekilde, bir masa üzerine birçok farklı eşya ve materyal yerleştirdi. Bu masada çiçekten çikolatalı keke, zincirden bıçağa kadar her türlü rastgele eşya bulunuyordu. Hatta masada bir mermi ve silah bile mevcuttu. Yani ziyaretçilerin iyiyle kötü arasında seçim yapma şansı vardı. Bu objeleri tüm ziyaretçiler istedikleri gibi kullanabileceklerdi.
İlk başlarda izleyiciler oldukça nazik ve iyi niyetliydi. Kimisi masadaki gülleri kadının eline veriyor, kimi ona kek yediriyor bazıları ise saçlarını okşuyor onunla tokalaşıyordu. Ancak aradan zaman geçtikçe ve performans uzadıkça işin rengi değişmeye başladı. İlk olarak izleyicilerden biri kadına hafif bir tokat attı. Abramovic’in gerçekten de, hiçbir reaksiyon vermediğini farkeden topluluktan bazıları kadına daha sert bir biçimde vurmaya başladı. Az önce kadının elini sıkan, ona gül uzatan insanlar karşılarında gerçekten savunmasız birinin olduğunu kavradıklarında şiddet eğilimi göstermeye başladılar. Ancak olaylar bununla da sınırla kalmadı.
Kalabalıktan bir kişi silahı alıp kadının alnına dayadı. Daha sonra kadının vererek silahı boynuna dayamasını sağlayacak bir biçimde yerleştirdi. Bazıları kalemlerle kadının alnına boynuna yazılar yazmaya başladılar. Bunların ardından tacizler başladı. Bazıları genç kadını sıkıştırıyor, kimi onu öpüyor kimi ise tükürüyordu! Sonunda kalabalık, kadının üzerindeki eşyaları makaslarla parçalayarak onu çırılçıplak bıraktı. Ancak bununla da yetinmediler.
Kalabalıktan biri kadının karnını bıçakla çizdi ve diğerleride bundan cesaret alarak onu takip etti. Elbiselerini parçaladıktan sonra, kadının her tarafını bıçaklarla çizmeye ve kadına belli belirsiz bıçağı batırmaya başladılar. Boyun kısmına çizik atarak kanamasını sağladıktan sonra burada kan emenler bile oldu. Bunun ardından kadını sağa sola cansız manken gibi taşıdılar bu esnada defalarca taciz ettikleri kadına, kalabalıktan bir adam masa üzerine yatırarak daha ileri gitmeye dahi teşebbüs etti!
Bir performans sanatından daha çok toplumsal bir deneye dönüşen bu olay, çoğunluğun birbirinden cesaret alarak içindeki kötülüğü kolayca ortaya çıkarabilmesine karşın, bu durumdan rahatsız olan iyi niyetli kişilerin aynı dayanışma cesareti gösterememesinin ya da bu konuda geç kalmasının nelere sebep olduğunu gözler önüne seriyordu.
6 saat sonunda performans sona erdiğinde Abramovic, tekrar hareket etmeye başladığında, kalabalık korkunç biriyle yüzleşmişcesine oradan kaçıştı. Az önce çekinmeden fenalık yaptıkları kişinin, tekrar bir birey formu kazanarak hareket etmesi kalabalığı dehşete düşürmüştü…
Öncelikle artık şu sanatın gerçek tanımını bilmeliyiz bence. Sanat bir şeyi estetik kaygı güderek maddiyat amacı olmadan ortaya bir eser koymaktır. Peki piyasada sanatçıyım diye gezen o bar benim şu kulüp senin diyenler kimdir onlarda para için şarkı söyleyen, dizide sinemada oynayan zanaatkardır üstüne çizerek söylüyorum. Zanaattır piyasadaki sanatçı diye adı altındakilerin yaptığı olay kesinlikle sanat değildir. Ama malesef sanat anlayışı bozulmuş ülkelerde topluma estetik olarak bir şeyler katmayı amaçlamayan sadece cebini ve egosunu kabartmaya çalışan kişilere sanatçı kimliği veriliyor. Sanat için bedenen soyunmana gerek yoktur sanat ruhla yapılır ruhların zaten giysisi olmaz o sebeple etraftaki sanatçı diye olması gerekenden fazla saygı bekleyenlere istediklerini vermiyorum ve gerçek bir sanatçı olmadıklarını da çok iyi biliyorum.
Klişe bir söz
Sanat soyunmayı gerektiren bir iş değil.
Soyunmak
kişinin inancı ve ahlakı ile ilgilidir
picasso mu sanatçı değildi? yoksa michalengo mu? ya da rahmetli kemal sunal mı? hulusi kentmen mi? müzeyyen senar da mı? yahu bu soyunma furyasını anlamıyorum gerçekten anlayamıyorum. soyunmayınca sanat yapılmıyor mu dicem ama nedense hep sanatçılar soyunuyor demekki soyunmadan önce sanatçı olunmak şartmış. ohalde ne bu çıplak pozun amacı?
Gerçekten çok doğru yazmiasin.
Sonuna kadar kariliyorum
teşekkür ederim 👍🏻 aynı fikirde birilerinin olması güzel ☺️
Senaryo gereği soyunması topluma katkı sağlayacak ta soyunmuyorsa rolü başkası kapar.
Sonuç berbat bir filmin içinde vücudunu gösteren birisi.
Oysa bir Nicole Kidman var, eyes wide shut filmi var, bir Stanley Kubrick var. Örnek çok Emmanuelle Sylvia Kristel...
Sanat için soyundum diyenlerin herkesin samimiyetine inanmıyorum. Sanat için soyundum diyorsa bir duygu, durum betimlemesi için zorunluluk taşıyorsa illa ki öyle olacak. Ama yatakta ki sevişme sahnesinin sanatsal ne değeri olabilir veya duştan çıkarken ki çıplak halin.
Göz önünde olan bir sanatçı olarak bu yanlış anlaşılmayı düzeltme ihtiyacı hissettim. Eğer gelen projenin niteliği gerçekten soyunmamızı gerektiriyorsa soyunuruz, ancak sırf pirim (gündem) için soyunuluyorsa bunu yapan kişide, gerektiğinde yapmayan kadar sanata uzaktır.
Soyunmak daha çok bir kalıp gibi. Sanata gönlünü verir misini biraz uçtan yorumlamak. Sanat bambaşka bir dünyadır. Bir nevi tercih ile ilgili yani. Tabii kişinin özgüveni ya da inancı ile de bağlantısı vardır.
Sanat için soyunanlar diye birşey yok zaten. Soyunanlar kendini sanatçı sanıyor. Asıl GİYİNİK insanlar sanatçıdır.
SOYUNANLAR... ehh hadi söylemeyecem. Ayıp mayıp olur. Öhöööm... P... no Yıldızıdır 😂 öhööömm!
En büyük sanatçılar genelevlerde diyebilir miyiz? Sanatçı soyunan kadın değil, onu resmeden kişidir yani obje gibi kullanan!! yani çıplaklıkla sanatın hiç bir alakası yok.
Sanat için soyunmak diye bir şey yok. Benim ahlak anlayışıma ters. Da vinci çıplak poz mu vermiş, mona lisayı çizmek için birlikte mi olmuş? Gayet de usta efsane bir sanatçı. İnsanlar anlayışlarını değiştirsinler. Soyunmak sadece prim yaptırır.
Soyunmak sanatla ilgili değil dizi ve filmlerde tamamem reyting izlenme için yapılıyor. Soyunmayan sanatçi değildir diyenlerin akıllarını bir sorgulaması lazım.
Yine sanatçıdır, soyunan mesleğini her şeyin önüne koyuyor. Gerçek hayatta çıplaklık, cinsellik olduğu gibi filmlerde ya da diğer sanat dallarında da olabilir.
Soyunmayan sanatçı değildir ifadesi hayatımda duyduğum en saçma yorum diyebilirim sanat duygularını nasıl ifade ediyorsan etmek istiyorsan o şekilde ifade edebileceğin sınırlaması olmayan bir aktivite diye düşünüyorum
Sanat demek soyunmak demek değil soyunmadanda sanat yapıla bilir. Bir sürü ressam var çok önemli ses sanatçıları var vs adını bilmediğim bir sürü sanat dalı var soyunmak insan bedenini metalaştırmak ve değersizleştirmekten başka birşey değil
Sanat sadece soyunmak değildir. Fakat sanat için soyunurum. Soyunmakta gerekir zaten
Soyunmak sanat olsaydı tüm oskar ödüllerini p. orno filimleri ve p. orno yıldızları alırdı yönetmenleri de unutmamak lazım
Sacma. görsel sanatlarda mizansen nasılsa sanatçı onu uygular, resmi çizen ressam soyunmuyo diye sanatçı değil diyemezsin
Tam aksine gerçek bir sanatçıdır. Dişiliğini masturbasyon malzemesi yapmadan sanat yapabilmenin peşine düşmüş kaliteli insandır.
iyi bir aktris/aktör bu tür şeylere takılmaz.
yalnız, sanat için soyunmak diyorlar da, ben oyuncuları sanatçıdan saymıyorum.
Sanat icin soyunmak diye bir sey yoktur. Amac meşhur olmak ve iyi para kazanmaktir.. Kısacası teşhircilik.
Sanat yapmak için illa soyunmaya ya da başka o tarz şeyler yapmaya gerek yok ki amma sadece sanat, para içindir anlayışını benimsediyse orası ayrı tabi :D
Olurmu öyle şey. sanat dediğin sanatsal yönden eleştirilmeli. cinsel yönden değil
Soyunmak cesaret gösterisiyse herkes banyoda cesaretlidir -.-
tercih meselesi sanatın net bir tanımı yok haliyle neyi sanat saydığınında :)
Sanat için soyunmak diye bir şey yok. Sanat için soyunmaya gerek yok. O para, ün vs. içindir
"çıplaklık" sanatsa eğer, ben resmi bırakıyorum arkadaş.
O zaman coni Sins kral bir sanatçı bu mantığa göre 😄
Nü eser sanat olabilir ancak nude model sanatçı değil. Yeterince net sanırım.
Ben soyunurum sanat icin boxer la😁 bir bayan ana dan dogma soyun sa bu na sanat denmez🔞
sanatçıların belli prensipleri olabilir. Bu onların sanatcı işiliğinden bir sey götürmez
Sanat sadece soyunmakla mı oluyor? Sonra biz neden gelişemiyoruz.
Bahanesi soyunmaksa insanin meslege gerek yok yani...
Çıplaklığın sanatla bağlantısı var mı bilmiyorum. Bence gerek yok bu kadarına.
Sanatçı olmak için soyunmak gerekiyorsa en büyük sanatçı şahin k 😂😂😂
Sanatı nedense insanlar kendi sapkınlıklarına bir çeşit bahane gibi kullanıyor bence. Sanat demek çıplaklık değildir. Bu saçmalıktan ve sığ düşünceden başka bir şey değil bence.
Türkan Şoray sanatçı değil mi... Sanat soyunmak değildir .
Hayir sanatçıdır bence sanatçının illa soyunması gerekmez bana gore
Soyunan da soyunman da değildir...
Sanat bununla anlaşılmaz..
Sanat için soyunmayı saçma buluyorum soyunmadan da sanat oluyor
Tercih meselesidir ben sanat için falan soyunan biri değilim ama soyunana da bir şey diyemem
ben sanat için olmasada soyunurum evlenmeden olmaz diyip göstermeye meraklı olan kızlardanım bide eskortum
İsteyen soyunur isteyen soyunmaz kendi kararı yine de aldığı karar ne olursa olsun sanatla uğraştığı müddetçe sanatçıdır.
Üstat NFK sözü gelir akıllara
Açmaksa Bedeni Olmaksa Medeni,
Desene Hayvanlar Dahada Medeni...
Sanat için kendini adayan bir insanın bunu yapması normal abartılması çok saçma
Bişey de eksik kal be neyse nedemiştik sanat sanat Çıplaklık sanat olsaydı, Afrika’daki bütün çıplaklar sanatçı olurdu! Afrika’daki çıplaklar açlıktan, gelişmiş ülkelerdeki çıplaklık ise sanattan sayılıyor... ‘Kral çıplak’ diyen o cesur ve masum çocuğu arıyoruz...
@FuryDeadpoolxXx91 yalnız ben herkes soyunsun demiyorum isteyen bunu yapabilir diyorum ilk önce git anlamanı geliştir ve ilişme bana öanyak mısın nesin kaç oldu
@İremozges Gelmicen sandım Sen karşıma ciktın bir de hakaret sana yakışyormu sonuc bur da sanat konuşyoruz dimi arkadaslar
😊😊
Tamda buldun bu soruyu soracağın ortaçağ karanlığına gömülmüş ülke insanlarını...
Bu soru bizi çok aşar, yenisini sor bence
Alakası yok. Taylor Swift de hiç soyunmadi ama dünya onu dinliyor. Çok da başarılı bir şarkıcı.
Sanatçi kendi sınırlarini cizer , soyunmak ya da soyunmamakla alakasi yok sanatın
Çıplaklık bir sanattır dediğimde beni linç etmişti çoğu bağnaz
İnsanoglunun suursuzca gelistirdigi bir ahlak anlayisi nedeniyle günümüzde çiplaklik erotizm, ponografi, iffetsizlikle esdeger olmustur. halbuki unutmayalim ki insan çiplak dogar. çiplaklik dogalliktir. dünyadaki ilk halimiz en masum halimizdir.
Her sanatçı sanatçı mıdır? Sanatçı nedir, kimdir? Soruları sorulup üzerine bu sorulsa daha iyi olurdu.
Soyunmayanı da makbuldür, kendi tercihidir ancak ne ürettiğine bağlı...
Ne alaka şimdiye kadar kaç tane başarılı sanatçı sonuyundu bana söyler misin? Belki yüzde 5şi...
Rus kızları sanat için soyunuyor...
Türk kızları sanat için soyunmuyor..
Çiplak görmediğiniz halde mükemmel olan oyuncular yok mu
Hayır öyle bir şey yoktur. İş ne gerektirirse o vardır.
Ne sanatı mk okadar parayı görünce indiriyorlar donu
İşin ucunda para olmasa kaç tanesi soyunur sence?
O zaman brazzers sanatın en yoğun olduğu yer :D
Bu olayları sanata baglamak bıraz sacma yapılabılır ancak sanat demek komık
Filmlerdeki çıplak sahneler olmasa filmler neye yarar?
Hayır sanatçılığın soyunma ile alakası yoktur.
Orspuluğa kılıf uydurmak sadece
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar