Benim gördüğüm kadınlar çok sorgulayıcı, öğrenmeye daha açık ve meraklı. Ama sinema, kitap, bilim, müzik gibi farklı alanlarda yani çok yönlü konularda da erkekler daha başarılı gibi. Sizce?
Kadınlar daha çok okuyor, soruyor ve sorguluyor.
Erkekler kadınlardan daha çok entelektüel birikime sahip.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce kadınlar mı erkekler mi entelektüel anlamda kendini daha çok geliştiriyor?
Haklısın erkekler diyorum ben örnek vereyim kendi hayatımdan Benim dedem 70 yaşında ilkokul mezunu olan bir zeytinci. Geçmişinde şehirler arası şöförlük yapmış. Kamyonculuk yapmış. Anneannem ise ilkokul terktir. Dedem her gün eline bir gazete alır okur. Haber dinler. Bulmaca çözer ve hiç takılmaz. hepsini çözer kimseye de sormadan çözer. Evde dizi mizi bakmaz. Belgesel izler. Spor müsabakaları izler. Güreş olur futbol basketbol boks falan. Açık oturum izler. Anneannem sadece dizi izler bunları açtığı için dedeme sürekli kızar. Anneannem ilahi dinler dedem ilahi+Türk halk müziği, Türk sanat müziği dinler. Annemle babama geleyim. Annem 7. sınıf terk babam lise mezunu. Annem sabah akşam Türk filmi izler. Haber maber ülkede ne olmuş olmamış hiç umrunda olmaz. Babam belgesel izler. Açık oturum izler. İzlediği belgeseller için kozmik uzay belgeselleri de vardır. Haber izler. cep telefonundan gündemi takip eder. Neye ne kadar vergi verilir bilir. Film zevki de güzeldir. Bilim kurgu sever. Tarihi filmleri tarih belgeselleri izler annem her seferinde babamla bunlar yüzünden kavga eder. Ben de bütün zevklerimle babama çektim Müzik zevkim de ona çekti. Barış Manço, Ruhi Su, Cem Karaca, Kıraç ve daha bir sürü. Kadınlar kör cahil kör cahil kimse kusura bakmasın. Bunun aynısı günümüz kadınları için de geçerli.
4 sene devlet yurdunda kaldım. Yemekhanede sürekli Giyim/stil yarışmaları, diziler, Müge Anlı, Şarkı programları vardı. Haber açılmazdı. Ülkedeki bir sorunun tartışıldığı programlar açılmazdı izlemezlerdi. Şehit haberi çıksa bile o kanal değiştirip Serdar Ortaç açarlardı orrrospular. Akılları bir çoğunun makyaj giyim sevgili başka bir boka basmazdı.
Herkesin okuyup ilgilendiği alanlar farklı. Herkes sorgular. Sorgular ama herkes doğru soruları sormaz. İnsanlar bunu sormayı hata yaparak öğrenirler. Kadınlar biraz daha duyguyla ruh derinliklerine inebiliyor özel çaba harcayıp analize yoğunlaşıyor bu sağlıklı kadınlarda olan bir yetenek, bunu ince ruhlu erkekler de yapıyor hem kendine hem etrafına faydası olması için. Bence bu anket kaldırılmalı. Çünkü her insan farklı. Son olarak şunu diyebilirim ki kendini yeterli gören insan kendini geri çeker.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Iki cinsiyet içinde ayrı ayrı söyleyecek çok şey var ama o kadar uzun yazacak ne dermanım var nede yazının okuyacak insan kitlesine olan inancım bir Bence çerçevesinde yazmak daha doğru olur kanımca ama soruma yönelik hareket edersem... sana katılıyorum. Kadınalar beyin işlevlerine göre biz erkeklerden çok daha yönlü hareket ettiği için insan türü içinde kadın cinsi erkeğe göre daha entelektüel toplum içinde erkek ön planda olduğu için kadın kendini somut olarak gösteremiyor içten içe erkekten daha iyidir ama biz insanlar o kadar güzel yaratıldık ki kadını ve erkeği keşfettikçe şaşırıyor ve bir tebessüm beliriyor bende... kadın ve erkek olarak bizler birbirimizi tamamlayan cinsleriz.. bahsettiğiniz konu toplum yapısı ile doğru orantılı olduğundan dolayı söylenecek çok şey var tek bir madde ile açıklamak bizlere ve sizlere haksızlık olur
Tabii ki biz erkekler bu konuda daha iyiyiz. Çünkü biçilen toplumsal roller etkili. Kadın, bizde vizyonsuz; tamamen zengin koca bulup onun parasını yemeye odaklanmıştır. Bunu inkâr etse de, subliminal olarak bu ona işlemiştir. Erkek ise para kazanmak, üremek, kendini geliştirmek durumundadır. Dolayısıyla daha çok okuma, daha çok para kazanma mecburiyetindedir.
Ayrıca istatiksel olarak da dünya mucitlerine bakarsanız erkekler domine etmiştir. Marie Curie harici tane kadın bilim insanı yoktur. Isaac Newton, Albert Einstein, Nikola Tesla, Michael Faraday... Bunlar insanlığa yön vermişlerdir.
Objektif bir yorum yapacağım. Eğer konuyu sadece türkiye bağlamına ele alırsak, kadınlarda erkeklerde aynı hiç bir farklılık yok. Fakat şöyle bir sorun var. Türkiye gibi birçok geri kalmışlıkla boğuşan ülkede, kadınlara malesef toplumsal bir baskı var. Buda kadınların gelişemediği gibi bir yanılsama oluşturuyor. Fakat aynı şartlar kadınlarada sağlansa durum ne olurdu bilemem, zaten aynı baskı dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile halen daha mevcut, işte bu baskılar kadının okumasını ve sorgulamasını bile etkiliyor. Eğer böyle olmasa halen daha kendisine köpek kadar değer vermeyen dogmatik düşüncelere ve tabulara tapan kadınlar olmazdı. Stocholm sendromu bu durumun bilimsel en büyük kanıtı, yani bir süre sonrağa gerçeği inanç derecesinde hem erkekler hemde kadınlar kabulleniyor. Ve değişim için bir çaba sarfetmiyor.
Erkekler mantıksal düşünür kadın daha çok ezberler bunun sebebi kadınların feminen enerji ve duygularla hareket etmesidir biz erkekler daha çok mantıkla hareket ederiz bu yüzden okuyan erkekler kadına göre daha iyidir. sebep budur. Ama feminen şekilde düşünmeyen işin mantığını da kavrayan kadınlar vardır geneli duygusal düşünür bu yüzden duygu mantık dengesinde bilgiyi özümseyen insanlar daha entellektüel diyebiliriz. ayrım yapmak istemem ama genelde biz erkekler bu konuda daha iyiyiz. kadınların kadınlardan değilde erkeklerden tavsiye almaya başlayınca mantığını geliştiriyor mantıkla duygu dengeleniyor. entellektüel bilmek değil evreni anlamak okudğunu anlamadan önce mevzuyu çözmek bu da düşünceyle oluyor. düşüncede bilgi evreni anlamaktan geçer. okuduğunuz şeylerin çoğu evrende gözlem yoluyla yazılmış şeylerdir okumadan önce iyi gözlemci olmanız şart ki anlayasınız.
kadını erkeği yok birisi aşağı doğu örneğini vermiş doğuda kızlar okutulmuyor ama erkekler filozof mu oluyor kardeşim hadi bunu geçtim ee kızları okutmayan zihniyette erkeğin ataerkil zihniyeti ben böyle zihniyeti olan birilerine kesseniz entelektüel yorumu yapamam yani akıl var mantık var.. saçmalamayın bunun kadını erkeği yok geçen yine buna benzer soru sorulmuştu. bu iş cinsiyetle alakalı değil... ama şunu bilirim şunu söylerim ülkemizde entelektüel sayısı gerçekten çok az. bu yüzden cinsiyete bakmaya gerek yok. ha çok entelektüellik fazladır atıyorum kültür seviyesi çok çok yüksektir o zaman bu soruyu sorun deyin ki biz çok kültürlü bir ülkeyiz kadın erkek demeden ama sizce hangimiz daha fazla? bu soru o zaman sorulur ama zaten saçma sapan zihniyetlerin yaşadığı bir ülkede bu soru yanlış olmuş bence. Not: kimseye hakaret etmiyorum bu yazdıklarımla, kimse bu yazdıklarımı kişisel algılayıp üzerime yürümeye kalkmasın çünkü saçma bir tartışma olur. yarası olan gocunsun hadi eyvallah.
Bu siteye gore konusursak entellektüel anlamda yuksek yerlerde olan cok cok az kiza rastladim. Bir çoğu dar ufuklu ve kultursuz, moda magazin guzellik ucgeninden disari cikamayan tipler. Cok kulturlu kisilerde tanidim sitede ama dedigim gibi sayica az. Ayrica erkek ve kadin bakis acisi farkli oldugundan sorguladiklari olaylarda farkli oluyor. Kadinlar ya da erkekler daha iyidir demek zor olsa da erkekleri secicem çünkü bu zamana kadar muhabbetim olan entellektüel kadinlarda gordugum gunluk hayat konusunda bilgisiz olmalari. Fark varsa eğer o da bundan kaynaklaniyor.
Bir kadın olarak maalesef erkekleri işaretledim... Çevremdeki kadınlara dayanarak bu yargıya vardım zira etrafımdaki hemen hemen tüm hemcinslerimin gündelik sorunları; saçları, makyajları, giysileri, erkek arkadaşları ve diğer kadınlardaki bu saydığım şeylerin kıyaslaması...
Malesef Türkiyede ki pek çok kadın , çoğu konuda erkeklerden daha dar zihniyette , bir erkekle oturup her konuda sohbet edebilirken , her kadınla her konuda sohbet edemiyorum. Halen beyni yüzyıl öncesinde kalmış ve kendini geliştirmek için hiç bir çaba sarfetmeyen kadın çok var malesef.. Peki çocuğu sorulduğunda cevap ne;kocam var evlendin çoluğum çocuğum var ne gerek var diyorlar..
bu anket asla gerçeği yansıtmıyor. Ben yıllarca üniversite okudum gerek eğitim hayatımda gerek özel gerek iş , gerek spor yaşantımda yeterli düzeyde kültürel birikime sahip olan , entellektüel kadın çok çok az gördüm. yani şöyle diyeyim 100 tane entellektüel erkek tanımışsam , en fazla 7,8 tane donanımlı kadın tanıdım ki onların çoğu da üniversite hocalarımdır.
Sinema kitap bilim müzik gibi farklı alanlarda erkekler daha başarılıysa kadınlar nasıl daha entellektüel olabilir benim gördüğüm kadarıyla bayanlar derslerinde ve iş hayatında daha başarılı fakat entellektüellik sorgulama vs bence bayanların en zayıf olduğu konu bir kere doğru düzgün siyaset bileni zor bulunur mesela
Erkekler bilgi acisindan kadinlara gore daha entellektuel, daha birikimli denilebilecek seviyede olan insanlardir. Cunku erkeklerin icinde savasma gucu, savasma iradesi, merak duygusu mutlaka kadinlardan daha ustun olan bir meziyettir. Bunu ispat etmekte oldukca kolay bir olgudur. Mesela sadece dunyadaki kitap okuma oraninin erkeklere ve kadinlara oranina bakin , eger bu oranlari gorurseniz kim daha entellektuel kim daha cahil onu ayirt edebilirsiniz.
Gözlemlerime göre, kadınlar daha çok aşk-gerilim-entrika türündeki roman tarzında kitapları okuyorlar. Erkekler ise daha bilimsel ve entelektüel konularda okumaya eğimliler. Yani kadınların daha çok kitap okuyor olması onları daha entelektüel yapmaz. Bugün bilimsel ve entelektüel camiadaki yazarların %90'ına yakını erkek yazarlardan oluşur. Bu da erkeklerin bu konulara ne denli önem verdiklerini gösterir.
Kadınların öyle olmadıklarına eminim. Benim etrafımdaki karıların (yaklaşık 100 adet) çoğu aşk ve dedikodu peşinde. Var tabi birkaç tane aşmış. Erkeklerin sinema dizi ve oyun gibi aslında yine gereksiz şeylere merakı var. Sonuçta kadın erkek farketmez birkaç tane araştırmacı, sorgulayıcı entellektüel yapıya sahip insan var. Biz Türkiye'de yaşıyoruz kim dediğin gibi sanki. Soruna bakarsak erkekleri önde görüyorum.
Toplumda belli bir oranın üstünde felsefe ve mantık ilgisi ne yazık ki erkeklerde önde. Çok kültürlü kadınlar var fakat çoğu ataerkil toplumda ezilmiş. Dünya genelinde bile Analist türü kişilikteki erkek sayısı kadınlarınkinden daha yüksek. Bunun böyle olmamasını dilerdim, anlaşabildiğim daha çok kadın olmasını. Ama sayıları az olduğu gibi, kendilerini ifade edebildikleri ortamları da az.
Ha erkeklerin geneli çok mu medeni, entelektüel dersen hayır, kadınlarla erkeklerin büyük çoğu bundan nasibini almamış. Sadece alan erkekler birkaç tık daha sık görülüyor.
Kitapcilara girdigimde ben hep kadin sayisi daha fazladir. Ama okuduklari seylerin niteliginden emin degilim. Yani entelektuel donanim saglayacak kitaplar okuduklarindan supheliyim. Erkeklerde o da yok
Biliminsani lafina ben de alisamadim ne yalan soyliim :). Bilimci dense keske. Ne olursa olsun kadinlarimiz daha basarili isler cikarmaya basliyor. Cayor cayir makaleler falan yaziyorlar.
Bunun cinsiyeti yoktur ancak erkeklerin doğuştan yeterli görüldüğü toplumlarda erkekler kendilerini geliştirme ihtiyacı duymaz ama kadınlar bu durumu aşmak için sürekli kendilerini geliştirmek zorundadırlar. Yani bilinmesi gereken şu ki bir cinsel organ kişiyi yeterli kılmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar kendini geliştirmeye, araştırmaya, sorun çözmeye erkeklerden daha fazla önem verirler. Kadınlar gün içerisinde bazı önemsiz işleri mecburen yapmak zorunda kalırlar. Çocukları doktorra götürmek, kursa götürmek, beklemekvs. derken bu zmanlarda kitap okurlar. Erkekler daha dışa dönüktür. Eğlenceyi daha çok tercih ederler. Kadınlar da kitaba yönelirler.
Erkeklere oranla kadınların ilgilendigi daha fazla alan var diye düşünüyorum kadınlar birçok konuda bilgiye sahipken erkekler daha az konuyla ilgileniyorlar lakin ilgilendikleri konudada kadınlardan daha üstün oluyorlar
Kadınlar, meraklarını sorgulayıcılıklarını bilime odaklasalar çok iyi olacak.. Ama zırttan dondi nin neden ayrıldığını araştırmaktan vakit bulamıyorlar.
Bence erkekler çünkü cinsimin tek derdi okumak yerine zengin koca bulsamda dizimi kırıp otursam derdinde bu yüzden erkekler dipnot her cinsim için geçerli değil tabiki sözüm öyle olanlara😂😂😂
Ulan yorumlarda herkes tutturmuş bir entellektüel lafı. daha kelimenin doğrusunun entelektüel olduğunu bilmiyorlar. insan önce kendinden başlamalı. kaldı ki entelektüel ne demek desem çoğu döt gibi kalır.
Çoğunlukla entellektüel olarak karşımıza çıktığı için bu şekilde kullanıyoruz. Kullandığımız çoğu kelime yanlış ona bakarsan. Sırf bir tane l fazla diye başkasını cahil yerine koymaya çalışan bir zihniyet ile tartışmaya girmem. Ama şunu söyleyeyim detayları takılma önemli olan düşünce.
@ÖlüDoğanSırtlan takılan ben miyim sen misin orası tartışma götürür. önemli olan düşünce demişsin yalnız belirtmek istediğim düşünceyi bile anlayamamışsın. kendimize bakmadan kendimizi eleştirmeden ona buna laf söylüyoruz, dönüp önce bir kendimize bakmamız gerek. bunu belirttim. detaylara takılmak demişsin. buradan bu sonucu çıkartacağına içinden bir entelektüel kelimesinin eleştirisini alıp tüm cümleyi hiçe sayan sen mi detaycısın? yoksa ben mi detaycıyım? bence de dediğin gibi ben de kendi kendi döt eden bu zihniyetle tartışmaya dahi girmem.
Ülkeden ülkeye değişir bu. Türkiye de kadınların özellikle doğuda okutulmadıklarını düşünürsek Erkekler daha entellektüel birikime sahip. Bilimsel araştırmalar erkeklerin daha zeki ama kadınların daha çalışkan olduğunu zaten ortaya koyuyor
Doguda kadınların okutulmaması kadınların tercihi degil bu yuzden okutulmadikları için onları suclayici yorumlarin anlamsiz olmus. Sayet orda bu durumun artik eskilerde kaldigini ve kız/erkek herkesin okula gittigini yurutulen bircok kampanya sayesinde su an dogudaki insanlarin egitime cok onem verdiklerini bilmenizi isterim...
Yorumunu tekrar gozden gecirmek istersen belki tam olarak ifade edemedigini fark edersin... Zaten "Aptal" diye baslayarak seviyeni belirtmis oldun... Açıklama yapmamin bir önemi kalmadı
Enetelektüel birikim tabirin zekayla eşdeğer değil. Zeka çok farklı bir sey. Bunu feminenlik açıdan söylemiyorum. Sadece yorumun bana garip geldi. Yoksa entelektuel olma meselesi cinsyetle ilgili degil insanin kendisiyle ilgilidir. Kisiseldir.
Açık ara erkekler bir kadın akademisyen olsa dahi kadındın o icgudulere sahiptir. Analik. Itaatkarlik. Cekiniklik gibi ayrıca duygusallık erkek bağımsız ve mantiklidir. Aklini kullanan erkek yikar gecer.
bunun cinsiyetle alakası yok ailenin yaşam tarzı yetiştiğin çevre arkadaşların bunlara yön verir o yüzden bunu cinsiyeti baz alıp kesin bir sonuca varamazsın kadınlardan yana olursa tercihin bu senin ego tatminsizliğini gösterir :D
Bu konuda bir cinsiyet ayrımı olamaz. Ama şunu da söylemek isterim ki, eline sinek konsa söylenmeye başlayacak kadar bunaltıcı olan insanlar karşısındaki adamdan içini açmasını bekleyip, açmayınca da yüzeysel demeye kalkmasın, yüzsüzlüktür.
Benim çevremdeki ve bu sitede gördüğüm Kadınların sorgulama yeteneği olmadığı gibi geleneksel ve aksi için de oldukça hırçın bir tavır sergileme durumları var erkeklerde var fakat ben bu şekilde kadın daha fazla tanıdım gibi..
Kadınlar Erkekler diye kıyaslama yapmak mümkün değil bu kişiye bağlıdır. Çok entellektüel erkek de gördüm hatta kadınlara oranla daha çok görmüş bile olabilirim.
Kadınlar daha çok okuyor fakat boş okuyor. Erkekler kitap tercihinde daha mantıklı davranıyor. Mesela kadınlar daha duygusal kitaplar okurken, erkekler ilk etapta daha algı açıcı kitaplar okuyor. Sonrasında zaten basamak basamak bilimsel ve felsefi kitaplara geciyorlar. Erkek genelde buna daha erken basliyor.
Erkekler kadınlardan cok daha fazla entellektüel birikime sahip. Burada kadınların birikimi fazla demek yalan olur. Turkiyede yaşıyoruz hangi kadın okuyor ya da entellektüel birikime sahip?
Kadın lar diyenlerin aklindan şüphe duyuyorum ulan gördü gu n her şeyi erkekler yapmış kadinlar go. t assa yatıyorlar çıplak gezmekten başka bişeye yaramıyorlar neyin davasını yapıyorsunuz ülkeyi kadınlara bıraksak helak oluruz
Kadınlar entelektüel mi? 1 tane tanıdım oda iletişim konusunda master yapan bir kadın dı hem okuyup hem çalışıyordu. O kendini bana göre daha çok geliştiriyordu.
Tez yazıyordu kitap okuyordu ben o kadar kitap okumadım.
Senin gözün bozulmuş arkadaş. Yanlış görmüşsün. Bir doktora görünmelisin. Aksi taktirde göz bozukluğun ilerler ve olmayan başka kadınlar görmeye başlarsın.
İnsanına göre değişir çok kadın var tanıdığım okumaya yazmaya öğrenmeye pek ilgisi yok ama çok erkekte gördüm ki yazmaya ve okumaya meraklı ama bence erkekler yazmada kadınlar okumada aktif rol oynuyor
genel olarak bakıldığında kadınlar çevresinde popüler olmak ve üstünlük için entellektüel olmak ister ya da olmaya çalışırlar erkekler aynı sebebe artı olarak kız-kadın tavlamak için yaparlar
erkekler daha fazla entellektüel birikime sahiptir. bilimi ve siyaseti daha çok takip ederler. kendi aralarında bundan bahsederler. kadınlar pek ilgilenmezler.
Herkes birini bulana kadar kendini geliştiriyor bulduktan sonra ne kitap okuyan var ne spor yapmaya devam eden ki bunlarla uğraşmayı bırak kendilerine bakmayı bile bırakıyorlar.
Bütün önemli bilim adamları erkek olduğuna göre tabiki erkekler kadınlar başarılı çok kitap okuyabilmeleri için öncelikle dizileri ve aynayı hayatlarından çıkartmalı lazım yani
Erkekler eleştriye daha açıklar meselelere realist ve çözümleyici yaklaşırlar bu yüzden gelişime açıklar kadınlar ise çok duygusallar kırılganlar daha çok annelik özelliklerinden dolayı bu yüzden genel anlamda gelişime kapalılar.
kadınlar daha çok güzelliklerine güvenip entellektüel birikimi boşlayabiliyorlar. erkekler ise daha çok kadınla beraber olmak için daha fazla bilgi birikimi depoluyor.
Bunu kadın erkek olarak değil bilincli insan olarak ayırmak daha dogru da illa okuma ile o kadar bilinclide olunmuyor cunku kitap saygı ve sorgulamayı ogretmiyor
her iki cinsiyetten de olabilir. kişiden kişiye göre değişir. ama genel olarak konuşacak olursam hemcinslerimin olduğunu düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bunun kadını erkeği yok Kafasında çelik pranga olanı var. Zihnini hür kılabileni var. Kemalist propaganda sistemi oldukça bu ülkede, nah da yetişir hür zihinler...
En İyi Cevaplar