Kitap nasıl korkutur diye düşünürdüm, ama Stephen King'in Medyum kitabı beni gerçekten korkutmuştu. Yani kitabı elimden fırlatırcasına bıraktığım olmuştu bazı yerlerinde :)
Şimdi böyle bir kitap arıyorum ama Stephen King'ten genel olarak sıkıldığım için başka yazar... Öneriniz var mı?
www.kitapambari.com/.../...kusun20170406115904.jpg ''Bu kitabı yalnız erkekler okusun.'' adlı kitap. Yazarı Bilge Göksu, yaratıcı zekâsını sadece bu kitap ismiyle değil, ''Bu kitabı yalnız kızlar okusun.'' adlı kitabıyla da bizlere kanıtlamayı başarabilmiş bir yazardır.
Bir de yalnız yaşayan erkeklerin ev içerisinde yapması gereken ve işlerini kolaylaştıracak tavsiye niteliğinde bir kitap daha vardı. Ama onun tamamını okumadım, zaten okunması da gerekmez. ''Kol düğmesi nasıl bağlanır, faturalar nasıl yatırılır, kıyafetler çamaşır makinesine nasıl konur?'' gibi bir erkeğin arkasını toplamaya çalışan kadın görevi görmek için yazılmış ancak biz erkeklerin bir kez daha annelerine sığınmasına neden olmuş bir kitaptır.
Bizim yayıncılar Stephen King dışında pek fazla korku temalı kitap yazan yazarlara yaklaşmayı tercih etmezler. Burası riskli bir alandır onlar için... Varsa yoksa Stephen King. Ama aşağıdaki eserleri okumayı düşünebilirsin. Ne kadar korkutucu oldukları konusunda bir şey diyemem ama okunmaya değer eserlerdir.
- Dracula, Bram Stolker - Frankenstein, Mary Sheller - Zombi Savaşı, Max Brooks - Gir Kanıma, John Ajvide Lindqvist
Bunlar şimdilik aklıma gelenler. Bunları okumuşsan yeni kitaplar arayabilirim. Daha fazla öneriye ihtiyacın olursa bir özel mesaj ötede olacağım. Dilediğin zaman ulaşabilirsin. Keyifli okumalar...
Howard Phillips Lovecraft -Deliliğin Dağlarında adlı kitabı yarısına kadar okumuştum... Bilim adamları , Antarktika'ya gidiyor bir araştırma için vs.. Hikayesi böyle başlar.
Bu kitabı ben de okumak istiyordum tavsiye almış kadar oldum teşekkürler. herhangi bir kitap önerisi istiyorsan bazı dünya klasikleri gerçekten sıkıcı olmuyor mesela iki şehrin hikayesi. yok değil derseniz dan brown tavsiye ederim. robert ludlum. jk rowling harry potter serisi ve boş koltuk.
örneğin 1500 sayfalık bir kitaptan çok korkarım. tabir yerindeyse ödüm patlar. sen nasıl kızsın anlamadım. korku filmi , korku kitabı. beni çok korkutuyorsun. haberin olsun.
Ben bu yazarın kitaplarını okuyorum, ama kaç ayda. Nedense sıkıyor beni. Sonunda evet "güzeldi" diyorum ama sayfalar gitmiyor. Öyle olmayan tek kitabı buydu okuduklarım arasında, ben tavsiye ederim yine de bak konusuna tabi :)
Jack Torrance’ın Overlook Oteli’nde işe başlaması, yaşamında yepyeni bir sayfa açabilmesi için bulunmaz bir fırsattı. Mevsim sonunda müşterilerin uğramadığı bu eski otelin bekçiliğini yaparken, ailesiyle bolca birlikte olabilecek ve romanını yazabilecekti. Ama sert kış havası kendisini göstermeye başlayınca, bu sakin mekân iyice ıssızlaştı... Uğursuz korkunç güçlerin Overlook Oteli’ni sarmaya başladığını yalnızca eşsiz bir yeteneğe sahip olan beş yaşındaki Danny Torrance fark etti.
Jack Nicholson'ın The Shining filmini izlediysen, onun kitabı... Kopyalayım konusunu. :)
Jack Torrance’ın Overlook Oteli’nde işe başlaması, yaşamında yepyeni bir sayfa açabilmesi için bulunmaz bir fırsattı. Mevsim sonunda müşterilerin uğramadığı bu eski otelin bekçiliğini yaparken, ailesiyle bolca birlikte olabilecek ve romanını yazabilecekti. Ama sert kış havası kendisini göstermeye başlayınca, bu sakin mekân iyice ıssızlaştı... Uğursuz korkunç güçlerin Overlook Oteli’ni sarmaya başladığını yalnızca eşsiz bir yeteneğe sahip olan beş yaşındaki Danny Torrance fark etti.
Okuduğun kitabın, izlediğin filmin tadına varabilmek için etki altında kalmak gerekir. Diğer türlü boş beleş zaman geçirmekten başka bir işe yaramazlar çünkü.
En İyi Cevaplar