Ben tiyatrocu ve müzisyenim üniversitede konservatuar olarak tiyatro bölmünü tercih etmeyi düşünüyorum ama işsiz kalma olanağım çok fazla ve şu ülkenin haline bak kim ne anlar sanattan müzikten hepsi aptal bu insanların türkiyedeki fakat yine de denemek istiyorum yetenek var tipim de var eğer denemssem o kadar yıl boşa gider düşünün 14 yaşında canlı müzik yapmaya başladım ben:D Belkide şans belli olmaz?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılTalih ne gösterir bilinmez, kondisyonu iyi değerlendirmelisiniz. Büyük, gerçekten büyük sanatçılara bakarsanız büyük çoğunluğun işini para için yapmadığını görürsünüz. Önceliklerinizi iyi değerlendirin, çok kazandırmasa da sevdiğim işi yapıyorum diyecek mutlu yaşayacak adamsanız, ala. Yok, tiyatroyu bir hayat tarzı olmaktan öte bir meslek olarak değerlendirmek istiyorsanız yine yetenekli olduğunuz başka alanda uzmanlaşıp tiyatroya da hobi olarak devam edebilirsiniz, fakat o durumda da seçtiğiniz alanda çok kazanacağınızın garantisi yok. Ek olarak müziğe yeteneğinizin olması çok iyi. Bana sorsalardı, keşke hep o çok istediğim alanı seçseydim derdim. Şimdi seçmediğime pişmanım.
08 Yorumla
Soran+1 yılAynen çevrem falan var levent kırcanın ekibi falan tanıdıklarım oluyor. Bana demişlerdi tiyatro yapcaksan bu işi para olarak görmiceksin demişlerdi ama para olmadan da hayat olmuyor. Bu ülkede tiyatro ve müziği hobi olarak yapmak daha mantıklı ama ben mantık olarak degil duygu olarak bu işin içine giricem zaten girdim bile şimdi karar değiştiremem çok büyük paralar kazanıp kazanmamak benim elimde
Cevap sahibi+1 yılZamanın şartlarına göre düşünmek gerek. Ustalar başka ustaların sahnesinin tozunu yutarak büyümüş öyle ilk solukta perdeye selam vermemişler. Yeteneğiniz varsa ki çevreniz de varmış, illa ki bir yerlere tutunursunuz. Baktınız çok kazandırmıyor, canlı müziğe devam edersiniz bir yandan :) Yaparsınız bir şeyler.
Cevap sahibi+1 yılDipnot, insanları aptal gördüğünüz ifade hoş değil.
Soran+1 yılİnsanları aptal görmem hoş değilmiş:) Türkiyenin %70i aptal bir ülke olmasa neden bu durumda olalım? Saçmaladın. İnsanları aptal görmüyorum aptal olanları aptal görüyorum
Cevap sahibi+1 yıl"Hepsi" demişsiniz de, o bakımdan... :)
Soran+1 yılEvet benim çevremdekilerin hepsi öyle. Türkiyede herkes aptall olsaydı yaşanmazdı heralde :DTürkiyenin %70i koyun, aptal ve cahildir yani ülkenin yarısından fazlası. Bunun aksini idda edemezsin ve %70ide aptal cahil terbiyesiz saygısızlarla dolu
Cevap sahibi+1 yılToplumu sevmeyen, kendisini onlardan biri olarak görmeyen sanatsever, toplum tarafından benimsenmez, "öteki" olarak yaşar gider. İnsanlara da hiçbir şey kazandıramaz, kendi çalar kendi oynar. En bariz tecrübesini birkaç yıl sonra yaşayacaksınız ;) %70 gibi soyut bir kavram üstüne konuşmayalım, bunlar kişisel yorumlamalar.
Soran+1 yılSen ülkesini kurtaran insanlarını kurtaran Atatürk e küfür edebilir misin? Türk toplumu bunu yapar. Sanat diye kaliteli müzik yerine çal ordan ankaranın bağları diyip göbek atmak mı müzik? Tiyatroda salon dolmuor be bu ülkede neyini savunuyosun? Türkiyede toplum diye bir şey mi var hadi başka ülkede olsa neyse burdaki gerizekalılar ne anlar müzikten sanattan anlayan kitle %30 %40 onlarla idare ediyorum bendeeeee
+1 yılEvet maalesef. Böyle yetenekler Turkiye'de pek prim yapmıyor.
Ama girişkensen ve şansın da yardım ederse bir mühendisten çok iyi yerlere gelirsin. Bu konularda böyle uc çizgiler var. Büyük risk ama kararlı isen neden olmasın.01 Yorumla
Soran+1 yılAşırı girişken konuşkan yetenekliyim. Çevremdekiler o yüzden başarırsın bişiler diyor. Deniyecez bakalım
Ben oyuncu ve tiyatro egitmeniyim bu bir klişedir ama her zaman buyuk paralar kazanılmaz o tvde gordugun starlar gibi. Birazpiysngo tarafı var başarılı olursan kazanırsın
03 Yorumla
Soran+1 yılO tvde gördüğümüz starların çevresi osu busu yönetmen tanıdığı falan var. Başka oyunculara şans verilmiyor bu türkiyede bu tvde gördüğümüz starlar star falan değil oyunculugu berbat olanlarda tvde ama iyi oyunculara şans verilmiyorr. Peki o tvde gördügümüz starlar dediğin beceriksiz oyuncular gibi nasıl tvde olabilirz bizde?
Soran+1 yılKoşuşturucaz işte. d Mimar sinan düşünüyorum konservatuar olarak ama olmazsa başka bakıcam ama kesinlikle İstanbul
adam akıllı yaparsan vezir olursun değilse rezil olursun.
06 Yorumla
Soran+1 yılİfade etmeyen anlamsız bir şey yazdın. Ben zaten işimde iyiyim ama türkiyede işinde iyi olan bir çok insan işsiz ve bunalımda bu sektör yüzünden
Soran+1 yılAdam akıllı yaparsan diyorsun türkiyede adam akıllı yapmayan orasını burasını açan bissürü sanatçı paralar kırıyor yurtdışında yaşıyor işini adam akıllı yapanlarsa parasız işsiz bu mu yani :D
Soran+1 yılTürkiyde çoğunluk öyle kardeş anlaşılan cahilsin biraz oku araştır gör. d
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
+1 yılSevdiğin şeyi yapacaksın tabi ki. İşsiz kalır mıyımdan önce neyle mutlu olurum düşüncesi olmalı kafanda. Ben de konservatuara hazırlanıyorum düşün klasik batı müziği bir de. Her sabah lanet ederek gideceğim bir iş yapmaktansa bunu tercih ederim.
06 Yorumla
Soran+1 yılBu konuda tam 5 yıl düşündüm küfür ederek gidecegime sevdiğim işi yaparım diye. E güzelim türkiyede herkes sevdiği işi mi yapıyor para kazanacağı işi yapıyor. Ve sen türkiyede oldugunu unutuyorsun sanattan yoksun cahil bir topluluk.
- +1 yıl
Umrumda değil ki ben Türkiye'de kalırsam sokakta çalarım, yine çalarım. Yoksa benden özel üniversiteye parayı basıp mezun olacak bir işletmeci olmaz😅
Soran+1 yıl2 yıl güzel sanaatlar müzik bölümü okudum sana müzik ile ilgili bu ülkede konservatuar tavsiye etmem bissürü salak ve egolu canım hoca dolu 2 yıl okudum müzik bölümünü bıraktım ve o kadar mutlu oldum ki bırakınca resmen hayatım düzeldi o kadar iğrenç bir bölüm bissürü salak sonuçta türkiye burası biliyorsun salakları. İnsanın kanını emiyolar gibi valla hocalar egolu laf sokuyolar bilmem ne bneim asıl alanım müzik zaten müzisyenim jazz blues üzerine gidiyorum. Fakat müzik ile ilgili okul okuma bu ülkede en fazla müzik öğretmeni olr normal bir maaşa çalışırsın boşa.
- +1 yıl
Konservatuar okuyup müzik öğretmeni olmam zaten eğitim fakültesi istemiyorum😅
Soran+1 yılSen bilirsin ama söyledigim sözleri unutma:D Beni hatırlarsın o bissürü salakla 4 yıl uğraşacaksın hepsi canım nota robotu gibi bir şey ıy aklıam geldikçe tiksiniyorum yani türkiyede konservatuarda müzik eğitimi falan yok arkadaşım:D Salak salak insanlar falan filan var
- +1 yıl
Hatırlamak zorunda kalmam umarım😅
+1 yılEğlenceli bir işin olur işini seve seve yaparsın belki zengin etmez seni ama yine iş bulursun diye düşünüyorum kuzenimde tiyatro okuyor arka sokaklarda falan oynamisti bir sürü yerde oynadi aktif olman lazım biraz ağzın laf yapacak
11 Yorumla- +1 yıl
kuzenin kim
Ahhh ahh benimde hayalimdi güzel sanatlar lisesinden mezun olup sonra konservatuara gitmek ama mantık olarak gidemezdim çünkü bu ülkede sanata verilen önem yok denilecek kadar az.. Belki yurtdışında yaşasaydım yapardım müziğimi ama şartlar ne yazıkki.. Sana tavsiyem imkanın varsa yurtdışına git ve müziğini tiyatronu orada yap kesinlikle insanlar dinler kulak verir. Gitmezsende bir tiyatro kursunda öğretmen olabilirsin veya kafelerde barlarda çalabilirsin sana kalmış.. İyi günler dilerim🙂
00 Yorumla
+1 yılkesin bir şey hiçbir iş için söylenemez senin o işi nasıl yaptığına bağlı
00 YorumlaBaya fazla
00 Yorumla
+1 yılçok fazla
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim,
İrlandalı yazar, oyun yazarı, şair, eleştirmen Samuel Beckett’in çok ünlü bir sözü vardır:
“Hep denedin. Hep yenildin. Olsun. Yine dene. Yine yenil. Daha iyi yenil.”
Hayat dediğin de zaten bu, inan böyle. Yaşımı söylemeyeyim, ama yarım asrı devireli çok oldu. Hayatı bundan daha iyi anlatan bir söz pek bilmiyorum.
Gelelim sadede.
Hiçbir şeyin garantisi yok. Mühendislik okusan da iş bulma garantin var mı? Yok. Ya da başka bir meslek.
Seçeceğin meslek işin değil, eğlencen olsun. Mesai saati diye bir derdin olmasın. Cumartesi Pazar diye bir derdin olmasın. Az kazandım, çok kazandım diye bir derdin olmasın. Yaptığın iş sana mutluluk veriyor mu, öncelikle buna bak. Çoğu kimse, çok para kazansa bile mutsuz. Hayatı hep keşkelerle geçmiş.
O nedenle, gönlünden ne geçiyorsa onu yap. İstersen oyuncu ol, istersen müzisyen. Ayrıca ikisini birden de yapabilirsin. Benim yakından tanıdığım Emre Altuğ konservatuardan oyuncu olarak mezun olmuştur. Hatta kısa bir dönem de olsa Lise Defteri adlı dizide birlikte çalıştık. Emre, daha sonra yönünü müziğe çevirdi, çok da başarılı oldu. Şimdilerde Güldür Güldür'de oyuncu olarak karşımızda.
Bildiğin yolda yürü. Arkana da bakma. Kim ne derse desin!
Sana bol şans ve başarılar dilerim.