AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
196Cevap
Salaklar mı ne?
Alcan eti mangala atcan oturup izliycen sonra
Ot nedir ya
Onu da yemesinler fotosentez yapsinlar teallam
Vejetaryenler ile bir sorunum yok da her şeye kulak tıkayıp bir tek kendini haklı gören ve tartışma adabı bile bilmeyen veganları haydarla dövmek lazım.
Vegan olmak hem gereksiz hem zor bence. Çünkü bu insanların yiyebileceği neredeyse hiçbir şey yok , sağlıksız. Vücudun ihtiyaç duyduğu birçok şeyden mahrum kalıyorlar
Bandır hekmeği et suyuna :/
Hiic vegana rastlanadım ama.
Ruslarin "büyük orocu"nu yerine getirdiklerinde neler cektiklerine sahit oluyorum. 40 gun boyunca hayvansal hic birsey tuketmiyorlar ki ulkemizde cok guc
alerjisi olan ya da yediğinde rahatsızlık duyan insanlara bişey diyemem ama yaşam tarzı olarak bunları tüketmiyorum tribindeki tipleri zerre samimi bulmuyorum
Irkçılığı en az boyutta yaşayan , türler arası eşitliğin ve farklılığın bilincine varmış fevkalade canlılar.
Veganlar Tam bir Üretim Hatası varlıklardır.
Bence doğum kontrolü sebebi ile aldırılmaları gerekli.
En azından kısırlaştırılıp üremeleri engellenmeli.
Ya bence çok saçma :/ bir insan et yemeden duramaz etten alıcağı protsinleri nası ney yardımıyla alıyo? Vitamin haplarımı kullanıyo?
Aslında hiç saçma değil ette çok fazla tksin vrdır ayrıca etten alacağınız proteinin 10 katı baklagillerde mevcuttur. Veganlık bana da saçma geliyor ama vejeteryanlık mantıklı. Hele de şu dönemler de dışardaki ete güven olmadığı gibi kendiniz kesmeye kalksanız hayvanların ne türlü yiyecek yediği bile belli değil
Sorry ben vegana saçma dedim :/ vejeteryana değil
Çok zor olsa gerek ikisi de, bizim milletimiz Anadolu insanı et süt yumurtasız yapamaz zor, ama imkansız değil ;)
Aynen vegan olmak cok zor ama muthis insanlariz :)
vegan mısın :D tebrikler zoru başardığın için
Maalesef vegan olamiyorum ama vejataryenim
onlar için çok üzülüyorum. hayatın tadını alamıyorlar. şöyle ızgarada az pişmiş kuzu pirzola, yanında süzme yoğurt, sonunda da dondurmalı ile servis edilmiş künefe :))) offf offf.. onlar bu keyfi asla yaşayamacaklar
kesine kesin bir vegan olmayabilirim ama; yarımm yamalakta olsa bir vejeteryanım.
Cennetlik insanlar. Bir başka canılının yaşamına saygı duyan insanlar. Yakından bakınca ayy canım , yerken ohh doydum demeyen insanlar. Bencil olmayan insanlar. Dahası da gelirde neyse uzatmıcam. Bu hayatta her zaman olsunlar ihtiyacımız var onlara
Tamamen gereksiz ve boş insanlar olduklarını düşünüyorum. Bence hayatlarındaki boşlukları böyle şeylere takılarak doldurmaya çalışıyorlar. Karışmam tabi istemeyen yemesin banane. Ama bu düşüncelerimde de devam ederim.
Çok şeyler kaçıran insanlar diye düşünüyorum mesela şu saatte bir işkembe iyi giderdi ya da kellepaça
valla ben hepçilim bana ne onlardan :D ben her şeyi yerim :D et , ot :D
götür bakalım hepçil :D
götürüyorum valla :D
Şöyle söylim vejeteryan olmaktansa, vegan olurum daha iyi ;) etsiz aslaaaa
veganlar et de tüketmiyor :)
Aferim :) ben yanlış yazmışım sen şimdi bunu tersine oku kardeş 😉😉
Gerek yok diye düşünüyorum ete de sebzeye de bayılırım sonuçta doğanın yaşamın bir dengesi var ne gerek var bunlara Ama olanlara da saygı duyarim
vegan değilim vejeteryanım. yumurta tereyağı bal yemiyorum. süt dondurma falan yerim içerim
Kimsenin ne yediği içtiği beni ilgilendirmez ama özellikle veganlık çok saçma neyle karınlarını doyuruyor ki bu insanlar
yaw de brakin leee bazilari sirf dikkat cekmek işaret edilen kisi olmak icin vejeteryan ayagina takiliyolar. dalacaksinn nimetin her zerresinden faydanlanmk gerekk
Etsiz yasam dusunemedigim icin garip karsiliyorum ama elimden gelen tek sey saygi duymak olur yine de her iki grup icin.
En mükemmel yiyecekler et ürünleridir. İçinde çok fazla protein vardır yemeyenler nedn yemez anlamış degilim ama saygı duyarım. Veganlar salak bence
Et yemeyerek çok şey kaçırıyorlar ve bana göre psikolojik rahatsızlar.
Onlarda eşcinseller gibi tedavi olmalı bence :)
Bir ''karnivor'' olarak sabah sucuklu-kavurmalı yumurta ile uyandırasım; gün içinde de döve döve mangalla besleyesim geliyor..
Büyük bir nimetten faydalanamıyorlar (;
Süt ürünü okadar çok gıda varki et ürününegeçmedim..
Ozaman bunlar yatacak yerlerdede kuş tüyü keçi yünü gibi yatmazlar mı 😀😎
benbi ara veganlığa merak sardımda türkiyede yiyecek birşey bulamıyorsun marketler bence bu konuda yetersiz bir soya sutu 7 lira ve çeşitte yok
yurtdışında veganlar için özel pizza bile satılıyormuş markette
herşey yurt dışında zaten nekadar geri kalmışız
amcam vegan -,- ben vejeteryen dim taaki mangal yapana kadar
tercih meselesi, neyi yemek istiyorsa yiyebilir aynı şekilde neyi yemek istemiyorsa yemez.
O zaman veganlar aç kalıyor diyebilirz :D ve vitaminsizler.
Ne bulursam yerim. Yazık onlara çok dengesiz besleniyorlar
evet yurtdisinda vegan ürünler veya vejeteryan ürünler cok
ablam vejetaryen et hariç herseyi tüketiyor :D süt yumurta peynir yağ. :)
hayatın tadını alamıyorlar vejeteryanlar üzülüyorm cidden veganlar ne onu bilmiyom ama onlar içinde üzülüyorm :)
her ikisi içinde durum vahim
sağlıklı yaşadıklarını düşünüyorlar ama bitkilerede hayvan gübresi atılır
Hayat etsiz geçer mi ya :D Vejetaryenlik neyse ama veganlık çok zor yaşanır mı öyle :D
Kendini koruyamayacak durumda olan hayvanlarla empati yapmayı başarabilen insanlardan hiç kimseye zarar gelmez. Öcü muamelesi yapmayın.
Sadece bir tanesini tanıyorum, onun da halsiz, bitkin görünümü, mıymıntı konuşmaları uyuz ediyor.
çok zayıf oluyolar. bünyeleri zayıf oluyo. doğal olarak çok fazla sağlık sorunu yaşıyolar.
Of ben istiyorum ama balık yediğim anda istifra ediyprum kokusuna bile dayanamıyorum çoğu et içinde geçerli köfte göğüs tavuk urfa dürüm harici yiyemiyorum :D valla bu han katogorise bilmyorumda yemem gerekmesine rağmen olmuyo
Vejeteryanlari anlamiyorum etsiz olur mu ya et candir
en kötüsü çikolatasızlık olur
Eveeet
Vejetaryenlik güzel bir tercih, ama Vegan'lık bir tepki, hayvanlara yapılan muamele sebebiyle. Yine de sağlıksal açıdan çok doğru değil.
Hayvansal şeyleri yemiyolarsa gübrede hayvan boku bitkiler gübrede yetişiyo onuda yemesinler :d
Vejeteryanım ve etrafta sürekli bir "et ye de yüzüne renk gelsin, çok zayıflamışsın et yemiyorsun" tabi gibi tepkiler alıyorum. :D
Veganlık tamamen güzellikleri karşına almak demektir. Et, yoğurt, terayağı... Mmm iskender olsa da yesek be.
ben süt ürünlerini tüketmiyorum ama et seviyorum bu ne oluyo acaba :D
bu zevk meselesi oluyor :D
hayatı kendilerine zehir eden insan türüdür çok saçma
boşversene peynirli künefe olmazsa ayran olmazsa tereyaglı sarma olmazsa sütlü tatlılar olmazsa hayat mı gecer :D
künefe konusunda katılabilirim :D
Her ikisi de çok zor. Bazı vejeteryanlar yemek istiyor ancak yediklerinin dokunması sebebiyle yiyemiyorlar. Bazıları da kendileri yemek istemiyorlar diye biliyorum.
Veganlık ise çok ayrı bir dünya.
protein almada zorlanacakları aşıkar ama söyle bir durumda var artık beslenme çeşitliliği hap boyutuna geldiğinden sıkıntı olmaz ben tavsip etmem kendi adıma tabiki
Vejetaryenleri normal karşılarım ama veganları normal karşılamam vegan olmak çok saçma süt bal yumurta peynir yogurt bunlar zaten ana besin kaynaklarımız eşimin vegan olmasını istemem
O ne ya ne sacma tamam bazi hastaliklar var sut urunu yiyemez vucut zehirlermisde yani keyfi olarak yememek olurmu ya. tereyagli iskender kuzu kavurma yaninda bol kopuklu ayran ohh :))
bence ahmaklık. O kadar güzel etler sucuklar köfteler tavuklar varken ot mu yiyelim.
Kendi tercihleri ama veganlar asiri derecede abartmislar
Anlamış değilim onlari otla besleniyolar sal cayira ohhh :))
Çok et tuketmiyorum zaten de ama yoğurt ve peynirsiz asla yapamam:))
Saçmalık.. Allah un nimetlerine bas kaldırmaktır. Allah o besinleri faydalanalim diye vermiş bize..
Hayatı anlamlı kılan 3-5 şey var, birisi de et..
Yemiyorsa da saygı duyacak asd
Saygı duyuyorum ancak bilimsel açıdan da sağlıklı bir durum değil. Sonuçta insan beyninin evriminde hayvansal proteinin çok büyük etkisi olmuştur.
Tefrit olduğunu düşünüyorum. İfrat ve tefritten kaçınmak orta yol üzere olmak lazım. Ne devamlı et ye. Ne de eti kendine yasakla. Sebze ağırlıklı beslenmek güzel ama.