Veganlık şu hayatta olmak istediğim ama olamadiğim bir şey (sureklilik saglayamiyorum) sadece yeme icmene degil aldigin yaptigin her seye dikkat etmek zorundasin ama turkiye de henuz bu kavram yeni yeni geliyor yani turkiye de vegan olmak cok zor bir soya sutu bile neredeyse 5 lira iken imkanlar gercekten cok sınırlı kaliyor
Aynen öyle bir yerde kopuyorsun yapamadigin icinde vicdan azabi cekiyorsun bir de hele benimki gibi gelenekci bir ailede yasiyorsan veganlik ne iyice sacmaladin sacma sacma konusma diye karsilaniyorsun ve hevesin iyice kiriliyor
Sadece meyve yediklerini zannetmiyorum. Bunların yediği baş sebzelerden brokoliyi unutmamak lazım. Ayrıca ağaçta ki elma da bir canlıdır. Ağaca bağlıdır ve koparılıncaya kadar canlı kalır.
Kedi köpek yiyenler zaten insan değiller eziyet ile yiyorlar. Ama bizim dinimize göre yiyebileceğimiz hayvanlar sınırlı. Üstelik yememizde bir sakınca bulacak kimse yok. Otunu yiyen yesin hatta içen de içsin bizde etimizi yiyelim ekmemize bakalım. Sonuçta bu döngüyü ne sen ne bir başkası ne de ben değiştiremeyeceğim.
Vicdani olarak diyorsun da doğa diye bir döngü var. Dini bırakalım aslan da mı ot yesin? Kurt da mı ot yesin? Siz karşıt görüşe vicdan muhasebesi yaptıracak kadar ne yapıyorsunuz? Et yemiyorsunuz peki kalp kırıyor musunuz? Vicdan ya hani muhasebemiz. Neyse sizinle sağlıklı bir karşıt görüş olarak tartışılmayacağını ben sizin vicdanınızla baş başa bırakmanın en hayırlısı olacağını düşünüyorum. İyi geceler size.
Vahşi yaşamla modern yaşam arasında uçurum var. Onlar yaşamak için et yemek zorunda ama sen hiçbir hayvanın ölmesine sebep olmadan sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürme şansına sahipsin. Insanlar için et yemek sadece lüks.
Senin ataların direk binanın içinde zaten medeniyeti hazır buldular. Ya arkadaş ben medeni deyilim sen medenisin. Medeni hayatmış. Orta doğuda öldürülen insanlara şu kadarcık üzülüp laf cambazlığı yapıp, vicdan muhasebenizi tartıyor musunuz? Bir de gelmiş kendi düşüncesinden olmayana resmen ilkel yaşamla modern yaşamın arasında uçurum var. Dünyanın çivisi çıkmış sigaraya hayır diyeceğine ete hayır diyor :D Neyse daha yazışmayalım bence hayırlı geceler.
Çiğköftenin etsizini tercih edebilirsin. Vegan veya vejetaryen olmayan insanlar bile et dışında alternatif varken onu tercih etmeli bence. Hani hiç et yemeyin demiyorum ama etli çiğköfte ile etsiz çiğköfte arasındaki fark bir hayvanın hayatından önemli olamaz :)
Ütopik her şey gibi bu da insanların faydalı enerjilerini boş işlere gark ediyor. Sen o yumurtayı ye ve o sütü içmemek için harcadığın çabayı bir çocuğun ölmemesi için harca.
Hayvanların hayatını kurtarmak için et yemeyen insanları çocuk ölümüyle bağdaştırdın. Hayatında kaç çocuğun hayatını kurtardın ve bunun et yiyor olmanla ne ilgisi var?
Tabi şahsına hitap etmediğimi, vegan zihniyetini sorguladığımı algıladığını düşünüp şöyle izah edeyim, yumurta yiyerek hangi hayvanı öldürdüm? Eğer bir canlıya dönüşecek şeyi ziyan ettiysem insanların sevişmesine de karşısındasındır
Yediğin yumurtanın köy çiftliğinden geldiğini mi sanıyorsun? Süt ve yumurta şirketleri hayvanlara eziyet ediyor. Tavukların doğal bir gece-gündüz algısı bile yok.
İnsanlar vegan olsalar (burada genel insan ırkından bahsediyorum) bu ütopik saçmalığa harcayacakları enerjiyle, luzumsuz çaba ile çok daha iyi işler yapabilirler. Zaman kısıtlı bir kıymet olduğundan, yumurta yememek için (alternatifine ulaşmak için extra çaba gerekecek) harcadığım çaba ile (ben insan ırkını temsil ediyorum) insanlığa çok daha faydalı işler yapabilirim.
Çaba harcamıyorlar zaten? Normal süt yerine soya sütü almanın, normal kozmetik ürünü yerine vegan marka almanın nesi zaman kaybı? Hepsi aynı yerde satılıyor zaten?
Kitlesel düşünsene hanım kız. 7 milyar insan düşün! Aynı yerde satılıyor ne demek, felsefe konuşuyorsun, marketten bahsediyorsun. Hergün binlerce canlı öldürüyorsun zaten. O ellerinde tonlarca canlı bakteri var, niye yıkayıp öldürüyorsun? Çünkü hastalanmamak (yani yaşamak) için pek ala canlı öldürüyorsun. Nereden tutsan elinde kalır.
Bir çinliye sorduğunda, ki dünyanın üçte biri olur kendileri, pek tabi aynı görecekler. Diğer yandan benim iki yüzlü olmam, senin tutarlı olmanı engellememeli. Tutarlı ol ve canlılar arasında ayrım yapma. Bakteri ile ineği ayırıyor işen ben de insan ile pek tabi diğer canlıları ayırırım. İnsan yaşamak için diğer canlıları öldürebilir. Tıpkı senin bakterileri öldürdüğün gibi.
En İyi Cevaplar