- https://www.dailymotion.com/video/k26FjKnIHiHAKfwG9fS50 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Vegan olan çok arkadaşım var. Bir aralar ben de denedim ama maalesef başarılı olamadım. Açıkçası beni sadece korkutan B12 eksikliğiydi. Onun dışında sadece et yemeyerek, kürklü yahut yünlü giymeyerek tam vegan olunmuyor bana göre. Bazı arkadaşlarım hayvansal deneylerde kullanılmış ilaçları içmeyi bile reddediyor. Veganlık gerçekten zor bir iş ve bunu başaran insanlara imreniyorum...
15 Yorumla- +1 yıl
Vegan olmak için peynir süt yumurta hiçbirini tüketmemen lazım
- +1 yıl
Biliyorum. :)
- +1 yıl
bana göre demişsin de , zaten öyle. o yüzden yazdım :)
- +1 yıl
Demek istediğim aslında sadece yeme biçimini değiştirerek değil yaşam biçimini değiştirerek vegan olunmalı. :)
- +1 yıl
Onlara neden imreniyorsun peki merak ettim :)
- +1 yıl
açıkçası ben de bir hafta denemek isterim birçok farklı görüş var bu konuda ama denemek istiyorum sadece yardımcı olabilecek?
00 Yorumla
- +1 yıl
Ben varım. Çevremde çok vegan da var. Zor filan değil. İStanbuldayım. MEtropolde her şey var meyve sebze. b12 sıkıntılı evet, onun dışında bir şey yok. Ailemle yaşıyorum, yemeği onlar yapıyor, etçiller onlar. Kurufasülyeyi etsiz, pilavı tereyağsız yapıyor. Et yiyenlerden bir farkı yok yediğim şeylerin.
10 Yorumla
- +1 yıl
nerden bolluk orda bokluk.
insan bolluk içinde yaşarken pekala vagan ya da vejeteryan olabilir. istedii gimi yemek seçebilir. bide kıtlıkta yaşayanları düşünün bir mına koduklarım kuzey kutbunda ot mu var?05 Yorumla- Soran+1 yıl
kuzey kutbunda kaç insan var sanki ne kadar da akıllısın beyinsiz
- +1 yıl
ooo arada kafanız çalışabiliyomuş afferim :)))
hadi bir soru daha bir vegan etobur hayvanı neyle besler? öptüm canımss :* - Soran+1 yıl
ben vegan falan değilim öncelikle bu 1
doğanın kendi içindeki dengesini engelleyemeyiz bu 2
vegan olmasan da en azından hayvanlar üzerinde yapılan deneylerle üretilen ürünleri almayabilirsin ya da hayvanların kürkünden derisinden üretilen eşyaları kullanmayabilrsin..
ne kadar boş insansın, dünya sadece senden ibaret değil ya da etrafımızdaki herşey insanlar kullansın faydalansın diye değil, azıcık duyarlı olabilsen keşke... - +1 yıl
ben hayvan severim bu 1 (ki senle konuşabiliyosam ne kadar sevdiğimin resmidir)
süt danadan yapılmış iskender kebab çok severim bu 2
hayvanlar üzerinde yapılmasında senin üzerinde yapılsın buda 3
bu da sana şemsiye 4
- Soran+1 yıl
liseli ergen misin acaba ne bu cevaplar :D büyü de gel ablacım hadi bakalım şimdi git
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Daha dün kadın doğum hocamla bu konuyu tartışmıştık. Vegan/vejetaryan beslenmek başlı başına bir erken menapoz sebebi. Bu yüzden polikliniğe gelen hastalar oluyor. Her ne kadar vitamin takviyesi alsanız da hayvansal gıdalarla bitkisel gıdaların tek farkı vitaminler değil. İçindeki yağın türüne kadar önem arz ediyor. İnsan vücudunun her gıdaya ihtiyacı var.
Ha veganlığa saygım sonsuzdur. Fikirsel anlamda. Ancak fizyolojik veya tıbbi olarak veganlığın sağlıklı olma şansı yok.00 Yorumla- +1 yıl
Veganlığı saçma buluyorum. Çünkü süt gibi şeyleri de tüketmiyorlar ya da ilaçların içerisinde hayvansal birşey bulunanları. Hem vitamin açısından eksik kalıyorlar hemde tüketmeleri gereken şeyleri tüketmiyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
Yapanlara saygı duyarım ama yapmam. Hiçbir hayvalsal ürün tüketmezler hayvansal derken sebzelerle yapılıp hayvan gıdalarına benzeyenlerde dahil. Hiçbir şekilde tüketmezler
00 Yorumla - +1 yıl
Ruh halime göre değişiyor. Evet biliyorum ilginç. Bazen her şeyi bir kenara bırakıp vegan olmak istiyorum. Çünkü hayvan ürünleri elde edilirken hayvanlara ne kadar acı çektirildiği malum. Ama bu yaşıma kadar hayvan ürünleri yedim ve bırakmanın çok zor olacağını biliyorum. Sağlığıma da tamamen katkılı olacak bir durum değil. Vücudun hayvansal gıdalara da ihtiyacı var. Belki 40 yaşımdan sonra. Zaten kolesterol gibi faktörler de ortaya çıkmaya başlayabilir. O zaman iyi bir fikir olabilir.
00 Yorumla - +1 yıl
Düşük zekalı insanların işi olduğunu düşünüyorum, hayvansal gıda yemiyorsanız bitkide yemeyin ya onlar da canlı sonuçta
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Vücudumuzda çok toksin birikiyor dönemsel vegan diyeti uyguladım. Şimdide olabildiğince hayvansal gıdalardan uzak durup çiğ tüketmeye çalışıyorum. Arkadaşlarımla vesaire birlikteyken çok kasmıyorum ama.
00 Yorumla doktorların kesinlikle tavsiye etmediği bir şey vücudumuzun onlara da ihtiyacı var sadece ot yemek olmaz
00 Yorumlaiçin almaz falan yiyemezsin anlarım da ekolojik dengeye karşı çıkmak neden?
eti sindirebilecek enzimlere sahipsen demek ki eti yemen gerekiyor.00 Yorumla- +1 yıl
Veganlik tamamen şov yeterince iyi beslenmeyip acısını ileride çekiyorlar
10 Yorumla - +1 yıl
Salaklık olduğunu düşünüyorum. Et yemezsin anlarımda, süt peynir yumurta tüketmemek işin şov boyutuna kaçıyor.
10 Yorumla yani bir seyi yiyemezsin vucut gercekten almaz ok
canın ceke ceke ben veganım diyen insan sacmalıyordur .
dunya kuruldugundan beri saglıkcılar hayvanlarda bulunan protein ve vitaminleri yememizi söylerken bu benim için cok zor be:)00 Yorumla- +1 yıl
Vegan oldum Dünyada nimetler varken yemememek saçma olurdu bıraktım
00 Yorumla Veganlari ve vegan olmayi siddetle kiniyorum. Hayvanlarin yiyeceklerini yiyorlar hep 😅Bu bir vahşet
00 YorumlaHiç iyi değil... cunku vücut herşeyi az almak zorunda
00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
ruhum bir vegan fakat sağlık için, çok sık değil fakat tüketiyoruz işte..
00 Yorumla - +1 yıl
Bende vegandım bıraktım Bu kadar nimet varken yememek olmazdı
10 Yorumla - +1 yıl
kurbanın oluyum et yenmez mi yaaa mgkjbjgkbnb
babannem gibi konuştum 😅00 Yorumla Şahsımca gereksiz görülen ama tabi ki sonuna kadar saygı duyulası bir şey :)
00 YorumlaVeganlik zor ama yapabilene helal olsun
00 Yorumla- +1 yıl
bize yıllarca vejeteryan diye yutturdular
0_004 Yorumla- Soran+1 yıl
:D vejeteryan olmak başka bişey vegan olmak başka :)
- +1 yıl
şimdi farkettim
vegan biraz daha kısa yazılıyor
bide megan var - Soran+1 yıl
-.-
- +1 yıl
pek cimrisin sen
+ verebilirsin mesela
Bizim bir tanıdığın Megane'ı var ama :)
02 Yorumla- +1 yıl
Beyinsizce bir tavır. ...
00 Yorumla gey gey işler hepsi batı ülkelerinin oyunu