+1 yılBir süredir vejeteryanım. etin için de olup da bitkisel ürünlerden alınamayacak hiçbir madde yok. Her şeyi temin edebiliyorum fakat tabiki et tüketen birine göre beslenmeye daha fazla özen göstermem, yediklerimi hafta hafta kontrol etmem gerekiyor. Aksi halde kan değerlerim düşüyor. Ama sonuç olarak yeterli özeni gösterdiğinizde etten alacağınız her besini bitkisel ürünlerden de alabiliyorsunuz. Şahsen beslenme konusunda zorlanmamak, günde bir saatini eksradan baklagil vesaire pişirmeye ayırmamak için hayvanları öldürmeyi bencilce ve korkunç buluyorum. Kaldı ki ihtiyaçtan fazla, hatta çoğu zaman sadece zevk için et tüketen bir milletiz.
Vegan beslenmeye gelecek olursak eğer Türkiye'de, hele ki ekonomik geliriniz yüksek değilse pek mümkün değil, bir süre denedim fakat İstanbul'da vegan menüsü olan çok az yer var ve onlar da genellikle salaş mekanlar değil, bu durumda gününün bir kısmını dışarıda geçiren birinin ya yemek yemesi için eve gitmeyi beklemesi ya da sürekli yanında yemeğini taşıması gerekiyor. Tükettiğimiz hemen hemen her şeyde, hatta basit bir krakerde dahi peyniraltı suyu gibi maddeler var. Türkiye vegan gıdalar için iyi bir pazar alanı olmadığından dolayı pek fazla ambalajlı vegan ürün de yok. Bir de ben birdenbire vegan beslenmeye başladığım için sağlık sorunları yaşamıştım, aslında yavaş yavaş azaltmak, vücudu alıştırmak gerekiyor.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılVegan beslenerek 18 kilo verdim. Gerçekten hiç ihtiyacımız yokmuş hayvansal gıdalara. Halsiz kalmadım, şeker, tansiyon, kolesterol sürekli ölçtürdüm şükür sorun çıkmadı. İnsan temiz, sağlıklı hissediyor. Sınırsız meyve, sınırsız sebze, pilav kadar güzel bir şey yok. Meyvedeki şeker kilo aldırır diyenlere cevap.
32 Yorumla
Soran+1 yılhelal diyorum türkiye'de zor iş. ne kadar zaman tamamen vegan beslendin? yoksa arada kaçamaklar yaptın oldumu
- +1 yıl
Ayda 2 kez balık yedim. Çok sevdiğim için o da.. Evet zorladı. okulda öğle arasında arkadaşlarımın yediklerine dokunmadım. Evden meyve getirdim hep. 3 ay hiç kaçamaksız fakat ayda 2 kez balık yiyerek beslendim. Sonrasında kaçamaklarım çoğaldı ama kilo almadım. Şimdi de o şekilde beslenmeye çalışıyorum 7 kilo daha vermeliyim. Ama eski yaşam tarzıma dönmeyeceğim. Elimden geldiğince hayvansal gıdalar, paketlenmiş ürünler tüketmeyeceğim. Doğal bir hayat için kendime söz verdim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılVejeteryanları anlamıyorum doğrusu madem hayvanlar canlı diye yemiyorlar. Eee bitkiler sebzelerde canlı onları niye yiyorlar? Bitkileri katletip kopartırken bir şey yokta hayvanlar kesilince mi ortalığı ayağa kaldırıyorlar? Bu vejeteryan zihniyetini anlayamıyorum doğrusu. Doktorlar vejeteryan hastaların çok aşırı olduğunu özellikle vurguluyor vücudun hayvansal gıdalarada ihtiyacı olduğunu protein ihtiyacının karşılanması ve vitaminlerin alınması gerektiğini söylediği halde kulak asılmıyor sonra hastaneler vejeteryan hastalarla doluyor. Özellikle böyle evli vejeteryan çiftler olur çocuklarınıda vejeteryan yapmak isterler daha çocuk küçük yaşta ciddi hastalıklara kapılır. Doktor et ve hayvansal gıdalar tüketmesi gerektiğini söyledi + polise şikayet etti aileyi çocuklarına bakmıyorlar diye aile para cezası + 2 ay boyunca çocuğun yurtta kalacağı cezası verildi. Aile tabi hatadan gene ders çıkarmadı 2 ay dolunca gene aynı şekil beslenme alışkanlığı yani vejeteryan bir şekilde devam ettirdi zaten çocuk daha 10 yaşına basamadan öbür dünya ya gitti.
Diyorum ki et et hayvansal gıdalar olmadan yaşanmaz vücut için çok önemli bunlar tıpkı su'ya yakın değerdedir. Ben sadece et yensin demiyorum bitkisel gıdalarda tüketilsin ama eğer ikisinden birini tercih edeceksem et derim et'te hastalık geçirmem ama bitkisel gıdalarda geçiririm.14 Yorumla
Soran+1 yılbu çocuğun erkenden ölme haberini falan sen nerede okudun? benim tanıdığım vejetaryen çift var. bir tek çocukları biraz kısa boylu oldu yoksa ölme sakat kalma durumu yok. her vejetaryen çift çocuğuna sürekli ot yedirecek diye bir durumda yok. öyle yapanda yanlış yapar çünkü doktorda bunun önemini söyledi o aileye.
Cevap sahibi+1 yılMynet'te okumuştum geçen seneden aklıma geldi.
Toksin konusuna gelelim. Toksin sadece et'te yok, yiyeceklerden tut içtiğimiz su da bile toksin vardır yani bu mantıkla suda içmemeliyiz. Ayrıca vücudumuzun kendiside toksin üretmektedir ki toksin zaten karaciğerden sonra idrar yolu ile vücuttan atılmaktadır hatta terlediğimiz esnada bile vücudumuz toksinleri atmış olur. Et konusuna gelirsek ne eti yediğimiz belli değil konusu dünyanın her ülkesinde var fakat artık kontroller artırıldı her ülkede güvenilir kasaplardan alındığı sürece sorun yok. Ayrıca ben şu mantığı anlamıyorum. Vegan ve vejetaryanlık kısmını. Biri hayvansal gıda bile yemiyor diğeri yiyor. Yiyen grup için hayvanlar kesilmesin diye et yemiyor ee tavuğun bebeği olacak civciv çıkacak yumurtayı? Ya sütler? İnekler yavrularını beslemek için süt verirler ama et yemeyipte o hayvanın besleneceği sütü içiyorya? Bide mantar, bezelye, patates vs. bunlarda canlıdır. Hayvan olmasa bitki olmaz gübreler sayesinde oluyor bitkiler.
Cevap sahibi+1 yılBide bitkilerde canlıdır tıpkı hayvanlar gibi. Hayvanlara yazık diyenler süt, yumurta vb. hayvansal gıdalarda tüketmemelidir ya veganlık vardır ya etçil ya da ne bulursa onu yiyenler diye 3 grup vardır. Et'lerde ayrıca b12, amino asit, protein, creatine vb. bulunmaktadır bunlarda vücudumuz için oldukça faydalıdır.
Ben anlam veremiyorum.. Kimse kusura bakmasın ama ben yoksul Vejetaryen ve Vegan görmedim.
Ayrıca Türkler olarak etsiz yemek olmaz ne biliyim Irkımıza bile aykırı...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
"Ama yurt dışında veganlar için özel beslenme ürünleri çıkartılıyor."
Bunlar Türkiye'de de var. Ama dünyanın parası.
Açıkçası veganlara ve vejetaryenlere sonsuz saygım var..
Bende olmak isterdim ama Hatay mutfağında bunu başarmak zor.. Denemiştim bir ara.. Annem üst üste 3 gün çok güzel yemekler yapmıştı dayanamamıştım.
Belki tek başıma yaşadığımda veya ilerde sağlığım için vejetaryen beslenmeyi tercih edebilirim. Ama hiçbir zaman vegan olamam.. Süt peynir yumurta gibi şeylere karşı değilimdir ama açıkçası et yesem de et yenmesine karşıyım..
Bu nasıl bir karmaşadır diyebilirsiniz..
Et yerken içim yanıyor.
Kendimi çok kötü hissediyorum ama yiyorum.
İzlediğim belgeseller vs etkiledi tabi.22 Yorumla
Soran+1 yıldünyanın parası dedinizde benim vegan arkadaşım var ve kendisinin maddi durumu çok çok iyi. o yurtdışında çok daha kolay olduğunu söyledi bende onun dediğini yazdım.
Ben bu insanları anlamıyorum diyenleri de ben anlamıyorum. Ne saçma arkadaşım bu tercih meselesi değil ki, hastalık da demek istemiyorum fakat ellerinde olarak keyfi yaptıkları bir şey değil yani. Süt sana faydalıdır ama bir başkasına rahatsızlık veriyor olabilir, psikolojik olsa ne farkeder? Yemiyor değiller ki yiyemiyorlar. Tükettikleri anda rahatsızlık çekiyorlar zaten. Saçma sapan yorumlar yapmayın ya, yok etsiz yaşanır mıymış? Ben de eti çok seviyorum bayılıyorum, ama başkasına dokunuyorsa yemez, yiyemez. Garip olan ne yani? Hiç yorum bile atmayacaktım ama bazı yorumlar öyle sinirlerimi bozdu ki :D engel olamadım kendime
20 Yorumlabir arkadaşımın görüştüğü çocuk veganlığa sarmıltı sonra bu arkadaşım vegan olmaya sıcak bakmıyo diye bir şekilde kızdan uzaklaştı. Sonra bir baktık facede vegan başka bir kızla ilişki durumu yapmış, hoş dün de nişanlandıklarını gördük. Her neyse işte bu vegan çocuk ve benim et sever arkadaşım facebook ta hala arkadaşlar. Bazen uyuzluk olsun diye yakın arkadaş grubu olarak benim et sever arkdaşımın duvarında kebap, iskender fotoları paylaşıp altında hep birlikte geyik yapıyoruz. vegan çocuk anlıyodur o fotoların kendine mesaj olduğunu. Neyse vegan çifte de mutluluklar dileriz, düğün de salata dağıtmasınlar da millete :D
20 YorumlaHayvanlar ve insanlar eşittir.. Bizim daha akıllı olmamız bizi ayrıcalıklı yapmamalı. Öyleyse bizde bir Zürafa kadar uzun değiliz ya da bir kedi kadar güzel değiliz. Bu nedenle özellikle hayvan sevgisini bizzat tatmış insanlar hayvanların öldürülmesini insanların öldürülmesinden farksız görmezler. Kişinin kendi vicdanını rahat tutması için vegan/vejeteryan olabilir ama hepimizin bildiği gibi insan etçil bir hayvandır. Bende veganım ancak başka kimseyi vegan olması için zorlamam zorlayan veganlarıda hoş karşılamam. Ben kendimi böyle daha rahat hissesiyorum sadece
30 YorumlaŞöyle bir durum varki insanoğlu biyolojik olarak hem otobur hemde etoburdur dolayısıyla vücut iki yönlü beslenmeye ihtiyaç duyar. Dolayısıyla dengeli beslenmek en makulüdür. Ayrıca beynin ihtiyaç duyduğu bazı proteinler yalnızca etde bulunur bundan kaynaklı olarakda et tüketmeyen insanlar beyinlerin maximal düzeyde verim alamaz. Ama insan metabolizması bir şekilde uyum sağlauabilir bana kalırsa eğer Türk milleti etobur bir hayvan olan martıyı simit vere vere simite alıştırdıysa herşey mümkündür. Bide olaya şöyle bir pencereden bakalım , bir ot yiyen hayvanlara bakalım ; koyun, kuzu inek vs. Birde et yiyenlere bakın ; aslan , kaplan , çita vs. Bu bağlamda size soruyorum süpermen olabilcekken neden Clark Kent olalım ki?
00 Yorumla
+1 yılşu an her ne kadar vegan beslenmeye çalışsamda tam olarak uygulamıyorum. Tofu, soya sütü gibi şeyleri alıcak param olmadığı zaman hayvansal ürün tüketmek durumunda kalabiliyorum. Ancak imkanı olduğu halde vegan beslenmeyenleri gerçekten anlamıyorum. İnsanlar zaten otçul canlılardır.
32 Yorumla- +1 yıl
İnsanlar otçul canlılar değiller.. Saçmalıyorsun.. Yüz binlerce yıllık bulunan kemikler kalıntılar insanların omnivor / hepçil beslendiğini gösterir.. İnsanlar hep avcı toplayıcı canlılardı, tarım bile bizim için çok yeni.. Ki öyle olmasaydı ne kas ne beyin gelişimimiz tamamlanmaz, dünya üzerindeki baskın ırk olmazdık.. Nereden edindin bu bilgiyi bilmiyorum ama yanlış..
+1 yılyani acıkcası kendi secimleri ama ben et yemeden bir hayat düşünemiyorum acıkcası yani ya :)
Yinede vejetaryen bir arkadaşim vardı
kebabcıya gidince biz o hep salata söylerdi kendisine90 Yorumla
+1 yılVejeteryanim yumurtada yemiyorum hic yemedim, hayvanlari korumak icin yapmiyorum ölü bir hayvanin etini yiyemiyorum igreniyorum kokusundan bile midem bulaniyor süt ve peynir de fazla yemem neyle yedigime bagli, firinda yemek yapiosam peynir kullanirim ama sade oyle yiyemiyorum sütü de aynen oyle pasta kek falan yaptimmi süt kullanirim ama sade süt icemiyorum gercekten bilerek ve isteyerek yaptigim birsey degl, canim istesede yiyip icemiyorum bunlari midem almiyo, gercek hayvan derisi giyim de giymem son derece igrenc
20 Yorumla
+1 yılBen iki yıl vejeteryan oldum. Sonra hastalandım zorla yedirdiler. Bazıları et yemediyim için bazıları da et yememenin günah oldugu için hastalandığımı söylediler
32 Yorumla
Soran+1 yılher bünye kaldıramayabiliyor
- +1 yıl
Bazılarında saç falan dökülüyor
Annem vegan olalı 2 sene oldu o sinir hastası her şeye öfkelenen kadın gitti yerine bir melek geldi adeta. Hayvansal gıdalar için demiyorum ama et hakikaten insanı vahşileştiriyor bu bir gerçek bana gelince ne veganım ne de veheterjAn ama illa olcaksam da vejeteryan olurum sanırım.
25 Yorumla
Soran+1 yılVegan ise et dışında başka şeylerde tüketmiyordur belki onların farklı bir etkisi vardır.
- +1 yıl
nasıl oldu sonradan yıllarca tükettikten sonra
- +1 yıl
Zaten o kadar ete düşkün bir bünyesi yoktu tavuk ve başığı çok severdi önce eti çıkardı hayatından 5-6 aylık bir süreçti arada zorlandı falan biz inadına karşısında balık yiyoduk 😊 sonradan detAylı araştırmalar yaptı dini inancıda kuvvetlidir bazı ilmi çalışmalar için hayvansal gıdalarda tüketilmez zaten böylelikle yavaş yavaş birçpk şeyi çıkarttı hayatından kendisi birçok baklagili haşlayıpta yer mesela ve artık beni öldürsenizde yumurta et vs yemem diyor. Yediği şeylerin tadını daha iyi aldığını söylüyor
Soran+1 yılannen et yemekleri yapmaktan rahatsız oluyor mu peki :)
Vejeteryanlığa saygı duyuyorum canlıları katletmedikleri için, ben de bir ara denedim ama çok halsiz düştüm bünye kaldırmadı, artık et yiyorum ama eskiye nazaran daha az.
Veganlıksa abartı gibi geliyor. Ama yine de onlara özel ürünler de çıkarılmalı.20 Yorumlaİkiside saçma geliyor bana. Vejeteryanlar tamam bir derece normal derim istemiyor olabilir istese de midesi almıyor olabilir ama veganlik psikolojik bir rahatsızlık gibiy geliyor bana. Ne kadar farklı ürünler üretilse de dengeli ve sağlıklı beslenme için hayvansal gıdalara ihtiyaç duyar vücut.
20 YorumlaÇok sağlıksız. Aksi ispat edilemez ayrıca doğanın kanunu bu. Hiç bir hayvan , hayvan haklarını korumak için başka bir hayvanı yememezlik yapmazken insanların yapması saçma. Hayvanlara zarar verme kemiktir ettir ekmektir sudur imkanın oldukça karınlarını doyurmaya çalış gerisine karışma
20 YorumlaTürkiyede pek bilgi sahibi olmadiklari icin bu soruyu yanis yerde sordun tüm bilgiiniz olsa burdaki gibi hepiniz cok enteresan bulurdunuz keisnlikle saglikli ama bilgisi olmayan et saglikli der ama yanlis Benim bütün ailem vegan anneannem yasli cok saglikproblemleri giti
32 YorumlaKirmizi eti bir turlu sevemedim.. Sebebi; ben kucukken köyde dedemin kuzulari koyunlari vardi bende kuzunun birini cok sahiplenmistim, kucagimdan hic indirmiyodum, bir gun ben disarda diger cocuklarla oynarken dedem gizlice benim kuzumu alip kesmeye kalkti tam ben bahcenin kapisindayken bicagi bogazina dayadi kesti:( 4-5 yasimdaydim ama hala dun gibi hatirliyorum.. o gun bugun nezaman et yemek istesem o goruntu gozumun onune geliyo😔
20 YorumlaKimseye karisamazsin herkes tercihini yapar. Fakat Turkiye'deki vejetaryenlerin cogu ozentilikten. Her onune gelen kendini vejetaryen saniyor. Et yemiyorum ama kiyma yiyorum. Boyle vejetarjenlik olmaz. Olmaz arkadasim. Kirmizi et yemeyip tavuk eti yemekle de olmaz. Sen bildigin yemek secmis oluyorsun. Vejana gelince o is cok zor. Hemen hemen her yemegin icinde hayvansal urun var. Ol daha iyi...
10 Yorumlaaslında et insan vücudu için çok faydalı ve tüketilmesi gerek. ama bir yandanda onlada hak veriyorum tadı güzel olsada yediğim şeyin bir canlı hayvan olması beni ondan uzaklaştırıyor :) kurban bayramı dışında kesinlenler zaten doğru değil bana göre en iyisi meyve sebze ile beslenmek :)
10 YorumlaBenim kuzenim isvicrede yasiyor 25 yasinda vegan.. hani vegan Vejeteryandan da aşırı herseyi reddediyor birde yurtdışında vegan marketler var oradan herseyin saf olani hep bitkisel seyler alabiliyor yumurta sut seninde dediklerinin hic birini yiyemiyor hani yasama daha iyi ama nereye kadar sahsen et olmadan ben yapamam.
10 Yorumla
+1 yılbaşka bir dünyada tüm insanlar çocuklara tecavüz ediyorlar ve aralarından bazıları bunun yanlış olduğuna inanıyor ve bunun için birşeyler yapmaya çalışıyor. bunlardan biri, sıradan tecavüzcü bir insana diyor ki bunu neden yapıyorsun? o da soruya şaşırıyor çünkü beyni ve vicdanında kıpırtılar olacak zira buna alışık değil.. gerzek bir boşvermişlikle, 'bundan zevk alıyorum ve bu zevke bedeninimin ve psikolojimin ihtiyacı var yoksa öcü gibi yaşarım veyahut ölürüm' diyor.
12 Yorumla- +1 yıl
yok suç bende ama. bilallere ben musallat oluyorum
Bana her ikisi de mantıklı geliyor. Ama yine de etsiz yaşamayı garip buluyorum çünkü vücut için et yemek de şart deniliyor en azından çoğu bilimsel makalede belirtilen bir şey. Vejetaryenlik bir bakıma alışılabilir ama veganlık çok zor ve çok katı. Vegan olmak çok ama çok zor. Ayrıca pek de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAhahaha diyip gülüyorum. Atalarımız avlanarak yaşamış bu günlere gelmişiz. bir sorun olsa insan ırkı olmazdı heralde. Şu hayatta her şey insan için var. Tabi bu demek değil ki sömürelim her şeyi. İnsan gibi var olan her şeyden gerektiği kadar yararlanabiliriz bence..
10 Yorumlaaynı zamanda veganların yaşadığı besinsel eksikliklerden kaynaklanan hastalıklar da var pek çoğu kısa vadede farkedilmiyor
gerçek sağlıklı bir vegan bile alması gereken bütün besin öğelerinin tamamını alamıyor bu bir gerçek
vejeteryanlık ise benim de düşündüğüm ve büyük oranda savunduğum bir şey10 YorumlaBenim herhangi bir özel düşünce içerisinde olmam mümkün değil, sonuç olarak bu bir noktada tercih de değil, bende mesela küçükken bal yiyemiyorum hala da yiyemiyorum. Sadece herkesin birbirinin tercihlerine saygı duyması gerekiyor, özel düşüncem yok.
00 Yorumlaet yemek vücut doğasına aykırıdır diyenlerine saygı duyabileceğim, hayvan öldürme muhabbetine girenlerine de gıcık kaptığım yemek seçme şekli. doğada etobur onca hayvan dururken bir insanlar mı öldürünce barbarlık oluyor diye cevap verebileceğim beslenme şekli.
00 YorumlaVejeteryanim et tavuk balik yemem. tek istisnam cok cok kizarirsa sucuk.. peynire bala bayilirim mesela.. yemek isterdim kucukken kurban kesiminde tiksinmisim..
33 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende küçükken kurbanda gördüğümden beri ağzına suremedim. Ne zaman denesem modem kalkıyor
- +1 yıl
Sen vejetaryen* sayılmazsın bence. Çünkü veganlık ve vejetaryenlik bir tercihtir. Tiksinip yemiyorsan psikolojik bir şey olur
- +1 yıl
@baltadakisap hep bu ailelerin vurdumduymazligi iste:(
@lilithhhh_ konuya boyle felsefikmi yaklasirsin hep:))
+1 yılAnneannem vejetaryenmiş de haberim yokmuş.
Ciddiyim.
Kadın 76 yaşında ve 2 sene önce mangal yaparken davetimizi reddetmişti. Niye gelmiyorsun diye sorduğumda Ben doğduğumdan beri ağzıma et sürmemişim demişti. Hakiki vejetaryen budur işte.
Tekrar söylüyorum bu gerçek.14 Yorumla
Soran+1 yıl76 yaşına geldiğinde mi öğrendiniz et yemediğini
- +1 yıl
Ben yeni öğrendim.
Soran+1 yıldavetimiz dediğin için öyle sordum , okey
- +1 yıl
Ama sakın vejetaryen olma.
Kansızlık sıkıntısı çekiyor kadın.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben hayvansever bir insanim en ufak bir kedinin yaralanmasinda bile hungur hungur aglayan ben ne yazik ki yemeklerde boyle olamiyorum hatta hayvansal bir gida yemedigim gun bile yoktur oyle diyim kendi tercihleri ama ben garip buluyorum nasil sevmezsiniz ki boyle lezzeti
21 YorumlaVejeteryan anlarim da veganlik neden? Vejeteranlar o hayvana yaziiikk ölüyoo diye yemiyor madem anladim ama inegin sutu icinde kalsa kimse sagmasa daha zararli hem bu hayvana zarar veren bir seyde degil. Kendinlerine eziyet bir alerji olmadikca
21 Yorumla
Soran+1 yılveganlar hayvanlar konusunda çok çok hassas insanlar. sanırım ineklerin böyle robotlaştırılıp sürekli süt üretiminde kullanılmasına için karşı çıkıyorlar
Türkiyede dediğin gibi gerçekten zor hangi lokantaya gitsen et balık ve tavuk satıyorlar çoğu zaman. Ondan başka farklı çeşit yok. Bizim burada tofu (soya peyniri) var mesela et yerine vejetaryenler tercih ediyorlar, bol proteinli bir besin. Türkiyede de vardır belki bilmiyorum olup olmadığını. Vejetaryen ve veganlar hakkında bir şey düşünmem kendi tercihleri saygı duyarım. :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaa bende veganları erkek sanıyodum yani kadınlara vejeteryan erkeklere vegan denir sanıyordum oo ikiside bana gelmez et yemezsem ölürüm ben hem insan nasıl oluyor bunları tercih meselesi mi bide neden ya et yenmez mi eski zamanlarda bunlardan yoktur herhalde çünkü sadece hayvanlarla besleniyorlarmış yani balık tutma olsun inek'in sütü dana'nın eti
01 Yorumla
Soran+1 yıliyi öğrenmiş oldun
+1 yılBir vejeteryan olarak vejeteryan olmamdaki amac benim zevklerim icin hayvanlarin olmemesi. Bu sebeple desteklemiyorum. Hayvanlara zarar verilmedigi surece hayvasal gidalarin tuketilebilecegi dusuncesindeyim
36 Yorumla- +1 yıl
Hayvansal gidalaei tuketmek hayvanlara zarar veriyor.
- +1 yıl
Beslendigin hayvansal gidanin kaynagina gire degisir.
- +1 yıl
Hayvanın kesilmesi ve senin yemen doğal süreç. Senin zevkin için kesilen mesela balinalar yağları kozmetik kullanılıyor. O zaman kozmetik ürünleri kullanma ne bileyim bu gibi hayvan katliamlarına karşı çık. Beslenme tüm hayvanların insanda dahil doğasında var.
- +1 yıl
@heybemdeask
- +1 yıl
Onlar icin dr caba gosteriyorum. Duzenli olarak gittigim bir dernek var mesela bunun adina. Bir yerden baslamak geriyor. Elimden geleni yaptigimi dusunuyorum @denizmurat
- +1 yıl
İyi güzel o zaman @heybemdeask :-)
+1 yılsağlıklı değil bu bir hastalık gibi vejetaryen dediğin istesede yiyemiyor mide bulantısı vs. gibi şeyler yaşıyorlar ama et yemeden beslenmek başlangıçta ciddi b12 eksikliği yapar buda baş dönmesi deprosyon vs.. gibi şeyleri tetikler bunu seçim olarak değilde gerçekten yiyip içemiyorsan bu tür şeyleri doktor kontrolünde ilaç kullanmanı tavsiye ederim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle hayat mı geçer, kendilerine işkence ediyorlar kısaca
Menemen yapacaksın yumurta lazım
kek yapacaksın yumurta
çiğköfte yapacaksın yumurta
kurabiye, poğaça, tatlılar, yaş pastalar, börek, çörek, ekmek, çorba, patates salatası yani kısaca yumurtasız olmaz diğerlerini saymadım bile10 YorumlaVejetaryen tamam et yemiyor hayvanları seviyor kıyamıyor ama veganlar cidden çok şey kaybediyor, bal süt tereyağı yumurta bunlar çok önemli besin kaynakları ve hayvana bir zararı da yok.
23 Yorumla
Soran+1 yılhayvana zarardan kasıt şu, mesela sütün aslında yavru buzağıların hakkı olması ve inekler hayattan kopartılıp robotlaştırılıyor gibi fikirler.
- +1 yıl
buzağı o sütü bir süre emiyor ztn yeni doğum yapan inek sağılmaz. çok iyi biliyorum çünkü köyde annanemin ineği vardı önceden. buzağının sütle işi bitince inek sağılır eğer sağılmazsa çatlar memeleri inim inim inler hayvan acıyla. doğaya salınırsa ztn türkiyede sağ kalmaz dünyanın hiç bir yerinde sağ kalmaz hatta. :)
Soran+1 yılben köy hayatı hiç yaşamadığım için elbette sizin kadar bilemem. ben başkalarının söylediklerini söylüyorum :)
Vegan Oldum bir ara gercekten zor, su zor fakirin yapabilcegi birsey degil mesela vegan shop lar felen var yaygin bir sekilde avrupa da fiyatlari uygun burada soya sutunu felen 11-15 lira arasi birseye aliyorsun zor bulunuyor ve cok pahali...
20 Yorumla
+1 yılBu tamamen psikolojik bir olay. Yoksa insan hem etçil hem otçuldur. Ve tüm uzmanları ve kendimde söylüyorum. Et tüketmelisiniz. Özellikle kadınlar arasında yaygın. Sebebi zayıf görünmek için. Hemen ben vejeteryan veya vegan deyip ortaya çıkmak yanlış.
02 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar arasında daha yaygın olduğu doğrudur ama sebebi sadece zayıf görünmek amacı taşımaz bu aşırı genellemek olur.
- +1 yıl
Evrimsel süreçte sindirimdeki mikroorganizmalar yüzünden etten tiksinenler olabilir ama çoğunluk o yönde bunu ben demiyorum uzmanlar diyor.
+1 yılVejetaryen lere pek birşey diyemem ama veganlar resmen sağlıklarıyla oynuyorlar. Yol bal ari kusmugu, yumurta bildiğimiz döllenmiş yumurta kadında olandan farksız falanmış. Et , süt ürünleri Allah 'ın vermiş olduğu sunduğu nimetler. Hepsini de kullanırım , yerim ve içerim. Vejetaryen ve veganlara karşımıyım? Tabiki hayır. Kendi seçimleri ama yanlış davranış.
10 YorumlaVegan olmak bence saçmalık yani tabii ki üstünde deney yapılan şeyler kullanılmamalı çünkü onlara bunu yaşatmaya hakkımız yok ama diğer yandan yumurta süt ve süt ürünleri bizim beslenmemiz açısından gerekli ve yerini başka bir şeyin tutabileceğini sanmıyorum
10 YorumlaVejetaryen olmak bir yere kadar da vegan olsam ölürdüm ben direk :)) o ne yaa yenmez mi yoğurt bal peynir :) damak ttatları eksik olabilir bu kişilerin zannimca :) yoksa akıl isi değil Benceee :) ama saygi duyarim ;)
10 Yorumla
+1 yılVejeteryan olmakta zarar görmüyorum kendi fikrimce. Ama vegan olmak biraz problemli çünkü insan icin gereken tüm vitamin mineral ve besinlerin hepsi veganlarin yemedigi ürünlerde mevcut. O yüzden vegan olmak biraz problemli.
10 Yorumlainsanın midesi almaz bir şeyin tadını sevmez yiyemez anlarım ama bir felsefe olarak eti veya başka bir yiyeceği kendine yasaklamasını doğru bulmuyorum. he neden vejeteryan olunur onu da bildiği mi söyleyemem. belki mantık lı bir açıklamaları vardır.
10 YorumlaSağlık konusunda 690 cevap paylaştı. et ve hayvansal ürünler yemeseler bile, bir şekilde doğaya zarar vererek yaşıyorlar zaten. giydiği elbiseden, kullandığı parfümden, sürdüğü kremden, falandan filandan, zaten bu işin içindeler.
12 Yorumla
Soran+1 yılişte onların hepsine dikkat edenlerini de duydum
+1 yılİki ay boyunca vegan olarak yasadim. İyi ki boyle bitsey yapmisim. Oldugum surece sonsuza kadar vegan kalmayi hedeflemistim. Herkesin mutlaka en azindan bir hafta boyunca durust bir sekilde vegan vrya vejeteryan olmasini siddetle tavsiye ederim.
10 YorumlaSacmalik Vegan denilen sey Vejeteryan olanlara lafim yok ama Vegan olanlar hayatin tadini bilmiyor tam anlamiyla da Vegan deiller bir cok gidada hayvansal urun var
20 YorumlaSağlık konusunda 619 cevap paylaştı. 6-7 ay önce bende veganlar ile ilgili soru sormuştum. Vaganı din , mezhep , örgüt sananlar olmuştu :)
Hayvansal gıdalar insan için çok önemli , ben Vegan olmam :)31 Yorumla
Soran+1 yıldin mezhep sananlar olduğu için soruda açıklama yaptım:)
+1 yılMerak edip, 21 gün vegan beslenme uyguladım.
21 gün sonra, peynir, yumurta ve yoğurda geri döndüm. :)
Ayrıca, buralarda ne kolay ki...24 Yorumla
Soran+1 yılben 21 gün bile dayanamam. vejetaryen misin normalde :)
- +1 yıl
Ovo - lakto vejetaryenim.
Ama arada kaçamak yapıyorum, kokoreç falan. :D
Soran+1 yılkaçamaklı ovo-lakto o zaman :) pesko vejetaryen ol bari
- +1 yıl
Evet, olabilir. :)
ben yurt dışına cıktıgımda domuz etıdır ya da ne bılım daha farklı gıdalardan korunmak ıcın vejeteryan takılmak zorunda kalıyorum gercekten cok kotu bır sey vejeteryan olmak vede gereksız dıye dusunuyorum
00 Yorumlakim ne istiyorsa yesın ha bu arada yok ben bunu istemıorum ondan istiyorum diyede ağlamasın yemek istediği şeyide çiksin üretsin... bunların veganlığı vejetaryanlığı et satarak para kazanmakla son bulur zaten. görgüsüz görgülü hastalığı bunlar hep
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılveganları anlamakta zor :o www.kizlarsoruyor.com/.../q3149925-animasyon-kisa-film-sevenler-topukkk-topukkk-topukkk-boyle
00 Yorumla
+1 yılevet, türkiye'de gerçek anlamda çok zor. toplum olarak hayvansal ürünleri çok tükettiğimizden insan kafayı yiyebilir. iyi ki vegan megan değilim ya :))
20 Yorumla
+1 yılGereksiz bir şey bence yapana edene lafım olmaz ama bu güzel nimetlerden faydalanmak varken ben gidip de vegan olmam. Mideleri kaldırmaz yiyemezler orası ayrı
10 Yorumla
+1 yılsaygı duyuyorum ve cidden bazı veganlara özgü yiyecekler o kadar lezzetli ki anlatamam. mesela taksimde bir vegan bufede bir dürüm yemistim tadı hala damaklarimda. ama ben etsiz yasayamam:) kebap is my life.
10 Yorumla
+1 yılVejeteryan olmak zor ya bu memlekette dışarda hep zorluk çekiyorsun :) Adama vejeteryan birşey getir diyorsun Salamlı sandviç getiriyor :D En iyisi kendin yap kendin ye Brokoli bir harika bence :D
10 Yorumla
+1 yılEn ideal eş tipi benim için hayatımın aslında hamur ve kaliteli etten oluştuğunu düşünürsek... O yemez, alınanları ben yerim;basit ve keyifli. Vejeteryan olsun, vegan olmasın :)
10 YorumlaHerkesin kendi tercihi tabi ki ama ben yapamazdım. Çünkü besin zinciri denen bir şey var bizde bunun içinde bir halkayız sonuçta. Hem hayvansal ürünler proteinin en bol ve doğal kaynağı.
10 Yorumlaonlara laf söylemek bize düşmez ama ben çok sağlıklı bir şey yaptıklarını düşünmüyorum. Protein çok önemli ve onlar bunu toz protein ile halletmeye çalışıyorlar ne kadar sağlıklı bilemiyorum.
10 YorumlaVeganlar Kesinlikle sağlıklı bir şekilde beslenemiyorlar. Vegan Bir hatun ile evlenmem
90 Yorumlazor olay nasıl yapıyolar hayret ediyorum... ben organizmamızın vegetaryanlığa uygun oldugunu düşünmeyenlerdeniz... herbivor canlılarız sonuçta:)
14 Yorumla
Soran+1 yıldoğrusu carnivore
- +1 yıl
doğrusu karnivor..
https://tr.wikipedia.org/wiki/Etoburlar
Soran+1 yıltürkçesini unutmuşum pardon
ben et severim ama onlara hak veriyorum hayvanların kanı akınca can çekişince hele o sevgi dolu gözleri masum bakarken onların etini yemek hoş gözükmüyor
10 YorumlaKendi tercihleri saygi duyulmali ama et yiyenlere de iyy igrencsin et mi yiyosun gibi tepkiler verip cevap alindiginda da hic saygilari yok yeaa dememeliler
20 Yorumla- Devamını Gör (303)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat