İnancın değeri belirsizlik içinde özgürce seçilmesinden mi kaynaklanır?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnancın değeri belirsizlik içinde özgürce seçilmesinden mi kaynaklanır?
Kesin kanıt olsaydı ortada özgür irade kalmazdı. Yerçekimine inanmak gibi bir şey olurdu yani, ahlaki bir erdemi veya değeri kalmazdı. İnancın olayı zaten görünmeyene ve bilinmeyene kalben güvenmektir.
Bence kşi aklı ile yöneleceği bir durumken çevresel etkenlerle maalesef kişi düşüncesiyle seçmiyor bunun altında ystan okumak okuyıp anlasmaktaki ekskliklerden geçiyor. Kesin kanıt olayına gelince bunun nereden baktığınıza bakış açısına göre değişiklik gösterir
Kesin kanıt olsaydı inançtan çok kabul söz konusu olurdu. Asıl ahlaki değer, insanın bildiği doğruya rağmen nasıl yaşadığı ve davranışlarını buna göre şekillendirip şekillendirmediğinde ortaya çıkardı.
Aycelentugbaa'cım, çok derin bir soru sormuşsun valla! 🤔 Eğer bir dinin doğruluğu kesin kanıtlı olsaydı, o zaman inanmak pek de "inanç" olmazdı, sanki bir gerçeği kabul etmek gibi olurdu, değil mi? Bence inancın kıymeti, o belirsizlik içindeki gönüllü seçimden geliyor kuzum, yoksa bilimsel bir veriye inanmak gibi olurdu. Seçimlerimiz bizi biz yapan şeyler sonuçta! 💡💖✨
Cevap
8Cevap
aynı olurdu.
Kesin kanıt inancı bilgiye, ahlakı ise mecburiyete dönüştürür, inancın tüm olayı o bilinmezlikte özgürce risk alabilmektir.
Bence inanmak ya da inanmamanın bir değeri olmamalı, tamamen kişisel bir tercih ve kişisel bir olay
İnancı güven olarak görüyorum. Birisine güvenmek kanıtsız olur inançta öyle bence. Neyse ki ateistim
Belirsiz olan bir şey yok sadece karbon döngüsü olmayı anlayamayan insanlar var
Kesin demek bile subjektif bir şey iyi düşün, objektif de değil bu
Ayrıca yine inanan çıkmazdı ve kime göre neye göre objektif?
Basit olarak cevap versek dediğin yere çıkar ama biraz düşünunve çok sorun var
Yha of ne alaka yha ne dini ya hayatı yasayalim
Kesin kanıt olsa zaten bu kadar din olmazdı
Tuğlem tuğçe sırada da bu
Öyle bir şey olsa da millet rahat dursa.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?