Hoşuma giden alıntılarla paylaşmak istedim, dinler gerçekten ne işe yarıyor? Ne faydası var? Bu ülkedeki kadın cinayetleri, geri kalmışlık, refahın olmayışı, eğitim seviyesinin düşüklüğü, siyasetin bokunun çıkması hepsinin sorumlusu din değil mi? Şimdi bana din değil dine inananlar yanlış demeyin, din doğru olsa dine inananlar da doğru olurdu, bu kadar cami, din hocası, din eğitimi, kuran kursu var hala da bana din doğru biz eğriyiz demeyin, ikiniz de komple eğrisiniz, bu sözlerim bütün dinler için geçerli çünkü her din kendisini aynı palavralarla savunuyor.
Sizce dinler gerçek mi? Gerçek ise neden düzgün bir kanıtı yok?
En başa kadar inersen Bu evrenin kör tesadüflerle oluşmasin absürd ve hayal ürünü olduğunu görürsün. Sir Fred Hoyle:Rubik kübünü uzaktan tanıyan bir kimse bile kübün yüzlerini rastgele oynatan bir körün çözüm elde edemeyeceğini kabul edecektir. Şimdi sırası bozulmuş Rubik küplü 1050 kör insan bulunduğunu ve hepsinin aynı anda çözülmüş şekle ulaşmaları olasılığını hayal etmeye çalışın. Artık hayatın bağlı olduğu birçok polimerden sadece bir tanesinin rastgele yer değiştirmesi fırsatına sahipsiniz. Sadece bio-polimerlerin değil aynı zamanda programlanmış bir hücrenin çalışması da ilkel organik çorbada rastgele oluşamazdı. Hayat açıkçası kozmik bir fenomen olmalı.
İkincisi bence bu hayatin anlamli olabilmesi icin ölümden sonraki hayatin şart olduğunu anlamalisin. İnsandaki güçlü duygular korku sevgi Ümit vb vede sonderece kompleks bir beyin sanki bu kisa hayat icin çok fazla değil mi? Ölen bir sevdiğin icin arkadaşin veya akraban herşey bitti mi yani? Tuhafliği sezmen lazim bence.
Bu dünya görüşüyle mi garibanı yakıyor yoksa Ahiret görüşüyle mi garibanı yakıyor Allah kur'an'da ben zengin olup güçlü olanları yakmayacağım mazlumu garibanı yakacağım demiyor ki İman etmeyenleri yakacağım diyor. Mazlum gariban ayrımı yapacağım demiyor. Hatta biz sizi farklı farklı şekillerde imtihan ederiz diyor. yani hiçbirinizin birine üstünlüğü yoktur üstünlük ancak takva iledir. Mesajı veriliyor. Zeus dediğin şeye gelecek olursak olmayan bir şeyle kapışılmaz. Yani kısacası kardeşim herkes öbür dünyada yaptığının hesabını verecek Gariban Güçlü ayrımı yapılmayacak
@yenifikir inanmayanı kesen ödüllendiriliyor sonra da blr insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş olur diyor. Ya inanmayan insan sayılmıyor ya allah alkollüydü ya da Muhammed alkollüydü der ve güler geçerim :D @ne desem bilemedim21 seni de tebrik ediyorum allahın adaletsizliğini anlatmayı tek cümlede başarmışsın ama iş onu anlamakta.
Kisacasi birkac sey soylucem belki hosuma gitmeyecegi icin engelleyebilirsin de genellikle benim soylediklerimi kaldiramiyor cogu uye.. Neyse...
Acikcasi sorunu okudugumda bagnaz bir kisilik oldugunu gordum neden derse suclardan falan bahsetmissin de seri katiller ateist veya deistte olabiliyor, hirsizlar deist veya ateistte olabiliyor. Ee bu kisiler dine inanmadi hatta Tanri'yi bile reddetti bazilari ama neden hala kotuler?
Kisacasi dine inanmak veya inanmamak kisileri iyi ya da kotu yapmiyor. Onemli olan insanin karakteri, yetistirilme tarzidir diye dusunuyorum bir Ateist olarak.
Dine inandığı için iyi olan tek kişi görmedim ama din için gözü kör olup cinayetler işlemiş milyonlarca insan var tarihte, kaldı ki Dinlere olan bağlılık ile zeka seviyesi arasında ters orantı olduğu da bilimsel araştırmalarla kanıtlandı, ABD'de bile hapisanelerin sadece %1'i Ateist, ülkenin ise %18'i, ben hiç adam gerip, taşlayan, insan yakan Ateist görmedim ama Müslümanı çok çok fazla bu ülkede.
@servandgn Tanri varsa somut bir ornek gosterir misin? diye soruyorum genelde var olan seyin kaniti vardir ama Tanrinin varligiyla ilgili herhangi bir kanit yok malesef o yuzden var oldugunu dusunmuyorum. Dinlerde Tanri denmis, ben ise enerji diyorum mesela evrenin ilk durumunda var olan enerji ve patlama... vs olur konusuruz yatmam gerekiyor simdi benim de.
@soran yahu sen neden insanlardan ornek veriyorsun ki? sen dinden bahsediyorsun, din kavramini ogrendigin yer neresi? kutsal kitaplar.. Sen Islam'a takmissin anladigim kadariyla onun uzerinden konusucam. Kur'anin neresinde " insanlari oldurun " yaziyor? Recm cezalari baska onu karistirma yalniz.
İslamiyetin yanlışlığına sayısız kanıt varken, doğruluğuna ve gerçekliğine tek kanıt olmaması ne düşündürüyor? Allah sözcüğü bile İbranilerden çalıntı, Kuran dediğin kitap da Tevratın kopyası, biraz dinler tarihi okuyun, rüyalara dalmış olan sizsiniz, uyanmanız da zor, din zihne korku salar, hapseder.
Arapca, Ibranice, Aramice bunlar zaten sami dil ailesi ayni aileden geliyorlar benzemeleri gayet normal. Tevratta ibrahimogullari ovulur, Kur'anda ise durum tam tersi. Ee hani kopyasiydi?
Ooooo sen baya uçmuşsun, kendine Ateist değil İslamofili de bence...
Dur atayım bekle:
2:193 - Hem bir fitne kalmayıp, din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla çarpışın. Vazgeçerlerse, düşmanlık ancak zalimlere karşıdır.
2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir
O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.
2:191 - Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırla
emin ol ben senden daha çok dinler tarihi okudum dünya dinleri bölümü mezunuyum Araplarla Yahudiler sami ırkından geldikleri için kullandıkları kelimeler aynıdır. . Kur'an Tevrattan kopyalandı diyenler çok cahildir ve Tevratı da kur'anıda okumamışlardır. Tevrat ta bir çok bilimsel hata olmasına rahmen Kur'anda yoktur kur'an tevrattan kopyalandıysa tevrattaki yanlışları neden kopyalamadı? Muhammed sizin dediğiniz gibi deliyse tevrat bilimsel verilerle uyuşmayan şeyleri nasıl tespit edebildide değiştirdi?
Akraba diller olması, İslamiyet'ten önce El İlah anlamında ay putuna verilen ismin, Ellah-Allah olarak İbraniler ve Araplar tarafından kullanıldığı gerçeğini değiştirmiyor.
Kuranın, Tevratın kopyası olduğu ise, Tevrat'taki kanunların ve gelenklerin, hikayelerin birer birer araklanmasından, araklanırken de hatalarla araklanmasından belli, bunu özellikle İbrahim'in oğlu-babası ve uşağı arasındaki isim kargaşasından da anlayabilirsin.
Dahası da, Kuranda İbrahimoğulları yerilmez, döneminde Muhammed'e düşman olanlar yerilir ve onlar da yerilirken, Muhammed sürekli kendisinin Tevrat kopyacısı olarak itham edildiğini bildiği için "Onlara benzemeyin" öğütünü verir.
Bu aynı zamanda, Kıble sorunundan, Güneş doğarken-batarken ve tepedeyken ibadet edilmemesi gerektiğine kadar pek çok gelenekte sürer.
Eminim dinler tarihini çok iyi okumuşsundur, gidip bir de Tanrı'nın Tarihi kitabını oku, zor gelirse belgeselini izle, Kur'anda bilimsel hata yok derken?
Güneşin kendi etrafında dönmesi çok mu mantıklı? Denizlerin yarılması çok mu mantıklı? Sopanın yılan olması çok mu mantıklı? Tevrat olmasaydı, Kuranı yazanlar Tevrattaki peygamber hikayelerinin hiç birisini bilemezdi. Burada cahil demek kolay bence, Kuranda bilimsel hata yok diyen kişinin de bana göre nereden mezun olduğu önemsizdir.
Kurandaki bilimsel hatalar:
3- Her canlının çift yaratıldığı:
Zariyat-49. Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık.
Her canlı çift değildir. Bakteriler, tüm canlılardan kat kat fazla sayıda ve etkinliğe sahip varlıklardır. Eşleri olmayıp bölünerek çoğalırlar. Ama görülüyor ki Kur? an? ın yazarı, ya bakterileri, virüsleri bilmiyor ya da onları canlıdan saymıyor.
Eğer Kuran-Tevrat sahte kitaplar olmsasaydı, Hammurabi Kanunlarının ve Sumer Efsanelerinin toplamı olmazdı bir kere... Dua ederken kullandığınız Amin-Amen-Amon sözcükleri bile Amonhotep adlı tek tanrı felsefesini benimsemiş Mısır Kralından geliyor.
Kurandaki mantık ve bilimsel hatalardan bazıları:
Güneşin yörüngelerde akıp gitmesi, cinsiyetsiz canlıların bilinmemesi, tatlı suda mercan yetişmes, Yıldızların şeytanlar için atış tanesi olduğu:
Mülk-5. Andolsun ki biz, (dünyaya) en yakın olan göğü kandillerle donattık. Bunları şeytanlara atış taneleri yaptık ve onlara alevli ateş azabını hazırladık. Göğün yere düşmemesi için tutulduğu:
Hacc-65. Görmedin mi ki, Allah bütün yerdekileri sizin hizmetinize sundu. Ve emriyle denizde seyredip giden gemileri de. Göğü de izni olmaksızın yere düşmekten o tutuyor. Gerçekten Allah insanlara çok şefkatli, çok merhametlidir.
@JoSam bence gidip bir Kuran oku, oradaki öldürün ayetlerini oku, oradaki cihat ayetlerini oku, Muhammedin kendisine has ayrıcalıklarını tanıttığı, kendisine sesin yükseltilmesini yasakladığı, kafasına göre kanunlar atadığı üstüne de "Biz bir ayeti kaldırırsak yerine daha iyisini getiririz." diyerek Tanrının bile iradesini kendi iradesi ile açıkça bir tutarak, baktım ki bu ayet olmuyor yerine başkasını getireceğim dediğini oku, İslamiyette kadın erkek eşitliği yok, bütün bu durumda erkekleri kadınların üstünde tutar ve kadın cinayetlerini doğurur.
Herhalde tecavüzde, tacizde ilk sıra, kadın temsilinde ve istihdamında son sırada Müslümanların olması tesadüf değil.
Dünyali beni güldürme gerçekten :D O kadar şeyden bir tek buna mı cevap verebildin? Bakteriler canlı değil ama RNA'ları var, en önemlisi hücre yapıları insan hücre yapısı ile hemen hemen aynı, aynı organizmalar var...
Söylediğin belki virüsler için geçerli olabilir, kaldı ki Evrim denen bir şey var, insanı çamurdan ateşten nefesten vs. den yaratan ve bunu da Sümer efsanelerinden Tevrat alıyor sonra da Kurana geçiyor, bütün bunlar bilimsel hata.
Ali İmran-133. Rabbinizden olan mağfiret ve eni göklerle yer kadar olan cennete (kavuşmak için) yarışın; o, muttakiler için hazırlanmıştır.
Yer? den kastedilen dünya gezegeni olduğuna göre; dünya da, uzayda diğer gök cisimlerinden biri olduğuna göre; ? gök ile yer kadar? demek saçma bir ifadedir. Bu da, önceki örneklerde olduğu gibi göğün dünya üzerinde bir kubbe olarak algılanmasından kaynaklanmaktadır.
Tamamen alıntı, bu bir bilimsel hatadır, bunları bir Şeriatçıya söylesem, uzay yok demek zorunda ki zaten Suudi Arabistan Müftüsüne göre de yok.
Edwin Hubble denilen bilim adamı evrenin genişlemekte olduğunu 1900 yıllarda kanıtladı. Bundan önce evrenin genişlemekte olduğunu bilimsel çevreler bilmiyordu. Ne gariptir ki 1400 yıl önce yazılan bir kitapta evreni biz kurduk kudretimizlede genişletmekteyiz yazıyordu bu kitabın yazarı bir beşerse o zaman teleskopda yoktu evrenin genişlediğini nasıl fark etti. Bu bile Tanrı'nın olduğunu ispatlıyor. Tanrı düşüncesiz bencil biri olsaydı sizi özgür iradeli yapmazdı sizde onun seçimlerine boyun eğerdiniz. Kur'anın a dediği gibi düşünenler için ayetlerimizi iyice açıkladık yinee bazıları imam etmez. Benim sizi imana getirme gibi bir derdim yok sadece kendinizi çok akıllı sanıyorsunuz ona gülüyorum her bilenin üstünde bir bilen vardır
Canım çok acizsin sen ya... Gerçekten senle muhatap olmaya değmez.
Muvak'is KADİR "Arapçada" genişletmek değil "Biz herşeye gücü yeteniz demektir." söylediğin iddia da Edip Cansever adlı Kemalist bir Dinci-Palavracının çevirisinde vardır, git bak bakalım bundan önceki ayet çevirilerine hiç göğü genişletiyormuymuş Allah orada? Biz göğü yaratanız ve gücü her şeye yeteniz diyor o ayette.
Şu kutsal kitabınıza saygınız olsun da değiştirmeyin, kaldı ki göğü tutmak nedir? Evrimi inkar nedir? Papa bile bugün evrimi kabul ediyor, dinini hayatta tutmak için, onu geçtik, dünyanın tüm evrenden önce yaratılması nedir, dünyayı tüm evrenden uzun sürede yaratmak ve cenneti dünya kadar büyük diye övmek nasıl bir dar kafalılıktır?
Bütün onca ayete cevap veremeyip bak aslında göğü genişlettiğini söylemiş diyorsun, peki göğü genişletiyordu ise bu Kuranda yazıyorduysa neden çıkıp da söylemediniz? :D Bilimadamlarının bulmasını beklediniz? :D
www.kuranmeali.com/ayetkarsilastirma.asp İçindeki o korkağa acıyorum, kendi kutsal kitabını takıntılarla değiştiren Müslüman olmaz olsun, bak bakalım Zariyat 47'nin neresinde göğü genişletiyoruz yazıyormuş palavracılar sizi...
Bütün çevirileri oku, 1-2 tanesinde göreceksin onlar da 1950 sonrasında yazılan fırsatçıların mealleri, Allahın değil.
sen ünlü arap dil bilimci ve tefsirci Zemahşerîden daha iyi biliyorsun demek ki arapçayı asıl cahil ve sığ düşünceli olan sensin türk müfessirlerin çoğu o ayeti yanlış çevirmişler sende onlardaki yanlışı alıp olduğu gibi kopyalıyorsun zemahşeri tefsirini okuda gör bakalım o ayet nasıl çevirilmiş diye
Canım benim, İslam Alimleri, ne dünyanın yuvarlak olduğunu, ne uzayın olduğunu ne de göğün dışında bir dünya olduğunu kabul eder, işine gelen alimi alıp da konuşma bana bıdı bıdı diye, o ayetin hiç bir yerinde göğün genişlemesi diye bir şey yok.
Not: Cevap veremeyince sığ olan biz mi oluyoruz koç? O kadar bilimsel çelişki var orada yazdık, ayet de attık, cevap? Yok mu Allahının söyleyecek bir şeyi?
Çoğu yanlış çevirmiş diyorsun ya, acaba Elmalıdan Diyanete kadar herkes istisnasız yanlış mı çevirmiş bir tek işine gelen mi doğru? Hani ARAP DÜNYASI da kabul etmiyor bunları? Kuranı eğip bükmeye mi başladınız şimdi de, yazık anasını satayım, hastalığı hastalıkla savunuyorlar...
evrimin olması tanrı'nın olmadığını göstermez senin insanlığa ne faydan var da müslümanları eleştiriyorsun sen biruniden ibn rüştden ibn sinadan farabiden daha mı akıllısın ya da bilim dünyasına onlardan daha mı çok hizmet ettinde burada futursuzca ahkam kesiyorsun kibirleniyorsun Kur'andaki ayetleri siyak sibak demeden bölüp bölüp yapıştır kopyala yapıyorsun Kur'an suçsuz bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürmüş gibidir der. Sen bu ayeti görmezden gelip kafirleri nerede bulursanız öldürün ayetini paylaşıyorsun onun savaş ayeti olduğunu bilmeden bugün ülkemize biri savaş açsa biz onlara gül mu dağıtıca senin zeka seviyen bu kadar işte ateistlerin çoğu böyle kur'andaki ayetleri çarpıtmayı seviyorsunuz
Farabi ve İbn-i Sina Müslüman değildir, İbn-i Sina zaten Müslümanlarca katledilmiştir, ikisine de Gazali tarafından katliam fetvası verilmiştir.
2. si, Evrim İslamiyeti çürüm çürüm çürütür, Kuranda ise İnsan çamurdan yaratılmıştır, burada mantık hatası var.
3. sü Kuran ayetlerini senin gibi değiştirmiyorum, olduğu gibi atıyorum, ne yapayım kafama göre sen gibi ayetleri kopyala-yapıştır yapmayıp düzenleyeyim mi :D Ayet l*n bu, kopyala yapıştır yapmayıp napacam?
4. sü, Suçsuz insan derken? Kuran Müslüman olmayanları insan yerine bile koymaz, onlardan fazla vergi alır ve vatandaş yerine de koymaz, onları askere de almaz, bu insanlık dışı ayrımcılık mı bir ülke ve huzur yaratacak? Oradaki ayet de şu:
"Din yalnız Allah'ın oluncaya kadar savaşın." bu ne demek biliyor musun? Çok açık ! Yeryüzünde İslam tek din olana kadar savaşın demektir, tarihteki sayısız Cihat Fetvası bu Tevbe suresine dayanarak Fıkh Alimlerince yazıldı.
Ayrıca senin dinler tarihi okumuş olman imkansız sen anca İslam Palavralarından mezun olmuş olabilirsin.
Daha Amon'u bilmiyorsun, Sumer Efsanelerini, Allah sözcüğü Tevrat'tan alıntı deyince, Arapça-İbranice akraba dil diyecek kadar cahilsiniz.
Orada din tarihini okuyan herkes, El İlah'ın Arap Putu olduğunu, kadim bir Tanrıça olduğunu ve önce Tevrat'a oradan Kurana geçtiğini kast edildiğini bilirdi, anca şunu oku bunu oku diyip sonra da hiç bir şey bilmeden gelip takıntılarını ve çelişkilerini gidermek için sığ sığ kalıplarda mutlu olmaya çalışan hayallerinizi tatmin edin...
evrim kendi başına oluştu yani kendiliğinden çok komiksin ibn sina ile farabi müslüman değilmiş kaç tane eserini okudum açık açık eserlerinde islam'ın faziletlerini anlatan insanlara müslüman değilsin diyorsun senin kadar yalancı bir atesite ilk defa denk geliyorum. Kur'an ayetlerini bağlamından koparıp koparıp yazıyorsun cihad illle savaşla olmaz önce bunu öğren senin yazdığın ayat savaş ayetidr savaş anında geçerlidir. Bir gün bu ülkeye savaş açsalar ilk kaçacak olan senin gibi cahil ateistlerdir ya da biz savaşmassak siz ne b*k yersiniz düşünmek bile istemıyorum çok insancılsınız ya karşılık vermezsiniz heralde
Yavrucum islamdan önce kelimenin putlar için kullanıldığını bizde biliyoruz bir kelimenin kullanım anlamı daha sonra değiştirilemez mı bunu bile anmayacak kadar sığ düşüncelisin
Senin bence gerçekten kafan iyi... İbn-i Sina bir vahdet-i vücut anlayışınaddır, diğer deyişle tümden Tanrıcıdır ve kendisi Kurana falan inanmaz, bu yüzden de Gazali Farabi ile kendisini katli vaciptir şeklinde fetvalarla hedef almıştır.
İkincisi, bir cahil gelip de bana Evrim kendiliğinden oldu oy çok komik diyorsa bence bu komik :D Hele ki bu kişi bir de bana bilmişlik taslıyor, Kuranda bilimsellikten bahsedecekse :D
Diğeri ise, yıldızların şeytan azabı olmasından, bakterilere canlı değil denmesinden, uzaydan önce dünyanın yaratılması ve daha uzun sürmesi, dünyanın cennet ile büyüklük olarak kıyaslanması, göğün allah tarafından yukarıda tutulması, güneşin balçığa batması, yörüngesi olması saçmalıklarına cevap verememen acizce.
Diğeri de şudur ki, Kuran ayetlerini ben değiştirmiyorum, Cihat, tek savaşla olmaz, aynı zamanda gay-i müslimlere baskı uygulamakla, onalrdan fazla vergi alıp, yük muamelesi yapmakla da olur, Müslüman olmayanlarla ticaret yapmayarak da olur.
Zariyat 47 Ayetinden göğün genişlemesini bir son çare diyip çıkardın o da affersin tutmadı çünkü 1950 sonrası çevirilerinde var bu ve ayetin orjinalinde de böyle bir şey yok, tefsir ve meallerin de tamamına yakınında böyle bir şey yok, işine geleni al işine gelmeyeni alma...
Ayrıca, Yahudilere, tırnak keserken, ibadet saatinde, kıblede bile benzemek istemeyen Muhammed ne iş ise, Allah demekten, put adını kendi Tanrısına vermekten çekinmemiş, hatta Kabe'deki Oruç-Namaz gibi gelenekleri bile putperestlerden almaktan da geri durmamış...
bir git Dinler Tarihini oku gel beni uğraştırma gerçekten, beynini ariel ile yıkamışlar haberin yok :D
ateizm hastalıktır sende hastasın şizofrensin bütün kötü şeyler için dindarları suçlayıp kendiniz hiç iyi şeyler yapmıyorsunuz. Dünya da 6 milyondan fazla insanı öldüren ateist diktatörleride görmezden geliyorsunuz hadi biz kötüyüz bu ateistler insanları ne adına öldürmüş öldürülen bu insanların ne suçu varmış? ateistler kadınlara ve çocuklara değer verdikleri için mı devrim yapacağız diye genç yaşlı kadın çoluk çocuk demeden herkesi katletmişler kimseye acımamışlar bu nasıl ruhsuzluk vicdansızlıktır? Yine çok popüler olan bir ateiste göre insan kendi çocuğundan hoşlanıyorsa birlikte olabilir diyo bu nasıl bir sapkınlıktır hastalıktır. Sınırsız özgürlük anlayışı sizi hastalıklı hale getiriyor bir süre sonra hiçbir şeyden tat almayıp intihar ediyorsunuz bilim bilim diye tutturuyorsun bilimsel verilere göre en çok intihar edenler ateistler çok akıllısınız ya kendinizi öldürüyorsunuz
Dünyada 6 milyondan fazla insanı öldüren Hitler, katı bir Protestandı :)
Sana söylenecek söz yok, ağır bir cahilsin, şu anda EŞCİNSEL BİR ATEİSTİN keşfettiği bilgisayarda, gene bir Ateist olan Tesla'nın ışık ile sinyal gönderme fikrinden üretilen uydu iletişimini kullanarak bunları yazıyorsun.
Müslümanlar acıansı haldesiniz, bizler şizofreniz ama her gün görmediği bir hayalden medet uman zavallılar siz, bu kapak sana bir ömür yeter ;)
Ayrıca, Simon Boliviar bir Ateisttir ve Sömürgecilere karşı savaşmıştır, bugün Amerikan Bilim Enstitüsünün %99'u Ateisttir. Nobel Ödülü alan bilimadamlarının %80'i Ateisttir, geri kalanı da dine inanmıyor söyleyeyim :)
Çok kötü çok yazık, iddialara gene cevap yok, hepsini tek tek yazayım mı gene?
Hani şu yıldız, güneş olayları, Amonhotep'in adını Amin-Amon-Amen yapma, Sümer efsane alıntıları?
Çok iyi laf kaçırıyorsun anca söv, hiç cevap yok :D
Ayrıca Ateistler intihar da etmez, hayattan zevk alır, amaçlara bağlanır, sizin gibi cennet-cehennem peşinde bir ömrü sevap-günah çıkar ilişkisiyle yaşamıyoruz, iyilik yapmak için bir hayale de cennete de ihtiyacımız yok ;)
Ya iddialara cevap ver ya da sus.
Hani Arap Putperestlerin geleneklerini çalma, Tevrat'tan alıntı yapma, bilimsel hata yokmuş, evrim kendiliğinden oldu diyen adam söylüyor bunu ahaha :D
Tevrat-Yaratılış=2:7:RAB Tanrı Adem'i topraktan yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.
Kur'an'da Adem'in yaratılışı çeşitli surelere dağıtılmıştır. Allah Adem'i yaratacağını önce meleklere bildirir, meleklerle Allah arasında çeşitli diyaloglar geçer ki ben onlara hiç girmeyeceğim, birkaç ayet yeter;
Sad=71-72:Rabbin meleklere şöyle demişti: "Ben çamurdan bir insan yaratacağım. Onu yapıp ruhumdan ona üflediğim zaman ona secdeye kapanın."
Kuranla Tevratın ne alakası var diyen bu görüşün sahibi olan aptal, hani diyordun ya birinde İbrahimoğulları övülür diğerinde yerilir, bence sen her şeyi bildiğini sanan ve kendisini orta yerde, geri kalanları da etrafında gören bir egocentrist rahatsızlığındasın...
Bunun gibi yüzlerce ayet Tevrattan çalıntı, Tevratta adı geçmeyip Kuranda adı geçen tek peygamber yok be, tüm peygamber hikayelerini Tevrattan çalmışsınız. Bunun belgeseli bile var:
Hitlere Ateist ki protestan Evrime kendiliğinden diyen ki değil İbn-i Sinaya Müslüman diyen ki değil Zariyat 47'yi bile düzgün okumamış Dinler Tarihini okudum diyip, Arap Putperestlerinin inanışlarının, Sümer Efsanelerinin-Hammurabi kanunlarının mirastaki oranlara kadar, Tanrının adına kadar taklit edlidiğini görmemiş, Daha Amonhotep'i tanımamış Daha bakterilere canlı değil diyen Ateizme hastalık diyecek kadar nefret dolmuş bir köre daha fazla laf anlatmak gereksiz.
Bir de hiç bir iddiaya cevap veremeyip bıdı bıdı saçmalaman da var da yapacak bir şey yok, doğan bu ;)
sen çok cahilsin kendini dev aynasında gören bir embesilsin yazdıklarına yeeterince cevap verdim benim yazdıklarımı evirip çevirip değiştirip bana satıyorsun kur'an tevrattan kopyalandı diyen bir insanı muhattap almaya bile gerek yok. Söylediklerinin hiçbir bilimsel verilere dayanmıyor kendi fikirlerin olduğunua sanmıyorum ateist sayfalardan öğrendiğin saçmalıklar hepsi senin ne tevrak okuduğuna ne de kur'an okuduğuna inanıyorum nobel bilim ödülü alanların çoğu Tanrıya inanır. geri kalanda agnostiktir ateist değil anlayacan senden daha dürüstler bu konuda yokuluğunu kanıtlayamadıkları şey için kesin yoktur demiyorlar.
ateistler eğlenirken öldürüyorlar zaten kendilerini sırf eğlence olsun diye sizin eğlence anlayışınızda bir garip sıkıldığınız zaman kendinizi öldürüyorsunuz bazen de seri katil olup zevkine insan öldürüyorsunuz nasıl olsa insan hayatının bir önemi yok
Yav he he, okumaya değmezsin, hala cevap yok :D Hala kendi hayal dünyasında yaşıyor, 30 tane bilgi hatanı düzelttik, bilgin yoksa konuşmayacaksın kapiş? :D
@Dünyalık " ateistler eğlenirken öldürüyorlar zaten kendilerini sırf eğlence olsun diye sizin eğlence anlayışınızda bir garip sıkıldığınız zaman kendinizi öldürüyorsunuz bazen de seri katil olup zevkine insan öldürüyorsunuz nasıl olsa insan hayatının bir önemi yok "
Bu kadar sacma bir yorum gormedim.. Bende Allah yolunda kurban edilen koyunlara yapilan iskenceyi soyleyeyim madem. O da canli, zevkine koyun kesiyorsunuz onu napicaz...
kimse bir koyun keserken zevk almaz zevk alıyorsa o onun hastalıklı olduğunu gösterir. Kurban bir ritueldir amacıda bellidir yılda bir kez olsun et yiyeyemen fakir insanların et yemesini sağlamaktır. Soruyu soran arkadaş o kadar embesil ki Kur'an zaten Yahudiliği ve Hristiyanlığı yok saymaz onlara gönderilen peygamberlerin hayatınıda anlatır. Kur'an da geçen peygamber kıssaları ile Tanah da anlatılan peygamber kıssaları arasında büyük farklılıklar vardır normal bir insanın yapamayacağı bir fiili bile bir peygamber tevrat'a göre yapar mesele lut kızlarının zorlamasıyla kızlarıyla birlikte olur. Davut bir kadını sever ve kadın evlidir davur kadının kocasını savaşa gönderir ki adam savaşta ölsun karısıda davuta kalsın. Tanahda anlatılan kıssalarla kur'an da anlatılan kıssalar arasında dünya kadar farkı vardır bunu anlamayacak kadar gerizekalısın ama burada ahkam kesiyorsun belgesel varmış belgeseli hazırlayanlar senin gibi ön yargılı tanahla kur'an'ı okumayan zevatlar.
Ben senin gibi hiç kimseye saygısı olmayan ateistleri eleştirdim sen nicola tesla gibi saygı duyduğum bir adamı bana örnek olarak sunuyorsun senin neyin benziyor o adama sen ne ürettin bugüne kadar insanlık içinde böbürleniyorsun türkiyedeki ateistlerin işi gücü dindarlarla uğraşmak onları aşağılamaya çalışmak futursuzca sorumsuzca canlarının istediğini yapmak. Bu ülkenin yarısı nerdeyse ateist bu ülkeye ne kazandırdınız bu ülke için ya da insanlık için hangi buluşları yaptınız ancak tükettiniz. Konuşmaya gelince avrupaki ateistlerden örnek veriyorsunuz o adamlara ben saygı duyuyorum onlar çevrelerindeki dindarlara saygı duyan bir şeyler üreten üretmeye çalışan insanlar size hiçbir şekilde benzemiyorlar ayrıca onların ateist olmasına da hak veriyorum hristiyanlık gibi bir çok mantıkı hatayı içinde barındıran bir dine bağlı kalmak kolay değil
Gazali İbn Sina ve Farabiy reddiye yazmış ondan bu adamlar müslüman değilmiş oğlum sen şaka mısın ! Gazali, İbn Sina ve Farabiden farklı düşünüyor diye onları eleştiriyor diye Farabi ve İbn Sina müslüman olamaz mı ben o kadar müslümdan farklı düşünuyorum ki ateistlerden daha çok onları eleştiriyorum puta tapar gibi şeyhlerine tapanlar var şimdi ben bu adamlar gibi düşünmuyorum diye onlar müslüman olmuyor mu Gazalinin reddiyeyazması İbn Sina ve Farabiyi dinden çıkarır mı? mesele Richard Dawkins diye salak bir ateist var yazdıklarıyla herkesi kendine güldüren pek çok ünlü ateist onun yazdıklarını eleştiriyor richard'ın yazdıklarını okuduktan sonra ateist olmaktan utandım diyenler bile var. Ateistler birbirinden farklı düşünürken müslümanlar niye düşünmesin? İbn Sina sudur nazariyesine inanırdı bu onu dinden çıkarmaz sadece evren hakkında farklı düşündüğünü gösterir. Sen dindarlarla uğraşacağına git bir şeyler üret çok basit şeylerin bile ayrımını yapamayan bir zavallısın
@Josam sen önce gidip bir Kutsal Kitapların sayısını düzgün öğren öyle gel, Kuranın yarısı İncil-Tevrat hikayelerinin derlenişi, diğer yarısı da bu derlemenin nasıl örtüleceği ile ilgilidir, Meryem-Yunus-İbrahim hikayeleri, aileleri, Şeytan-Cennetten kovulma hikayeleri olduğu gibi çalıntıdır, durumu salakça bilmiş tavırlarınla kafana göre "Ömö Yahudileri yöröyör" diyerek örtmeye çalışmandan ve kaçan bir korkak olmandan cahilliğin belli.
Dünyalik, sen de şunu izle de az bir şey öğren, Kurana göre DÜNYA DÜZDÜR! Kurana yönelik 20. yy daki o saçma sapan çevirileri okuyacağına adam gibi git 7. yy Kureyş Arapçası ile yazılan Kuranı oku, orada gerçekler böyle salak salak çarpıtılmıyor. Sizler bilim düşmanı ama bilimin komisyoncusu cahillersiniz.
Nicole Tesla'ya nerem benziyor biliyor musun? Mantığı dinlemem, Nicole Tesla İslam ülkesinde yaşasaydı asla Nicole Tesla olamazdı çünkü idam edilirdi, Ateist olmak 22 İslam ülkesinde yasaktır. İki yüzlülüğünü de al defol şuradan cahil.
Allah'ın göğü bir çok yerde genişlettiğini görebiliriz kadir sözcüğü güç yetiren demektir. Doğru ama kadir kelimesinin diyanet mühürlü kuranlar da ben hiç genişletme manasında görmedim. Örneğin vasia kürsiyyühüssemavati vema filard ayetinde Alah yeryüzünü ve gökyüzünü genişletti diyor Diğer bir ayette de göğü biz yarattık ve biz onu genişleticiyiz. diyor siz İnanmazlar işinize geldiği gibi ayetleri büküp çarpıtıp kendi lehinize kullanıyorsunuz.
"Hiçbir şey bilmemek az bilmekten iyidir." Uzay hakkında bir kaç şey bilen insan kendini buyuk ve ustun gorur. Az bilgi insani kör eder. Eğer düşünmezsen göremezsin bildiklerinin neredeyse hiçbir şey olduğunu. Ama hicbir sey bilmeyen insan Uzayla ilgili hicbir sey bilmediginden Uzayı cok buyuk cok ustun gorur. Kendinin ne kadarkucuk oldugunu anlar. Ve ayni sekilde uzayi gercekten diger insanlara oranla oldukça fazla bilen bir insan aslında kendi bildiklerinin bile cok kucuk kalın bir kitaptaki 1 harf kadar oldugunu anlar. Bu da oyle bir ornek olsun. Şu deli fotoğrafını gördüm. Evet bunları sen desen inanmam :) ama bir sorarım senin kanıtın ne? Hz Muhammed'in muhammedul emin olarak bilindigini biliyorsundur. Hayatinda hic yalan soylemimis bir insan neden o an yalan söylesin ki böyle bir şeyi neden yapsın? İnsan karakterine ters.
Dostum önumüzde ikiyol var ve bilerek inat ederek ikinciyi seçersek malesef ikinci yolun cok aci olmasi. Olay yanma meselesi değil olay yakici ve korkunç azabin sonsuza kadar sürmesi ve bundan kaçisin olmayisi bunu anlamak icin hayal etmelisin. Kendini o azapta bir kere hayal etmen yeter. En azindan ya gerçekse die İslamdaki meselelere hikmetleriyle beraber bakmani ve 23. Söz var Risalelerde onu anlayarak okumani tavsiye ederim. İyi günler size
Tüm dinlerin yaşandığı yerler de bu olayların olması dinin olmadığını göstermez. Tecavüz vs olayı en çok Hindistanda yaşanıyor onlar Tanrı dedikleri ineğe artık sana inanmıyorum diyor mu? Din başkadır bu olaylar başkadır. Her dinde bu olaylar yasaklanmıştır. Ha şöyle bakarsak da dinler diye bir şey yok. Tek bir din var oda hz Muhammed Mustafa s. a. v efendimizin peygamberi olduğu İslâm dini diğer dinler geçersiz zaten. Ki dinimizin kılavuzu olan Kur'an da bunları yapanların akıbeti yazıyor
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hinduların, İneğe taptığını sanarak ne kadar cahil olduğunu ispatladın, 2. satırdan sonrası okunmaya değmeyecek, buradan belli, biraz diğer dinleri araştırın, Hinduizm İslamiyet'ten kat be kat daha hoşgörülü bir dindir, ineklere de tapmıyorlar, zarar vermeleri yasak, sadece onlara değil, maymunlara, köpeklere, hiç birine zarar veremiyorlar.
din mı kadın cinayetleri işleyin diyor? din mı insanları sebepsiz yere öldürün diyor? hiçbir din insanların sebepsiz yere öldürülmesini onaylamaz ! dinidarların din adına yaptıklarını İslam'a mal etmen çok yanlış
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Din, kadınların erkeklerin yardımcıları olduğunu ve erkeklerin de onların koruyucusu olduğunu söylüyor.
Koskoca evreni yaratan bir Tanrı varsa eğer, insanlara cinsiyete göre hak ve görev tanımaz, ben sana Nezahat Onbaşı der susarım, Çanakkale'de 112 düşman vuran keskin nişancımıdır, bana göre bu kadın pek çok erkekten üstün ama sırf kadın diye İstiklal Madalyası bile alamadı.
Din kadın cinayetleri işleyin diyor mu? Sorusuna cevabım şu:
Din diyor ki "Kadınları sizin için yarattık, tepe tepe kullanın, eğer sözünüzü dinlemezlerse de haklı olan sizsiniz." Bu adaletsiz bakış açısı da tabii ki kadın cinayetlerini yaratır.
Kur'an da kadınları sizin için yarattık tepe tepe kullanın diye bir ayet yoktur kendi görüşlerini temellendirmek için iyi sallıyorsun Kur'andan inanan erkekler ve inanan kadınlar birbirinin dostudur onlar sizin örtüleriniz sizde onların örtülerisiniz der ve kadın erkek konusunda hiç ayrım yapmaz
dinidarların yaptıkların islam'a mal ediyorsun İslamın özünü kavramış bir insan kadına değer verir kadınları korur kollar onları sadece seks objesi olarak görmez
Japonya mı? Sen önce rica ediyorum bir kendi coğrafyana bak, Japonlar ise Şinto dinine sahiptir, kendilerine ait bir kültürleri var ve kadın istihdamında da eğitiminde de eşitliğinde de Müslüman ülkelerle kıyaslanamayacak kadar ilerideler, önce din neden kadın-erkek eşittir diyemiyor bunu cevapla, bir tarafı diğerinden üstün bırakırsan tabii ki katleder, sorumlusu da dindir.
Hangi Müslümanlarmış bunlar? Ben hiç görmedim kadına saygı duyan bir Müslüman, her Müslümanım diyen de Müslüman değildir, önce bir Nisa (Kadın) suresini oku öyle konuşalım.
sen görmedinse gözlerin kördür ya da o kadar şartlanmışsın ki dindar insanların her yaptığı sana batıyor benim çevremde eşini ve kızını mutlu etmek için uğraşan o kadar dindar var ki bunlar bana yetiyor
senin dediğin gibi kadınlara değer vermeyenler sözde müslümanlar hayatlarında bir kere bile kur'an okumamış sırf annesi babası müslüman diye müslüman olan hayatında hiçbir şeyi sorgulamamış körü körüne inanmış insanlar ben zaten onları savunmuyorum ateistlerden daha çok onların islama zarar verdiğini düşünuyorum
Boş konuşma, Nisa (Kadın) suresini oku öyle gel, İslamda kadının değeri falan yoktur, evde oturup çocuk bakmak değerli olamk değil köle olmaktır, sorduğum tek soruya cevabın yok anca şartlanmışın bıdı bıdı...
şartlanan kim belli ondan mı ateistler de aile kavramı diye bir şey yok japonya ve amerika gibi ülkelerden insanlar anne babalarını sokağa atıyorlar sahip çıkmıyolar islam anneye of bile demeyin der ateizm ise ne hali varsa görsün der aile kavramının içini boşalt seni doğuran kadına bile saygın olmasın büyüyüp serpilince seni o hale getirenleri eskiyen bir eşya gibi kapıya at arayıp sorma sonra gel burada islam öyle islam böyle diye ahkam kes sizin gibileri gördükten sonra iyi ki müslümanım diyorum asıl kadınlara ve büyüklere saygısı olmayan sizlersiniz hiçbir değere saygınız yok canınızın istediği gibi yaşamayı marifet sanıyorsunuz heveslerinizin kölesi olmuşsunuz öyle bir uykudasınız ki uyanmaya niyetinizde yok
En İyi Cevaplar