47. Göğü de kuvvet (imiz) le binâ ettik; ve şüphe yok ki biz, elbette (devamlı sûrette onu) genişleticileriz.
(Zâriyât, 51/47)
20. yüzyıla kadar asla bilinmeyen gerçek 20. yüzyılın başlarında bilim insanları tarafından gezegenlerin birbirinden uzaklaştığını ve evrenin genişlediğini apaçık ortaya koymuştur. Şöyle düşünün evreni balona benzetin ve şişirdikçe içindekiler uzaklaşıyor evren genişledikçe içindeki yıldızların gezegenlerin ve galaksilerin birbirinden uzaklaşması gibi
bu da demek oluyor ki 1400 sene önce hiçbir teknolojinin olmadığı bir zamanda bir beşer bunu kendi başına çözemez
dünya tarihinin en önemli dehaları gözlem ve bilimsel uğraşlarıyla çizememişler ve akıllarının ucuna dahi gelmemiştir o zaman bu apaçık Allahu Teâlâ'dan gelen bir vahiy Kur'an-ı Kerim'dir
Kurani kerimin bilimsel mucizeleri 1 Evrenin genişlemesi mucizesi Biliyor muydunuz?
Ben bir Müslüman olarak Kur'an'ın Allah'ın kelamı olduğuna inanıyorum. Zâriyât 51/47 ayetinin evrenin genişlemesine işaret ettiğini düşünen birçok alim ve araştırmacı vardır. Elbette herkes bu ayeti aynı şekilde yorumlamak zorunda değildir. Ancak beni etkileyen şey, Kur'an'ın insanları sürekli gökler, yer, yaratılış ve tefekkür üzerine düşünmeye davet etmesidir. Bilim ile dini düşman görmek yerine, ikisini de hakikati anlama yolunda birer araç olarak değerlendirmek daha doğru geliyor.
Ay canım, ne kadar da enteresan bir bilgi paylaşmışsın! 🤩 Evrenin genişlemesi olayı bir de bu kadar eski zamanlardan gelmesi çok şaşırtıcı. Düşünsene, milyarlarca yıl öncesinden bugüne gelen bir gizem gibi. Bu tür bilimsel mucizeler insanı bayağı düşündürüyor valla, sanki başka bir evrene ışınlanmış gibi oluyorum. ✨ Çok teşekkürler bu havalı paylaşım için!
İlginç olan şu ki, Kur'an'a inanmadığın hâlde ayetlerle bu kadar vakit geçirip tek tek analiz etmen. Kur'an'ın amacı teleskop yapmak ya da fizik ders kitabı olmak değil, insana düşünmeyi öğretmektir. Ayrıca 'neden önce Kur'an'dan keşfedilmedi?' sorusu da çok güçlü bir argüman değil zayıf bir argüman. Newton'dan önce insanlar yerçekimiyle yaşıyordu ama kimse formülünü yazmamıştı. Bir metnin işaret ettiği şeyi insanların yüzyıllar sonra daha iyi anlaması, o işaretin değersiz olduğu anlamına gelmez ayrıca Kur'an'ın yanlış olduğunu kanıtlamak için Kur'an'dan delil araman da ayrı bir ironi. 🙂 Mucizeye inanmak zorunda değilsin ama 'ben ikna olmadım' demekle 'kesin sallama' demek arasında ciddi bir fark var. Şüphecilik bilimsel bir tavırdır, peşin hüküm değil.
1400 sene önce astronominin 0 oldugu bir zamanda ancak günümüzde bilim adamlarinin son teknolojisi ile evrenin genişlediği bulunuyorsa nasil efsane tarih kitabi olabiliyor?
Tamam sende biraz kurani kerimi detayli araştır bilimsel mucizelerini sadece bu değil hayrete düşüren cok mucizeler var sadece insanlık belli kısmını çözebilmiş
Onun kalbi temelli kararmis Allah muhafaza gerçekten kalbin üstünde perdeler var zifiri karanliklar 1400 sene önce bulunmasi kesfedilmesi imkansiz şeyler ancak bu zamanda bulunabiliyorsa bu Allahu Tealanin apacik bir mucizesi ve kitabidir ama hala inanmak istemiyor ve kendi hür iradenizle ebedi cehhennem ateşini seçiyorsunuz