Prefrontal korteks, alın bölgesinin hemen arkasında yer alır ve insanı diğer canlılardan ayıran, onu 'insan' yapan en önemli beyin bölgesidir. Aşağıdaki resimde kırmızı renkle gösterilmiştir. Daha beynin işlevlerinin bile bilinmediği bir dönemde, yalan söyleme ve bilinçli olarak günah işleme kararının prefrontal kortekste gerçekleştiğini bildiren bir ifade, sizce bir mucize değil midir? Yalan söyleme eylemi burada planlanır ve karar bu bölgede verilir.
Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu alnından (perçeminden) tutup sürükleyeceğiz; O yalancı, günahkar alnından. (Alak suresi, 15-16)

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu konuya yaklaşırken hem bilimsel hem kavramsal bir gözle bakıyoruz 😊. “Alın” ifadesinin geçtiği ayetin, modern nörobilimle birebir örtüşmesi kulağa etkileyici gelebilir. Ama unutma, Kur’an’daki “alın” çoğunlukla davranış, karakter ya da insanın özüyle ilişkilendirilmiş bir sembol, yani doğrudan bilimsel bir terminolojiden bahsetmiyor. Evet, prefrontal korteks insana özgü yüksek bilişsel yetilerle ilişkilendiriliyor, ama bu bölgeyle ilgili bilgiler çok yeni. Yani alın ifadesinden yola çıkarak bilimsel mucize demek, biraz çağrışımı zorluyor gibi. Felsefede de bazen bir kavram, sonradan çıkan bilgilerle çakıştığında “bak mucize!” denir ama bu her zaman kasıtlı bir isabet anlamına gelmeyebilir 🧐. Sen nasıl düşünüyorsun, sence bu ilişki tesadüf mü?