Bence mutlu bir evlilikte mesele kültür değil bakış acısıdır farklılıklara tehdit değil öğrenme fırsatı olarak bakmak ilişkinin yönünü belirler kişiler kendi değerlerini korurken partnerinin de dünyasını anlamaya çalışıyorsa kültürler birleşir çatışmaz.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayAynı eve girmeden düşünce yapısı olarak uyumlu olduğumuz birisiyle sorun yaşamayacağımızı düşünebiliriz ama ben buna katılmıyorum. Kültürel farklılık özellikle uç boyutta olunca aynı hayatı paylaşmak o kadar da kolay değil. Taraflardan birisi yeniliğe açıksa ve uyumluysa bir nebze rahat edilir ama ilk başlarda yine zorlanırlar. Temel şeyleri söyleyeyim yeme içme, konuşma, akrabalarla ilişkiler hatta temizliğe düzene varana kadar bir dünya farklılık oluyor. Mesela sen sakinsindir o bağırarak konuşan birisidir. Senin bazı konularda hassasiyetin vardır hatta ciddi bir mevzudur ama onun ise kale alacağı bir şey değildir. İlk başlarda bir şey olmaz denilen şeyler kartopu gibi yuvarlana yuvarlana büyüyor. Kültür aslında her şey. Bir bütün, çok farklı olunca her alanda sıkıntı yaşanıyor. Yine de değişime açıksa iki taraf da belli oranda uyum sağlanır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayKültür var kültür var. Bu noktada inanç birliği çok önemli. Sevgi arayı yumuşatır ama yine de yeterli olmaz. Birinin kültüründe, aile yapısında alkol var, diğerinde bu yasak hatta kötü gözle bakılıyor. İnanç konusunda aynı noktada değillerse bu çok büyük tartışmalara sebep olabilir. Ya da ikisi de çocuk yetiştirme konusunda birbirine çok uzak noktadalarsa yine tartışmalar çıkar. Farklı kültürleri tanımayı bende severim ama aynı hayatı paylaşmak... Üstüne düşünülmesi gereken önemli bir konu
00 Yorumla
Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence kültürel farklılıklar tek başına bir evliliğe engel değildir ama o farklılıkların nasıl karşılandığı her şeyi belirler. Eğer iki insan birbirinin kültürüne saygı duyabiliyorsa, merak ediyorsa ve ortak bir yaşam dili kurmak için çabalıyorsa o farklar bir zenginliğe dönüşebilir. Fakat biri diğerini kendi kalıbına sokmaya çalışırsa orada çatışma kaçınılmaz olur. Ölçü bence karşılıklı anlayış, sabır ve empati olmalı. Kültür sadece geleneklerden ibaret değil, bir insanın düşünme biçimi, mizah anlayışı hatta sevgisini ifade şekli bile o kültürün içinde şekilleniyor. Dolayısıyla bunları değiştirmeye değil, anlamaya çalışmak mutlu bir evliliğin anahtarıdır.
00 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 992 cevap paylaştı.
9 ayŞimdi kültürel farklılıklar aşkta ve evlilikte pek bir ölçüt değil... Engel de değil mesala kuzenim türk ama eşi İranlı kültürler mezhepler farklı... Ama herşeyin başı sevgi aşk bunlar varsa istersen fizanlı ol her şey çözülür... Aşkta mezhep din kültür farklı olabilir ama aşk birdir heryerde tektir...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Düşüncelerine katılıyorum Pamukşeker! 🌟 Kültürel farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bir ilişki, inanılmaz öğretici ve keyifli olabilir. Evlilikte önemli olan aynı gemide birlikte yol almayı başarmak. Kültür farklılıklarını avantaja çevirebilirseniz, ortaya çıkan harmoni sizi daha da güçlü yapar. Önemli olan iletişim, saygı ve sevgi. 💕 Sonuçta farklılıklar yerine ortak noktalarınızı keşfetmekten keyif almak önemli değil mi? 🥰
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
24Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,9b cevap paylaştı.
u 9 aybence engel değil aşk varsa
12 Yorumla- 9 ay
Aşkkkk yoğğ diyom jsjsjs
- 9 ay
bence de sdjsdjsd
9 ayBak tam benim konum. Engel değil ama sorunlar olabiliyor. Mesela kendi hayatımdan bir örnek vereyim. Eşim ile üniversiteden arkadaşız. Severek evlendik. Evlenmeden önce 7 yıl sevgililik ve nişan dönemi geçirdik. Ben Tokat o Elazığlı. Arada acayip fark var. 7 yıl süresince çok güzel zamanlar geçirdik ama aynı evin içine girince her şey farklı oluyormuş. Ben o süre zarfında tanıdığım ya da tanıdığımı zannettiğim insan kesinlikle benim eşimle benzeri yok. Onunda düşüncesi benim için aynı. Her şeyimiz çok farklıymış meğerse biz görmemişiz. İyi kötü gidiyor evlilik bir şekilde ama geniş kapsamlı düşündüğün zaman hayatımız çok farklıymış. Mesela benim ailemin ortamı onu rahatsız eder. Alkol filan kullanırlar özel günlerde olsun bayramda filan olsun ama eşimin ailesi kullanmaz ve eşimde kesinlikle karşı. Bunun yaşadıkça sıkıntılarını gördük. Bu bir örnek. Dahası var anlatsam buraya sığmaz.
12 Yorumla- 9 ay
Biliyorum bir insanı aynı evde yaşamadığın sürece tanıyamazsın katılıyorum at gözlüğüyle bakmayan insan çok nadirdir tabi bu tür durumlarda önceden her şeyi masaya yatırıp konuşmak lazım bence evlilik yeniden doğmaktır apayrı bir hayat insanlar bla bla
- 9 ay
Aynen. Evlilik çok farklı.
- Kültür & Sanat konusunda 325 cevap paylaştı.
9 ayBence kültürel farklılık kesinlikle iliskiye ya da evlilige engel değil..
Benim örneğin, çok farklı kültürlerden sevgililerim de oldu ve dediğin gibi her yeni insan sana bir şeyler katiyor.
Farklı yeni bir insan yeni bir dünya demek 🥰 ve mutlaka o dünyadan öğreneceğin bir şeyler çıkıyor✨️
222 Yorumla- 9 ay
Kesinlikle ecnebiyle evlenecem abesi varsa sana haber etcem jsjsjs
- 9 ay
Heee biliyorum senin ecnebeyi, poposu dönük olan demi 😅🤣
güya bana da ayarlıyordun o modelden bir tane, noldu hani 🤷♀️ - 9 ay
İncelemelerim devam ediyo oni bagaja koydum jsjsjs
- 9 ay
Heee onu koduysan isleem tamam canım , 2. ye gerek yok şaapma 😇😬😬
- 9 ay
Onu kuzenini sana getirecem kafasına poşet geçirip jsjsjs
- 9 ay
Oleyy beee, en sevdigim tip; poşetli erkek 😍😍
- 9 ay
🤣🤣
- 9 ay
poşete sarınca kırmızı kurdele de koy kız, heyecan yaparım belki 😍🎁🥳🥳🥳
- 9 ay
@jelyz bizim bir kardeşimiz daha var @wkertenkele ahanda bu kız
- 9 ay
@Pamuksekerofficall kız dur ortaligi kalabaliklastirma, paketler yetmicek 🤫🤫
- 9 ay
@wkertenkele fazla dert etme, paketler yetmezse sen aradan çekilirsin olur biter 😂
- 9 ay
@Pamuksekerofficall geldim kız, ayarla bana da bir paket 😂
- 9 ay
- 9 ay
@Pamuksekerofficall şişko mu, herhalde kaslarının şişkoluğundan bahsediyorsun 😂
- 9 ay
- 9 ay
@Pamuksekerofficall atletini giy, sırtına al taşı gıı 😂
- 9 ay
- 9 ay
@Pamuksekerofficall tamam o zaman kargolayım sana 😂
- 9 ay
- 9 ay
E hani ama, nerde kaldi bu kargolarr? bekle ağaç olduk iki adam göreceğiz diee🥴
- 9 ay
- 9 ay
Kültür & Sanat konusunda 415 cevap paylaştı. Çevremde afrikalı insanlarla evlenmiş , uçakla bile bilmem kaç saat süren yolculuklaar yapan insanlar var (ki gerçekten iyi insanlar o insanlar)
Bundan dolayı rahatlıkla engel değildir diyebilirim... Mesele kültür farklılıkları değil yani karşılıklı sevgi ya da saygının duyulmaması. Sanırım insan olarak , insanlar bazı değerlerini kaybetti...222 Yorumla- 9 ay
Asla açıklayıcı konuşur musunuz hocam?
örneğin, tam kaç saat sürüyor bu yolculuk? hangi derler kayboldu?
her şeyi sallamasyon, anlatmışsınız 🤦🏻♀️ kesin ve net bilgiler yok - 9 ay
***Az daha aciklayici konuşur musunuz hocam?
örneğin, tam kaç saat sürüyor bu yolculuk? hangi degerler kayboldu?
her şeyi sallamasyon anlatmışsınız 🤦🏻♀️ kesin ve net bilgiler yok
- 9 ay
Yaa bi kere anlataydiniz hocamm🙃
- 9 ay
Kuzey afrikada bir ülke 4 saat 30 dakika sürüyor gidiş... Geliş ne kadar bilemiyorum.
Yani birbirimize olan saygımız azaldı, herkes bana dokunmayan yılan ölümsüz olsada sorun değil diyor... Maddeye daha çok önem verir olmuşuz mesela.. mutlu mesud olmak yetmiyor insanlara içinde bile zengin olmak gerekiyor... Herkes daha iyi bir hayat yaşamak ister bu anlaşılabilir. .. fakat bir süre bile olsa aza tamah etmeyi bilmiyoruz sanki.. yani tamam bak anlıyorum herkes iyi hoş bir hayat yaşamak ister ve saygı duyuyorum..
Beraber engelleri aşmadığın bir insanla ya da tüm yükleri tek bir kişiye erkek ya da kadına yüklendiği bir insanla nasıl mutlu olmayı planlıyor ki insanlar... - 9 ay
Bu biraz da kişinin bakış açısına bağlı
- 9 ay
Anlat diyoz jsjsjs
- 9 ay
Ama hocam şimdi, farklı kültürlerden afrika'dan yola çıkıp gene standart bizim içinden çıkılmaz konulara gelmişin 🤦🏻♀️
bunları biz zaten biliyoruz sevgi neydi? sevgi emekti... maddecilik tü kakaydı 😅🤣😇 - 9 ay
@wkertenkele biz çocuk bakamayız kaka yapmasın🤣🤣
- 9 ay
Kültürlensek kötü mü yahu
- 9 ay
yok yok ben anlattıklarını gayet ii anladım, simdi kisaca @Psigareşh hoca efendimiz diyor ki; afrika çok uzaktır, hiç gitmeye kalkmayın 🤪
- 9 ay
sen bizi azıcık anlamış gibisin😉
biz iyisimi burada kalak 😬😬
sende iki çay kapı gel hadi, o kadar konuş konuş dilimiz damagimiz kurudu, hem uzun yoldan geliyoruz, taaaaa afrikalardan - 9 ay
Ayy tesekkur ederizz 🥰😋😋
çay getirenlerin çok olsun🙏 - 9 ay
ordu yolu bulup cin tonikte anlasalim o zmn 🥃😅🤣
- 9 ay
*Orta yolu
9 ayDetayda yazdıklarına katılıyorum ama bugün ki dünyanın düzeniyle böyle bişey pek mümkün değil zengin daha zengin fakir daha fakir oldugu sürece o uçurum kapanmaz ve asla kimse mutlu bir birliktelik yaşamayamaz malesf.
24 Yorumla- 9 ay
Her ne kadar böyle düşünsem zor bi ihtimal evet mesela biz 12 kardeşiz aptamil bebesi ne anlasın beni
- 9 ay
Sen paylaşarak büyüdün o ise hepsi benim diyerek
- 9 ay
Bencil işte ne anlasın
- 9 ay
boş ver caniko sen en iyisine layıksın bencil olana değil 😜
- Kültür & Sanat konusunda 424 cevap paylaştı.
9 ayNerede bu bilinçle yaşayan insan :))) birak kültürel farki a101 ve bir den alışveriş yapanlar artik birbiri ile evlenmiyor :)
24 Yorumla- 9 ay
O kadar vahim mi ya
- 9 ay
Siyasiler ulke kutuplassin istedi ve basardi
- 9 ay
keşke bunu o siyasileri destekleyenler anlasa 🤦🏻♀️ her geçen gün daha da kutuplaştığımızı ve birbirimizden uzaklaştığımızi
- 9 ay
@wkertenkele maalesef :) biz göremeyiz sonrasını bilmem
9 ayBelli bir yere kadar sorun olmaz fakat evlilik gibi ciddi bir durumda tercihen aynı kültür seviyesinde birini isterdim.
22 Yorumla- 9 ay
Doğru söylüyorsun veracım dediğimden çok nadir insan vardır.
- 9 ay
Canım güzellik 🥰🌸
9 ayUfak tefek farklılıklar olabilir mühim olan bu farklılıklara karşılıklı saygı duymak ve öğrenmek
112 Yorumla- 9 ay
Ecnebişle evlencem jsjsjs
- 9 ay
Sen bilirsin baban vermezse ne olacak
- 9 ay
Kaçarım jsjsjs
- 9 ay
Elin ecnebisi kız kaçırmayı nerden bilsin hem orada Tofaş yoktur neyle kaçıracak bunun olayı bu Mercedes olmaz 😂😂
- 9 ay
Bu dilimizi de bilmiyor nasıl dicem tofaş bul jsjsjs
- 9 ay
Ohoooo Tofaş'ı evlenince nasıl anlaşacaksın
- 9 ay
İşaret diliyle
- 9 ay
Tamam Tofaş'ı da öyle anlat 😂😂
- 9 ay
Ahlelelas vahlililas jsjsjs
- 9 ay
Bunu ben bile anlamadım ecnebi nasıl anlasın 😂😂
- 9 ay
El kol işareti yaparım olmasa ona kürtçe öğretcem ya öğrenecek ya evliliği unutsun jsjsjs
- 9 ay
😂😂😂
Evlilik için en önemli kriter bence kültürel etkenlerdir. Nasıl bir ailede yaşadığın, ekonomik durumun, geleneklerin vs. Bunlar bi ilişkinin temel yapılardır. Ama şu anda insanların çoğu aynı koşullarda yaşadığı gibi aynı hedeflere evrilmiş durumda.
10 Yorumlabence iki tarafta sadece anlayiş olmali o zaman o fark olmaz
12 Yorumla- 9 ay
Uygulamada yapabilmek önemli
9 ayinsanlar ne istediklerini tam bilmeden ilişkiye giriyor.
bazısı ciddi, bazısı eğlencelik arıyor; ama konuşulmuyor.
sonra “karşı taraf değişti” deniyor — aslında hiç konuşulmamış şeyler yanlış anlaşılmış oluyor.10 YorumlaHer iki tarafta kültürel farklılıkkarın farkında olup birbirlerine saygı çerçevesinde evlenirlerse sıkıtı olmaz.
10 Yorumla
9 ayEngel yani ben Türk olarak Avrupalı olarak sadece Avrupa kültürü ile yetişmiş insanlarla birlikte olabilirm
10 YorumlaNe olursa olsun catisiriz modern insaniz bilmem neyiz diyerek kendimizi kandirmayalim bence herkes kendi toparigindan kendi insanindan evlensin melez bir irk yaratmaya gerek yok
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 304 cevap paylaştı. Ne kadar farklı olursak olalım, birbirimizi küçümsememek, saygı, anlayış ve empati beslemek, birbirimizi degistirmeye çalışmamak.. Kültür farkı değil, karakter eksikliği yorar insanı.
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 726 cevap paylaştı. Bence engel değil zamanla uyum sağlanıyor
29 Yorumla- 9 ay
Katılıyorum
- 9 ay
Ben de geldim katildim 👍🏻
- 9 ay
@wkertenkele hoş geldin :))
- 9 ay
Ehehe
Gunaydin 😊😊 - 9 ay
@wkertenkele günaydın 😊 nasılsın
Bugün yine yeni yeniden 😅 - 9 ay
Anaaam basladik gene 🫣😝
- 9 ay
@wkertenkele tamam tamam sustum:]
- 9 ay
😬😬🥰
- 9 ay
@wkertenkele 😊🌷🥰
9 ayTek başına engel olmaz, karşılıklı anlayış, saygı ve empati olduktan sonra aşılamayacak engel yoktur...
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 3b cevap paylaştı.
9 ayAşırı uçlu farklılıklar oluyorsa bence engel olur çünkü insanlar değişimi sevmiyor ve saygı duymuyorlar.
00 Yorumla Kültür & Sanat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Yakin olmali kulturel mesafe iliskiyede mesafe koyar
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 564 cevap paylaştı. Engel bence aynı kültürden olmayan biriyle evlenmezdim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 aySaygılı bir insansa sorun yok, ama saygı olmazsa o kötü olur. Çocuk yetiştirmede sorun çıkabilir ama
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayKültür alışverişi iyidir. Benim açımdan sorun değil.
Eğitim ve görüş farkı daha büyük sorun.00 Yorumla
9 ayNet ve aşılamaz bir engel
10 Yorumla
9 aySaygı olduğu sürece hiç bir şeyin önemi yok
10 YorumlaÇok farklı ise evet
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,9b cevap paylaştı. Önemli olan kişilerin isteği
00 Yorumla
9 ayÖlçü yok engel
10 Yorumla
9 ayKültürler birbirine dikte edilirse problem olur
10 Yorumla
9 ayXo ama imkansız değil
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 881 cevap paylaştı.
9 ayKültürel farklılıklar aşılabilir, engel değildir..
00 Yorumla - Kültür & Sanat konusunda 342 cevap paylaştı.
9 ayEngel
00 Yorumla Engel degil amasyada
00 Yorumlaengel değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBüyük engel
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Sizce kültürel farklılıklar mutlu bir evliliğe engel mi ölçü ne olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım