Kültür farklılıkları kesinlikle önemli bence eğitim farkından bahsetmiyorum. eğitim farkındaki açık bir şekilde kapatılabilir. farklı çevrelerden, yörelerden, kültürlerden gelmiş iki kişinin bir hayatı paylaşması gerçekten de zor oluyor.Misal)=Egeli bir kızla karadenizli bir oğlan çoğu zaman zaman çatışabilirler. bence farklı kültürden gelmiş biriyler evlenmeye karar verince enine boyuna düşünmek gerek... SİZİN FİKRİNİZ NE BU KONUDA ANLAŞABİLİRLER Mİ?
Bence göreceli bir kavram. Anlaşılabilirde anlaşılmayabilirde. Burda etkileyen faktör Farklı yöreden şehirden ülkeden vs olması değil. Saygı anlayış. Senin ve ailenin ne kadar saygılı anlayışlı olduğuda çok önemli. Karşı tarafın ailesinin ve adayında anlayışı saygısı çok önemli. Aslında insanoğlu çok bencil hep karşıdan bekliyor bazı şeyleri. Aslında öyle olmamalı. Siz karşı taraftan bir beklenti içindeyseniz önce siz saygı göstereceksiniz anlayışlı olacaksınız ve buna istinaden karşınızdakide öyle olacak. Yanlış anlamayın sakın anlayışsızsınız demiyorum sonuçta sizi tanımıyorum. Aile yapınızı kendi yapınızı siz biliyorsunuz bence bunları göze alarak birini bulmanız daha münasıp olur ailem neye karşı çıkar ya da ben neleri kaldırabilirim diye düşünüp yola çıkın kimseyi değiştirmek içinde uğraşmayın olmaz çünkü. o yüzden bence farklılıklar insanı etkilemez. Aynı memleketten olun isterseniz saygı anlayış olmazsa katlanılmaz hiçbirşekilde ama anlayış varsa ve hep anlayışı karşıdan beklemiyorsak kendimizde birşeyle yapıyorsak karşılıklı olarak heryerle anlaşırsınız aile huzruudu evlilikte çok öenmli ailelerin anlaşması da sizin anlaşmanız kadar önemli. İstedşği kadar eğitimli olsun bir bayan bayan gibi narin edepli değilse oturmasını kalmasını bilmiyorsa hiçbirşekilde zaten olmaz aynı şekilde erkekte istediği tahsilde olsun kibar değilse anlayışlı ve saygılı değilse ilişki zamanla çok çabuk yıpranır. Siz kültürlere takılmayında ne istediğinizi ailenizin ne istediğini ya da sınırlarınız neler neleri sevmiyosunuz onları iyice anlayın kavrayın sonra kriterlere göre birini bulursunuz zaten. Biini bulayım deiştiririm zamanla diyede sakın kendinizi kandırmayın umarım sözlerime alınmamışsınızdır ben sadece genel konuştum
Sizi gayet net anladım sevgili bayan, Ben kendimi kast etmiyorum zaten. Burda ki kasıt toplumun bakış acısı, birler toplum olarak farklılıklara açık bir milletiz zaten. Ama şuda var "farklı kütürlerde aile ve yetişme tarzı karaktere huya yansıyor bazen." Ben bundan söz ediyorum...
Yani aslında bunun biraz göreceli bir şey olduğunu düşünüyorum çünkü her insanın kültürü farklı olduğu kadar her insanın aile yapısı da farklı. Bence asıl mesele saygı göstermekte. Mesela benim eski erkek arkadaşım göçmendi ve geleneklere çok düşkün biriydi. Açıkçası bana da çok absürd gelen birçok gelenekleri vardı. Konuşulmamış şeylerdi belki ama o da karadeniz geleneklerini saçma veya gereksiz bulmuştur. Dedigim gibi bu saygıyla alakalı bir durum. Kimse kendi gelenek ve görenekleriyle alay edilmesinden hoşlanmaz çünkü.
Bu konuda ciddiyim, Ne derseniz deyin, ama Ben Karadenizli kızlarla evlenmek istemezdim ! Şunuda hissediyorum? Evlenmezsen evlenme, sanki Onlar Sana Muhtaçtı diyenleri hissediyorum Onlara verilecek bir ceavbım var, neyse Adabı Münaşara uymuyor Bu benim tercihim, bunu kaç kere dile getirdim, Saçma sapan Lafları Bu kulaklarım duydu
Önce kişilik, sonra eğitim ve sonra ailesel kültür.. Oturup kalmasını ve konuşmasını bilmeyen görgüsüz biri ile evlilik oldukça zordur.. Tahsil cehaleti alır eşeklik baki kalır ata sözü asla unutulmamalıdır.. Eğer evli kişilerin kimyaları tutuyor ve aileler kültür farklılıklarına hoş görü ile bakıyorlar ise sorun olmadığını gördüm..
Aynen komutanım sizin dediğinize katılıyorum kesinlikle burdakiler soruyu farklı algılıyor. Örf adet yetişme tarzı biri rahat ailenin çocuğu olar büyümüştür diyeri ise baskıcı tutucu bu da dünya görüşleri bile farklı olunca bile bir sendeleme sözkonusu saygı varsa sevgide peşinden gelir benim düşüncem.
Hayata bakış açısı ve akılların uyması daha da gerekli evlilik için. kültür olarak taraflar bir birinin yetişme tarzına uyum sağlayabilirlerse olur. Eğitimin yararsız bir yaşantı olduğunu düşünenle. hayatını bilim için adamış biri arasındakı uçurum gibi her konuda da anlayış yoksa değil evlilik arkadaşlık bile mümkünsüz.
Benim düşünceme göre tam tersi... Kültürel farklar kapatıla bilir, ama eğitim farkı kapatılamaz. Eğitimden kastım sadece eğitim değil, aynı zamanda düşünce, hayat görüşü, bilgi vs.
Diplomalı demiyorum. İsterse lise terk olsun. Beni anlayabilmesi için en azından benim kadar bilgili biri olmalı. Tabi benim de onu anlaya bilmem gerekiyor. Bu herkes için geçerli. İnsanların bir birlerini anlaya bilmeleri için bilgi dağırcıkları arasında ucurumlar olmamalı. Olsa bile belirli bir aşamaya gelmiş olmak şart.
Anladım. Diyorsunuz ki ; bende olan nitelikler onda da olmalı diyorsunuz. Ama şu da var her insan bir değil hanım efendi beş parmağın beşi bir değil. Her insan farlı karakteris özleklerle donatılmıştır. Huyu suyu farklı olduğu içinmi insaları yadırgarız? Bu sizce de insanlara karşı bir önyargı değil mi?
mesela basit görünen ama çok büyük bir problem benim için. mesela ben karadenizliyim o bursalıydı. bizim yemeklerimizi görünce yüzünü buruşturuyodu bakıyo tip tip. ya da ailesi konuşmalarımıza laf çarpıyodu anlamıyoz ne diyonuz falan gibisinden. bunlar dışardan basit görünyodu ama ayrılık sebebi oldu
Bende rizeliyim bazan bende karalahana yemeklerini pek sevmiyorum. Bizim şiveyle alay ederse kapıyı gösteririm. Sen doğru olanı yapmışsın, saygısı olsaydı sevgisi gerçek olurdu.
Hahaha hadi ya😂 Hemşo egeli kızlar rahat oluyor bize ters O yüzden kültür farklı kızların bazıları mesebi geniş oluyor. Bizim örf adetlere ters sıkıntı cıkıyor ister istemez.😊
En İyi Cevaplar