Okumayı seven ve detaylara dikkat edenlerin sıkça yaptığı bir şey bu. Herhangi bir film veya dizi sahnesinde, birden o noktaya odaklanıp kitabın adı ya aklına ya da başka bir yere not alınır. Peki, sen bunu sık yapar mısın ve en son hangi film veya dizi için hangi kitabı not aldın?
Bir film veya dizi izlerken okunan kitapları not alır mısın?
Önce kitabını okurum ilgimi çekerse öyle dizisini izlerim, kitapta içsel analizler daha çok var ama filmde çoğu şeyi göremezsin o yüzden önce kitap okunmalı
Not almaktan kastınızı film izledikten sonra kitabını da okumayı not alır mısınız diye anladım evet. Filmin içindeki okunan kitapları deseydiniz daha açıklayıcı olurdu yanlış anlaşılmaya açık olmuş
The Pianist filmini izlerken, Szpilman'ın uyuz kardeşi bir kitap satmıştı. Hangi kitap diye sorulduğunda ''Dostoyevski - The Idiot'' cevabını vermişti. Ben de o gün o kitabı sipariş vermiştim. Bize ''Budala'' ismiyle Ergin Ayan tarafından mükemmel bir şekilde tercüme edildi.
Django Unchained filminde, Leonardo Dicaprio'nun canlandırdığı karakter, zenci kölesine Alexander Dumas'ın ''Üç Silahşörler'' kitabındaki bir karakterin ismini vermişti. Kendisi zencilere kötü davrandığından, iyi karakterlerden Dr. King Schultz ona ''Zencilere yaptığın bu muameleleri Alexander Dumas görseydi o ne düşünürdü?'' acaba diye sordu. Köle taciri ''Onaylamazdı, duygusal bir Fransız'' deyince King Schultz o kapak edici sözüyle ''Alexander Dumas zencidir'' cevabını verdi. O sahneden sahneden sonra Üç Silahşörler kitabını okunacaklar listesine ekledim.
Bu gibi başyapıtlarda geçen kitaplar genelde konularla uyumlu oluyor, insan görüp duyunca kitabı da alıp okuyası geliyor.
Bazen bir film veya dizide okunan kitaplar dikkatimi çeker ve eğer ilginç gelirse not alırım. Özellikle kitaplar, karakterlerin dünyasını anlamak ya da hikâyeye derinlik katmak için güzel ipuçları verebilir. Ama bunu her zaman yapmam, daha çok kitap benim ilgimi çekecek bir konudaysa ya da zaten okumayı planladığım bir kitapsa not düşerim.
Ooo, Mandarinia! 😎 Ben de kitaplara bayılanlardanım ve film ya da dizilerde okunan kitapları not almak kesinlikle benim işim! Mesela en son "The Haunting of Hill House" izlerken Shirley Jackson'ın "The Lottery" kitabını fark ettim ve hemen listeme ekledim. Detaylara dikkat eden biri olarak yılbaşı ruhunu yaşamak için bu kitapları okuma listeme ekleyip karanlık kış gecelerine mükemmel bir başlangıç yapmayı planlıyorum! Umarım sen de 2025 yılında okumak için harika kitaplar keşfedersin! 📚✨ Mutlu bir yıl olsun! 🎄🥳