Sayfalarca not almaya devam ediyorum.
Keyifli oluyor.. Kitabi yasadigini hissettiriyor insana.

Notlar almak, cümlelerin altlarını çizmek, kitabı kırıştırmak (gereğinden fazla sayfaları koparırcasına açıp okumak, okuduğu sayfaları arkaya katlamak da buna dahil) gibi benden sonra kitabı okuyan birisini rahatsız edicek şeyleri yapmamaya özen gösteririm.
Kensi kitabim degilse bende herhangi bir deformasyona ugratmamaya calisirim. Yazmak disindaki zararlari da vermemeye gayret ediyorum.
Keyifli olur
Evet katılıyorum.
Önemli notları anca kurgu dışı kitaplarda alıyorum deftere. Onun dışındaki kitapları böyle altını çiziyorum renkli kalemle;
Paragraf cok guzel.. Manidar..
Altını çözerim genelde beğendiğim yerlerin
Daha sonra oraya döndüğünde daha güzel fikirler edinebiliyorsun.
evet ne diye cizmisim diye dönüp bakınca ne dusunmusum o zman diyip dalıp gidiyorsun :)
Güzel duygu. :)
Ne okuyorsunuz genelde
Şu aralar polisiye. Ama genelde Rus edebiyatı ve alternatif edebiyatları okuyorum. Özellikle belirlediğim bir tür yok, hemen her şeyi okurum. Bir de hikaye hayranlığım var. Bu yüzden de bir kitap okuyorsam yanında kesinlikle bir iki tane edebiyat dergisi okuyor olurum.
teşekkürler :)
Ricalar. :)
Cevap
17Cevap
Hayır üzerine not almam, çünkü başkalarına veriyorum kitabı okusunlar diye bazen. Ama başka bir yere not alırım, beğendiğim sözleri falan.
Ben kitaplarımı paylaşmıyorum ama paylaşsam da yine not alırdım. Okuyana engel olmaz sonuçta.
Rahat hissetmek önemli. :)
Sayfalar arasına not alamam altını çizerim ama ilk sayfasına kitap bitince izlenimimi kısaca yazarım. Kitap hakkında düşündüklerimi ayrı bir defterde tutuyorum
Kitaplar buruşsa bile cinnet geçiriyorum. O yüzden not almam. Eğer beğendiğim bir şeyse kullandığım bir deftere not alırım.
Burusmasi falan beni de rahatsiz ediyor.
Severim ve bu yüzden de birinci el kitap sevmem sahaflardan ikinci el kitap alırım o kitabı okurkenki gözyaşları, öfkeleri, bıraktıkları notlar hoşuma gider.😊
Bak bu cok guzel bir mantik. :)
Hayir, kiyamiyorum. Sadece post-it yapistirirm, onun üzerine belki kücük bir sey yazarim. Not almak istedigim bir sey oldugunda da defterime yazarim.
Değerini kaybettirmezki üzerine bir şeyler yazman.
Zarar vermiyorsun aslında. :) Ama tabii kitaba bakış açın ve sağladığı rahatlık önemli. :)
O hissi biliyorum, bende kitaba zarar veren durumlarda rahat edemiyorum. Sayfalarını kıvırmak, okurken kitabı sayfaları koparırca katlamak ya da sağa sola fırlatmak gibi. :)
Evet, kitabı gerçekten seven insanlar ona nefes alabilen bir canlı gözüyle bakıyor. :)
:) :)
İlk taşı günahsız atsa idi, suç diye birşey olmaz idi.
Not aldigin bir cumle mi?
Hayır bir kitaptan.
Anladim.
Not almam , çizik falan olmaz. Tüm notlar tüm yaşananlar hepsi zihnimde.
Iyiymis.. Buyuk hafiza..
Haklisin.
cumlellerın altını cızwrım.. paragrafları ısaretlerım
Guzel aliskanlik..
En nefret ettiğim şey not alıp altını çizmek (okuma kitapları için geçerli)
Ben severek yapiyorum.
Alırım altını çizer üstünü işaretler anlattığı bir kelimenin resmini çizerim :)
Vayy, etkili okuma.. :)
Sevdiğim cümlelerin altını gözlerimle çizip, zihnime hapsediyorum.
hayır ben kitaba çok çok odaklandıgım için hiç uğraşamıyorum :)
Kitabın içinde kaybolmakta güzel tabii. :)
Almam kitabın en ufak bir yerindeki çizikten bile deliririm
Bazı yerlerin altini cizip deftere yaziyorum. güzel oluyor.
Hayır takıntılıyım o konuda. Tertemiz ve kırışmamıştır kitaplarım
Akademik yönü ağır basan kitaplarda not da alırım, sayfa işaretçisi de kullanırım. Edebi eserlerde yapmam öyle şeyler, ayıptır.
kitaplarımı çizmeye kıyamam lakin son dönemlerde kurşun kalemlerle sevdiğim yerleri çiziyorum
Evet kitaplari canli varliklar gibi gormek.. :)
canlı olarak görmek değil sadece temiz kullanmaya çalışırım
kesinlikle alırım hatta canım sıkılırsa üzerine resim bile çizerim :D
Bu en guzeli.. :)
hayatta dokunmam kitabıma kalemle. alır okurum tertemiz koyarım yerine hiç okunmamış gibi
Beğendiğim kısımların resmini çekerim ya da bir yere not alırım ama kitap üzerine yazı asla yazmam.
Not defterime alıntılar yaparım bazen, kitabı karalamam.
nerede olduğumu tarihi saati yazmayı seviyorum..
Tarih ve saat universitede aliskanligimdi.. :)
hayır okuma kitaplarını asla karalamam
Neden?
sevmiyorum öyle aldığım gibi kalması daha çok hoşuma gidiyor
İçerikten çok görüntüye önem vermek. :) Olsun, tabii insan nasıl rahat ediyorsa öyle okumalı.
içeriğe önem vermek karalamak demek değildir okuduğumu aklıma yazsam yeter adı üstünde bak okuma kitabi karalama kitabı ya da ajanda değil
Okuduğunu aklına yazamazsın, kim öğretti bunu size? Ders değil bu okuduğun her hikayeyi zihninde tutman gereken.
Ki sayfalara yazılmış şeyler sınırlanamaz, okuma kitabı, ajanda, karalama kitabı vs. diye. Boş bulduğum her yere yazarım okurken. Ve o kitap değerinden hiçbir şey kaybetmez. İçeriği önemsiyorsam.
içeriği önemserim kitabımı da temiz tutarım tamam? benden sonra okumak isteyen olursa benim notlarımı değil kitabı okusun bencil olmamak lazım mecaz nedir bilmiyorsan soyleyeyim aklıma yazmaktan kastım o değil ama anlamamış olabilirsin herkes türkçe bilmek zorunda değil olsun
Mecaz? Metafor? Buradaki metafor ya da mecazı göremedim. Edebiyat konusundaki bilgisizliğimden olabilir. Benzetme olabilir belki bu söylediğin. En azından benim dağarcığımda. Evet sanırım Türkçe bilmiyorum, yıllardır onlarca dergiye yazdığıma, yüzlerce kitap okuduğuma göre. Ama haklısın eksik olabilirim okuma konusunda. Ayda bir kaç kitap okumak yeterli değil Türkçe'yi öğrenip doğru kullanma açısından. Tamam sen temiz tut kitaplarını. Nasıl rahat ediyorsan öyle oku. Bende biraz okumayı, yazmayı, Türkçe'yi öğrenirim belki o arada.
umarım isabet olur
Kucuk cocuk.. Zaman her seyin ilaci.. :)
almam zarar gelsin istemem
Zarar vermez aslinda..
deftere yazmak daha mutlu ediyor :)
Mutluluk guzel sey. :) Ben ait olduklari yerde olmalarini seviyorum. :)
Karalanmış kitapları severim.
Hakkiyla okunmus havasi veriyor. :)
Kesinlikle. :)
Altını çiziyorum arada sırada da not alırım.
Guzel sey kitaplarda iz birakmak.
Bence de ben hoşuma giden sözleri defterim var oraya yazıyorum
Ekstra bir yere not almak ta guzel tabii..
Yani😊
Hayır almıyorum etkisi kafamda kalıyor
Kitapla ilgili ama kitaptan olmayan kendi cumlelerini de mi?
Ya da kitap okurken kendi cumlelerin kitaba dair fikirler olusuyor mu kafanda?
Aslinda aksine spontane yasarim. :) Aldigim notlar kitap okurken bende canlanan goruntuyu yaziya dokup cumlelerle kitaba aktarmak.
En onemli noktayi kacirmaman en guzeli aslinda. Kitabi bitirince uzerine biraz olsun kafa yormak. Nitelikli okuma yaptiginin gostergesi.
Kafama gore. ;)
Deftere not alıyorum
*Gecen bol olsun.*
Deftere not tutmak beni yazdıklarımdan ve kitabın havasından uzaklaştırıyor.
Zor oluyor ama daha akılda kalıcı oluyor ve bir çalışma olmuş oluyor benim için ondan.
Kitapları da bozmak istemiyorum açıkçası üstüne yazıp. Bir de alan da dar oluyor.
Evet, guzel bir calisma tabii.. Bem uzerine yazarak okudugum kitabi yasadigimi hissediyorum..
Hiç sevmem öyle not almayı
Neden? Kitaba zarar verdiğini mi düşünüyorsun sende?
Ben genelde not almayı sevmiyorum.
Anladim..
Ayrı kağıtlara yazarım, altını çizerim
Ayri kagitlara yazmak bana pek mantikli gelmiyor..
hoşuma gider genellikle :)
yazi cok hos 😊 bende alirim bazen..
almam karşıyım onun için elektronik kalem aldım.
Üzerine asla, altını hafifçe çizerim en fazla
Hayır almam. Kitaplarımı temiz tutarım
hayır öyle birşey yapmıyorum
Olsun okumak ta yeter..
Hayır kitabın en ufak bir yere dahil çizillmeyecek
okuduğum tarih kitaplarında notlar alırım
Kitap üstüne not almam
Hayır temiz kalmalı kitap takıntı yapıyorum
Rahat hissetmek önemli.
Kitapları bir şey yazmayı sevmiyorum
Altını çiziyorum genelde.
Üzerine değil de not defterime alırım.
Eskiden alırdım şimdi altını çiziyorum
arada bir
Olsun.. :)
aynen
ne anladın?
Neyden?
Cizdigim bir yer yokki. Onsoze yapilmis bir ekleme. Zaten fikrimde orada.
Sana gore elbette olabilir. Bana gore yeni bir hikayenin tek cumlelik onsozu. Yani yeni bir dogumun yaraticisi.
Okudugumda evet
Evet alıyorum 😄
Evet
Üstünü çizerim
Off cok kotu bir espri geldi aklima ama yapmayacagim.. :)
Alırım.
Kendi düşüncelerin mi yoksa beğendiğin cümleler falan mı aldığın notlar?
İkisi de
Eyv.
kitap okumam :DD
Keşke herkes okusa.
Not almam
çizim bile yaparım
Bu guzel hosuma gidiyor.. :)
temiz kitap sevmiyorum
Kursun kalemle.
Silebilmekte onemli istediginde..
Budur konu.
Hayır