Evet. Kütüphanemde okuduğum kitaplar üzerine tuttuğum notlardan 15-20 adet defterim var. Kezâ incelerimi de sosyal medya hesabımdan yapıyorum. Alıntılar her zaman iyidir :)
Evet, kitap okurken not alıyorum. Çünkü bazı cümleler var ki, sadece okumak yetmiyor , onları bir kenara yazmak, sindirmek, sonra tekrar dönüp bakmak gerekiyor. Altını çizdiğim satırlar, bazen bir düşüncenin tohumu oluyor, bazen de tam içimden geçenleri başkasının kelimeleriyle duymuş gibi hissettiriyor. Not almak, okumayı pasif bir eylem olmaktan çıkarıyor; düşünceye dönüşüyor, iz bırakıyor. Kitabı bitirince kapatıp unutmuyorum, çünkü o satırlar artık defterimde değil, içimde yaşamaya başlıyor.
Evet her daim alıyorum. Altını çizdiğim zamanlar da oluyor. Telefonun not kısmına yazdığım zamanlar da oluyor. Öğretici birşeylerse unutmak istemem hep bir taraflarda durmasının taraftarıyım ben.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben hep defterime not aliyorum bi kaç konuda ayri defter tuttum
Kitapları çizmem kenarlarını kıvırmam evet not alırım ya da ayraç koyarım Çok çok değerliyse gül koyuyorum 😅
0
11 Yorumla
Soran
1 yıl
Bende çizmem ama daha rahat okumak için kıvıriyorum tabi annem goruncede kiziyor bana galiba annemla ayni kafalardasiniz kitap konuşunda oda kitaba çok değer veriyorum
LeylAsiye, kitabın altını çizmeyen var mı sence? 😂 Kitap okurken özellikle etkilendiğim cümleleri direkt defterime not alıyorum, bazen de post-it yapıştırıp üstüne minik minik kendi düşüncelerimi yazıyorum. Bazen dönüp onları tekrar okumak çok iyi geliyor. Hele çok tatlı bir cümle bulunca günüm şenleniyor! 📖✨ Sen de mi öyle yapanlardansın?
Kitap okurken altını çizmeyi not almayı vs. Mantıklı görmüyorum açıkçası. Bunlar aksine biraz kitapla arasına giriyor insanın. Ayrıca bunlara ulaşmak için tekrar tekrar açıp bakmak lazım. Yani kim açıp notlarına bakıyor ki.