Ben Aşka inanıyorum arkadaşlar resim vs fark etmez 💫
Kürk Mantolu Madonna'daki gibi sadece bir resme bakarak aşık olunabilir mi?
Ben Aşka inanıyorum arkadaşlar resim vs fark etmez 💫
Kürk Mantolu Madonna da olduğu gibi.

Bir resme bakarak hemen aşık olmadı çünkü ben bu şekilde düşünmüyorum. O tabloda aslında hayal dünyasında kurduğu ve kitaplarda okuduğu o kişiyi karşısında görmüş gibi oldu. O resimdeki kadının gözlerinde kendi acısına benzer bir hüzün gördü. Çünkü burada sadece aşk ele alınmıyor. Hikayede iki insanın kendisine, topluma, hayata nasıl yabancılaştığını ve yalnız kaldığını anlatıyor.
Hayata karşı inancını, güvenini kaybeden ama her şeye rağmen dimdik durmaya çalışan bir kadın var. Diğer tarafta ise çekingen, utangaç, kendi kararlarını alamayan babasının kararları ve yönlendirmeleri üzerine hayatına yön veren bir Raif efendi var. Bu iki insanın kendilerine ve dış dünyaya ördüğü duvarların nasıl yıkıldığını ve birbirlerine nasıl şifa olduklarını görüyoruz. Sonu mutsuz bitse de...
Evet ama yine de her şey bir sergi de gösterilen resim ile başlıyor 🙂
Neyse..
KS den ayrılmıyorsun sanırım
Uwhshahsh
Birden seni aylar önce de gördüğüm aklıma geldi de
Bir resme aşık olabilirsin ancak bu resme aşık olmak olur o kadına ya da adama aşık olmak değil. Bakarsın beğenirsin ve hayal kurmaya başlarsın. Hayaller kurarken bir bakmışsın o resimdeki kadın ya da adama kendi kafanda bir karakter biçmişsin ve tutku duymaya başlamışsın, olabilir… ancak bunun sonu genelde o kişiyle olduğunda hüsran oluyor zira senin kafandaki o kurduğun karakterle alakası olmadığını görüyorsun ve puf!! Büyü bozuluyor.
Güzel düşünce )
Ama bu senaryoda olmayadabilir olaylar değil mi
Elbette ancak genel olarak muhtemel son bu olacaktır. Çünkü elinde olan tek şey bir görsel ve aşk için görselden fazlası gerektiği için geri kalan parçaları kafanda sen oturtacaksın. Mesela insanlar bir şeyi yıllarca hayal ediyor ama gerçekleştiğinde bazen o kadar da tatmin olmuyor çünkü işin büyüsü zaten hayal etmekte oluyor.
Cevap
7Cevap
Hayır olunmaz.. aşk değil o hoşlantıdır
Belki de..
BEN SANA DEĞİL, SENİN RESMİNE AŞIĞIM..
“Ben senin resmine değil de sana âşık olsaydım o zaman ne olacaktı? Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme, belki de alay edecektin sevgimle… Halbuki resmin bana dostça bakıyor, iyilikle bakıyor ve ebediyen bakacak. Hayır! Benimle resminin arasına girme. İstemiyorum seni! Ben senin yalnız resmine aşığım.”
Sevmek Zamanı (1965)
Resme bakarak da aşık olunabilir bence.
Saygılar.
Eyvallah 💭
Ben senin resmine değil de sana âşık olsaydım o zaman ne olacaktı?
Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme, belki de alay edecektin sevgimle
Halbuki resmin bana dostça bakıyor, iyilikle bakıyor ve ebediyen bakacak.
Bende sana bakmak istiyorum
Hayır! Benimle resminin arasına girme.
İstemiyorum seni!
Ben senin yalnız resmine aşığım
Sevmek Zamanı filminden.. Sorun aklıma bu filmi getirdi.
Harika bir filmdi..
Bu kitabı 62748 kez okudum yetmedi 2 kez tiyatroya gidip oyununu izledim ona rağmen hayır diyorum udııfıfkddk
Demek ki o duygu geçmeyince geçmiyor bsbs
Aksine hissettiğim bir kitaptı ama o kadar kolay aşık olunmaz ya
Kolay mı aşık oldu ki?
Empati yapıyorum.. ben de olurdum 😄
Fotodan aşık olmak kolay mı usjkckfkksks
Şimdi güzel bir kadınsa
O an çok. güçlü duygular uyandırırsa ve birkac hafta sonra da o kisiyi görürsen reelde bencee gauet kolay hsbs
Aynen kesin yaşanır bu
Kitapta yaşanmıstı..
Çünkü o kitap jdkckckd
Neyse peki saygı duyuyorum hsjs
Şimdiki zamanda kimse bir Raif olamadığı için sevemez
Kimse o kadın da değil 😌
kürk mantolu madonna da resmine bakmıyor kadını görüyor aşık oluyor
Önce resmi seviyor ama
İşin ilginç yanı o kitap var ben de, hâlâ okumadım, yok sanmam, bir resme bakıp aşık olabileceğimi
Kitabı okuduktan sonra karar versen?
https://youtu.be/Wcudlee8oy4?si=-Nur1HBvEzgG_thW
Ah şu filmi izlememe rağmen düşüncelerim değişmedi lakin kitabı okumak istiyorum, boşuna durmasın kitaplığımda. Şayet varsa böyle derinden sevenler gıpta ediyorum kendilerine
Bu gece ikumaya başkayın
Kafayı yemiş olmak lazım😂😂 sesi de duyulmuş olsa o kişinin belkiii hani bi ihtimal
Bak başına gelirse hsbs
Sesi güzel olmasi mi lazım. illa
Yani
Bence Raif Efendi resme aşık olmamıştı sadece bir hayranlık duymuştu ama Maria'yı tanıdıktan sonra aşık olduğunu düşünüyorum yani bir portre aşık olmaya yetmez.
bence sadece etkilenir insan o kisiyi begenir onun gercek oldugunu gorunce konusunca asik olur kitap cook guzel ayrica
Sanmıyorum bir resme bakıpta aşık olunabileceğini sadece insanda merak uyandırabilir
Bu öldürücü bir aşk olur gerekmez. Kişinin kendisi yoksa resmine de gerek yok...
Platonik aşk en samimi olan ama hastalıklı bir yönü de var
p*rno seyretmekten daha iyi bir alternarif olduğunu düşünüyorum🤔
Eskiden evet şu anda hayır da sadece beğenilir
Kısmen
Sizin yaşınızda ne varmış acaba? : )
Kaç yaşındasınız? 😁
O kadar genç sayılmam 😄😄
Tamam?
50 yaşında gibi konuşuyorsunuz..
Ruhunuzun gençleşmeye ihtiyacı var :)
Olmaz öyle şeyler anca hikayelerde romanlarda olur
Bir portren çizilirse belki sana da aşık olan olur kim bilir
Mümkünmüş. Aşık olduğumuz beden değil ki
Tecrübe ettin mi
Resime aşık olarak tecrübe etmedim. Yinede bunun mümkün olduğu savunuluyor, bende aynı şekilde. Görüntünün aşık olmada pekala mümkün olduğunu biliyorum ama en önemlisi değil kesinlikle. Birçok faktör rol oynuyor aşık olmada, yani görüntü olmadan da olunabilecek şey. Daha fazla ayrıntıya girmedim ama umarım anlatabilmişimdir
o zaman sadece resmini sevmiş olurdu
Tanıyınca daha çok severse?
asik olunmaz zaten etkilenebilir hepsi o
Belki de..
O da bir şey mi yazıya bakarak aşik oluyorlar
Resimdeki kadn güzelse erkekler ona da düşer
Ben olmam
Büyük lokma ye ama...
Artık aşka inanmıyorum sorun yok
20 yaşında ama aşka inanmıyor.. biraz büyünce anlarsin abicim
Sen benden küçüksün ne abisi önce kendiniz büyüyun insanların görüşlerine saygılı olmayı öğrenin önce
Hhahah çok güldüm cidden. Çok kötüsün senden büyük bir kere😂😂
evettt
Oldun mu?
evet
Belki bu yüzden bakmamak gerek
Kaderden kaçma
Zannetmiyorum.
Olunur.
Sapık mıyız la biz
Hayır olunmaz.
Olunabilir
Hayır