Ben senin resmine değil de sana âşık olsaydım o zaman ne olacaktı?
Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme, belki de alay edecektin sevgimle
Halbuki resmin bana dostça bakıyor, iyilikle bakıyor ve ebediyen bakacak.

Ben senin resmine değil de sana âşık olsaydım o zaman ne olacaktı?
Belki bir kere bile bakmayacaktın yüzüme, belki de alay edecektin sevgimle
Halbuki resmin bana dostça bakıyor, iyilikle bakıyor ve ebediyen bakacak.
Ah elbette mümkün, mesela ben şu resme aşık oldum, ah İzzet Günay, en sevdiğim filminden ne de güzel bir kare. Yaa ben çok seviyorum İzzet Günay'ı. Röportaj vermişti, yanında da Belgin Doruk vardı, Haldun Dormen'de vardı sanırsam. Belgin Doruk konuşurken nasıl da gülümseyerek bakıyordu onun yüzüne, ah nasıl janti bir adam, eşi hanımefendi çok şanslı. Ah Vesikalı Yarim filminde nasıl nasıl yakışıklı. Nasıl da yakışmışlar Türkan Şoray'la lakin en çok Sabiha sevdi bence, ah Sabiha ne de güzel sevmişti Halil'i.
Keza Sevmek Zamanı filmi de efsane.
Sadece bir resme aşık olmak, o aşkın ellerinden gitmesinden korkmak, resmin aşkı karşındayken dahi aslını geri çevirmek her yiğidin harcı değil.
https://www.youtube.com/embed/m5xJkdKWIEcSevmek Zamanı filminin varlığı bunu yaşamış bir insanın olduğuna alamettir, yaşanmamış hiçbir şeyin senaryosu yapılamaz, yazılamaz. Böylesine saf bir duyguyla, karşılık beklemeksizin sevilen insanlar ne şanslı, böylesine bir yürekte olmak insanı nasıl onore eder. Dokunmadan, dokunmayı ummadan, beklentisiz sevebilmek.
İnsan her şeye aşık olabilir, aşk bambaşka bir duygu, çocuğuna aşık olabilir, evine, arabasına, bardağına, narsistte kendisine aşık olabilir, ah aşkın kendisine aşık olabilir, aşık olma duygusuna. Aşk içinde şiddetli sevgiyi barındırır, safça sevebilmeyi, tertemiz sevebilmeyi.
Hayır değil tabi ki de.. onu geçtim ilk görüşte kimse kimseye aşık olamaz.. insanlar yıllar içinde bile birbirini gerçekten tanıyamıyor ve ayrılıyor. bu yüzden de sadece bir fotoğrafa aşık olmam mümkün değil.. ama insan sevdiği kişinin resmini tabi ki de hep taşımak ya da görmek ister veya telefon duvar kağıdı yapabilir. ya da mesela aşk konusunu geçelim çok sevdiği istediği hayalinde ki olan bir şeyin resmine de aşık olabilir sevebilir. ama bu daha çok resimdeki şey için geçerli aslında. yani onu hayal ederek de aşık olabilir. illa görmesi gerekmiyor. bu yüzden de kalpten gelen duygulara aşık olmak mümkün ama direk fotoğrafa aşık olunmaz ya da bir eşyaya
Cevap
12Cevap
Aklıma Azer bülbülün Oysa Aydoğan'a zamanında kör kütük aşık olduğu için esmerinde gül oya şarkısını yazdığı geldi soruyu görünce niyeyse ya. Mümkün değil, mümkün olduğunu iddia eden tedavi görsün.
Ben resmini bile görmeden aşık oldum sen ne diyorsun? 🤣🤣 ağır arizayım😎🧿
Bana göre hayran olmak mümkün aşık olmak mümkün değil
Aşık değilde ileri derecede hayran olunabiliyor gördük
Tutulursun öyle hesapsızca neye aşık olduğunu söyleyemiyorsan, aşıksındır.
Yüreğim yanmıştı 🔥
Ama bizden daha beterleri de var. Adını anımsayamadığım bir yazar sevgilisi olmadığı için sevgilisi adına kendine mektup yazıp yazışmış.
Yine bizim durum oldukça iyiydi. Fotoğrafına aşık olup, tutulduk. Aylarca yazdık. Arada bir cevap alıyorduk olumsuzda olsa 😁
Etiket yapacağım şimdi ama evlenmiş çok ayıp olur 😁😇
Herkesin zihninde yarattığı bi tip var. İnsanlar birinden hoşlanırken aslında farkında olmadan o yarattıkları bedenleri yüzleri arıyorlar. Bulunca da aşık oluyorlar. Fotoğraf sahibi zihninde yarattığın görüntüyle eşdeğerse sesini duyunca da etkilendiysen bi ihtimal aşka yakın bir hayranlık oluşabilir.
Değil ve Hatta saçma.
Duygu geçişi etkileşim olmadan sevgi olmuyor ki Aşk olsun.
Nesneye aşık olmakta ne bileyim yani
Olunabilir evet, ama bu duygusal kalpten olarak olmaz sadece gözle görmek ile "aşık olmak" olur
Hayır değil tabiki.. Fotoğrafdan bir insanın karekterini nasıl anlayabilir ki insan..
O olay psikolojik film olan sevmek zamanı filminde gerçeklesiyor. Senin sadece resmine aşığım diyor adam kadına. Çünkü sen benim bütün güzel düşüncelerimi yıkarsın diyor
@bitirim_05 bilgi için teşekkürler.. 😂 Benim bu filmden haberim yoktu.. 😄 Öğrenmiş oldum.. 😅
Film bile olsa adam doğru söylüyor. Gerçekten aşık olduklarımız ağzımıza s. iciyor. resmi yeterli bu durumda
@bitirim_05 bir fotoğraf beğenilenilebilir ama aşık olunmaz.. Aşk o kadar basit bir şey değildir..
Olunur. Çünkü hergun o fotoğrafa bakarak gerçekmiş gibi sohbet edilir dost olunur. Gerçeği ile karşılaşınca ne kadar farklı olduğunu görür ve fotoğrafi tercih eder. İnanan insanlar Allah i da görmüyor Peygamberi de ama onlara aşık. Aşk maddi duygu değildir Çünkü. Görmek dokunmak gerekmez.
Raifler yok gerçek hayatta o yüzden imkansız
tabiki olunur neden olunmasin ordada insan bir duygu hissediyor mesela gülüşlerde gözlerde bakışlarda insanlar dogaya taşa gunese yildiza böcege kuşlara gökyüzune asik ola biliyorken neden bir resme asik olamasinlarki
Bu hayatta her türlü aşk modeli mümkün, bazen bir insanı resmiyle sevmek o insanı sevmekten daha iyi olabiliyor biliyorsun ki o kırmaz terk etmez incitmez seni
Lan bir ben aşık olamadım narkozz :(
Sende yürekli kaşilitelü bir insanmısım canlı yayıncılar sözler gala hatırlatıyorum kızmıyorum insan gibi söylüyorum ve varsa yüreği güzel bir insan burada soruma cevap bekliyorum
Karakterini ve hayat görüşünü bildiğiniz bir insanın birde fotoğrafını gördünüz mü kalbiniz eriyebilir. İnsan bir fotoğrafa bakarak daha çok sevebilir.
Benimle resminin arasına girme, istemiyorum seni.. ben senin yalnız resmine aşığım.
Bu harika ötesi şiirin aksine, aşık olmak değil ama çok sevmek mümkündür..
Bu repliği koyarken asıl filmdeki kahramanlari da koysaydın bari Müşfik kenter ve Sema Özcan i
Sevmek zamanı filmi gibi olabilirdi. Bazı insanlar uzaktan güzeller yakınlaşınca kalite bozuluyor.
Ben nelere aşık oldum. Bir fotoğrafın lafı bile olmaz. İnsan harici her şeye hayran da, aşık da olunur. Bazı istisnai insanlar hariç tabi
Aşk kalıpsız olduğu için çok güzel değil mi? Kokusuna, kalem tutuşuna ya da sadece sesine. Nerde kaldı yüzünü göreceğin resme bakmak.
Ben somut şeyleri severim fotoğrafa aşık olmakta nedir ya
Kimse bizim aşık olma kabiliyetimizi sorgulamasın. Ona da aşık olurum, buna da
Normalde olmaz. Çünkü tanımıyorsun. O beğeni olur. Kitap ve filmde gerçekti.
Tabi mümkün ben fotoğrafa aşık olup hikaye yazardım eskiden
Bir fotoğraf sadece beğenilir, aşık olma durumu bambaşka bir şeydir...
Eskiden herkes bir sanatçıya falan aşık olup odasının duvarlarına fotoğrafını asardı. Benim fotoğrafa aşık olmam mümkün değil. Sevgilimin her şeyine, her zerresine aşığım, o farklı bir şey.
Bence değil. Olduğunu sananlar (bir ara ben de yasadim bunu) kendini kandirmaktan öteye gitmez.
Evet bazen böyle olması gerekir. Bazı platonik aşklar, karşılıklı olandan daha iyidir
Aşk demeyelim de ruh hastalığı diyelim takıntı olmuş diyelim 🙄
Mümkün.
Hiç haberleri yokken kimlere aşık olmadık zamanında.
Evet mümkün mesela ben türkan şoray hayranıyım her baktığımda kayboluyorum kadında
TV internet olmadığı zamanlar da olanlar olmuştur kesin. 😂
Bu kadar duygu dolu olabilen biri değilim o yüzden hayır bir resme aşık olmam
Bir fotoğrafına aşık olabilirsin evet
Mümkün
Birine yüklediğimiz anlamdır aşk
Platonik olabilir..
her şey olasılık.
Keşke ben de fotoğrafa aşık olsaymisim 😅
hiç başıma gelmedi böyle bişey bilmiyorum
Yazı dokunaklı
Beğeniden öte geçemez benim için.
Mümkün değil ama olan oluyo 🤷🏻♀️