Gizli Üye(30-35)+1 yılKitap okumanın kişisel gelişime yardımcı olduğu bir gerçek. Ama hobiler, zevkler tamamen kişisel. Kimseye müzikle ilgilenmediği için kültürsüz, sanattan bir haber muamelesi yapılamayacagi gibi kitap okumayan biriyle ilgili de yorumlardaki kadar sert, acımasız, boş biri olduğuna dair kişiliğine hakarete varacak söylemlerde bulunulamaz. Bu yaptığınız farklı fikirlere kapaliliktir ve asıl kendini karakter anlamında geliştirememişlik birilerinin zevklerini kendi zevklerine göre eleştirecek kadar sığ düşüncede olabilmektir , tam olarak budur asıl gelişmemişlik. Kitap okumayı sevmeyen biriydim ben de. Tam olarak başlayıp bitirdiğim tek tük birkac kitap soyleyebilirim belki. Bu doğrudan kitap okumakla değil ruh dünyasıyla ve kendini ifade edebilmekle alakalı. Kitap okumayı alışkanlık haline getirdiği hâlde bu paragrafı birden fazla kez okuyabilecek insanlar olabileceğine de adım gibi eminim:)
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHele kitap okumakla zekayı bağdaştırabilmeniz trajikomik
En İyi Cevaplar
+1 yılBen şöyle bir şey eklemek istiyorum. Bence kitap okumak harika bir eylem. Ancak Türkiye ‘de ya da dünyanın belli yerlerinde insanların zorla, kendi tasvip ettikleri gibi değil. Kitap okumak diyince bir kesin insan, buna aşırı açmış ve ölüyormuş gibi her gördüğünü klasik ya da değil okuma eğilimi göstermek ve bunu bu şekli ile yaymak istiyor. Oysa kitap okumak, zevkle yapılması gereken bir iştir ve çocukken okuduğumuz Dünya Klasikleri hariç pek çok farklı konuda keşfedilmeyi bekleyen onlarca kaynak var. Ben şahsen görmek eylemini okumaktan daha çok seviyorum ve daha etkili buluyorum. Bu yüzden filmleri de çoğunlukla (nitelikli ve sanatsal ve görsel açıdan yetkin derin filmler her genre içinde güzeldir.) yetkin tutarım. Ancak, öte yandan film sanatı ile alakalı güzel ve derin bir kitap okumak da hoşuma gider. Okuma alışkanlığı kişiler düzgünce kendi ilgi alanlarına ya da keyiflerine göre oluşturulduğunda ve kendiliğinden geliştiğinde entellektüel, yararlı ve insana kendini değerli hissettiren bir aktivitedir. İnsan ilgilendiği konularda bilgi sahibi olarak, bir roman okuyorsa hissetmek istediği duyguları daha önce de birinin hissettiğini bilerek, (sadece roman ya da hikaye okumayı doğru bulmuyorum, bence sinema çok daha üstün ve estetik bir sanat yazı yazmaya göre) derinlik hissedebilir ve hayatı daha iyi anlamlandırabilir.
10 Yorumla
+1 yılAdam yazılardan çok konuşmaktan hoşlandığını söylemiş. Kendine yetecek kadar bir bilgi-birikim sahibidir diye düşünüyorum. Kitap okumamak illa bilgi öğrenmeye kapalı olduğu anlamına gelmez. Tabii bilgi öğrenmenin en geleneksel yoludur o ayrı bir şey. Tutup da bir roman bitirmiyor diye cahil yakıştırması yapmak aşırı yakışıksız diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel profil
Kanye west pek umrumda değil ama her insan mutlaka kitap okumalı fikrine katılmıyorum, kimisi okur kimisi okumaz tamamen zevk meselesi, her kitap okuyan kişide dolu değildir dip not geçeyim. Kimisi dünyayı kitap okuyarak tanır kimisi gezerek canlı kanlı görerek.. ben ikinciyi daha çok seviyorum ve öyle de yaşıyorum, bu benim boş olduğun anlamına mı geliyor? Kime göre neye göre?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
Brüksel lahanası doğru tariflerde kullanılırsa çok lezzetli bir besin. Önyargılı yaklaşmak istemiyorum belki kötülemek için söylememiştir demek istiyorum.
Kötükemek için söylediyse de şaşırmam en nihayetinde bunun gibi siyahi insanlar (Morgan Freeman hariç) rap müzik ile beraber çetelerin de içinde bulundu. Olayın başlarında haklarını savunmak ırkçılığa karşı durmaktı amaçları birlik beraberlikti sonra birbirlerini vurdular bu zihniyette olanların sevebileceği bir eylem değil zaten kitap okumak.
Kitap okumak okuduğun türe göre farklı lezzetlerde bence. Düz roman okursan tuvale resim çizmek gibidir. Dünya klasiklerinden okursan ayağının altından akan ırmakla beraber düşüncelere teslim olmak gibidir. Piskoloji felsefe okuyorsanız kitabın sonunda ipi kopmuş astronot gibi bir boşlulta süzüldüğünüzü hissediyorsunuz bence.
İsimlerden de Sigmund Freud okumak kaliteli bir kadeh şarap içmeye benziyo10 YorumlaParasıyla tüm dünyayı elde edebileceğini sandığı için bilgiye ihtiyaç duymuyor belli ki.
Kitap okuyacak ve bundan alacağı bilgileri keyifle kabul edecek zekaya sahip olmayan kişiler kitap okumayı sevmez sadece.20 Yorumla
+1 yılKitap okumak gereğinden fazla büyütülüyor kitap okuyanın dolu, zeki, kültürlü okumayanın boş, zeki olmadığı, kültürsüz olduğu fikri kitap okuyanların hepsinin dolu olmadığının bariz bir göstergesi ben insanların hayallerini ya da iç dünyasını gram merak etmiyorum ve bu yüzden de kitap okumuyorum kitap okumak sadece birilerinin hayal dünyasına bir ziyarettir kültür ya da başka bir şey getirmez
10 Yorumlabernar verber tanatonavtlar kitabini yeni basladim okumaya. bence kitab okumak zamanin ve insan dusuncesinin ötesine gitmek insan şűurunu aklinin sinirlarini zorlamak şu anki mekandan mekansizliğa gitmek ve orada yazarin dunyasinda onun yazdiği yazilarda kayb olmak gibidir.
00 Yorumla
+1 yılİşte kitap okumadığı için Brüksel lahanası ile kitap kıyaslaması yapmış, alakayı bulmak imkansız çünkü saçma sapan boş bir kıyaslama. Bu cümleden neyi anlıyoruz okuyun ki dolu konuşabilin, kelime hazneniz genişlesin, mantıklı düşünme yetiniz ilerlesin arkadaşlar
00 Yorumla
+1 yılYaptığı şarkılar ve kazandığı ödüller ile kendini ispatlamış. Birde tabiki özel hayatı.
Bence çok talihsiz bir açıklama olmuş. Çünkü yaşadığı ülke çok okuyan ve bilimin gelişmesinde öncü ülkelerden birisi. Buda öyle okumayarak olacak bir iş değil. Üstelik ABD 'ye bunu getirenlerde kendi gibi oraya dışardan göçüp gelen yabancı ülke insanları.
Sizler okuyun, gözlemleyin. Bizi tek kurtaracak şey bilinçli bir eğitim.
02 Yorumla- +1 yıl
@bjhhjhkj Evet bende onu kastetmiştim zaten.
+1 yılMerhabalar , insanlar bazen kitap okumayı sevmez. Bunun en büyük nedenlerinden dolayı insanı geliştirdiği ve beyin algısını açtığı için. Brokoli de sağlığa yararlı bir ürün olduğu için çoğu insan bunu da sevmez. Bana göre tam tersi hayatte en önemli şey okumak 🤗
00 Yorumla
+1 yıladam zengin adam multimilyoner kitabı ne yapsın
ama yine de yanlış bir düşünce
bende pek kitap okumuyorum ama kitap okumayı öğretici bilgilendirici hayal gücünü geliştirici buluyorum02 Yorumla- +1 yıl
Zenginler kitap okumaz mı
- +1 yıl
şimdi adam zengin olunca zevk olarak başka şeylerle ilgilenmeyi daha zevkli görüyor
elbette zenginlerde kitap okur ama kitap okumayı sevdikleri için kitap okur
insan alışkanlıklarından istese de kurtulamaz
demek ki bu abimizin başka türlü alışkanlıkları var :D
Kitap okumak, adana dürüme bol bol acı biber koyup, aldığın her ısırıktan sonra uzun uzun düşünmek gibidir.
11 Yorumla- +1 yıl
Vaow
Sevdiğin türde bir kitap okuyorsan ve beğendiysen en sevdiğin yemek gibidir sevmediğin bir kitapsa kötü bir yemek gibidir ama kitap okumak iyidir ufkun genişler yeni bilgiler edinirsin
10 Yorumla
+1 yılBen kitap okumayı çok severim kitap okumak bence bu sıkıcı dünyadan kopup başka âlemlere yolculuk yapmak , yeni görüşler edinmek bir olaylara bakış açımızı genişleten mutlu, eğlenceli, hüzünlü vs yani sıkıcı monoton hayatı değiştiren hayata renk katan yarım saat veya bir iki saatliğine bizim bu hayatla bağlantımızı koparan dertleri tasayi unutturan çok güzel bir yapıttır bence kitap
00 YorumlaLimonlu, ekşi ekşi Brüksel lahanası harika çok severim o yüzden bence haklı. Ama kitap okumak bence meyve salatası yemek gibi bir şey her duygudan biraz ve büyük haz.
00 Yorumla
+1 yılKitap okumak biraz eskidi artık bilgiye ulaşmak için, görsel ve seslerle zenginleştirilmiş videolar varken neden kitap okuyayımki seviyosam okurum ama kştap okumayı sevmiyorum
00 Yorumla
+1 yılbrüksel lahanasının faydalarına değinmek istemiş olabilir :D zaten bu adam ben en iyisiyim ben yaptım oldu kafasıyla konuşan adam bunlar okusa da anlamaz okuduğunu
00 Yorumlaherkesin kendi yapısı ve kişiliğine göre değişir bu çünkü senin veya benim kitaplardan aldığımız hazzı başkaları başka şeylerden alır ve kitap okuyayım diye aramaz yani
00 Yorumla
+1 yılOksijenimizi israf eden bir sahis kendisi. Kitap okuyorum gayette iyi geliyor kitaplar herkese tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılBrüksel lahanasına bakış açısına göre değişir o zaman. Ben çok severim Brüksel lahanasını. :D
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de
+1 yılKanyeviz iyi bir rapçi geriye dönük hoş şarkıları var fakat tuhaflaştı iyice
02 Yorumla- +1 yıl
Geri kafalınin teki
- +1 yıl
Ya işte bilmiyorum yanlış da biliyor olabilirim ameliyat geçirdi herhalde ameliyattan sonra böyle oldu ya da bir şey oldu bilmiyorum bizi bağlamaz ya boş ver biz yaptığı şarkıları dinleyelim
+1 yılKitap okumak uyumak gibi bir şey zannımca. Okurken de uyurken de hayal ediyorsun ve ikisi de eğlenceli.
00 Yorumlapara kazanmaya başlayınca zeka gücü değil maddi gücü kullanıyor ilişkilerde para odaklı oluyor beyin bunu aramıyor bir süre sonra...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılolabilir kitap diyince insanların aklıma aşk romanı fantastik roman gibi şeyler ya da edebi eserler geliyor ama ben sadece bana bir şey öğretecek teknik kitaplar okurum. belki o da benim gibi düşünüyordur
00 YorumlaSaçmalamış 🙄 parasıyla bilgiyi satın alabileceğini düşünüyor sanırım... afedersin ama biraz şey bir düşünce 😬
00 YorumlaBu anlayışa göre benim için kitap okumak;
Beef Marengo yemek gibi oluyor. Sevip sevmemek ile ilgili. Olsa da yesek dimi..
06 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyoruz ya onu yazın tabi a... q
- +1 yıl
Tamam bu benim bilmediğim değiştirmiyor 🙄
- +1 yıl
Gelirim bak
+1 yılKitap okumak başka hayatlar okumak o kadar güzel ki, empati yeteneği olup kendini karakterin yerine koyamayan, hayal gücü olmayan insanlar için sıkıcı
00 Yorumla
+1 yılKafalar duman olduğundan doğruluk payı var iyi bir kitap olsun ki sayfalar akıp gitsin
01 Yorumla- +1 yıl
Dogruluk payı nedir sence
+1 yılAdamin şöhreti var , milyon dolarları var, bedavadan rahat hayatı var. Neden okusun ki?
02 Yorumla- +1 yıl
Zenginlik kitqp okumaya engel mi sence
- +1 yıl
Engel değil ama gerekliliği ortadan kaldırır. Çünkü bu boş teneke haliyle bile buna hayran yüzbinlerce belki de milyonlarca kadin var dünyada. Herif kim kardashian gibi bir kadınla sevgili oldu onun icin de bunlara gerek duymaması normal.
Onlar ne kadar geri kaldıklarını anlamıyor ama bu laflardan okuyan bilen bi insan cahillik aktığını bilir. Boşverin.
00 YorumlaBence kitap okumak yeni biriyle tanışmak gibi bir şey. 😇
11 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum
+1 yılDeğil bende çok kitap okumam ama böyle de düşünmüyorum çok güzel kitaplar var okuduğum
00 Yorumlakendisi aşırı boş bi insan olduğu için şaşırmadım hiç okuyup kendini doldurmamış ki vasıfsız
00 Yorumla
+1 yılFazlası gaz yapar , miğde de tabi sıkınti olur , bilemedim 😬
00 Yorumlaİnsanların zevklerini tartışamazsınız. Ben hem kitabı hemde Brüksel Lahanasını seviyorum
00 Yorumla
+1 yılKanye abi bi sus allah aşkına sus ya. Çok konuşuyorsun, boş konuşuyorsun🙄
11 Yorumla- +1 yıl
Valla ya
Bende kitap okumuyorum ama kitap okumak gayet güzel bir şey
02 Yorumla
+1 yılBaşka örnek verseydi keske Brüksel lahanasini hiç sevmem iyyy
00 Yorumla
+1 yılKim Kardashian bu adamla nasıl birlikte olmuş göz var nizam var, cahille beraber.
00 YorumlaYa okumamış olabilirsin ama bunu direterek kendini çok küçük düşürmüş
00 YorumlaKitap okumak böyle boş magazinsel laflar üzerine çok takılıp düşünmemenizi sağlayabilir
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 377 cevap paylaştı. Arkadaşlarımdır konuşurum ben severiz birbirimizi çok iyi anlaşırız
00 YorumlaŞu işe bak fakirler kitap okuyor zenginler ise hayatı bildiğin gibi yaşıyor
00 YorumlaCahile laf anlatılmaz , onun yanında sükuta bürüneceksin.
00 YorumlaDegil cunku ben okuyamıyorum yazilar ic ice giriyor
00 Yorumlaikinci Boyut 2. Dünya gibi bir bir şey benim için hayalii Düşler Dünyası
00 Yorumlabazı insanlar hayatı ve insanları okur, kitaplarda her şey yazmaz
00 YorumlaRoman okumak kitap okumak değil bence Türk milleti sadece Roman okuyor
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim bir şey, yeni bilgi edinmek ve zamanı iyi değerlendirmek.
00 YorumlaDoğru demiş ikişide faydalı o ikisindende uzak durşun bakalım :p
00 Yorumla
+1 yılBir insana okuma aşkı ve onu tatmin edecek kitap verin emin olun ki bu adam mutlu olacaktır.
00 Yorumla
+1 yılkitap okumak benim hayal gücümü güclendiriyor
00 Yorumla
+1 yılAslında herkes kitap okuyabilir önemli olan okuyacağın şeyi iyi seçmektir.
Bı kitabı okurken çok sıkılabilirsin başka bir kitabı okurken hemen bitsin istemezsin.10 Yorumla
+1 yılKitap okumak bana göre kültürün gelişmesi, bilgi sahibi olmak, yeni şeyler öğrenmek, güzel konuşmayıda sağlıyor kitap okumak faydalı ve güzel bir şey bana göre.
10 Yorumla
+1 yılKitap sevdiğin insanın dizinde uyumak, saçlarında elinin gezmesi kitap sayfalarına dokunmak gibi huzur verici hemde Marvel filmleri izler gibi kitabın kendi hayal alemine dalmak gibi bir şey...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKorku gerilim yazıyorum yakında bunun filmini yapmayı düşünüyorum Allah'ın izniyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklı. Makale veya bilimsel yazı okumak daha yararlı. Düz kitap boş iş.
00 Yorumla
+1 yılBu lavuğu hâlâ ciddiye alanlar mı var? Ben bunu arkamla dinliyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Almiyoruz
Kültür & Sanat konusunda 574 cevap paylaştı. Boş konuşmuş, kitap okumak çok güzel bişey keşke herkes okusa.
00 YorumlaKitap okumak onu yaşamaya anlamaya zaman harcayıp okuyup bunu anladım bunu dersaldım ben de ölü balık yemeyi biliyorum
00 Yorumla
+1 yılDeğil bende kitap okumam ama böyle de düşünmüyorum çok güzel kitaplar var okuduğum
01 Yorumla- +1 yıl
çok kitap okumam yazcaktim
+1 yılKitap okumak güzeldir ya insanın hayal gücünü genişletiyo.
00 Yorumla
+1 yılÇekirdek gibi. Başlayınca bırakamıyorsun başlamadığın taktirde sıkıntı yok
07 Yorumla- +1 yıl
Okuduğun kitabın türüne göre de değişir bu
- +1 yıl
Ben genelde bana katkısı olsun diye bilgi içerikli kitapları okumayı tercih ediyorum ama onlar da biraz sıkıyor adamı :/
- +1 yıl
Tavşiyene uyacağım
- Devamını Gör (58)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler