Domuz demenin bile günah olduğunu öğretilerek büyütülen bir nesiliz biz.
Eğitilemez bir boyutta insanlar artık.
Cehalet korkutulacak derecede resmen.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
#FloraSoruyor 🌺

Bazıları bunun dini suçu olduğunu düşünsede daha bilgili ve objektif bakabilen birisi sorunu dinde değil müslümanda ama sadece o kişide sorun olduğunu anlar. Çünkü kendisi domuz yemek haramsa herşeyinden sakınmalıyız ismini bile söylemeliyiz algısına kapılmış. Eski türkler uğursuz isimleri dile alınca onların lanetine yakalanacağını dusup isimlerini almazmış sonradan müslüman olduklarında şamanizimden kalma batıl inançlarını maalesef devam ettirmişler. İnsan sorgulamaz ve kendini geliştirmesse yanlış algı yayabilir. Domuz demek, domuza gözle bakmak, domuz resmi olan birşeyi okumak ya da izlemek yanlış değildir sadece yenmemesi oda insan vucuduna olan bir ağır zarardan dolayıydı ve bu kişiliğe kadar etki ediyordu ama detayı hatırlamıyorum. Aileler bilinçlenmeli
Şimdi dini bilgisi olan insanlar da yanılıyor
Allahu Teala sadece domuz eti yemek günah demi kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim de domuz ismini anmak günah veya domuz resmi olan birşeyi okumak görmek adı dahi anmak günah diye bir şey yok hatta tam tersi domuz tıpta insanların kalp ameliyatında ve birçok tedavide kullanılıyor aksine yani böyle bir şey yok
Domuzun doğaya faydasını bilseler bunu demezler domuz doğaya çok faydalı bir hayvan nasıl kedi köpek kadınca karga gergedan aslan arı gibi hayvanlar doğada bir amaca hizmet ediyor faydalı şifalı ise domuzun da doğada yaptığı insanın işini kolaylaştıracak çok şey var Vel hasil bunlar dini kitabı okuyup eksik okuyanların düşüncesi Allahu Teala faydasız hiçbir hayvanı yaratmamıştır.
Yok artık ya saçmalığın daniskası 😂 bu şey değil mi benim annem😂 geçen gün sesli edebiyat tekrarı yapıyordum yaratılış, bozkurt, ergenekon destanlarında da tanrı adı geçiyor. Tanrı deme günah dedi annem allah de diyor kfjjfjd konuyu çok yanlış anlamış
Domuzun eti haramdır kendisi degil.
Domuz bulduğu dışkıda dahil olmak üzere her seyi yedigi için insan sagligina zararli oldugu icin yemek haramdir.
Domuzda allahin yarattigi bir canli neticede düşmanlık beslemeye gerek yok.
Cevap
19Cevap
domuz gunah :)
taciz sevap
18 yas alti cocukla evlenmek sevap
hırsızlik sevap
kadin dovmek sevap
yani yemiyor olmak yetmez resmine bakilamaz adı anılamaz :) otu boku gunah ilan edip gizli sakli yapilan herseyi mubah sanan bir sozde dindar kesim :)
İç sesim. 👏👏👏
Ülke bu yüzden gelişmiyor ya. Bayram namazına gitmiştik imam bunları vaaz veriyordu. Yok şu şeytan icadı yok bu günah vs diye diye bizi geride bıraktılar diyordu. Böyle radikal imamlara ihtiyaç var.
Geçenlerde domuz kalbini bir insanın kalbine takmışlar di. Caiz mi diye sorulmuştu. Ne yani insan ölsün mu
Yalniz birde şu var. O domuz kalbi takılan kişi bir genci bıçakla yaralamaktan ya da öldürmekten hüküm giymiş
Doğrudur. Sadece belirtmek isterim umarım saygısızlık yaptığımı düşünmezsin 😊
Daha geçen gün bir domuzdan insana kalp nakli yapıldı. Etinin neden yenmediğine dair hala mantıklı bir cevap alamamişken bu tarz seyler bana absürt geliyor. Neden yaratıldı madem?
Domuz neden yenilmez?
Neden haram sayılır?
Rivayetlere göre Sümer tanrısı Adonis vahşi bir domuz tarafından katledilmiş ve tanrıyı yemiş.
O günden sonra domuz haram sayılmış.
Eti yenilmez, uğursuz bereketsiz tanrı katili hayvan olarak lanetlenmiş.
İlk kaynaklara göre domuzu haram tapan sümerliler.
Sonrasında diğer dinlerde haram olduğunu kabul etmiş.
İslamiyette ki haramı bağlamaz ama bu durum. Yani eski tarihlerde cok tanrılı dinlerde ki durumdan örnek alındığını düşünmüyorum. Yani bizde yaradan tarafından haram kılınmasının mantıklı bir sebebini açıklayan olmadı. Allah haram kılmış denilip geçiliyor tamam da neden 😂 kısır döngüye sokuyolar
Bu bilgiyi bilmiyordum tsk ederim
Bütün dinler bir öncekinin devamı zaten.
Sümerlerliler açıklamışsa ben okeyim. 😅
Hahdhehdhd😂😂😂simdi bi kitaba basliycam tövbe tövbe diyerek okuycam muhtemelen
😅Arada abdest tazele sakata gelme fjfkf.
😂😂😂😂
@Ehlivukuf bunu da ilk defa duydum lakin şöyle bir şey var. Hüküm Kuran-ı Kerim'de geçiyor yani bu hikayenin gerçek olabilmesi için Kuran-ı Kerim indirilmeden yaşanmış olmasi lazım Ne diyor musafta
Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115) ... Ancak leş veya akıtılmış kan, yahut domuz eti ki bunlar pistir, yahut doğru yoldan çıkarak, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen hayvanların yenmesi haramdır… ” (En'âm, 6/145)
Kitap kapağındaki resim bir çok şeyi anlatiyor aslında. Domuzun önüne gelen herşeyi yiyebilecegini bu yüzden caiz olmadığını mesela. İnsanlar kendilerini o derece kaliplastiriyor ki cehalet bitmek bilmiyor
Cahil halkımız şunu bir türlü anlamıyor. Müslüman inancına göre domuz haram değil domuzu yemek , kurban etmek haram.
Yoksa domuzun yaşaması , belgeselini izlemek , kitabını okumak değil.
Dip not : eti çok lezzetli
En çok kimden uzak dururum biliyor musun? Kendini herşeyi bilen olarak gösteren cahil kimseden.. kûn kûn.. oku oku.. öğrenmeli ve bakış açılarını genişletmeli insanlarımız ( genelleme )
Caizlik bir durum yok efendim.. Ben bu kitabı okudum.. Sadece hayvanların dilinden insanların hayat boyu yaptıkları hırsı anlatan bir kitap.. Postu ve eti caiz değildir haramdır sadece bilginiz olsun
var.
yıllar evvel benzincide çalışıyorum. bardak hediyesi var. Adam hediyeyi almadı. gerekçesi bardak kadehe benziyor. kadehe benzeyen bardakta su içilmez günah
Bu konuları konuşmak istemiyorum ama neyse. Bir insana domuz demek elbette günah. Domuz eti haram sOrduğun sorunun cevabınıda vermişsin zaten
sadece eti haram hani bakınca ya da görünce çarpılmıyoruz lanetlenmiyoruz
bu nasıl düşünce be iğrenç
Dün bir mal kızla tartıştım burada bir makalede okumuş ve diyorki domuz eti yiyen insanlar kıskanmazmış.!
Eğer ailesi George Orwell'in bu modern romanını okuyacak kapasitede olsaydı sanırım ilk başkaldırıyı kendisine yapardı.
Arkadaşlar domuz eti yemek günah ama domuza bakmak günah değil bu son dakika haberi.
Çook saçma. Kedinin de yenmesi günah neden seviyoruz ki?
ama ailesi de haklı. çocuk okuduktan sonra kitapları yiyorsa caiz olmaz şimdi... 😀😀😀
Domuzu kesip yemiyorsun ki djd kara cahillik hat safhada
Bireysel boyutta kalan olaylar. Kafaya takmaya değmez.
O zihniyet yani nüfusun %50 si domuzdan daha ahlak yoksunu
Bence çok saçma, olur mu hiç oyle şey, gerci hâla sakız orucu bozarmi diye hocalara soran bir millet olarak cok da garipsememek lazim
Sadece yemek haram onun dışında sadece bir hayvan neden böyle saçma insanlar hala var
Haha hiç şaşırmadım. 😅 cahillik diz boyu.
Okunabilir ne olacak 🙄
Teee allam 🤦♀️ dicek söz bulamıyorum.
distopyada böyle şeyler normaldir
Ne alaka ya çok saçma, önemli olan kitabın içeriği sana ne kattığı..
O da bir canlı. Eti haram. Düşman değil.
Caiz
Caiz bence
Hocan duymasın münafık
Ne alaka yaaa
Caiz
Ne alaka 👥
Saçma
Ne saçma ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?