18 yaşındayım kekeme biriyim kekemeliğimi yenmek için kitap okuyorum hem sesli hem de sessiz okuyorum okuyabildiğim kadar ama konuşmamda daha bir fark bir değişiklik fark etmedim kekemeliğim hala aynı daha fazla arttığı da oluyor babam bana hep kitap oku sürekli geçer diyor bende bu yüzden kitap okuyorum kekemelik kitap okumayla geçer mi?
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
eğitimle geçer
Ailem beni konuşma terapistine götürmüyor ne yapayım babam bana hep kitap oku geçer diyor bazen ben konuşmayınca ya da zorlanınca bana kızıyor ben kekemeyim insanlarla konuşamıyorum konuşurken takılıyorum kilitleniyorum bir de konuşurken dişlerim birbine deyiyor tak tak tak sesler çıktığını duyuyorum böyle olunca da kilitleniyorum karşımdaki insana geç cevap veriyorum bugün babamla birlikte sürücü kursuna kaydolmaya gittim ehliyet almak için neyse gittim orada ki çalışan beni kaydedince kimliğimi istedi verdim neyse bundan kurtuldum dedim sonra telefon numaramı istedi söyleyemedim kekeledim zar zor söyledim numaramı o zaman babamda yanımdaydı bana kızdı sen niye düzgün konuşmuyorsun sen böylesin şöylesin çok pasifsin vs bir sürü şeyler laflar saydı bende bir şey demedim takmadım bir de bugün babamla birlikte sağlık ocağına da gittim ehliyet için sağlık raporu almaya orada doktor benden telefon numaramı istedi bende numaramı söylerken yine çok kekeledim zar zor söyledim. Ne yapmalıyım? Nasıl geçer? bu 3 yıldır kekemeyim aniden oldu 15 yaşından beri var.
sağlık güvencen var mı? nerde oturuyorsun
Sağlık güvencem yoktu geçen hafta yaptım Van da yaşıyorum
eğitim araştırma hastanesine git. onlar sana yardımcı olurlar. ya da bulunduğun yerin hastanesine git doktorlar seni yönendirir
Ailem tek başına bir yere gitmeme izin vermiyor evden dışarı çıkmıyorum çok fazla acil bir iş olmadıkça
neden
Bilmiyorum çızanım
Konuşma terapistine gitmen şart
Ailem götürmüyor işte ne yapayım babam bana hep kitap oku geçer diyor bazen ben konuşmayınca ya da zorlanınca bana kızıyor ben kekemeyim insanlarla konuşamıyorum konuşurken takılıyorum kilitleniyorum bir de konuşurken dişlerim birbine deyiyor tak tak tak sesler çıktığını duyuyorum böyle olunca da kilitleniyorum karşımdaki insana geç cevap veriyorum bugün babamla birlikte sürücü kursuna kaydolmaya gittim ehliyet almak için neyse gittim orada ki çalışan beni kaydedince kimliğimi istedi verdim neyse bundan kurtuldum dedim sonra telefon numaramı istedi söyleyemedim kekeledim zar zor söyledim numaramı o zaman babamda yanımdaydı bana kızdı sen niye düzgün konuşmuyorsun sen böylesin şöylesin çok pasifsin vs bir sürü şeyler laflar saydı bende bir şey demedim takmadım bir de bugün babamla birlikte sağlık ocağına da gittim ehliyet için sağlık raporu almaya orada doktor benden telefon numaramı istedi bende numaramı söylerken yine çok kekeledim zar zor söyledim. Ne yapmalıyım? Nasıl geçer? bu 3 yıldır kekemeyim aniden oldu 15 yaşından beri var.
Sakın kendini suçlama, belli ki bir şey yaşadın onun sonuncunda oldu, baban anlayışsızmış cidden ve bu arada seni tebrik ederim ehliyet alıyormuşsun bu yaşta alman güzel.
Evet 15 yaşındayken bir olay yaşadım onun sonucunda oldu dediğiniz gibi bütün doktorlara gittim daha geçen hafta tıbbi genetik doktoruna gittim hepside bir şeyin yok diyor bir şey bulamadılar bir sürü test kan tahlili vb hepsini aldılar sonuçlar normal dediler bende bilmiyorum neden oluyor acaba babam da bu konuda anlayışsız 18 yaşındayım her yere benimle geliyor böyle işler olunca birlikte halletmeye gidiyoruz ben kendim gitmek istesem izin vermiyor sen bilmiyorsun yapamazsın bende seninle geleyim diyor.