AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
326Cevap
Eski edebiyata yani divan edebiyatına baktığımızda yahut tanzimata falan kadın sair ve yazarlar yok denecek kadar az. bazıları ise yazıp bir erkek mahlası üzerinden eserlerini o şekilde yayımlamışlardır. demek oluyor ki ya olumsuz bir tepkiden karşılaşmaktan korkuyorlardi ya da ikinci planda olduklari için bu şekilde davranmaya mecbur birakildilar. ataerkil bir toplumda bu tur şeylerin dogolarakkarşılamaları
Tlfndan girdigim için donuyo. ataerkil bir toplumda bu tur şeylerin normal karşılanması tuhaf olmasa gerek...
yok ilham diye birşey var ve bu ilham erkeğe genelde yalnız olduğu zaman gelir o yüzden bu anlarda da erkekler bunu yazıya döker her duygusuz dediğiniz insanın içinde yatan mutlaka bir duygu vardır ama gün içine çıkaranı var bide yalnız tek yaşayanı
Mahalle baskısıdır o mahalla baskısı. Yoksa neler neler yazmışlardır da elalem ne der diye piyasaya sürememişlerdir. Bak eski zamanlara hep kısaltma isimli kadın romancılar şairler ama 100 yıl sonra ayıkıyoruz anca.
konuşunca incileri dökülüyorya, bir kere söylediğini ikinci söylemeye ya zorlanırlar ya da unuturlar ya ondan kağıda dökme ihtiyacı duyarlar ondan kaynaklanıyor
ERKEKLERİN ACİZLİĞİNİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRMESİDİR ŞAİRLİK
Yazıda kalsa hepsi leyla ile mecnun hala günümüzde hatırlanıyor olurmuydu biz erkekler de duygusalız ve biliyor musun bizde aşık olup sevebiliyoruz bizi bir kaç davarla bir tutup sonra hepsi lafta mı kalıyor demek haksızlık olmuş
Nazim hikmete de soruluyo bu soru ve o soyle cevap veriyo... : bizlerin karsisinda boylesine ince varlklar varken siir yazmayi karsisinda kainatta karllan ken kaba varlik olan adindan bekle k ne derece dogru e
Nazım hikmete de aynı soru soruluyo ve cvbi şu : biz erkeklerin karşısında bu kadar ince varliklar varken şiir yazmayı karşısında böyle kaba bir varlk olan kadindan beklemek ne denli dogru ki!!!
o şiirleri yazdran kişilere sormak gerekir yani bayanlara demekki kadınlar ne kadar mükemmel bir varlıktır ki duygusuz aşktan anlamaz olarak tanıdığınız kadın için şiir yazabilecek kadar duygusal yapabiliyorsunuz.
Aslında Erkekler Duygusuz değil sadece toplum tarafından duygularını beli etmemesi gerektiği öğretilmiş
Erkekler ağlamaz sözüde buna bir örnek
İnsan yaratılırken hisleride duygularıda kalbide onunla bir bütün yaratıldı :)
erkek haykırmak ister kadınsa duymak ister.
erkek dokunmak ister kadın hissetmek ister
erkek sahip olmak ister kadın ait olmak ister
erkek yazmak ister kadın yazılmak ister..
Şiir duygu meselesidir. kadınlar genellikle yazılan taraf oldkları için hep kendileri bekler.
Elbette Şiir duygu meselesi ama sana çok uzak bir kavram..
Sen şiir yazma bence
Erkeklerin ağzı iyi çalışırı ama içi boştur. Kızlarsa öyle duygular yaaşrki ifade edemez içinde yaşar.
Kadınlar duyguları içinde yaşar ha :D dalga mı geçiyorsunuz anlamadım
Ben de önceden bunu çok düşündüm. Ve vardığım sonuç şu oldu:
Erkekler kadınlar kadar ilham verici değil, kadınlar da erkekler kadar saplantılı değil.
Erkekler de kadınlar da aşktan kesinlikle anlamaz... Aşkın karşı cinse duyulandan öte bir şey olduğunu anlamak için her ikisi de bir maceraya atılır ve fiyasko... ama erkekler aşk acısı çekmekten ve çektiği acıyı kâğıda dökmekten çok iyi anlar :)
kadınlar duygusal dense de erkekler kadar duyguları içinde yaşayan bir varlık daha yoktur. Bu nedenledir ki şairler hep erkeklerden çıkmıştır. Çevrenize bir bakın gördüğünüz otomobiller köprüler elektronik eşyalar yani minimumdan maksinuma kadar doğal nesneler hariç hepsi erkek icatlarıdır her ne kadar erkekler öküzdür dense bile:)
yaşamın dengesinden kaynaklanıyor. kadın ne kadar aşık olsa da erkek sevmiyorsa elinde tutamıyor. ama erkek severse kadını çabalayarak kazanabiliyor. şiir de bunun en iyi yöntemlerinden biri.
Sendeki kafaya hayranım kıss :)
cevaba gelince erkekler içinde yaşıyor sanki sonra duygu patlaması ile kimi kağıda döküyor işte arkadaşım
kadınlar bir dönem şiirle ilgilenselerde ilerleyen yaşlarda dünya dertleri ağır basıyor. yemekti temizlikti derken şiire vakit kalmıyor
Arada bir doğruyu söyleyen kadınları ayakta alkışlamak istiyorum. Yazıda kalmıyor, kadınların kaprisleri, sürekli beğeni istemeleri, mızmızlar zamanla bu duyguları köreltiyor. hepsi bu.
Çünkü kadın gizemlidir.
Kadın ulaşmaz, ulaşılmak ister..
Kadın zordur.
Kadın şiir yazmaz, yazdırtır.
Belki sorunla alakali değil ama bende en çok neden en iyi senaristlerin kadınlardan çıktığını merak ediyorum :) yalan dolanla ve bu yalanlari örtpas etmek için kurgulamakta üstlerine yok :)
Ya varya helal olsun gece gece guldurdun beni gerçektende oyle:))
:) bende böyle bir soru yazayım madem belki günün sorusu olur :)
Genelde şiirler aşk acısı üzerine ama. Demek ki kadınlar ilişki yürütmekte daha başarılı :D Birini kaybedersen, üzersen acını hafifletme isteği daha baskın olur
ya da umursamaz :D
Çünkü kadınlar aşktan anlamaz.
Kadınların %90'ı bilmez bunu, küçük bir kesim vardır bilen, anlayan aşk'ı.
Gerçekten, kadınlar pisliktir biraz.
Aşk'ı bedende arayan kadındır aslında, fakat duygularını muazzam şekilde gizleme yeteneğine sahip olan kadın kişimiz, gizler bunu.
Kafa yapısına asla bakmaz aşk adına, zihnini beğendiği erkek onun için birinci sınıf arkadaştır.
Dış görünüşünü beğendiği erkek ise erkeğidir.
Erkekler yaşı başı alınca adam oluyo zaten bir bu var, bir de kadınların yaklaşık hepsi duygusal şeyler düşünüyo. O yüzden herkes yazsa neler neler olur :D
Peşinden koşturan, sahiplenen, sorumluluk alan özellikleri bir tık daha yüksek olduğu için topluma haykırma rolünü de erkek daha çok üstlenmiş olabilir.
Çok basit belki felsefik değil yaklaşımım. Diyeceğim erkeklerin duygu yoğunluğunun emin ol 100 üzerinden değerlendirmek isterim ki kadınlar %35 erkekler ise %65 yaşadıkları için kadın yazarların bu azlığı normaldır.
erkekler içini kadına açamadıkları için hislerini duygularını kaleme dökerler. kadınlar buna ihtiyaç duymazki. nasıl olsa elimi sallasam ellisi. mantığı vardır gerçeğinde.
şiir sırf karı kız düşürmek için yazılmaz duyguları dökmek için yazılır ve üstat şairleri incelerseninz anlarsınız
her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır sözünüde unutmamak gerek.
çünkü kadın narindir. kadın o yazılan şiirlere şarkılara konu olacak kadar narindir. ya da yazar nasıl tabir etmişse öyledir. yani zaten her şiirin arkasında onu yazdıran bir kadın vardır.
Çünkü kadınlar her zaman "elalem ne der" kaygısındadır. Erkekler bu konuda daha cesurdur. Bence bu yüzden kadın şairler daha az.
Hem kadınlar ev işlerinden zaman mı buluyorr oturup yazmayaa? :D :P
Erkek aşçıların daha fazla çıkması gibi birşey, kadınlar klasik aile yapısında yemek yapıyor ev için. Kadınların duygusallığı da genelde günlük detaylar :)
Sevgiyi yüreğinin en derin yerinde yaşayan ve bunu en ince ayrintisina kadar anlatabilen erkeklerdir ama toplum baskisi ve bizim gibi ulkelerde yanlis anlasilma oranin yuksekligi nedeni ile cogu erkek herseyi icinde yasar. Birde su var ki erkekler daha duygusaldir.
Erkekler kadının yüzüne sevdiğini söyleyebilseydi, duygusuz olmazdı. Bir kadının duygularını aktarmak veya göstermek için kağıda ihtiyacı yoktur. Sevdiği adama ihtiyacı vardır.
Ama bu bir erkek için çok zor. Erkek eğer karşı cins tarafından reddedilirse kendi benliğini sorgular. Benim beyin eksik neyim kötüydü de beğenmedi gibi. Kendini karşı cinse kanıtlayamadığı sürece ezik hisseder
Erkeğin yüreği kaleme dökülebilir ancak kadının yüreğini kaleme dökmek imkansız olduğu için Bir erkek sadece sevdiğine aşık olur ancak bir kadın hayatındaki tüm sevdiklerine.
erkegın nesıne siir yazılabılır kı? bkz:
martı gıbı kaslarıyla
döşüdür beni benden alan
hele o bacaktakı kıllar yok mu dusman catlatan
kollarını sallayarak gelır elınde tesbıhı aha gelıyor bızım ayı necmi
şimdi bu oldu mu?:D
Bunu bende düşündüm çok güzel bir noktaya değinmişsin. eski dönemlerdeki az lığı anlarım kadınlar aşağıda görülüyordu takmaad kullanıyorlardı vs. ama şu an hala az bence erkeklere göre ^^
Bence biz şiir yazmak yerine direk ağlayarak duygularımızı ifade ediyoruz rahatlıyoruz :)
Onlar ise içine atıyorlar (bazıları tabiki de ) sonrada o gizli şeyler bir şiir de açığa çıkıyor
Erkekler karşıdakine değil, yazıya dökerler. Bu yüzden kişinin ona olup olmadığından bile haberi olmaz. Kızlar ne var yoksa dışarı dökerler belki de ondan, yani bir kaçı. Gururları sevdiğine engel gelir nedense, ama yazıya değil.
Guzel bir yorum...
Teşekkür ederim.*
ben erkekleri duygusuz asktan anlamaz diye hic adlandirmadim ama birde soyle aşki siirlerle doyuramazsin, yazida kaliyor bazilarin...
Erkek duygusunu yoğun yaşar o kadar yoğun yaşar ki dışa vuramaz zaten vursa da erkek adama yakışıyor mu yaftasını yer. Vura bilenlerde ya şair olur ya da yazar.
Dogal bir sey , şiir bir nevi kadina kur yapmak gibi (bilinçaltı olabilir) tıpkı erkek kuşun dişileri etkilemek icin serenat yapmasi gibi. sizlerler de en guzel öteni seçiyorsunuz :)
Aynen oyle... Cok dogru bir tespit bu
Amatör şair oranı kadınlar arasında çok çok daha yüksektir. Toplumumuzun yapısından dolayı biraz çekinildiğini düşünüyorum.
Erkek egemen bir toplumuz o yüzden olabilir. ya da kadınlar aşkı para pul sanıyorlar ve paraya şiir yazmak saçma geliyor
Zamanında biri erkekler odun diye sallamış ogün bugün ayrım yapılmalsızın tüm erkeklere odun gözüyle bakılıyo abi benim suçum ne şimdi yani ben aksine fazlasıyla duygusalımdırda yani :D
Kadın şair var mıymış yahu?
Varsa gördüğü manzaranın karşısına villa dikip, spor arabayı garajına park edip, milyarder bir sevgiliyle bir ömür boyu o manzarayı seyretmeyi yazmıştır...
Erkeklerdeki duygusallığın yarısı bile olamaz bir kadında. Salya sümük ağlayıp zırlamak duygusal olmak değildir. Bazıları karıştırıyor
Hay ağzını öpeyim senin ya pardon parmaklarını olur dimi burada :)
ya bayanları ben zaten hiç anlamıyorum su konudada ben bayanlara karsıyım ya evlenene kadar süslüler evlendik zaten diyolar ve evlendikten sonra g. t göbek bağlıyolar direk bu eşlerine saygısızlık bir kere yaa
Kadınlar siir yazsa bir dusunsene nasi olurdu?
Ay bugunlerde asik oldum
Askimdan kendimi kuaforde buldum
Sensiz cook banel oldum
Dedikodu gbisin olmazsa olmaz oldun. Falan bole sacm spaan bisi olurdu
Kadın parayı malı mülkü düşündüğünden çunkı artık kadın için karşısındakının kım olduğunun pekte önemi yok. Parası var mı buna bakar olmuş... Kadın aşk' ı duygularını bır kağıt parçasına harcar olmuş.'''
ayrılırız kız unutur yenı birini bulur acısını erkekler çeker her aşk biter acısını çekmek gerek kız istemez bizde anason kokan sofralara bırakırız acılarımızı ben hiç of çeken kadın görmedim şanslısınız
Güzel bir bakis acisi ^^
Ama asla yazida kalmiyor..
Cünkü gercek ask yazida kalmaz hep uygulanir..
Yazmak bir yetenektir ama ona gelen ilham kadindan gelir ^^
O yüzdende kadin olmasa erkekler siir yazamaz. ^^
Issizlikten :)) kadin cocuklami ugrassin siir mi yazsin:))
kadınlar sadece sevdiğine erkeğine söyler o önemli özel sözlerini erkekler ise bir sözü 50 kadına birden söyleye bilir :)
Kadınlar içe kapanıktır. Ürkektir. Kendi şairleridir aslında. Yalansız, dolansız, saf ve temiz.. Sebebi bu olsa gerek.
Biraz arabesk olacak ama erkek ölümüne seviyor, daha çok sahipleniyor :)
Bence şundan kaynaklanıyor erkekler karşılarindaki güzel tatlı ve hoş bayanlardan ilham alıp şiir yazıyor ama bayanların ilham alacakları bu niteliklere sahip karşi cins yok maalesef
Kadını da erkeği de genellememek lazım. Kadınlar lüzumsuz şeylere gereğinden çok fazla önem verdiği için sanata vakit ayıramıyorlar. Olay bu. :)
günümüzde kadın her türlü sorumluluğu üstlendiği için, lüzumsuz şeylere bence erkeklerin daha çok zamanı kalıyor... sanata gelince o da zaten sorunsuz boş kafaların, hayalperestlerin işi...
Benim dediğim şey o değil. Kadınlar genelde gezmek, eğlenmek, bakım yaptırmak gibi şeylere daha fazla kafa yorduğu için sanata vakit ayıramıyorlar. Ayıran kadınların diğerlerinden farkı bu zaten. Onlar bu saydığım şeylere çok da önem vermiyorlar. :)
bende onu diyorum işte yukar da da yazdım. sen sayıyorsun gezmek eğlenmek bakım bunlara iş güç maddı manevi sorumluluklar vs de eklenınce sanata vakit kalmayabilir. oysa ki erkekler öylemi beyınlerının %99 unu kadınlara ayırıyor %1 ide çalışmaya dolayısı ile burdan şair de çıkar kadın doğum uzmanıda:D ama yollar yine kadına çıkar yine kadına çıkar... yani bu durumda şair olmak çokta güç değil..
Erkeğin özellikleri ayır , kadının özellikleri ayrı ki kadın şair olmasa da yazarlar vardır iyidir de
Bu böyle gelmiş böyle gidiyor. Kadın erkeğe nazaran daha çok kelime ürettiği için şiir yazma gibi bir gereksinim duymuyor. Kadın yüzüne söylüyor , erkek yüzüne söyleyemediğini şiir olarak yazıyor.
Kadınlar çok kağıda dökmez aslında çoğu şeyi erkekten bekliyorsunuz hiç bir adım atma zahmetinde bulunmuyorsunuz ondan sonra da erkekler kötü pöh...
Çünkü aslında kadınlar duygusuzdur ve acı çeken, bu acıyı şiirle dışa dökmek isteyen de hep erkeklerdir.