AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
326Cevap
Tam tersi de ondan. Ben aşk olayına inanmıyorum bence cinsel anlamda çekici bulmaktan başka bir şey değil. Erkekler daha çok cinselliği ön planda tuttuğundan sizin " aşık olmak " diye tabir ettiğiniz şeyi daha çok yaşıyoruz. Kadınların gözü sadece para görür...
Kadınlar karşı cinse duygularını anlatabiliyor. Ama erkekler öyle mi? Değiiil. Onlar duygularını içinde yaşayıp dışa belli edemeyenler, karşısındaki kadına duygularını, derdini anlatamayanlardır. Bu yüzden erkekler duygularını, içindekilerini kağıda dökerler. Dökerler ki, karşısındaki kadın ondan etkilenip duygularını anlasın.
İşte tamda bu yüzden erkek şairler daha çok :)
erkekler kadınların yaptığı gibi basit sözcüklerle yetinmiyor bu yüzden normal cümlelerden çok daha fazla anlamlar içeren şiirler yazabiliyorlar desen bir nebze anlayacam :D anlatıp anlatamamakla ilgili değil, yetinip yetinmemekle ilgili.
Bu senin düşüncen, saygı duyarım :)
Kadınlar duygularını arkadaşlarına anlatarak, aglıyarak bitirebiliyor ama erkekler ya kendini alkole vurup ağlıyor ya da satırlarına döküyor bundan kaynaklı ama ben şahsen bir bayan olarak aglıyamam anlatamam konuşamam herkesle herşeyi bende sadece yazarım şiirlerim bir sürüdür şarkılarım bestelerimide vardır. İnşallah zamanla kitapta bastırcam herkes çok beğeniyor mesala
erkek duygusuz asktan anlamaz bır obje olsaydı.. muslum gursesler cengız kurtoglu olmazdı.. tum kızların dılınde arabesk olarak bu sarkılar yer almazdı.. tum duygular erkegın parmaklarıyla yazılıp bestelenmezdı..
sunumu erkek yapar.. kadın ıcrasını gosterır.. gulluler yıldız tılbelerın sayısı cok az. kadın yazarlar saırde az.. yazanlarda oyle manalı ılgınc bır yazı gormuyorum.. sankı baska sıırlerden alıntılar toplulugu sadece uzerınde oynanmıs..
Kadınlar herkonuda iyidir
Bu yüzden sadece bir konuda dünyada ses getirecek kadar uzmanlaşamazlar ya da uzmanlaşma ihtimalleri erkeklere nazaran çok azdır diyim.
Herneyse "Her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır" derler ve sebebide tam olarak budur
Not: Vallahi ciddi cevap verdim
çoğu insan yaşamayı sever içinde bulunduğu anı fotoğraf çekmeye yazmaya heba edemez o saniyeyi sadece hafızalara kazır hiç unutmamak için çünkü gerçektir
o okuduğun çoğu aşk sadece hayal ütopya gibi
sen sadece yaşarsın yazmaya ihtiyacın olmaz gerçekten kalpten gülümseyebiliyosan zamanı dursurabiliyosan eğer o an
eğer gerçek olsalardı okudukların arkasında fiyat etiketi olmazdı :)
erkekler kadınlara göre daha duygusaldır sadece duyguyu bastırırlar ve dışa yansıtmaz erkekler duyguları daha yogun yasarlar her erkek duygusal döneminde kagıdı kalemi eline alır ve birşeyler yazarlar hele bide kadınını seviyorsa ve ona aşıksa araya bide kavuşamamak girerse Tarih yazarlar :)
duygulu, içten, aşkı anlatan şairlerimiz vardır elbet bunlar fazla ileri gitselerdi şu an da bulunduğumuz gençlerin acı çeke çeke kötü yönlere gidebilecek ihtimalleri düşündükleri için kendilerini hafifletiyor (göstermiyor) olabilir. Aşkın da alt kategorileri vardır elbet acı çeken aşk, gerçek aşk, yalan aşk vs vs
çünkü bazı insanlar acısını yazılarda , bazı insanlar reelde yaşar ve yansıtır.. bu durumu kadın erkek olarak ayırmak mantıksız olur, çünkü bazı erkekler hissettiklerini karşı cinse fevkalade anlatabiliyor, bazı kadınlarda anlatmaktan çekinebiliyor, bende kendimden örnekliyecek olursam , paylaşmaktan çok şiirlerde yazmayı tercih ediyorum bazen kardeşim bile benim duygusuz olduğumu düşünüyor ama insanların insanları anlaması mümkün olmuyor bazen ,, çünkü asla karşı cins gibi düşünemeyiz..
Nedeni kadınlar duygularını bir yere kadar gizleyebilir bir süre sonra muhakkak birine söyler ya da gösterir ama erkekler öyle kolay söyleyemezler düşündüklerini ya da gösteremezler bunun yerine yazmayı tercih ederler tabi çoğunluk için konuşmaktayım :)
duygularını ve aşkını sevdiğinden başkasına paylaşamayacak kadar cimridir kadınlar
imkan olsada tüm kadınların kalbini deşsek arşivlerini görsek dimi
ne kadar duygu yüklü sözlerle zengin bir türkçemiz olurdu
o zaman diyemezdik erkek şairler daha çok diye
Klasik edebiyata baksak, kadin sair azdi. Eskiden kadinlarin is, sosyal imkanlari kisiltliydi.
Her iki cinsiyet duygusal, sadece erkekler kendi duygular verbal veya yazili daha net acikliyor, kadinlar her zaman ahlaki dusunmek zorunda, kendi duygulari hemen aciklarsa," kullanilmis" duruma dusmeyi korkuyor.
Bu bu söz çok saçma kafandaki kurguyu şiire çevirirsin eskiden kadınların böyle imkanıyoktuki 3. 4 yasindakiler bile kendinden kucuk bir cocuk varsa ona bakmak zorundaymis kadinlarin erkekler kadar boş vakti ve birilerini tavlaya bilme gibi bir derdi yoktu
kadınlar erkekleri şair yapıyor
kadında malzeme bol duygu bol erkek bunu
kullanıyor erkekte ya kaytan bıyık ya da boy post var
bayan öğlemi adamı şair eder hiç şairle ilgisi olmasada
bir bayanı bütün lezzetli meyvelere benzetir yani anlıyacağın
sermaye bol sizde :))
eğer bu yazıyı sen düşünüp yazdıysan çok zeki bir kadınsın
Soruyu gördüm zaten çok iyi dedim direkk:d
ama bir çok kişi alıntı yapmış bende yeni fark ediyorum ama iyi zamanda yazmış ki günün sorusu olmuş :)
Evet öyleyim
devrik cümle olmuş :D evet öyleyim
elini baktıgın zaman beş parmağın beşide aynımıdır değildir, bir erkeğe bakarak bütün erkekleri anlayamazsın , kadınlar duygusaldır romantizm isterler erkekler odundur herseyin hemen olup bitmesini isterler siirde insanın içindeki acığa cıkmayı bekleyen duygularıdır
Erkekler aslında duygularını içine attarlar. İçlerinde olayı çözer, tartışırlar. Çünkü eğer bir erkek ağlarsa insanlar "erkek adam ağlar mı?" diyerek gururlarını kırarlar. Kısaca aslında erkekler duygusuz değildir ve her erkek içinde bir şairdir sadece bazıları bunu kelimelere döker :)
Erkeklere duygusuz aşktan anlamaz diyen kadın ya lezbiyendir ya da kibirlidir. Erkekler en eski yıllardan beri her zaman aşk mektuplarının başında yer alan cinstir. Aşktan anlayıp anlamamanın ya da duygusuz olup olmamanın şiir yazıp yazmakla ilgisi pek yoktur. Sayılı insan duygularını kağıda bir kadınla sevişircesine narin ve tutkulu geçirebilir. Şair konusu sadece erkeklerin kadınlarda bu konudan daha yetenekli olduğunu gösterir o kadar. Saygılarımla beyazorkide...
Kadın sever ve sevdiğini söyler için de pek bir sey tutmaz ama erkek öyle değildir ne kadar cok sevsede dile getirmez belki utangaçlıktan belki baska bir sebepten bilemiyorum ve bunlaarı içinde biriktirir zamanı gelince de kağıda yazar hepsi bu. Istisnalar kaideyi bozmaz.
Kadınlar hergün her saniye aslında şiiri yaşıyolar hayallerinde beyinlerinde erkekler ise çok nadir yaşıyo. bu nadir yaşananlar erkekler tarafından asla unutulmuyo haliyle bazı erkekler bunu kağıda döküyo. Kadınlar artık ümidi keserlerse kağıda döküyorlar ve bu vazgeçiş kadın şairlerimizi oluşturuyo bence.
Cünkü şiir oydu ben onu yazan şair, cünkü bir şehirdi o şehrimdi bense gezgin, o aşkın kendisiydi ben deli aşık.. her zaman şairler kelimelere güzel olanı dökerler kadın en güzel şeydir sevilen kadın ise kadınların en güzeli :) erkek kadından daha güzel değildir ki kadın onu anlatsın :) ama güzel kadın, sevgili yar en güzel kelimelerin bile yetmeyeceği kadar güzeldir onu seven erkeğe :)
Çünkü o söz yalandır, asıl duygusuz kadındır bunu yıllardır savunurum. Kadınların büyük bölümü kendini duygusal sanır, halbuki ego denizinde boğulmaktadır büyük kısmı, kendilerine gelecek en ufak zararı fark ettiklerinde duyguyu kenara bırakıp kendilerini korumaya geçerler. Kadın dediğinin kafasında milyon tilki dolanır ve onların arasında gerçek duygusallığa yer olduğunu hiç sanmıyorum. Erkek dışardan odun görünürken iç dünyasında neler kopar bilmezsiniz.
www.kizlarsoruyor.com/.../q1595052-arkadaslar-sevgilimle-bugun-ayrildik-surekli-ayrilip-barisiyoruz-bu
al oku sonra anlarsın erkeklerin ne çektigini artık aşktan beklentimiz yok yani
Çünkü asıl duygusuz olan kadınlardır.. Bir kadın erkeğin duygularını yitirmesine sebep olur.. Daha felsefi bir yaklaşım istiyorsan.. Erkeğin bir kadına verebileceği 2 şey vardır. Bunlardan birisi sevgi ve aşk, diğeri ise cinselliktir.. Eğer bir kadın erkeğin kalbini kırıp sevgisini yok ederse.. Erkeğin verebileceği tek şey kalır oda cinselliktir.. Bir nevi terazi gibi düşün.. Bir kefede ki yükü kaybedersen, diğer kefe ağır basacağı gibi, eskisinden olduğundan daha yüksek bir konuma çıkar..
Kadınlar sever erkekler siir yazar.. Kadınlar evet yazmaz fazla yazanda fazla etkilemez ama kadın aslında şiirin anasidir bazı erkekler şiirden anlamaz ama kadın anlar ona bişey deme bir siir yaz anlar kadın sever erkekte siir yazar yani..
Erkeklerin en büyük yanılgısı güzelliktir. Her koşulda ambalaja önem verirler. Erkekler güzel kadınların kusurlarını görmezden gelebilecek kadarda iştahlıdırlar. Güzel bir kadını kaybetmemek uğruna göze aldıkları fedakarlıklar aslında kendilerini kaybetmelerine neden olur. Bir kadının güzel olması o kadının iyi olduğunu göstermez. Zengin erkeklerin mutsuz evlilikleri burada ortaya çıkar çünkü kadınların satın alınamayacağını az önce söylemiştim. Yani nedir? Kadın satın alınmaz güzellik satın alınır. Ruhuna sahip olamadığınız kadınınızın etine sahip oluyorsanız kasaptan et alan bir erkekten farksızsınız.
Hatırlarsanız “kadınlar çiçek gibidir” diye bir söz vardır. Ama çiçekler albenili göründükleri kadar güzel kokmayabilirler. Güzellikler erkekleri aldatmasın. Dünyanın en güzel kadını size özel olandır.
Yani kısaca, özel olan kadın güzel olandan daha güzeldir!
Güzel bir kadına sahip olmak istiyorsanız onu güldürün ama kendinize değil!
Bence bir erkek bir kadini ve kadinlarin dunyasini bundan daha guzel anlatamazdi, Siz sadece teorik olarak bir anlamayla kalmamis ayni zamanda sirrin sifresini cozmussunuz,,,,
+1 diger mesajimdda unuttum da.
Himm teşekkürler ederim...
yasadiklari aski degil genelde kaybettigi ya da hayalindeki aski yazar sairler yazarlar :))
kadinlar yasar erkekler yazar.. hepsi bu
cok kısa öz ve net ^^ +1
Baska guzel bir yorum daha konuya, tebrikler Affedilmeyen
O eskidenmis, kendini geliştirmis eğitim görmüş ve hatta sanata, edebiyata zaman ayırabilmis kadin sayisi ne kadar ki dünya üzerinde? Kadinlarin önü bu kadar kapaliyken nasıl bilimle, sanatla, sporla daha hasır nesir olmalarını bekleyebiliriz? Ancak günümüzde durum degismeye basladi artik kadın edebiyatcilarin sayisi da erkeklerle esit değil, daha fazla.
Avrupada kadın her zaman eşitti diyorsun yani madem Türkiye'de önünüz yeni açıldı yabancı kadın şairleri say?
en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_female_poets her zaman esitti demek? :D
ordaki yazıların hepsi bence duygu birikimleri içinde ukte kalan şeyleri daha duygusal daha anlamlı bir dille yazıya döküyorlar kadınlar duygularını zaten ulu orta açıkça dile getirdikleri için ( her kadın duygularını belli etmez ) yazacak bişeyleri kalmıyor böyle olunca kadın şairde çıkmıyor ortaya saçmalamış olabilirim :)
Cemal Süreya Necip Fazıl Özdemir Asaf... Sevdikleri kadınlar tarafından reddedilmiş ve duygularını artık başka bir kadına söylemek yerine kağıda yazmayı tercih etmiş abilerimizdir.
Bir de erkeklere duygusuz derler , adamlar ya sevdiğimiz ya da hiç demişler.
Kadınlar kağıda yazmayı değil de teselliyi başkalarında aramayı tercih etmiş olsalar gerek.
kadın şairane durur ama şiir yazamaz... schopenhauer da bunu destekler bir şeyler der aforizmalarında. rousseau da " kadınlar dehadan yoksundur" der... ama anlamazlar ki aslında kadınlar yüzünden filozof olduklarını. kadın yalnız şöyle bir şey de var '' ilk aşk şiirinin 4 bin yıl önce sümerli bir kadın tarafından yazılmış olması''..
sen olaya duygusallıgı katiyosunda olaya duygusal bakıyomusun ben cok fakirim ama cok ahlaklıyım benımle bir tas corbayı bölüşürmüsün bölüşürsen nereye kadar? bir yandanda cok zenginim her istedigine sahip olucaksin ikinci beni secersin dime :) yani erkeklerin sorumluluklari cok agir bayana göre erkekler dert müftelasi olduklari için bunu sorumlu dürüst mücadeleci olanları için konusuyorum bayanla erkek arasında sorumluluk olarak dunya kadar fark var bil hassa kapasite meselesi canim :)
Aslında kadınlar çok daha duygusal erkeklerin artı yönü duygusallığını belli ediyor kadınlar bir çok duyguyu içinde barındırıyor ama dışarıya yansıtamıyor yansıttığı zaman duygu patlaması yasayabiliyor mesela bir çok erkek şair biliyorum duygusal olarak bayan olarak az ama mesela bir elif şafak hepsine bedel kadınların duygusallıgını çok iyi yansıtıyor..
Kadın şairler vardı hep vardılar ıslamiyet dönemi türk edebiyatın dan tutunda cumhuriyet dönemi türk edebiyatına kadar ama hepsi gizli tutuyorlardı kendilerini hep takma adla çıktılar ancak cumhuriyet den sonra yavaş yavaş kendilerini açığa çıkarmaya başladılar o yüzden az gibi gelebilir
Kadınlar hayatı aynanın karşısında yaşarlar. Kendilerinde görmediklerini, başkalarında görmek istemezler eğer bir bayan sizin halkınızda ne yorum yapıyor ise mutlaka o yorumda kendisinden ufak bir parça vardır. .. Kısaca duygusuz olan bayanlardır ve fazlaca şair olmaması çok normaldir...
Aşk kadına yakışır, sevmek ise adama fazla sorgulamamak lazım :) şairlerin çoğu kadınların kendilerini sevmediğinden kendilerinin aşık olduğundan yakınır bıraklaım kadın aşık adama sevmek kalsın neden mi azdır çünkü Kadın zaten aşktır peşinden koşmak yerine onu çekmeli bir erkek derim :)
yorumlara bak a q. sanki bütün şiirler kadınlara yazılmış da yok kadın inceymiş yok kadın aşkını kağıda dökmez yaşatırmış falan. l*n olm kadın denen yapı bilimde de, sanatta da erkekten geri plandadır. nesiller boyu yetişme tarzıyla alakalıdır bu konu. yoksa şiirlerin çoğu doğayla, ilahi aşkla ilgilidir, kadınla değil...
kadın aşktır, kadın erkeğin ruhuna kalbine ilham veren bir aşktır...
kadın aşkı simgeliyor...
erkek kadına aşık olur kadın erkeğin yüreğinde fırtınalar koparır...
kadın erkeğin yüreğinde depremler oluşturur...
kadın aşktır...
gün gelir erkek bir volkan gibi patlar...
kadının büyülü güzelliğini dizelerinde kainata haykırır...
kadının yüreğinde oluşturduğu aşk acısının ızdıraplarını kainata haykırır...
kadın aşktır kadın erkeğin ilham meleği...
kadın aşkın kendisi...
kadın aşktır...
Erkekler birkaç veya birçok satıra dökerken duygularını, kadınların yaşamlarının tümü koca bir şiirmişçesine duygu yoğunluğu barındırır hâlde yaşandığı için denerek mübalağalı bir açıklama yapılabilir. Ama gerçekçi bir yaklaşım için Virginia Woolf'un Kendine Ait Bir Oda kitabını tavsiye ederim. Kitabın başlığı bile bir şeyler anlatıyor olsa gerek.
Aslında şöyle bir durum var kadınlar bir çiçekse erkekler bunu kokluyorsa şiirlerde böyle diyebiliriz kadınlara güzelsin demekle olmuyor onu bu güzelliğe sokabilmek için erkekler çabaladıkarını kaleme dökünce şair oluyor çıkıyorlar:) neden sizce kızlar bu sorulara cevap verin bakalım? kerem ile aslı ferhat ile şirin ve onlarcası neden aslı veya şirin sevdiği uğruna dagları delmemiş :) ?
Çünki kadın hem bedenen hemde ruhen şiirdir. Bir damla göz yaşına yazılır bazen, bazende sadece kavuşmak için. Kadın şiir yazamaz zaten o şiirin kendisidir. Dünya üzerinde ne kadar harika varsa, bu dünyada görmeden gidilmeyecek tek harikadır kadın. Doğurandır nesilleri devam ettirendir aslında kadın. Bu yüzden kadının şiir yazmasına gerek yok.
Şiiri yazdıran kadındır çünkü kadın şiirin kendisidir sebebidir yazmasına gerek yok ki yazsın çok şiir yazmış birisi olarak söylüyorum bunu :) bir kadın şiir istediğinde 1 dk da mest olduğu şiirler çıkıyor ama başka bir hale yazmaya kalkınca çok daha uzun sürebiliyor
Erkekler narsisttir bu yüzden kendilerini dünyada özel bir varlık olarak görürler ve yaratıcılığını edebiyat, felsefe, bilim ve birçok şeye dökerler. kadınlar ise erkeklerin tam tersi olarak alçakgönüllüdür kendini özel bir varlık olarak değil normal bir insan olarak görürler bu yüzden düz mantık düşünürler yani yaratıcı olamazlar. yaratıcı olan çok az kadın vardır
Erkekler duygusuz değildir. Kadınlar duygularını göstermeye , erkekler ise bastirmaya/gizlemeye meyillidir. Genel olarak konusuyorum istisnalar olabilir Anatomik olarak erkekler kadınlardan daha zekidir. Elit bilim insanlarının büyük çoğunluğu erkektir. Şiir yazmakta zeka gerektirir.
Bence de Shakespeare , Victor Hugo , Nazım hikmet , Atilla ilhan bunlar erkek sairlerdi demi ( Hoş geldin Kadınım ve ne kadınlar sevim zaten yoktular favori şiirlerimdendir.) gerçi biz erkekler ne anlarız aşk şiirlerinden değil mi kızlar. Peri kızı , dualarında benim günahlarımı da unutma.
Bence bunu tartısmak yerıne neden çoğu şairin erkek oldugunu düşünerekten ve bu şiirlerin neden acı dolu oldugunu tartısmak lazım bana gore bunun da tek cevabı cogu kadının hain oluşudur.. mesele demiyormu can yücel "Özledin, içtin, ağladın, güldün, şarkılar söyledin. "Peki o ne yaptı" deme. Herkes kendinden sorumludur aşkta"
gerçekten güzel bir düşünce bak helal olsun. doğru diyosun en çok erkeklerden şair çıkıyor. sana şöle diyim. bizden için aklımız belden aşağı çalışır derler. herkesin aklı çalışıyor oraya insan akli baki olunca ister tabi. gerçekten sevdim duygusalımda romantiğimde karşındaki insan değilse ben ne yapabilirimki...
Eski zamanlarda kadının pek öne çıkmadığını yazar olamadığını düşünürsek yapının sağlam olmadığını anlayabiliriz. Bilindiği gibi hiç birşey birden olmaz zaman gerekir fazlaca zaman. Gün geçtikçe bayan yazarların/şairlerin arttığını görüyoruz. Benim bu konudaki düşüncem bu :)
Erkekler dogdukları günden itibaren inşaatçılardir. Ve bu konuda da oldukca iyidirler. Her olayda bir taş daha koyarlar duvarlarinin üzerine kimisi duygusaldir kapida koyar arada çıkıp gezer. Kimisi korkaktır sadece cam koyar dışarıyı izler.
bu yorumu sevdim.
harikasın ya çok iyi söyledin bence erkeklerin aşktan anlayanı gidip anlamayanı buluyor ve ayrılık acısıyla şair oluyor aşktan anlamayan erkeklerse piyasada bön bön gezip adımızı odun çıkartıyor :)
bence dünya kültüründe kadının rolü ile alakalı. edilgen bir rol oynuyor kadın buna karşın erkeğin erkeğin ise etken bir rol oynamasından kaynaklı kız sevdiğini sokakta bağıra bağıra söyliyemez erkeği tavlamak için peşinde sürekli koşmaz kadın doğası gereği tavlanılmak istemiştir. naz yapmak cilve yapmak kısacası çaba sarfedilmesi gerekli bir roldür erkek için ve erkekte kadını elde ederken yaptığı uğraşları şiire dökmüştür.
birde tarih boyunca kadınların duyguları bastırılmıştır hep sevgi, aşk, cinsel duygusu gibi bir adam bir kadına aşık olur şiirde kadına olan aşkından bahsederse şair olur kadın bahsederse f a h i şe olur ama tabi günümüzde gittikçe azalıyor bu tip şeyler. kadın şair sayısıda eşitlenecektir :)
aşkta ego tatmin etmeyi en çok kadınlar seviyor. bir kadın bir erkeğe 1 hafta seni seviyorum demese hiçbir sorun olmaz hatta sorunu kadın yaratır. aynı süre bir erkek kadına seni seviyorum demesin zaten 1 hafta değil 3 gün geçmeden kadın tiribe başlıyor. kadınlar çok egoist varlıklar o yüzden böyle oluyor.
Kazın ayağı sandığınız gibi değil.
Kadın her zaman istenilen, arzu edilen ve beklenendir. Erkek ise arzulayan ve isteyendir. Bu bu kadın erkek arasında ki en belirgin farkdır. O nedenle kadının buna dair duygularını ve hislerini ifşa etmeye gerek yoktur.
Can yücele sormuşlar bunu neden okuduğumuz bütün şairler erkek, kadınlardan iyi şair çıkmaz mı? diye bakın can yücel ne demiş?
"biz şiiri sikimizle mi yazıyoruz ne bileyim ben.."
yani bence cinsiyetle pek alakası yok.
Kim demiş duygusuzuz diye?
bir kerem ben çok duygulu bir insanım..
Bak mesela biraz önce açtım... bunu hissettim.
Sonra yedim doydum. Bu duyguyu da tattım...
Heeeey gidi hey... :)
İki türlü erkek var şekerim. Birisi su katılmamış odun , diğeride bu odunun aşık olmuş hali :) işte bütün mesele bu. Ve erkek aşık oldumu bir ilham gelir ama kadın aşık oldumu kafası nasıl çalışır bilemiyorum :) onuda size sormak lazım...
her erkeğe istediğini verirsen aldatır kızım erkekler zoru sever vermıyeceksınkı onun pesinden cabalıyacak emek sarf edecek öyle tutabılırsın ancak elınde ama nereye kadar gıderse artık istediğini verirsen gider baska tenlerde baska heyacan aramaya kalkarız benım dusuncem bu senı bılemem ;)))
Çünkü erkek gönülden sevdiğinde Allah'ına kadar sever, sevdiği kadını kaybetse bile yüreğinde o sevgiyi asla kaybetmez. Belki dışarda unutmuş gibi gösterir ama ömrü boyunca fırtınalar yüreğinden eksik olmaz. Bunun gibi kadınlarda vardır tabiki ama erkeklerin hormon yapısından dolayı ve hayata bakışlarından dolayı bu durum böyle süregelir.
bir erkege siir yazarsin sence alacagin tepki ne olur? Ama bir kadin kendisi icin siir yazan erkegi goklere cikarir... neden mi hep erkek sair? Iste bir yuzden
Erkekler, duygularını ifade edemediği için erkeğin hissettikleri dışarıdan görülmez. Kadın-erkek ilişkilerindeki roller de burada önemlidir. ‘Erkek isteyen-kadın istenen’ ilişki modeliyle yürüdüğünüzde, isteyen tarafın duygularının anlaşılmasına ihtiyaç yoktur. Hissiyatı anlaşılması gereken taraf kadındır (istenen). Bu nedenle filmler, kitaplar, şiirler hep onun üstünedir...
kadınlar erkeklerden daha duygusuz ve ruhsuztur. Allah ın sevgilim dediği insan erkektir. Burdan belli oluyor ki erkekler daha da sevgi doludur. Gelmiş geçmiş din alimlerine bak Allah aşıklarına bak peygamber aşıklarına bak hemen hepsi erkektir çünkü erkekler kadınlardan daha duygusaldır daha aşk doludur :)