Virüsler, milyonlarca yıldır insanlarla aynı doğal çevreyi paylaşan, insan hücreleri arasında devinebilen ilksel genetik elementlerdir. Virüsler organizma için bilinmeyen bir öğe değildir, çoğumuzda örneğin grip ya da herpes virüsü vardır.
Esasen enfeksiyon yapıcı ajan olsalar da, virüsler eksik yapılı canlılardır. Uygun bir genomda konakçı hücreye yerleşip, orada dönüşerek yaşam bulmak isterler. Anahtarın kilitle buluşması gibi. Amaçları, başka organizmaların canlı hücrelerine girerek orada çoğalmak, soylarını sürdürmektir.

Özellikle et ve hayvan ürünlerinde üretim ve tüketimin aşırı artması, dünyada doğal canlı dengesinin bozulmasına, virüslerin hızla yer değiştirmesini neden oldu. Bağışık olmadığımız yabancı virüsler kolayca yeryüzüne yayılmaya, insan için ciddi sorunlar yaratmaya başladı.
Bir hayvanı öldürüp kaslarını pişirip yediğimizde, hayvandaki virüs doğrudan bulaşmayabilir.
Ne de olsa et piştiğinde virüs ölmüş oluyor. ANCAK sindirilen etin içindeki kalıtımsal veriler insana taşınabilir ve genoma kaydedilebilir.
Etle birlikte, o hayvanın gen yapısı içine işlemiş olan virüslere ait kod bilgileri, bu kez insanın gen sistemiyle tümleşme olanağı elde eder. Kod bilgileri mutasyona uğrar ve özüştürmeyle insan genomu içine çeşitli “virüs kilidi” varyasyonları yerleştirir.
Böylece kilitleri açabilecek anahtarlara sahip başka hayvanların virüsleri, insan genomuna kolayca giriş yapabilir.
Başka bir deyişle; İnsan önce tükettiği hayvanın etinden virüsün kodlarını genomuna alır. Virüsle farklı bir zamanda karşılaştığında virüs, gen kodları uyumlu hale gelmiş olan insan organizmasına kolayca girer, kuluçkaya yatar. İşte o zaman hastalık bulguları görülmeye başlar.
Bu nedenle pandemi süreci et, et türevleri ve süt ürünlerini azaltmak için bir fırsat olarak görülebilir.
COVİD 19'un açılımı şöyle: CO RONA VI RUS D ISEASE 2019
Bilim çevreleri bu virüsünün Çin'de yarasa yiyenlerden yayıldığını düşünüyor. Tanrı aşkına yahu, şu dünyada başka yiyecek mi kalmadı!
Virüsler organizmaya bir kere girdikten sonra, birey ölene kadar orada yaşar. Yani düşman artık kalenin içine girmiş, prensesi kandırmış ve bize akraba olmuş durumdadır.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer