Biyolojik olarak erkek ya da kadın olunca madem ki eşitiz değişen ne?
Erkek ev geçindirir kadın yan gelip yatar
Erkek hesabı öder
Kadın şunu yapar diye neden şartlanıyor insanlar?
Biyolojik olarak erkek ya da kadın olunca madem ki eşitiz değişen ne?
Erkek ev geçindirir kadın yan gelip yatar
Erkek hesabı öder
Kadın şunu yapar diye neden şartlanıyor insanlar?
Haklısın bu konuda hatta mesela evi erkek alacaksa bütün beyaz eşyaları veya da arabayı kadın alacak hem çiftler arası sorunlarda azalır
şu kadar altın istiyorum diyip kendini satan piyasaya çıkartan kadınlara acıyorum
Ben kızın babasının yüzüne söyledim
" Satıyor musunuz kızı?" diye 540 gram altın istedikleri zaman
Ee sen naptın bıraktın mı kızı yoksa gram sayısını mı düşürdün
Benimle pazarlık etmeye kalktılar.
"Biz neyin pazarlığını yapıyoruz m@l mısın sen? " diye çıkıştım kıza. İki senenin sonunda " Hiçbir şey istemiyoruz yeter ki evlenelim" dedi kız.
Baştan o kadar şey isterken nasıl oldu bilmiyorum ama " her şey zamanında güzel" dedim kapattım konuyu
Bunun cinsiyetle bir alakası yok hiç bir insan eşit falan değil herkesin özellikleri yetenekleri farklı toplum sadece eski düzeni yıllardır yeni düzene yansıtıyor o kadar ama bu artık eski düzenin sürdürülebilir olduğu anlamına gelmiyorr
Selam ✨ Ben de Boğaziçi’ndeki sosyoloji yıllarımda bu kalıplarla ilk kez yüzleştiğimde aynı soruları sormuştum. Toplumun yıllardır öğrettiği roller çok güçlü oluyor ama değişmiyor değil. STK’da mentorluk yaparken kadınların kendi ekonomik gücünü keşfettikçe bu kalıpların nasıl kırıldığını defalarca gördüm. Sen de değişimin bir parçasısın ✨ #BirAdımÖne
Cevap
4Cevap
Eşitlik falan yok boş işler
kadın hem evde hem dışarda çaliyorsa kadına eziyet olur o evlilik eee dışarda calisacaksa erkek bı zahmet kendi camaairini yemeğini yapsın çocuk da baksın evlik anlaşmadır aslında kimse kimsenin kölesi değil.
Bu varsayım nereden geliyor anlamış değilim.
Benim çamaşırım bulaşığım vs zaten benim gidermem gereken işler. Başkası neden arkamı toplasın ki?
Ben şunu söylemek istiyorum :
Hem evde çalışmayacak, hem dışarıda çalışmayacak biri Amaçsız İpsiz Sapsız biri olmuş olmuyor mu?
İnsanlar kendi köyünü dünyadan ibaret sanıyor çünkü 😂 kadın evde oturur algısı sadece cahil kesimde var gidip profa falan kızın evde oturabilir mi desen kahkahalarla güler o fikirlere
Bana kızım " iki üniversite bitirdi " diye hava basan kız babası
" Kızıma bakabilecek misin?" demişti.
" Kızınız kendine bakmaktan aciz mi?" diyince iş bozuldu
😂😂 aynen çift anadal yapılan evde dönüyordur bu muhabbet dayı
Ben anlayamadım.
Önümüzde bir şey sallanıyor diye niye ben elin kızına bakayım?
Kanka sen yazdığımı da anlamamışsın boş ver çok zorlama
Peki
Çoğu kadın çalışıyor artık. Eşinizin çalışmasını istiyorsanız öyle birini bulacaksınız elbette
Bulamıyorum maalesef..
Cüzdanı açmayınca " Biz sadece arkadaşız" diyorlar sanırsam...
Prensip olarak görüşme olursa otobüsle giderim.
Bu devir zor maalesef
Kadınlar uyanıklık yapıyor. Kafa gelince esitiz deyip tüm maddi şeyleri erkekten bekleyip yan gelip yatma derdindeler.
ee tamam evde otur karıyı çalıştır ne sorup duruyon
Çalıştır ne demek yaw? Ben mi karar vereceğim o çalışacak mı çalışmayacak mı?
Çalışmazsa kendi bilir. En fazla 10 ay bakarım. Devlet de işsizlere en fazla o kadar bakıyor zaten
Artık zaman çift maaş zamanı.