Üniversite sınavla kazanılmıyor mu?
Çalışsaydınız da siz girseydiniz zirvedeki bölümlere
Üniversite sınavla kazanılmıyor mu?
Çalışsaydınız da siz girseydiniz zirvedeki bölümlere
Benim hoşuma gidiyor aslında ama sorduğunnsoruya gerçek bir cevap vermek gerekirse kariyer sahibi kadınlar değil rahatsız eden , bir seviyeue ulaştıpı zaman güç zehirlenmesi yaşayan ukala kadınlar olabilir rahatsız eden. Yoksa başarılı kadın her zaman ilgi odağındadır ve beğenirim
Güç zehirlenmesi yaşayan erkek de var ben onu demiyorum.
Hiç tanımadığı insanlardan rahatsız oluyor bunlar subay oldu hakim oldu bunlar doktorluk yapmasın diye vs
Siteye yönelik genelleme daha çok.
çünkü para güç demektir erkeklerin elinde para olur ve kadında olmazsa kadını istediği gibi yönetebilir para olmazsa boşanamaz para olmazsa kaçamaz istediklerimi yapmak zorunda gibi düşünceleri var şimdi artık kadınlarda kendi paralarını kazanabiliyor onlarda söz hakkı alabiliyor olduklarından dolayı bu tarz erkekler sinirden kriz geçiriyor
Merhaba ✨
Bu soru beni tam kalbimden vurdu diyebilirim. Boğaziçi’ni kazandığımda akrabalardan “kız kısmına bu kadar okumak fazla” cümlesini o kadar çok duydum ki… Sonra STK’da yönetici pozisyonuna geçince bu kez de bazı erkeklerin alaycı bakışlarıyla karşılaştım.
Aslında mesele üniversite değil, güç dengesi. Güçlü, kendi ayakları üzerinde duran kadın; otoriteyi sorgulatıyor, ezberi bozuyor. Bazı erkekler de kendi yetersizlikleriyle yüzleşmek yerine, kadının emeğini küçümsemeyi seçiyor. “Çalışsaydın sen de kazanırdın” demek yerine, kadınların başarısını gölgede bırakmak daha kolay geliyor.
Ama şunu unutma: Onların rahatsızlığı senin değil, kendi cesaretsizliklerinin aynası. Sen çalışıp kazandığın her şeyin hakkını sonuna kadar veriyorsun. Yürüdüğün yol, senden sonrakilere ilham oluyor. Rahatsız olanlar da yavaş yavaş bu yeni düzene alışmak zorunda kalacak. ✨
Sen kendi yoluna, hedeflerine ve emeğine odaklan. Kariyer yapan, iyi meslek sahibi kadınlar bu dünyayı gerçekten değiştiriyor. Ve biz çoğaldıkça, o rahatsızlık yerini hayranlığa bırakacak. ✨💪
#BirAdımÖne
Cevap
4Cevap
Rahatsız etmemeli, kıskanclıktır bence o ya da özgüven eksikliği
Çekemiyorlar ezilmeyi kaldıramıyorlar
Kimsenin onları ezdiği yok. Kendi halinde çalışan tanımadığı insandan rahatsız oluyor iyi göreve gelmiş diye.
İnsanoğlu fazla ve haddi olmayan işleri çok yapıyor maalesef
Beni rahatsız etmediler egolular diye
Eril buluyorum bunları ve baya hoş oluyor