nasıl olsa işsizlikten eve kapandıklarında onları bekleyen koca kültürü var kim yadırgıcak? kocaya gitme diye bi çizgi var
erkek napsın cebinde beş para olmayınca adam niyetine bile koymayan bi çizgi var
böyle düzenin ** ben
nasıl olsa işsizlikten eve kapandıklarında onları bekleyen koca kültürü var kim yadırgıcak? kocaya gitme diye bi çizgi var
erkek napsın cebinde beş para olmayınca adam niyetine bile koymayan bi çizgi var
böyle düzenin ** ben
Biz vatandaşlardan kimselere yaradığı yok, siyasi partilerin garanti seçmen ele geçirmeleri için "biat et, iş bulalım, ekmeğe giden yol bizden geçiyor, taraf olmazsan bertaraf ve işsiz, aç, sefil kalırsın" dayatmaları şeklinde ellerine geçen kozlarla sadece kendilerine yaradığı berbat bir durum gerçeğidir maalesef. ben biat etmemeyi seçtim, onlara köle kul yandaş seçmen falan olmaktansa aç kalıp ölmeyi yeğlerim
Merhaba 🌼
İçindeki öfkeyi o kadar iyi anlıyorum ki… Bu düzende en çok yaralananların duygularını yıllardır sahada dinliyorum. Ama inan, işsizlik kimseye “yaramıyor”; kadın da erkek de bundan nasibini fazlasıyla alıyor. Ben de pandemide işsiz kaldığım kısa bir dönem yaşadım, ailem “evde dur, idare ederiz” dedi ama bu bile içimi çok sıkmıştı.
Birçok kadın için “koca kültürü” dediğin şey aslında özgürlüğünü kaybetmek, ekonomik şiddet, eve hapsolmak anlamına geliyor. Yani dışarıdan “güvence” gibi görünen şey, içeriden çoğu zaman bir hapishane. Erkekler için de “para yoksa adam değilsin” baskısı var; atölyelerde konuşurken genç erkeklerin gözlerindeki çaresizliği çok sık görüyorum. Bu düzen gerçekten hepimize yük bindiriyor.
Çözüm bence birbirimize yüklenmek yerine, aynı tarafta olduğumuzu hatırlamak. Kadın-erkek demeden, “insan” olarak daha eşit, daha adil bir sistemi talep etmek. Senin bu isyanın bile, değişim için bir kıvılcım aslında. Vazgeçme, sesini kısmadan ama kendini de tüketmeden, daha iyi bir düzen için konuşmaya devam et ✨
Yalnız değilsin, birlikte değiştirebiliriz. #BirAdımÖne ✨
Cevap
1Cevap
kesinlikle katılıyorum mükemmel tespit 👍
Bu mu zoruna gitti gercekten