Görevimin başında bir kadın astsubay olarak sorularınızı cevaplamayı isterim seviyeli olmanızı rica ediyorum 🙂🙏
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sorum değil de, hazır görmüşken bu soruyu genele bir yorumum olur; bazı yanıtlarda gördüğüm kadarıyla doğrudan bir kurum ya da meslek hedef alınarak "hiçbir iş yapmadan, bütün gün takılarak maaş alanlar" şeklinde bir yaklaşım, hedef alan anlayış var gibi. Hayır, kurumu veya birimi, sektörü, alanı farketmeksizin (özel ya da kamu, kurumsal olsun KOBİ olsun, aile şirketi vs.) sorun insan faktörü; işini yapmayan, iş yapmadan, işe yaramadan kaytararak gün dolduranlar da var, boğazından geçen her lokmanın hesabını yaparak sorumluluk bilinciyle hareket eden de (yine söylüyorum, her sektörde, her alanda, her birim ve oluşumda). Üzücü olan, genele vurduğumuzda sorumluluk bilinciyle işini düzgün icra edenlerin ve son zamanlarda adil olmayan müdahalelerle, manipülasyonla, torpille işin ehli olmayanların birileri tarafından alakasız mesleklerde iş başı yaptırılması nedenleriyle işini hakkıyla yapabilecek insan sayısının daha az sayıda olması. Bu yüzdendir ki yine özellikle son zamanlarda vatandaşın her açıdan kaliteli hizmet alabilme imkanı yok denecek kadar az seviyelerdedir. Bu fazla dile gelmeyen, konuşulmayan, bilinmesi dahi istenmeyen sorunun zaman ilerledikçe düzelme eğiliminde olması dileklerimle ve biz vergilerini vermekten kaçmayan sıradan vatandaşlar olarak dileklerimizle... İyi ve kazasız, belasız vazifeler efenim 👍🏻👋🏻 Saygılarımla.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Zor ve şerefli bir meslek icra ediyorsunuz. Allah kolaylık versin. Erkeklerin çoğunlukta olduğu bir kurumda kadın kalabilmek biraz zor oluyor. Ben askerlik görevimde buna ziyadesiyle şahit oldum. Her ne kadar kendilerini tutmaya çalışsalar da küfürler bazen havada uçuşabiliyor :) İster istemez siz de de oluyordur.
Umarım kazasız belasız görevinizde muvaffak olursunuz. Benim size sorum yok. Genel şeylere hakimim askerliğimi Org. Habercisi olarak yaptım. Star Wars filmi gibiydi :)
Mutluluklar ve başarılar.
18 Yorumla
Soran6 ayTeşekkür ederim
- 6 ay
Neden demek olm şerefli meslek... Diğerleri şeref -- siz meslekler mi?
- 6 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı Benim yaşımda oğlun mu var aslan parçası? Tüm meslekler şereflidir namusuyla yapıldıktan sonra. Söylenmek isteneni anlamak yerine cımbızlaman çok yanlış. Varmak istediğin yer nedir?
Soran6 ayArkadaşta zeka geriliği var sizin gibilerini elimize geçirip joplamak var sabahtan akşama kadar da işte..
- 6 ay
Söylenen nettir. Bir mesleğe o sıfatı kullanmak, diğerlerine hakarettir. Senin düşünce tarzına göre şeref, geneli kapsasaydı, vurguya ihtiyacın olmazdı. Her insan her devlet her halk ordusunun onurlu, namuslu ve şerefli olmasını ister. Ancak o işler o kadar basit değil. Bu ülkenin en ahlaksızları, vatan hainleri yine o üniformanın içinden çıkmıştır. Merak ediyorsan, cumhuriyet tarihi boyunca görev yapmış kurmayların ve torunlarının, bugünkü servetletine ve nerede yaşadıklarına bak.
Not: Bugün bir orgeneral benden daha düşük maaş alıyor. Bunu neden yazdığımı, sonra söyleyeceğim. - 6 ay
@Mahşerin_Yakışıklısı Kardeşim. Lütfen ya lütfen. Bu konuların yeri burası değil. Benim düşünce tarzımı da bilmiyorsun hiç bir fikrin de olamaz. Çünkü düşünce tarzımı yansıtacak her hangi bir cümle kurmadım. Boşuna ironi ve ya demogoji kasma bu tip ortamlarda. Ahlaksız ve Hain insanın mesleği üniforması olmaz. Tıpkı şeytan gibi nereden çıkacağı belli de olmaz. Rica ediyorum kısıtlı kelime haznen ile politik ve ya siyasi konulara girme. Rica eidyorum bu tip fikirlerini "en azından" bu tip mecralarda kendine sakla. Çok basit masum ve vurguya ihtiyaç duyulmayacak bir cümle içinde kullanılmış ŞEREF kelimesini anlamı ile birlikte kullanarak söylenmek ve ya tamamlanmak istenen şeyi başka yerlere sürükleme. Bak dikkat et rica ederek naif ve kibar bir şekilde hitap ediyorum. Senin gibi "oğlum" ile falan giriş yapmıyorum. Uzatma olur mu?
Teşekkürler - 6 ay
"Bu konuların yeri burası değil. " ... Bu benim için yeterli... Haklısın. Bu konuları hiçbir yerde konuşmayalım... Görmezden gelelim.. Bırakalım yesinler.
Samimiyetsiz naiflik, vurgunun değerini düşürür ;) . - 3 ay
Sizin için Gerçekten onur duydum diyebilirim. Çünkü bir kadının yapamazsın edemezsin sana uymaz sen yapamazsın vs vs gibi çevre düşüncelerinin demolize edici baskısının arasından çıkıp kabuğunu kırdığını hele ki ülkenin savunmasında hele ki erkek baskısı olan bir mesten teybe almış terfi almış vs görünce çok sevindim
Gizli Üye(25-29)5 ayMerhabalar çok ihtiyacım vardı gerçekten toplumda genel bir algı var kadın asker polis olamaz diye askeriyede rütbe önemlidir diye biliyorum bu gibi şeylere takınılmaz diye ama çevremde sürekli duymaktan bıkıyorum çünkü benimde gerçekten hayalim ve umudumu kırıyorlar. kadın olarak ayrımcılığa uğradınız mı hiç bende yıllardır asker olmak istiyorum msü de bu yaz sağlıktan psikiyatriden elendim maalesef bende zaman aşımına uğramasını ve öyle tekrar bir umut denemeyi bekliyorum o sırada üniversiteye de başladım ama gönlüm üniformada dış kaynaktan girmek istiyorum
01 Yorumla- 4 ay
Topluma bakarsan kadın sadece eve bakar çocuk doğurur
Gizli Üye(18-24)6 ayTeo, miro, bakır, jiyan ve küpeli necla gibi teröristler kırmızı bültenle aranıyorlar mı bu birinci sorum. İkinci sorum güzel polisleri ve askerleri görünce içimden ne geçiyor biliyor musunuz , ironik bir gülümseme 😊ile dünya, da ki bütün suçları ben işledim, beni tevkif edin,😊 ben suçluyum, 😊cezamı lütfen siz verin 😊diye muzipçe haykırmak istiyorum😍Neyse vatan sana canım feda.
12 Yorumla
Soran5 ayE tabi aranıyorlar herkeste bir üniforma hayranlığı var ama kafanız rahat bir hayat geçirmek varken bu çileye girmeyin erkekleri de zaten çok gözü dışarda önermiyorum
- 3 ay
O değil de yavrum Sen bunların isimlerini Nereden biliyorsun hayırdır ne ayaksın sen
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
6 ay
Merhaba 💫
Ne kadar güzel bir teklif, gurur duydum okurken! ✨ Askeriyede kadın olarak var olmak gerçekten ayrı bir güç ve cesaret istiyor. Ben de İstanbul’da bir STK’da kadınların hakları için çalışan biri olarak, özellikle kadınların “erkek mesleği” denilen alanlarda var olmasına bayılıyorum.
Benim merakım şu: En çok hangi konuda önyargıyla karşılaşıyorsun ve bununla baş ederken kendine nasıl bir güç cümlesi kuruyorsun? Belki senin hikayen, burada okuyan birçok genç kıza ilham olur 💜 #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
99Cevap
Gizli Üye(25-29)4 ayAslında benimki sorudan çok ciddi bir arayıştir.
Bende sizin gibi jandarma personeliyim 30 yaşındayım Hatay'da görev yapıyorum aslen doğma büyüme Gaziantepliyim.
Fiziksel özelliklerim bahsedeyim ;
184 cm boyunda 104 kg ağırlığında iri yapılı geniş omuzlu hafif ayva göbekli yay burcu erkeğiyim. ☺️
Uzun lafın kısası gerçekten istekli doyumsuz ve sınırları olmayan evli mutlu ve çocuklu olmak isteyen aynı zamanda evlilikte monotonluğu sevmeyen yeni deneyimlere karşı açık görüşlü bir kadın personel ile tanışmak isterim. Bu konuda yardımcı olabilirsen çok mutlu olurum.01 Yorumla
Cevap sahibi3 ayAskeriyede hala dayak serbest ve yaygın mı? Kadın komutan erat dövüyor mu?
Bu soruyu soran kişiye cevap vermek istiyorum.
Askeriyede bu devirde dayak yasak ve dolayısıyla yaygın diye bişey yoktur.
Kadın astsubay komutanlarımız neden uzman çavuş dövsün ki.
Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığının bel kemiği olan ve en çok şehit veren uzman çavuş rütbesine erat gibi ağza alınmayacak bir ithamda bulunduğun için seni kınıyorum Allah seni bildiği gibi yapsın.
Diğer bir konu 50 küsur yaşında olduğuna ve askerlik yaptığına da açıkçası inanmıyorum sen sadece dışarda duyduğun saçma sapan iddiaları bu mecrada dile getiren yalancı birisin.
Gizli Üye(36-45)4 ayEvet...
"Ağzımdan çıkan her şey emirdir " demişti komutan.
Sonra " Bu jimnastik hareketlerini yapamadığınız için kendinizden utanın!"
diyince omuzlarımı biraz aşağı indirip utanma pozisyonu aldım.
" Napıyorsun asker!" diyince
" Emrettiğiniz gibi utanıyorum komutanım " dedim.
Öğleden sonra ise " Bayılana kadar koşacaksınız! " demişlerdi.
"Ağlaya ağlaya geldim," çok denedim komutanım olmuyor, bayılamıyorum "
diyince RDM ye sevk etmişlerdi.
Bir de" İkinci bir emre kadar... " ile başlayan emirleri hatırlıyorum.
O ikinci emir hiç gelmedi.
Ben askerde gerçekten çok zorlandım.
Sorun nerde sizce?
.
00 Yorumla
3 ayEskiden hani jandarmanın bir şeyi vardı TSK'ya bağlı Şimdi tamamen Emniyeti bağlı olduğunu biliyorum polisi yetki ve son noktaları aynı şekilde Jandarma da da var yani. Yarın şey düşünüyorum Ben mesela böyle bir Jandarma işi falan bulabilir miyim kendime? Bir de mesainiz Nasıl yani sizin gece devriyeniz falan var mı yoksa işte Hani diyelim ki 3-5 tane kadın var Gezi devriyesini Başkası mı çıkıyor 2
00 Yorumla
5 ayWauww ne kadar iyimis. Ben bilgi islemde yapmistim askerligi ama o komutanlarin bilgisayarlarindaki o prn arsivi saka mi boyle bir sey gormedim soramadim da sizi rahatsiz etmiyorlar mi cok merak ediyorum. Yani bildiginiz gibi degildi. 300 civarinda rutbemi asker vardi asekerlik yaptigim yerde ordu komutani dahil.
00 Yorumla
6 ayDevlet askerlere fazla maaş vermiyor mu? Çoğu boş boş oturuyor.. Mıntıka temizlemenin kazancı bu kadar olmamalı.
12 Yorumla
Soran6 ayDevlet sana mı soracaktı dağda bayırda operasyonda senin gibi aklı kıtlarla uğraşmak kolaydı zaten
- 6 ay
:D Diğer üyelere Türkcell Müşteri Hizmetleri gibi cevap bana gelince öfke patlaması :D Çok mu kızdın :D
Sizce Ordu'nun yapısı değişti mi askeri personel eskisi kadar Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı cumhuriyetin bekçisi mi
12 Yorumla
Soran6 ayLütfen siyasi sorular sormayalım 🙏
Madem cesurca çıkıp soramıyorsunda gizli üye olarak soruyorsun. Ben askerleri ölümden dahi korkmaz bilirdim ama sen gölgenden korkuyorsun. Benim başka sorum yok, söz savunmanın
00 YorumlaBranşınız nedir? Ne zaman tayincisiniz? Kıta'ya ne zaman atandınız? Kaçıncı dönem?
Doğu görevine gittiniz mi?
Yedek Astsubaylar Asteğmenler Muvazzaf olunca bakış açınız nasıl?00 YorumlaBurada küçük hanım kala kala insanlar dr asker polis yargıç oluyor. Site çok kötü bir yer. sağlığınıza dikkat edin
05 Yorumla
Soran6 ayO kadar boş bir yer mi inanmayanlar oluyor ama 😆 gerçek
Soran6 ayKarargah kısmında çalışıyorum
6 ayUzun zaman oldu astsubay bir kadın görmeyeli 😄 selamlar iyi akşamlar. Havacı mısınız karacı mı? Jandarma mı?
012 Yorumla
Soran6 ayJgk
- 6 ay
Jgk yazılmaz gomtanım JGNK yazılır 🙄🙄
- 6 ay
Ankara'da gölbaşındaki meslek yüksek okulunda mı mesunsunuz
Soran6 ay@Soyersoyer Gayet de yazılır ne alaka hahahaha
Soran6 ayBeytepe
- 6 ay
Öğrenciyken telefon yasağı vardı eskiden şu an devam etmiyor sanırım. Hava harp okulunu kazandım sene 2011 de sınavdan spordan mulakattan geçtim 30 günlük zorlu bir eğitim kalmıştı geriye sırf telefon olmayacak diye katılmamıştım 😄😄😄
Soran6 ayHayır android serbest
- 6 ay
Erkekler asker olduğunuz için size nasıl yaklaşıyor?
Soran6 ayHürmet eden de var hadsizliğini ilan eden de
- 6 ay
Date çıktığında sivil birisi ile karşı taraf kendini kasıyor mu? Askerlerin hep askerler ile evlendiğini düşünüyorum birde hemşireler 😄
Soran6 aySivil biriyle olmuştum bir defa ama rahattı gayet
- 6 ay
Benim aklıma gelenler bunlar daha fazla özel şeyler sormak istemiyorum. Başarılar dilerim🍀
6 ayAskeriye ve emniyet gibi yerlerin kadınlar için uygun meslekler olduğunu düşünüyor musun?
12 Yorumla
Soran6 ayYerine göre evet yerine göre hayır
- 6 ay
Genel hatlarıyla kadınların dişil enerjisini düşürdüğünü ve bir yerden sonra erkeksi tavırlar sergiledikleri için öze çok uygun değil gibi..
Gizli Üye(30-35)1 ayKomutanım askeriyede dayak yok diyolar, kouş arkadaşım duvarlara sıçıyo, arkasını silmiyo 20 kere uyardık, adam b*k kokuyo. nöbetci subaylara söyledik hiçbir şey olmadı ben bunu öldüresiye dövebilirmiyim?
00 Yorumla
4 aykadın olmandan dolayı ozellikle gurur duydum zordur ya nasıl asker olmaya karar verdin merak ettim💞
00 Yorumla
6 ayKadın asker olarak erkeklerin içinde mi görev yapıyorsunuz yoksa ayrı mı? Zor olmuyor mu erkeklerin çok olduğu yerde çalışmak?
00 Yorumla
6 ayG 3 piyade tüfekleri hâlâ kullanılıyor mu gomtanım gomtanım 🤔🤔
03 Yorumla
Soran6 ayEvet kullanılıyor maalesef çok tepiyor 😆
- 6 ay
Bana bi tane hediye etsene 😂😂
- 4 ay
Gözümü mosmor yapmıştı o G3’ler 😄
6 ayMerhaba iyi akşamlar kolay gelsin
Sanırom. nobettesiniz gibi.
Zor ama bir okadar da güzel bir meslek değilmi sizce de00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayRutin sağlık kontrollerinde neler yapılıyor? Ne sıklıkla oluyor?
Düzenli aşılama vb. var mı özellikle yeni gelen erler için kkk, hepatit gibi? Ya da test isteniyor mu?
04 Yorumla
Soran6 ayHeyete giriyorsun aşılama falan yok
Cevap sahibi6 ayBirliğin tabibi mi oluyor yoksa normal hastane mi
Soran6 ayNormal hastane🙂
Cevap sahibi6 ayTeşekkürler. İyi çalışmalar.
6 ayGöz çiziminden sonda 6 ay bekleme süresi var mı muayeneden geçmek için
01 Yorumla
Soran6 ayBilmiyorum sağlık Yönetmeliğine bakman lazım
6 ayeşin veya sevgilin varsa tepkisi nasıl ya da sorun oldu mu iş hayatınız :)
08 Yorumla
Soran6 ayBekarım sevgililerim de teşkilattan oldu hep
- 6 ay
tartışma konusu oldu mu teşkilat sıkıntı 2 cambaz 1 ipte oynanmaz derler. kac yıldır askersiniz?
Soran6 ay6 senedir
- 6 ay
yolunuz acık olsun Şu an görev yeriniz neredir? suriye filan gittiniz mi.
Soran6 ayHayır ya Suriye’ye öyle herkes gitmez ki zaten sınırda çalışmıyorum ben
- 6 ay
bilmediğimden soruyorum askerken sadece revir kadın asker gördüm oda teğmendi. astsubay denk gelmedi. jandarma mısın?
Soran6 ayAynen.
- 6 ay
revirde calışıyorsun?
6 ayZor olmuyor mu ve iş ortamında en rahatsız olduğun şeyler neler mesela 🤔
06 Yorumla
Soran6 ayErkeklerin yoğunluğu olduğu bir ortamda çalışıyoruz ister istemez küfür vesaire tarzı tavırlar oluyor
- 6 ay
Peki bu durum ilişkilerinde sorun olmuyor mu çünkü bunları bizde biliyoruz 😂
Soran6 ayGörev süren arttıkça sen de erilleşiyorsun zaten gönül ilişkilerinde rayına oturtamıyorum zaten..
- 6 ay
İşte sen bu konuda ne hissediyorsun peki bu durumun ilişki ya da cinsel tercihlerine etkisi oluyor mu?
Soran6 ayStresli bir iş hayatının etkisi olmaz mı sence?
- 6 ay
Bende aynı strese sahibim hemen hemen ama çok etkisi olmuyor 😂
Astsubaylıktan tekrar yükselebiliyor musunuz
00 Yorumla
2 ayNeden askerlikte deli olanlar çavuş akıllılar ezilen oluyor
00 YorumlaKolay gelsin zor bir iş seçmişsin Allah muvaffak etsin
00 Yorumla
3 ayElalemden emir almak hoşunuza gidiyor mu cidden?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)3 ayAskeriyenin içerisinde hâlâ eli tetikte bekleyen fırsatını bulsam da darbe yapsam diyen bu milletin değerleri ile kavgalı Selanikli yahudi dölü bir kitle var mı Ben olduğunu düşünüyorum
00 YorumlaSelam abla yemekler oranin nasi ciddi soruyom
00 YorumlaAskeriyede hala dayak serbest ve yaygın mı? Kadın komutanar erat dövüyor mu?
02 Yorumlayok mu orada şerefli bi f16 pilotu pkk gösterisi yapan şerefsizlere yagdırsın bombaları
00 Yorumla
5 ayEmir vermeye alışmış biri olarak birine rasıl aşık olacaksın
00 Yorumla
5 ayHelikopterden helikoptere atlar iken sarjör değiştiriyor musun😄
00 Yorumla
5 ayBir eşim olsun isterdim komutanım. Yapayalnızım yaşayamıyorum artik
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 aybakımcı mısın nesin
benim üç yıllık ilişkim okulunu okuyor daha Bakımcı olarak çok zorlanır mıyım sence ne diyorsun01 Yorumla
Soran6 ayHayır bakımcı kadın personel yok zaten ben jandarmayım
Kadın bir astsubay mı? Hiç tanışmadım sohbet etmedim, zor oluyordur yaa, kadın sayısının az olması büyük dezavantaj bence
04 Yorumla
Soran6 ayAz olmak daha iyi emin ol polisler gibi sürekli ek görevlere giderdik yoksa :))))
Soran6 ayHayır maçlarda toplumsal olaylarda vs çevik kuvvet olarak görevli olup ayakta saatlerce bekliyorlar bizde de var ama nadiren
Ağırbaşlımısın cilveli mi
12 Yorumla
Soran5 ayAgır
Kadinlara çok yakisiyor
11 Yorumla
Soran5 ayTeşekkürler 🙏
6 ayAllah kolaylık versin
11 Yorumla
Soran6 ayAmin 🙏
5 ayÇok merak ediyorum sana yicek gibi bakıyorlarmi ben subay olarak yaptım kaç sene geçti astsubaylar vardı kız anaaaa bu normal erkek askerler kızları yicek gibi bakarlardi ya değişikti valla
02 Yorumla
Soran5 ayKimse bakamaz
- 5 ay
Bakmasin zaten hoş değil ki
Allah yardımcın olsun saygı duyarım sana birisi demişti ki eski nişanlım diyeyim daha doğrusu asker kadınlar çok zorluktan geçiyormuş o yerlere gelebilmek için amirlerinin iğrenç isteklerini bile yapıyormuş doğru mu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayKutsal gorev ,2023 yılında terhis oldum askerlikte kalmış olsaydım uzman çavuş olarak kaç yaşında emekli olurdum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 aySağolun komutanım şunu soracaktım şu an yedek subay ihtiyaç durumları nasıl başvurmak istesem çıkar mı bana da
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayAskeriye de cinsiyet ayrımcılığına ugradiginizi hissettiniz mı hiç ya da başka bir kadına ayrım ve baskı yaoildigini gördünüz mü?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aybenim gördüklerim bi işe yaramayıp genelde ofiste oturuyorlardı
gününün çoğu nasıl geçiyor?01 Yorumla
Soran6 ayOfiste de çalıştım dışarıdaki it kopukla da uğraştım bir kişiyi öyle gördün diye genelini öyle sanma
5 ayaskeriye nasıl acaba şimdi :D bitireli 18 sene oldu şimdi herkesi subay astsubay yapıyorlarmış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ayTebrikler ederim bacım Helal olsun.
Ve meslek ne hangi alanda
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayKadın askerlerimizi gördüğümde gurur duyuyorum iyi ki varsınız 🤗
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayYedek subay olmak istiyorum bu boy kilo yaş vs. kriterler dikkate alınır mı?
Bir de baldırım tarafında çalışırken darbe aldım bunun sonucunda şişkinlik yaptı ve işimi aksatmaması için dikiş attırmadım da bana engel yaratır mı
00 Yorumla
5 ayMeraba sivil asker olur mu havaalanında çalışan
01 Yorumla
Soran5 aySivil değil resmîler
5 ayNe okudun başarmak için
Burcun ne
Ve gönüllü askerlik kaç yaşına kadar
02 Yorumla
Soran5 ayEkonomi okudum burcum yengeç 😀
- 5 ay
Ekonomi den askerlıge niye gectın
İki sene önce bi mevzu patladi kadın astsubay hatirliyormusun
01 Yorumla
Soran5 ayHayır
6 ayDayak atıyorlarmı hala orada (ciddi soruyorum)
01 Yorumla
Soran6 ayHayır
Gizli Üye(18-24)6 aySavas sanatlarıyla ilgilenen aklını hayalin almıycak kadar silah bıcak vs ellinden alabilicek biri ile karsı karsıyla kalsan karsılık verebilicek bir dövüs stilin var mı ve stilin adı ne askeriyedeki
01 Yorumla
Soran6 ayYakın dövüş sanat teknikleri dersi alıyoruz ama dediğin gibi birine denk gelmek çok zor olsa da tek kişi müdahale edemez 😇
6 ayAbla jandarma uzman olmak için gerekli şartlar neler
013 Yorumla
Soran6 ayLise mezunu olmak,27 yaşını bitirmemiş olmak, kpssden 50 üzeri puan almak , sağlığın yerinde olması lazım sicil kaydın falan olmayacak 167 boy şartı var bir de
- 6 ay
Askerlik öncesi başvuru yapılıyomu
Soran6 ayTabi
- 6 ay
Peki bu şeyi merak ediyorum askerlik önesi olunuyomuş her 3 gün görev yapıldığı zaman zorunlu askerlikte 1 gün düşülüyo bu nasıl oluyo
Soran6 ayAnlamadın mı uzman olduğunda çalıştığın 3 gün 1 gün askerliğinden düşüyo
- 6 ay
Hm peki eğitimi kaç ay Jandarma, Komando, Özel kuvvetler
- 6 ay
Bide alım var mı şu an
Soran6 ayKardeşim sen ilk başta uzman erbaş eğitim alacasın 4 ay kadar daha sonra komando birliğine araman olursa orada çalışırsın artık özel kuvvetler jandarma personelinden alım yapmıyor diye biliyorum
- 6 ay
Hm anladım en rahatı jandarmamı peki
Soran6 ayBence evet
- 6 ay
Benim burnum az derecede yamuk ucu, dikkat edilmeyene kadar belli olmuyor sorun okurnu bu
Soran6 aySanmıyorum
- 6 ay
Alım var mı şu an peki
6 ayBen de askeriyedeyim astsubayım. Jandarma mısın? :)
05 Yorumla
Soran6 ayEvet
- 6 ay
Kaç mezunusun
Soran6 ay20
- 6 ay
Ne güzel. :) çevirmelere gidiyor musun yoksa ofiste mi çalışıyorsun
Soran6 ayHayır gitmiyorum
6 ayTerör bölgesi ya da sınırda mısın, sınır ötesi görevler oluyo mu
02 Yorumla
Soran6 ayTerör bölgesindeyim bizim sınır ötesi görevimiz yok.. Birimim farklı
- 6 ay
Artık Türkiye’nin terör sorunu kalmadı diyebilir miyiz
6 ayEmredersiniz komutanım.
10 Yorumla
6 ayEmredersiniz komutanım
10 Yorumla
6 ayKolay gelsin bacım
11 Yorumla
Soran6 ayTeşekkürler
Bende subayim sende bana sorabilirsin astsubayim
02 Yorumla
Soran5 ayGerek yok
5 ayKomutanım evli misiniz
08 Yorumla
Soran5 ayHayır
- 5 ay
Evlenir misiniz
Soran5 ayO vizyonda biri denk gelmedi
- 5 ay
Vizyon sınavınıza nerden başvuruluyor
Soran5 ayHiç tanımadığım insanlarla muhatap bile olmam tanımak da istemiyorum nokta
- 5 ay
Nokta koyunca cümleniz biter ısrarımız değil efendim. Tanıdığınız insanları da elbet tanışana kadar tanımıyordunuz zaten. Bu mantığa göre akrabalarınızdan biri ile mi evleneceksiniz? Tavsiye etmem çok tehlikeli
Soran5 aySana da sanaldan kimseyle tanışmanı önermem hepsi evli barklı dolandırıcı ruh hastası
- 5 ay
Tamam senle ben değiliz bunu bilşyorsak yeterli
Ne zaman başçavuş oluyosun?
01 Yorumla
Soran5 ay2036 😀
- Devamını Gör (58)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri