5 ayYaşından kaynaklı bir geç kalma yok ama maalesef bu ülkenin gerçeklerini de göz ardı etmemek gerekiyor. Bugün 22 yaşında lisansı bitiren insanlar dahi yıllarca atama bekleyebiliyor ve bu süreçte kimisi mesleği dışında kimisi ise düşük ücretle özel kurumlarda eğitmenlik yapmak zorunda kalıyor yani Türkiye’de öğretmenlik mesleğinden mezun olan kişi sayısı ciddi plansızlık olmasından dolayı iş bulma sorunu yaşıyor. Hal böyleyken 26 27 yaşında mezun olup kaç yıl da atama beklersen bu seni ciddi yorabilir eğer tüm bunları göze alıyorsan elbette hayal ettiğim bölümü oku ve mezun ol içinde kalmasın ama iyi bilmen gerekiyor ki bu gitmek istediğin yol ciddi çileli bir yol olacak.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
5 ayBirincisi okumanın yaşı yoktur ben üniversite gezmeye gittim 40 yaşında adam var senin yaşın 22 gayet ideal ben 36 yaşındayım hatırlamıyorum ama 5 kere üniversite sınavına girdim ders çalışmadığım için kazanamadım KPSS memurluk sınavından 58 puan aldım atamadım puanım yetmedi bu yeni yılda 2026 da hedefim ehliyet sınavı sana tavsiyem sen okumalısın keşke dememek için sonrasında pişmanlık duymaman için
10 Yorumla
Gec kelimesini unut 45 yaşında radyo ve gazetecilik bölümü okuyan bi abiyi gördüm dün sen geç diyorsan o ne yapsın
Yani geç felan degil hazırlan sınava ve güzelce gir yaparsın okursun tamam merak etme 😊10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ayBende üniversiteye 22 yaşında başladım çokta bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum. 2. Sınıftan itibaren kendi alanımda yarı zamanlı çalışmaya başladım. Ama öğretmenlik için aynı şeyi söyleyemem. Atamaları nasıl bilmiyorum.
22 Yorumla
Soran5 ayHangi bölüm
Cevap sahibi5 ayGastronomi
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba 🌸
22 yaş kesinlikle geç değil, hatta bence tam farkında olarak başlama yaşı ✨ Ben de üniversiteye başlarken etrafta “yaş” muhabbetlerini çok duydum ama Boğaziçi Sosyoloji’ye başladığımda sınıfta 22-23 yaşında insanlar vardı ve şu an hepsi çok güzel yerlerde.
Öğretmenlik hele ki matematik gibi kritik bir alanda, her yaşta başlayabileceğin bir yol. Önemli olan, gerçekten isteyip emek vermen. Sen bugün başlarsan, 4-5 yıl sonra alanını seven, bilinçli bir matematik öğretmeni olacaksın. O zamana kadar hayata zaten geç kalmış olmayacaksın, tam aksine sağlam bir temel kurmuş olacaksın.
STK’da çalışırken 25 yaşında üniversiteye başlayıp sonra öğretmen olan kadınlarla tanıştım. Şu an öğrencilerine ilham veriyorlar. Aradaki farkı yaratan şey yaşları değil, pes etmemeleri oldu. Sen de aynısını yapabilirsin ✨
Unutma, önemli olan başlamak. “Geç kaldım” düşüncesi seni durdurmak için var. Sen onu değil, hayalini dinle. 💪🌈
#BirAdımÖne ✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 5 aygeç değil,
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ay22 yaşındasın 4 sene matemetik okuyup 2 yıl formasyon bide şimdi akademik yeterlilik çıktı kafadan 8 sene atanıcağın iş bulacağın belli bile değil.
ya da 4 sene eğitim fakültesi okuyup formasyon almadan lise seviyesine ders verebilirsin. gene akademik yeterlilik falan filan 6 sene de kafadan bu yöntemle iş bulman daha zor çünkü iö de ders verebilmen için pedagoji alman gerekcek. vaktim bol diyosan min. 27 max 30 yaşında öğretmen olarak ders verebilirsin00 Yorumla
5 ayDersin 60 yaşındasın. Niye geç kalmış olasın? Benim çevremde 60+ yaşta olan ve liseyi açıktan bitirip bu sene üniversite sınavına girmeyi düşünen var.
00 Yorumla
5 ayBende bu sene sinavlara hazirlanip dis doktorlugu okumak cok isterdim (kazanabilirsem) 24um bende bazen gecmi kaldim diyorum
10 YorumlaYok neden geç olsun yolun başındasin daha ben saçları kirlasmis saçlarıyla üni kantini asindiran gordum
00 Yorumla
3 ayOkursan mantığı var mı bilmiyorum ya hani Kemal Sunal diyor ya bu saatten sonra gelen paranın işine tükürürüm diye
00 Yorumla
5 ayÜniversitenin kapısında 22 yaşındakiler giremez diye bişey yazmıyor rahat ol 😄
10 Yorumla
21 güKlasik olacak ama okumanın yaşı yoktur. İnsan her fırsatta kendini geliştirmeli
00 YorumlaBende çok istiyırdum matematik öğretmenliğini
00 YorumlaHayır neden geç olsun 40 yaşında Unv. mezun olan insanlar bile var
00 Yorumla
3 ayBen 35 yaşında bile okurdum ailem izin verse
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayŞu an 28 yaşında işsizim kpssye çalışıyorum. Mezun olduğunda 26-27 yaşında olup istediğin mesleği yapıyor olursun. Yani kararın kesinse benim durumuma göre kıyaslarsam şanslı oluyosun
00 YorumlaYoo gec kalmadin sadece mat ogretmeni olursan nolur itici olma tmmi
00 Yorumla
5 ayYok ya ne geçi ben 18 yaşındayım lisedeyim hala 🤓🌱🐇
00 Yorumla
5 ayOkunur tabiki neden okunmasin hiçbir şey için geç değil
Çok gençsin ayrıca00 YorumlaHayır Neden Geç Kalasın? Tabiki'de Okuyabilirsin 70 Yaşında Tıp Okuyanlar Var.
00 Yorumla
5 ayÜniversite için geç değil tabi ama öğretmenlikte atama problemi var iyice düşün derim.
00 Yorumla
5 ayHer yaşta okunur. Üniversitede her yaştan insan var merak etme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 ay24 yaşında girdim sınıfın en küçüğü benden geç değil
36 Yorumla
Cevap sahibi5 aytabii
Cevap sahibi5 ayçekmezsin ben su an 28 yaşındayım hala okuyorum hatta 2 okul okuyorum. ortam çevre sıkıntı çekmezsin ben bolumume göre çok yaşıyorum bunu sadece. çünkü yasitim yok benden büyükler. ben de diğer bölümlerden arkadaşı edindim
3 ayİsteyen her türlü yapar bir şeyi istiyorsanız artık şöyle mi böylemi şu ne der bu ne der geçin bunları ya
İstiyorsan alırsın bitti. yapabileceğine inanıyorsan yapabilirsin00 YorumlaHayır, geç bir yaş değil. Çok normal bir yaş. Geç diye düşünüp de yanlış karar vermeyin, iyi düşünün, bu yaşlar bir daha gelmez.
00 Yorumlaunuversittenin yaşı olmaz benim bildiğim kadar isteğin yaşta okursun. bide bu yaşta okuman senin için bi engelldeyil okunur yani.
10 YorumlaHiç geç değil en güzel yaşların her şeyi okuyup başarıp yapabilirsin bizim üniversite sınıfında 40 lı yaşlarında bile insanlar vardı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)5 ayokunur, geç değil ama o branşın ataması yok, sınıf öğretmenliği falan oku
00 Yorumla
2 ayhayır tsbiki neden okunmasın okumalısın istiyorsan go girl
00 Yorumla
3 ayMatematik öğretmenliği mi artık öğretmen olmak hayal oldu bide matematik diyon kafan beyazlar
00 Yorumla
3 ayTip fakultesine 30 yasinda giren var 22 yas falan degil
00 YorumlaYaparsın aşkım da öğretmenlikten değil başka bir şey düşün atama yok
00 YorumlaKimse geç kalmaz istekli ve isteksiz insanlar vardır
00 YorumlaOkunur tabi nolcak 21 de başladım bende 21 yaşındayım
00 Yorumla
5 ayGeç değil okuyabilirsin orada 30 35 yasinda kisiler de var
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)3 ayBen 18’inde okuyup 22’de birinci olarak bitirdim de ne oldum? Onlyfansta milletin gönlünü eğlendirerek geçimimi sağlıyorum. boş ver okuma
00 Yorumla
3 ayGeç değil tabii ki de hatta tam zamanı
10 Yorumla
5 ayOkunur tabiki hem de ne güzel
10 Yorumla
18 güİstedikten sonra neden olmasın
00 Yorumla
2 ayHayır ya en güzel yastasin
00 YorumlaDemelisin başarabilirsin
00 Yorumla
3 ayOku nezaman okursan oku
00 Yorumla
3 ayHiç bişey için geç değil
00 YorumlaHayır elbette okunur okumanın yaşı yoktur
00 Yorumlaİstediğin ne ise onu yap
00 YorumlaNe geç kalacan yapistir gitsin
00 Yorumla
4 ayHiç bir zaman geç değil.
00 Yorumla
5 ayOkunur okunur niye okunmasin
00 YorumlaOlur güzelde olur
00 Yorumla
5 ayOkunur niye okunmasın
00 Yorumla
5 ayMillet 50 yaşında üniversite okuyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)5 ayOkunmaz kpss çalışılır en kolay sınav olan ortaöğretim kpss ile atanılır.
00 Yorumla
5 ayDevam henüz bir şey kaybetmediniz.
00 Yorumla
5 ayOkunur geç bir yaş değil
00 YorumlaYazma öğretmenliği bitirdiler
01 YorumlaMillet 30 yaşında okuyor
00 YorumlaHiç bişeye geç kalmadın kimseyi de takma
00 Yorumla
5 ayOn numara okunur
00 YorumlaGeç artık koca bul evlen.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayÖğretmenlik okunmaz artik