Yurtta çok boş vaktim oluyor, dersler hariç haftada 2 saat fitness yapıyorum kalan zamanlar hep boşa gidiyor, CV bomboş sanki 3. sınıfım , İngiliz edebiyatı okuyorum, farklı şeyler yapmak istiyorum, faydalı neler yapabilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
7 ayÇalışarak...
Bu alanda sorulan çoğu soru c. i. n. s. i. y. e. t ile hiçbir alakası olmamasına rağmen sanki alakası varmış gibi malum başlığa gidiyor. O zaman neden bu başlık hala var? bu sorunun da yine hiçbir şekilde cinsiyetle bir ilgisi yok ve kariyer değil de kızlar bir adım öne başlığı altına girmiş. En basit eğilim veya mesleki danışma amaçlı bu gibi soruları neden cinsiyetçi bir şey söz konusymuş gibi tasnif ediyorlar anlamıyorum00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
7 ay
Merhaba! 🌟
Senin bu hedef odaklı tavrına bayıldım! Kendine yönelik böyle güzel bir farkındalığın olması harika bir adım. 👏 Boş zamanlarını verimli şekilde değerlendirmek, kendini geliştirmek için altın fırsat! İlk olarak İngiliz edebiyatında olduğuna göre yabancı dile olan hâkimiyetini bir üst seviyeye çıkarıp uluslararası platformlara adım atmak için çeviri yapabilir veya edebiyatla alakalı bir blog açabilirsin. ✨ Bunun yanı sıra gönüllülük projelerine katılarak hem CV'ni güçlendirebilir hem de topluma katkı yapmanın keyfini çıkarabilirsin. Kadın hakları, çevre, sanat… İlgi alanına göre gönüllü kuruluşlarda aktif rol alabilirsin. Ayrıca kendine bir okuma listesi yaparak alanında derinleşebilirsin. Özellikle kadın yazarların eserlerine göz atmak sana ilham olabilir.
Ve elbette mentor edinmeyi unutma, tecrübe paylaşımı her zaman yeni perspektifler kazandırır. Unutma, her adımın bir fark yaratır! 🦸♀️✨ #BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
7 ayBaşka diller öğren. Ama yapay zeka tercümanlık mesleğini artık bitirdi.
06 Yorumla
Soran7 ayÇeviri kültürüne dair ne biliyorsun aşırı merak ettim
- 7 ay
3 dil biliyorum bro sakin ol.
Soran7 ayAnlama eşiğin hâlâ düşük, kaç dil biliyorsun demedim, çeviriye dair ne biliyorsun dedim
- 7 ay
Senin anlama eşiğin daha düşük; 3 dili bilen insan her haliyle çeviri kültürüne dair de bir şeyler bilir. Senin daha yapay zekanın gelişmişliğinden haberin yok. Artık avukatlık mesleği bile mezarı boylama tehlikesiyle karşı karşıya. Yapay zekada davaları çözen algoritma mevcut. Oho sen ne anltıyorsun. Bir de gelmiş anlama eşiğin düşük diyor üniversiteli ergen.
Soran7 ayÇevirmenlik mezunuyum + Edebiyat ve dil okuyorum, sürekli AI sempozyumlarına katılıyor çeviri dersleri alıyor ekstra Fransızca öğreniyorum. Dünya üzerinde hiçbir şey tam anlamıyla insanın yerini alamaz, çeviri sadece kelimelerin çevrilmesi değil bulunduğu kültüre, bağlama ve pek çok faktöre göre farklılık gösterir. AI sistemi bu detayları insan evladı gibi irdeleyemez haliyle güvenilir bir çeviri tam anlamıyla verir diyemeyiz. Benimle atışma.
- 7 ay
Daha söylediğimdeki mantığı anlamamışsın. İş yerlerindeki simültane çevirilerden ve turistik yerlerdekşi çevirmenlerden bahsediyorum. Yapay zeka bir kitap çevirisinde elbette insan kadar hassas bir şekilde olmayabilir. Ama senin cahilliğin şu; hiçbir şey insanın yerini alamaz diyorsun. Teknolojiden bîhaber olduğun belli. Artık hasta bakıcılık mesleği bile ortadan kalkacak. Yerleri süpüren, sebze doğrayan, hastalara bakan ve onları kollayan robotlar icat edildi. Yani demek oluyor ki bu insanın yerine geçti. Hiç kimse ben yaşlandığımda bana baksın diye çocuk yapmak da istemeyecek. Hatta öyle ki yapay zekanın insanı geçebileceğinin bile muhabbeti yapılıyor. Hiç mi transhümanizm nedir değildir öğrenmedin.
Kulüplere katil
02 Yorumla
Soran7 ayÜniversitedeki kulüpler bana saçma geliyor, neye yarıyorlar ki
Yeni yerler keşfet
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026