ben küçük ölçekli bir ilçede yaşıyorum ve öğretmenlik yapıyorum. kendime ait bir işletme açmak istiyorum. bütçem düşük biraz. yaşadığım yerde ortaokul öğrencileri ve liseliler fazla. kafe tarzı bir yer yok sadece çay ocağı ve yemekçiler var. kafe tarzı imkanlar içinde merkeze gitmek lazım ve dolmuş saatleri de burada sıkıntı. hastaneye askeriyeye ve dershaneye yakın bir yerde birkaç dükkan var. ben de memur olmak ya da birinin emri altında çalışmk istemiyorum. kendi işletmem olsun istiyorum. ama korkuyorum biraz. nüfus 25 bin ve kendi halinde ir ilçe bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)8 ayİşletme açmak, potansiyel olarak büyük fırsatlar sunan bir adım olmakla birlikte, tabii ki bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Bu riskler, sektöre, iş modeline, pazar koşullarına ve kişisel hazırlık seviyene bağlı olarak değişebilir. İşletme açmanın genel risklerini ve fırsatlarını değerlendirmen faydalı olacaktır.
İşletme Açmanın Potansiyel Riskleri:
Finansal Risk: İlk başta sermaye koyman gerekebilir ve bu yatırımın geri dönüşü zaman alabilir. Ayrıca, gelirlerin düzensiz olabileceği dönemler olabilir.
Rekabet: Özellikle popüler sektörlerde rekabet oldukça yoğun olabilir. Fark yaratmak ve müşteri kazanmak zorlayıcı olabilir.
Pazar Değişiklikleri: Ekonomik dalgalanmalar, tüketici talepleri veya sektör trendleri değişebilir. Hızla adapte olman gerekebilir.
Yönetimsel Zorluklar: İşletme yönetimi, özellikle küçük ölçekli bir işletme açıyorsan, tek başına veya az sayıda ekip üyeli olarak zorlayıcı olabilir.
Yasal ve Vergisel Sorunlar: İşletme açarken yasal gerekliliklere uymak, vergi düzenlemeleriyle ilgili anlaşmazlıklar gibi riskler olabilir.
Fırsatlar ve Avantajlar:
Bağımsızlık: Kendi işini yönetmek, karar alma sürecinde özgürlük sağlar ve kendi işinle ilgili tutkularını takip etme şansı sunar.
Gelir Potansiyeli: Doğru bir iş planı ve stratejiyle, işletmen hızla büyüyebilir ve iyi bir gelir kaynağı olabilir.
Yaratıcılık: Kendi işletmeni kurarken, yaratıcı çözümler üretebilir ve yeni fikirler geliştirerek pazarda farklılaşabilirsin.
Büyüme İmkanları: Küçük bir işletme başlangıcı yapıp, zamanla büyüyerek büyük bir işletmeye dönüşme potansiyelin olabilir.
Riskleri Minimize Etmek İçin:
İyi bir iş planı hazırlamak: Pazar araştırması yaparak, hedef kitleni, rakiplerini ve olası riskleri belirlemen önemli.
Mali yönetim: Başlangıçtaki sermayeni dikkatli kullanarak, finansal durumunu iyi yönetmen gerekebilir.
Esnek olmak: Değişen koşullara adapte olabilmek ve gerektiğinde stratejini güncellemek işini büyütmede yardımcı olacaktır.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
8 ayBu yazı ile şunu anladım ki işçi de olsan, memur da olsan, öğretmen de olsan kimse halinden memnun değil bu ülke de :) :) Bunun sebebi sanırsam insanın hayalinde ki işi yapmıyor olması. Ama benden tavsiye kendinizi kesinlikle riske atıp işi bırakmayın. Neden söylüyorum bazen yaşadığımız şu şartlarda ve bu ülkede maalesef hayallerimiz ekonominin o acı gerçeğinin önüne geçiyor. Sizde haklısınız mutsuz olduğunuz işte çalışmak zor ama inanın şu an bir şirket de çok düşük bir maaşa hak etmediğim bir departmanda geçinmek için çalışmak zorundayım, senelerce bel eskittim birçok alanda ama hayallerim maalesef çokkk arkada kaldı. Hayat ve geçim derdi gibi bir gerçek var bizler için artık. İmkanınız varsa tabiki bilemem ama öğretmenlik gibi güzel bir mesleğiniz var ve bence bunu boş zamanlarınızı gezerek, ülkeleri gezmek ya da bahçeli bir evde ayaklarınızı uzatıp kafa dinleyip şu şartlarınızın tadını çıkararak zaman öldürmenizi tavsiye ederim. Zira insanlar ile uğraşmak aşırı zor benden söylemesi. Cafe açarsanız tatiliniz de olmaz öyle bilginiz olsun, sürekli tartışma çıkaran insanlar, memnuniyetsiz olup içeceği yiyeceği beğenmeyen vs. Çevremde bu işi yapan kişilerden gördüm. Öğretmenlik ile kıyasladığımda durum böyle. Tabi yine sizin kendi kararınız.
00 Yorumla
8 ayMerhaba ilk önce risk değerlendirmesi yapman lazım zaten. Mevcut riskler neler olabilir ona bakmalısın. Daha sonra talep üzerine işlemen gerekli. Engelleri de hesaba katman gerekli ki onları bastıracak alternatifler bulmalısın. Talep konusuna zaten insan sayı, konum, düşünce tarzı, masraf, dış görünüş falan giriyor. Plan yap ondan sonra başla. Gerekirse çiz hesap kitap yap, işçi sayı, menü, gelir, gider ve. s mutlaka düşünülmeli. Eğer bunları yaptıkdan sonra zorunlu kısımı atlatıkdan sonra gelecek için gelirin çıkarından çok olacaksa işe başla
02 Yorumla
Soran8 ayYapay zekadan faydalanarak bir şeyler kurguladım ama riskleri de fazla
- 8 ay
yapam mapay zeka Size en fazla öneri verir kendiniz aklıselim yapmalısınız yapay zeka sizin olduğunuz durumu yeri göremiyor
Gizli Üye(30-35)8 ayÖncelikle hayırlısı ve güzeli olsun. Bence küçük yerlerde hamurişi çok gidiyor çünkü az sayıda okuyor poğaça börek satan yerler. Öğlene kadar pide güveç börek poğaça vs olursa güzel olur. Öğleden sonra tatlı çay kahve her türlü içecek ilgi şeker. Eğer börek satan bir yer yoksa çok iyi olur sizin için. Cafeden daha çok iş yapıyor bence. Çünkü hastaneye gidip aç karna verdikten sonra kahvaltı etmek isteyenler gelir yer içer gider, sürekli ve hızlı müşteri olur. Ayrıca kalmaz bile. Simit falanda olursa tadından yenmez.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
59Cevap
u 8 ayrisktir
00 Yorumla
8 ayHer işin riskleri vardır; önemli olan riskleri göze alıp almamak. Tabii bu, hiçbir riski hesap etmeden direkt işe girişmek olmamalı; riskleri minimalize etmeli, her ihtimali hesaplamalı, olası risklere karşı önlemler alınmalı ve sonra risk alınmalı.
İşletme açma isteğinizi takdir ediyorum, ancak işin bütün sürecini doğru yönetmek gerekiyor.
Öncelikle bazı konular var; sermaye, iş yeri bulma, şirket hesabı açma, muhasebeci tutma, vergi vb. hukuksal olguları araştırma, iç mimarla anlaşma, iç dekorasyon ve reklam gibi birçok süreç söz konusu.
İlk önce belli bir miktar sermayenizin olması gerekiyor; çünkü kredi çekerek işe başlarsanız, zarara uğrarsınız.
Sermaye bulduktan sonra iş yerleri araştırmalı ve kiralık/satılık iş yeri bulup anlaşmalı.
İş yeri sorununu çözdükten sonra şirket hesabı açmalı ve vergi levhası çıkartmalısınız.
Şirket hesabı ve vergi levhası sorunu çözdükten sonra muhasebeci tutmalısınız; tabii ki bu şart değil, ancak muhasebeciniz, olası riskleri analiz edip önlem alarak verginizi minimuma indirmeye çalışacaktır. O nedenle de muhasebeci tutmanız sizin yararınıza.
Daha sonra iç mimar bulmalı ve dekorasyonla alakalı fikirler vermeli yahut mimarınızın zevklerine güvenmelisiniz.
Bunları tamamladıktan sonra açılış için bir organizasyon ekibiyle anlaşmalı, reklam vermeli ve ilk gün için indirimli şekilde satış yapmalısınız; bu şekilde müşterinin ayağı alışmış olur.
Her şey yerli yerine oturunca da web sitelerden iş ilanları bırakıp eleman bulabilirsiniz.
Süreç kolay olmayacak, ancak bir kere düzene oturunca da hem kendi işinizi yaptığınız için hem de kendi paranızı kazandığınız için mutlu olacaksınız.
İlk adımı atmak her zaman zordur; ancak, ilk adımı atmaya cesaret gösterirseniz, gerisi gelir.
İş hayatınızda başarılar diliyorum. Umarım hayallerinize ulaşırsınız.21 Yorumla
Soran8 ayÇok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz. Söylediklerinize dikkat edeceğim mutlaka
Merhaba, işletme lisans mezunu, pazarlama yüksek lisans mezunu ve pazarlama doktora öğrencisi olarak sana tavsiyem öncelikle Swot analizi yapman. Bir tablo oluştur ve içerisine şu başlıkları yaz: fırsatlar, tehditler, zayıflıklar, üstünlükler. Bu başlıkları ulaşmak istediğin pazara ve rakiplere göre doldur. Böylelikle geniş çerçeveden görmüş olursun ona göre karar verirsin. Eğer yakınlarda rakip yoksa bir avantaj fakat ilçede yer alan cafeler senin açacağından daha iyiyse gençler yolu düşünmez giderler. Hitap edeceğin kesime göre düşün. Yaşlıları hedef alsaydın diğer cafeleri ciddiye alma derdim çünkü uzun yola gitmemek onlara fayda sağlar. Bence o bahsettiğin cafelerden seni ön plana çıkaracak ve farklılaştıracak bir fikir bulmalısın ki sana gelsinler.
Önemli dipnot: yaşadığın yerde ortalama kaç insan bir günde cafeye gidiyor ve ortalama ne kadar harcıyor bunları hesaplaman lazım. Eğer yaptığın maliyet kazandığından fazla olursa zarar edersin.ÖNÜNE GELEN HERKES İŞLETME AÇTIĞI İÇİN MAALESEF KISA SÜREDE BATIYORLAR. ÇÜNKĞ İŞLETME AÇMAK SADECE SERMAYE İLE OLUR SANIYORLAR. TÜM MALİYETLERİ GELİRLERİ GİDERLERİ HESAPLAMAK, ÇEVREYİ ANALİZ ETMEK UZMANLIK GEREKTİRİR ☺️ YİNE DE BUNLARI YAPMADAN TESADÜFEN AYAKTA KALAN KÜÇÜK İŞLETMELER VARDIR
10 Yorumla25 bin az bir nufus degil ama iyi dusunmen lazim hem kahveye giden hem yemekciye giden sana gelmesi lazim hastaneye okula yakin yere acarsan gencler daha cok gelir ama konsepte ve ic dizayna cok dikkat etmen lazim insani cezbedip cekmesi lazim koltuklari rahat olsun oturunca kalkmak istemesin insan ama yazinda kici terletmesin iyi secim yap genclerin ilgi odagi olsun biz gencken bunu yapiyorduk degil simdiki gencler bunu yapiyor seviyor diye dusun ona gore dusun olc bic tart bismillah diyip basla allah yardimcin olsun umarim yardimci olabilmisimdir
13 Yorumla
Soran8 ayçok teşekkür ederim, dikkat edeceğim söylediklerinize
Soran8 ayÇok teşekkür ederim Allah razı olsunb
8 ayMerhaba
Şimdi güzel düşündünüz ama önce plan yapmanız gerekiyor yani
bütçenize göre bir yer bulmanız gerekiyor Cafe açmak nerede olursa güzel olur onu bulun
Cafede sandalye, masa, içecekler yiyecekler ve fiyatları bunları da düşünmeniz gerekiyor
Kaç gün açık olacak.
Gelen öğrenciler beğenecek mi cafeyi
Cafede internet ya da elektrik yani ışık da olacak mı.
Dekoru da önemli
Bunları yapabileceğinize inanıyorsanız yapın ama çok fazla sorumluluk ve para ister
10 YorumlaBence mükemmel bir fikir. Şöyle poaça, simit, çay falan çok güzel olur. Kek pasta yapabilen birisini de işe alırsanız. Bir, iki öğrenciyi de garson. Siz de kasada. Mükemmel olur. Kosgeb'e başvurun. Kadınları istihdam etmek amacıyla yüzbinler veriyorlar. Şimdiden hayırlı olsun 😇
10 YorumlaBunu yapacaksan öğretmenlik mesleğinden istifa etmen gerektiğini umarım biliyorsundur. Çünkü hem öğretmen olup hem işletme sahibi olamazsın. Yasal değil... Bunun yerine eşin olsun onun üstüne bu işi kur... Sağlama aldıktan sonra istifa edip işin başına geç.
01 Yorumla
Soran8 ayMemur değilim zaten özelde çalışıyorum
Gizli Üye(36-45)8 aylçende kafe yok, gençler için büyük fırsat.
Küçük başla: 2–3 masa, uygun fiyatlı kahve–içecek, tost–tatlı.
Öğrencilere internet, şarj köşesi, rahat ortam → sürekli müşteri.
Askeriye/hastane/dershane yakın → sabah–öğlen tost, çay satışı da işler.
Risk azaltmak için: dar menü, düşük maliyet, kendi emeğinle işlet.30 YorumlaMuhtemelen batarsın, öğrencileri düşünerek gelirler diye açacaksın ama zaten onlar bölgeden uzaklaşmak istedikleri için ilçeye gidiyorlardır. Max akşam saatlerinde erkekler doluşur bu da orayı kahvehane tarzı okey oynanacak yere çevirir bulaşma hiç. Ama farklı bi işletme düşünebilirsin kafe açmak yerine kitapçı veya otoyıkama benzeri bir alan olabilir
00 Yorumla
8 ayTicaret kolay bir şey değil. riski de yanında beraberinde getiren bir şey. ama yapabileceğinizi düşünüyorsanız yapmadım dememek için yapabilirsiniz. tabii riskleri iyice düşünüp (burada zarar eder miyim şu dükkan yüzünden sıkıntı yaşar mıyım gibi) göre işinize başlayın derim.)
00 Yorumla
8 ayŞu an 2025 türkiye'sinde hiçbir şey yapılmaz elimde para varsa tut ama tabii para olarak tutma en kötü altın olarak tut yani bak mesela ben 2021 yılında arkadaşıma dedim ki 2 milyon doları vardı parayı dedim bankada 2 milyon dolar olarak tutma bir şeyler yatırım yap arsa al ev al ne bileyim taksi plakası al ama o faize koymayı seçti para değer kaybetti
00 YorumlaBizim de birazcık daha kalabalık. Şimdi bizimki gibi kız erkek ilişkilerine kötü gözle bakılıyorsa batarsın. Ama sevgili işleri normal karşılanıyor ise aç cafe.
Yemek içecek tarzı şeyler de olsun.
Çok kişi gelir. Bir yıllık öğretmen izini vardır karar aşaması
Onu al bir yıl dene baktın olmadı öğretmenliğe geri dön.00 YorumlaBizim evin hemen burada da öyle bir yer var, küçük bir yer
Adam ve eşi bakıyor bazen de kızları geliyor hatta tüm ailesi, en başta küçüktü zamnaka gayet iyi geliştirdi, şimdi hiç boş kalmıyor hele yazın
Yani o adam emekli, sen de yapabilirsin
Ki burası da küçük bir yer00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayŞu zaman da düşük nifuslu bir yer pek gelir sunmaz. Zarar etmen daha olası. İnsanlar sosyal değil eskisi gibi. dolup boşalan starbucuks bile boş burada ki bulunduğum yerde para var insanlar paralı ama bu halde bile fark var. Dışarıyı tercih etmiyorlar eskisi gibi.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)8 ayGerçekten seni tanımış olsaydım ortak gibi açmak isterdim ben Avrupa’da yaşıyorum ve Türkiye’ye her zaman gelmiyorum bende birine güvenip işyeri açmak istiyorum ortak gibi ama kimseyi tanımıyorum Türkiye’de akraba desen görüşmem kimseyle aslında güzel fikir ya
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayTürkiye kurtlar sofrasi kızım. Ben Türkiye dönmek için babannemin evine döndüm. Yakinlara cafe açtım 30.000€ harcadım masraftan kaçınmadım. 3 ay açık kaldı bazı serefsizler işimi baltalamak için elinden geleni yaptı 25000€’ya devrettim 5bin € zarar kaldı bana
03 Yorumla- 8 ay
Işimi baltaladı derken biraz açar mısın
Cevap sahibi8 ay@DiplomalıHavuç yakınlardaki cafeler benim ucuz sattığım poğaçayi daha ucuza satmayı denediler sonra zabitaya şikayet ettiler. Aksamları hafif müzik açtım herkesin açtığı müzik icin benden telif hakki icin belgeler istediler. Asılsız iddialarda şikayetler falan. Kapattım en sonunda
- 8 ay
Maalesef bizde ticarette korkunç bir ahlaksızlık var bu konuda seni anlıyorum üzüldüm ama Ne desem bilemedim hangi şehirdeydin Peki Küçük bir şehirde miydin
İşini bırakmadan dene işletmeyi başkasının üstüne aç ve yapacağın işte herhangi bir tecrübe ne var mı önceden hiç çalıştın mı ticaret cesaret işidir korkma risk almadan hiçbirsey olmaz batirsan 500 bin anca batar bunlara göre hesabını yap başarılar diliyorum
00 Yorumla
8 ayBence en küçükten başla yapabiliyorsan seyyar yap bi bak bakalım müşteri geliyor mu ona göre yatırım yaparsın, benim kuzenim kırtasiye açacaktı senelerce seyyar kırtasiyecilik yaptı ondan sonra dükkan açtı mesela.
00 Yorumla
8 ayMalimüşaviri. Herkonuda soru sorabılırsın lakın devlet memuru iseniz kendi adınıza açmayın devlet memuruna ticaret yasaktır bilginize. ne üzerine olacaktı?
10 Yorumla
8 ayAklıma şu görsel geldi sjjxjsjx
13 Yorumla
Soran8 ayAhahhahaha en korktuğum şey gibi ama zaten çokta güzel hayatlar yaşamıyoruz en azından hayaller için uğraşalım diye düşündüm
- 8 ay
Gayet iyi düşünmüşsün başarılar
8 ayNe demişler eğer en 6 ay ayakta durabilecek bütçeb yoksa dükkan açma. Kazanırım düşüncesi ilk altı ay olmasın aklında. Bütçen buna yetmiyorsa bu iş fikrini ertelemelsin
00 Yorumla
8 ayBen de aynı şekilde bir işletme açmayı planlıyorum Sürekli düşünüyorum ama bir sonuca varamıyorum dilersen istediğin kadar birbirimize fikir paylaşabiliriz ikimiz için de faydalı olur
00 Yorumlaher işte bir risk vardır sen pazar araştırması yapacaksın. dükkanlar ne kadar malzemeler ne kadar tutar müşteri olur mu vs
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ayYaptığın her işin riski vardır. Bu yüzden bu iş için ayıracak olduğun parayı yani sermayeyi yok sayman gerek batma durumuna karşı. He iş tutar iyi para kazanırsan şayet, sermayenin kat kat fazlasını kazanırsın zaten
00 Yorumla
8 ayGarantili kuralları olan bir dönemde değiliz, girişimci ruh varsa ve nasipse olur bu kadar basit bu konuda.
00 Yorumla
8 ayGüzel bir düşünce , umarım başarılı olursun. Sağlam bir mekan maliyetler ve güzel çalışanların olması lazım. Birde çok fazla enerji
00 YorumlaGüzel düşünce ama biraz araştırma yap sonunda hezimette olabilir
02 Yorumla
Soran8 ayTeşekkür ederim
Oyun kafe aç. Ayrıca zaten memursun bence sen fazlasını istiyorsun hırs gördüm.
00 Yorumla
2 ayKüçük kafeler genelde işe yarar, riski kabul edebilirsin.
00 Yorumla
8 ayKorkmana gerek yok ticarette atılgan olmazsan başaramazsın
00 YorumlaHer işte risk var göze alabiliyorsan neden mutlu olmayasın
00 Yorumla
8 ayGüvenilir çalışanlar ve güzel bir yer olursa denenebilir
00 Yorumla
8 ayKırtasiye yoksa onu değerlendirmelisin diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun.
00 YorumlaOha 25 bin nüfuslu neresi var ve kiraları yaklaşık ne kadar acaba çok merak ettim
00 Yorumla
8 ayVergisi algısı gideri çok olur şahsen cesaret edemem ben
00 Yorumla
8 ayPonçik ne kadar birikmişin var Kenarda kıyıda
00 YorumlaEvet riskli ama risk almadan da başarı sağlayamazsınız.
00 YorumlaÇiğ köfte dükkani aç iyi para var o iste ilk müşterinde benim 😃
00 YorumlaRizk siz hiç bir iş olmaz az ya da çok önemli olan nerde ne açtığın dır 👍
00 Yorumla
8 ayHer işin riski var nüfus 25 bin diyosun çarkı çevirebilirsin bence ya
00 Yorumla
8 ayBende aynı küçük ilçe bende anaokulu öğretmenim puanim az ama bende senin gibi düşünüyorum
00 Yorumla
8 ayGel güçlerimizi birleştirelim bir pideci açalım para hamur işlerinde var
00 Yorumla
8 ayrisk durumunu iyi analiz et. ilk 3 ayın kâr zarar hesabını tanıdık sağlam bi muhasebeciyle tartış. çevre esnaflarla mutlaka görüş. yolun açık olsun umarım muvaffak olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)8 ay3 ay tatilinde gelirin olmayacaktır. Bu riski de düşünmeni tavsiye ederim.
00 YorumlaRisk yapacağın yatırıma bağlı, çok para yatırmazsan çok risk almazsın. İlk başlarda işini bırakmadan yapmaya çalış, tutarsa devam edersin. Tutmazsa biraz parayla tecrübe edinmiş olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)8 ayO kadar gelişmemiş bir yerde işletme açarsan kendini oraya hapsetmiş olursun ne güzel mesleğin var belki daha güzel şehirlerde görev yapacaksın ilerde. Tatili bol, maaşı güzel İnsan böyle bir mesleği elinin tersiyle iter mi
02 Yorumla
Soran8 ay@Prekursor ben de birinin emri altında yaşamak istemiyorum ve daha özgür bir hayat istiyorum sanırım ondan daha mantıklı geliyor
Çok zor bilmeden direkt bir iş yapmak, bende ufak bir kafe açmayı istiyorum ama. Allah yardımcın olsun canım.
10 Yorumla
8 ayRisksiz iş yok ya kazancan ya kaybetcen risk alamıyorsan hiç girme
00 Yorumla
8 ayeğer şirket şubesi değilseniz, kadınsanız bide üstüne açtığınız mekanda tanınan biri değilseniz haraç kesme riski yüksekk.
00 Yorumla
8 ayişletme açmak illa fiziki ofis tutmak demek değil, onbinlerce takipcili instagram hesabı satın al içerik paylaş özel ders ver
00 YorumlaBence çalışır. Ama memuriyeti birakmani tavsiye etmem
11 Yorumla- 8 ay
@Olala7979 bende tavsiye etmem
En fazla batisin ve el degistirmenin oldugu sektör yeme-icmedir, dikkatli olunuz.
00 Yorumla
8 ayÖzelde 3 kurusa patronun ağız kokusunu çekeceğine, risk al
00 Yorumla
8 ayAçma işletme açmak büyük risk. işler iyi gitmezse ters takla
00 YorumlaHem oretmenlik hem işletme zor olmazmı zaten okullar açıldı
00 YorumlaRisk, her konuda var önemli olan adım atmak ve kararlı olmak...
00 YorumlaBence işletme kurabilirsin yani ben de kurmak istiyorum aslında ben de araba yıkama
00 YorumlaNe kadar bütçeniz
01 Yorumla
Soran8 ay150-200
8 ayNe gibii meselaa
05 Yorumla
Soran8 aybutik kafe ders çalışma ortamları olan
- 8 ay
Mesela maddi destek alırmısın
Soran8 ayne gibi anlamadım
- 8 ay
Tam olarak ne istiyorsun ve ne arıyorsunuz
Soran8 ayFikri bir şeyler istiyorum belki işletme sahipleri vardır fikirleri benim için önemli
Hocam hem öğretmenlik hem işletme yormasın sizi
01 Yorumla
Soran8 ayhafta içi çalışmıyorum genelde derslerim hafta sonu ve ağır derslerim yok
- Devamını Gör (30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler