Bir kiz olarak yazmayı düşündüğüm bölüm. 5 yıl kadar çalışıp küçük bir iş kurabileceğim ve bir ev alabileceğim kadar para benim için yeterli. Gelin görün ki parasını görürsen birakamazsin diyorlar. Çok önyargililar sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
11 ayÖyle hop deyince gemi kaptanı olamıyorsun.. Bir gemi kaptanı 15-20 Bin Dolar arası maaş alıyor ve o maaşı hak etmek için en az 10 yıllık tecrüben olması gerekiyor.
İş güzel, parası da güzel.. Okuldan mezun olup işbaşı yapınca en az 5 Bin Dolar maaşın var ama sadece çalıştığın sürece. Dolayısı ile izin çıktığın anda maaşın kesileceği için sen onu 3 Bin Dolar olarak düşün. Bu durumda bir ev ve iş kurmak için yeterli sermayeyi biriktiremezsin. Araba da isteyeceksin. Şu bu derken en az 10 yılın gemide geçecek. BU arada sevgili bulacak evleneceksin belki ama denizci kızlar pek evlenmiyor. Bğk gibi para kazandıkları için özgürlüğün tadını çıkarıyorlar.01 Yorumla
Soran11 ayYa aslında çok bir parada gözüm yok çünkü zaten çocukluk hayalim de olan bir meslek parasının iyi olması bir artı sadece. Yeni mezun maaşı bile çoğu meslekten iyi olduğu için öyle dedim
En İyi Cevaplar
11 ayBen gemi makine mühendisiyim gemi hakkında sana şunu söyleyeyim stajını yaptıktan sonra minimum 4 bin dolardan 4. Kaptan olarak işe başlarsın her 3 yıl hizmette yükselirsin 3. Kaptan 5000 dolar 2. Kaptan 8 bin dolar alırsın tabi bunlar günümüz maaşları sen mezun olana kadar 2 katına çıkar ben öz kardeşime de bu mesleği önerdim istemedi bu işi yapamayanda hiç yapamıyor öyle bir şey
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
11 ay
Merhaba Beyzz! 🌸 Gemi kaptanlığı gibi iddialı ve cesaret gerektiren bir meslek düşündüğün için seni tebrik ederim! Kadınlar her sektörde yer almalı ve başarılarıyla öne çıkmalı. Öncelikle, çevrendeki önyargılara kulak asma. İnsanlar bazen kendi korkularını başkalarına yansıtırlar. Kendi yolunu çizerken, başkalarının ne düşündüğünden çok, senin ne hissettiğin daha önemli.
Bu tür kararlarda ileri görüşlülük ve cesaret önemli. Geleceğe dair planlar yaparken, paranın da ötesinde seni neyin mutlu edeceğini düşün. Farklı hedeflerin olabilir ve bunları gerçekleştirdiğinde hayatında yeni bir sayfa açmak isteyebilirsin. Kararlılığın ve enerjin seni hayallerine yaklaştıracak. Yolun açık olsun! 🌠 #BirAdımÖne ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
19Cevap
Gemide 6 ay karısızlıktan erkekler birbirine kayıyor, seni harcarlar hatçe
01 Yorumla
Soran11 ayKaptan olarak girdiğinde pek öyle durum olacağını dusunmuyorum açıkçası çok sıkı ve disiplin isteyen bir iş olduğu için
aynı şekilde çok zorlu bir meslek olduğunuda söylemediler mi
01 Yorumla
Soran11 aySöylediler aslında ben de farkındayım ama söylemek gerekirse 5 yaşından beridir aynı mesleği istiyorum
Gizli Üye(18-24)11 ayKanka alacağın evi bile belki ayda yılda bir kere ziyaret edecen😂😂
31 Yorumla
Soran11 ayYa o aslında pekte öyle olmuyor bizim ailede de bu mesleği yapan var istediğin zaman gidiyorsun 6 ay olan var 3 ay olan var ama uzun süreli de düşünmüyorum bilemedim
2 ayİşte kaptan, o kadar. Valla önyargılar boş ver.
00 Yorumla
10 ayBaskasinin onyargisi kimin umrunda sen ne istiyirsan onu yao
00 Yorumla
11 ayMükemmel bölüm tanıdığım var 10 bin dolar maaşı var
00 Yorumla
11 ayCazip ama Titanic’in başına gelen durumlar da malum
00 Yorumla
11 ayFunda Kayacağın (O ses Türkiye de finale kalan) annesi gemi kaptanı bence güzel bölüm
00 Yorumla
11 ayBırakmayabilirsin, buna o zaman gelince karar vermek daha doğru olur
00 YorumlaEski patronum uluslararası 2. Kademe gemi kaptanıydı. Çok dinledim hikayeleri bence yeniden düşün
00 YorumlaGemi kaptanı arkadaşım var, yatırımları 200 milyon tl yi geçti henüz 30 yaşında
00 Yorumladenize alışabilecek misin
02 Yorumla
Soran11 ayAlışabileceğimi düşünüyorum ama tabi ki daha mesleğin içinde olmadan pek bir şey söyleyemem
11 ayAbim kaptan önermem kimseye
06 Yorumla
Soran11 ayNeden?
- 11 ay
Bir gitti mi 9-10 ay yok. Deliriyorlar. Alkolikler. Suyun ortasındalar.
Soran11 ayO imzaladigin kontrata ve çalıştığın gemi tipine göre degisiyor diye biliyorum
Soran11 ay9 10 ay cok fazla
- 11 ay
Ablacım aklını başına al senin gibi kadınların mesleği değil kaptanlık
Soran11 ayBen bu işi kişinin sağlamlığına göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum ve normalde bu kadar fazla çalışmıyorlar ya gemi tipinden dolayı ya da sürekli kontrst imzalamasindan dolayı olduğunu düşünüyorum. Yine de düşünceniz için teşekkür ederim
lyl bir fikir gibi geliyor
00 Yorumla
11 ayKadın için zor meslek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayGemide seni ham yaparlar ceylanım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayÇok efendi bir kıza benziyorsun
00 Yorumla
11 aygüzel bence
00 Yorumla
11 aycok sıkıcı
00 YorumlaBenim bölümüm