bence herkesin harcama limitleri ayrı olmalıdır ve ortak bir hesapları da olmalı sonuçta bireysel ihtiyaçlar ve ortak giderler mevcut bu karar aileden aileye değişir gibi düşünüyorum
Şükür benimde kariminda belki birçok kişinin yaşamak istediği hayalî yaşıyoruz belkide seni buyuzden anliyamiyorum özür dilerim kafamız bu konuya farli bakıyor ben Allah'ın emanetinin parasını alamam o para onundur
Geneli bilmem ben herşeyimi kendim yaptım ve bunu yaparken de kazancimi. Bir bölümü nü hep dağıtım hiç bir inancimda yok ihtiyaç sahibine bile borç verilmez birsekilde hediye edilir
neden nankör olayım ben çalışıp ben kazanıyorum evin giderleri ortak tamamda benim kartım neden onda kalsın ben hem çalışıp hem de ondan harçlık mı isteyeyim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
70Cevap
Çok önemli bir şey olmadığı sürece verilmemeli
Eşine neden maaş kartını veresınkı o senın paran sen harcayacaksın
Iki kişi çalışıyorsa para ortak olmalı. seni biraz bencil gördüm
Kadının parası tamamen kendinedir erkeğin parası ise ortaktır bu her anlamda öyle din dahil. Bu kadar gereksiz iyi niyetine gerek yok.
Yok öyle bişey. Tabiki her şey ortak ama o kart bende kalacak
Kocana maaş kartından ek kart çıkartıp vermelisin, ancak o kendi maaş kartının ek kartının ise vermemeli
Ya da çalışmamalısın.
hayır tabi ki de herkes bir birey sonuçta ne saçma iş ya. iki maaş kartı istiyorsa ek işe girsin
Doğru olan bu zaten maaş kartın sende kalır orrak harcayabilirsiniz
Ustune bide benden Istemesinlerde vermeleri surda dursun
ekonomik olarak özgür kadınsın. ama medeni halin özgür değil. koca sana fazlalık aslında
bence herkesin harcama limitleri ayrı olmalıdır ve ortak bir hesapları da olmalı sonuçta bireysel ihtiyaçlar ve ortak giderler mevcut bu karar aileden aileye değişir gibi düşünüyorum
Hayır maaş kartım bende durmalı vermem eşime
Kesinlikle sana katılıyorum herkesin döktüğü emek teri başka ve bu emeğin karşılığından biraz da olsa kendimize ayırmalıyız
Karım dahi olsa beş kuruş almam kadın milleti başimiza kakar ve o an benim sonum olur ve babam dahil kimseden almam
onu erkek yapıyor
Hiç yapmadım yapanda erkekdahil insan dahi değildir yokluk yaptiriyo denir
o zaman bende öyle yapana kadın demem ayrı türdür 😂 böylece aklayalım kendimizi
Erkek le kadını bu konuda bir tutma kadın erkeğe emanetir ve emanete bakmak erkeği yormaz
kadında fedakardır maalesef ki o zaman sende kadınla erkeği bir tutma ayrıca gayette erkekler lafını yapıyor kendi isteğiyle yaptığı halde
paragöz diye gezinip duran biz değiliz erkekler
Şükür benimde kariminda belki birçok kişinin yaşamak istediği hayalî yaşıyoruz belkide seni buyuzden anliyamiyorum özür dilerim kafamız bu konuya farli bakıyor ben Allah'ın emanetinin parasını alamam o para onundur
sonuçta genele bakıyoruz
Geneli bilmem ben herşeyimi kendim yaptım ve bunu yaparken de kazancimi. Bir bölümü nü hep dağıtım hiç bir inancimda yok ihtiyaç sahibine bile borç verilmez birsekilde hediye edilir
Erkeğinki nasıl ortak gelirse oda ortak gelir
O zaman erkekte ekonomik özgürlüğüne devam etsin. Saçma başlıklar altında evliliği bitirdiler
bence çok haklısın kesinlikle maaş kartın sende kalmalı. Sonuçta sen de aklı başında birisin. Ben bu kart verme anlamıyorum.
Neden veresin ki? Bilhassa kadınlar vermemeli
Kocamın parası benim param, benim param yine benim paramdır…
hayır kartım bende durmalı
Tabiki sende kalmalı niye verilsin
Vermek zorunda değilsin yalnız evin ihtiyaçlarını birlikte karşılamalısınız
Yani tabi ortak harcamalar içinse verilir. Kendi harcamaları için izin alması gerek
Evlilik dediğin paylaşmaktır. İhtiyaç kumar vb değilse verilir.
Eğer geçim sıkıntısı varsa kocasının verebilir onun harici vermemeli.
Sen hiç evlenme kimsedende harçlık isteme en doğrusu bu akıl veren de çok masallah
Arkadaşımın 3 ablası var hepsinde mobil bankaciliklarini kocalarına vermis. Kocaları sadece onlara harçlık veriyor
Vermeli yardımlaşmalı eşler
ben ona gerekirse destek olurum ev giderleri vs. gibi kartı verip ondan harçlıkmı isteyeceğim
Duruma gire degisiklik gosterebilirr
onda yoksa ben ibana atayım ya da alacağı şeyi ben alayım ama kartım kalmasın
güven olduktan sonra kalsa da kalmasa da sorun olmaz. ama güven yoksa problem.
ben ondan harçlıkmı isteyip durayım
gerek yok ki. alacağını al harcaman gerekeni harca. aynı keza oda yapacak. çünkü artık cebiniz bir
Eğer evde herkes çalışıyorsa verilmemeli.
Birak maasimi kartimin anca basini alir
Saçma neden versin ki
Hayır doğru değil bence
Haklısın ve olması gereken bu zaten
Hayır, kart sahibinde kalmalı
Kesinlikle hayır
Yok artk daha neler. Daha saçma bişey duymadm
Kocan çalışıyor mu?
Ne münasebet karşı taraf veriyor mu kadın verecek
İçinde bakiye sıfırlanmış olsa bile o kartı verme
Tabikide hayir oney ya her şey tersinemi dönüyo
Elbette vermemeli. ;)
Biri kartını verecekse o erkek olmalı
Vermez kendinde kalır
Maas kartım yok olsaydıa vermezdim😂
hayır gerek yok
Erkek kadın için kart çıkarttırmalı.
Hala evlenmedin mi
Benim eşim hiç almadi elimden parami
Bütün yorumları okudum tek samimi içten yorum seninki
Teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
🤗🤗
Gerçekten verdiğin cevap içten yürekten diye okudum O yüzden
Çok çok teşekkür ederim
Rıca ederim Allah hep mutlu etsin
Amin çok teşekkür ederim çok dilekleriniz için sizide rabbim mutlu etsin
Eyvallah tesekkur ederim
Erkekler vermeli
He oldu başka 😂
😂😂😂 başka dert yok
Sen alabildinmi eşinden 😂
Sence😂
Bence no 😂😂
Yanlış tahmin
Valla helal olsun 😂
kesinlikle öyle
😂😂 ama boşandım
@sebepsizea olmadı şimdi 😂
Kocanın durumuna bağlı 😊
Zenginse 😂
Nankör
neden nankör olayım ben çalışıp ben kazanıyorum evin giderleri ortak tamamda benim kartım neden onda kalsın ben hem çalışıp hem de ondan harçlık mı isteyeyim
Ablacım küçük bir gönderme yaptım anlayan anlar sizin paraniz istediğiniz gibi yiyin insanlar istediklerini düşünürler mutluluklar dilerim
Hayır.
Yok asla vermmeeli
Kocamdan isteyecen erkek bakmak zorunda
ihtiyaç olursa destek olur
Çok haklısın
Kocadan para mı istenir zaten.
Kadın çalışıyorsa parası kendisinde kalmalı abi.
Bu erkek içinde geçerli evet
Ya bı adama bağlı tamamen